Csevegő

Csevegő,
Fórum javaslatok,
Benzintyúkól,

Moderátor: MadBob

Re: Csevegő

HozzászólásSzerző: MadBob » 2014.06.26. 13:50

Nekem már van KIYO ProPark3. Az árát már rég visszahozta, pedig nem vagyok ámokfutó. Kb. a 30 ezres zónában szoktam kocsikázni, ottfelejtett tábláknál a magasabb tarifás zónában.
Én úgy használom hogy amikor jelez akkor megengedett magasságába ereszkedem és kikapcsolom, aztán mérhetnek.
Vannak emberek, autósok, motorosok és vagyunk mi, TDM-esek!
MadBob
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Kawa » 2014.06.26. 16:35

Parkolósegéd ami "véletlenül" megzavarhatja a zsaruk mérését mi? Meg kérjük 15km/ óra felett ne használja. Ezt a nyakatekert hasbaakasztást vazze. :D
Dízelt vezetni olyan, mint melegnek lenni. Ma már sokkal elfogadottabb, de attól még szar dolog!
ZŐŐŐŐŐŐŐŐŐŐŐŐŐŐŐŐD VÉR!
Kawa

HozzászólásSzerző: evdem » 2014.06.26. 16:38

MadBob írta:Nekem már van KIYO ProPark3. Az árát már rég visszahozta, pedig nem vagyok ámokfutó. Kb. a 30 ezres zónában szoktam kocsikázni, ottfelejtett tábláknál a magasabb tarifás zónában.
Én úgy használom hogy amikor jelez akkor megengedett magasságába ereszkedem és kikapcsolom, aztán mérhetnek.

A baj az hogy az e útdíj -as kamerák átlag sebesség alapján fognak mázsálni ergo hiába a detektor.
Az éjféli bogaraknak a legjobb az íze.
evdem

HozzászólásSzerző: Kawa » 2014.06.26. 16:48

Eddig se soxor fordítottam Magyarország felé a kormányt a falu szélénél, ezután még ennyiszer se fogom. Ha meg kinn elkapnak, dobok nekik egy 20-ast ajróban oszt kécc, se jogsielvétel se büntipont, pintér bűnbandavezér meg bekaphassa. :D Különben egy kisegítő rendőr kolléga szerint tényleg ez a ragyásfejű fax a legnagyobb maffiózó az országban.
Dízelt vezetni olyan, mint melegnek lenni. Ma már sokkal elfogadottabb, de attól még szar dolog!
ZŐŐŐŐŐŐŐŐŐŐŐŐŐŐŐŐD VÉR!
Kawa

HozzászólásSzerző: Kawa » 2014.06.26. 16:52

Azt már említettem hogy az adria összes halának meg van az oka a rettegésre? Alkatrészköltség 200ft-nak megfelelő kuna a zsebpecáért még tavaly, saját termesztésű bambusz, pár kiselejtezett nyugágyrugó 7db kis gyorskötöző. :lol: Hogy is hijják az ilyesmit? Rapsic? :D
Kép
ZŐŐŐŐŐŐŐŐŐŐŐŐŐŐŐŐD VÉR!
Kawa

HozzászólásSzerző: Robi70 » 2014.06.26. 18:26

Kawa írta:Azt már említettem hogy az adria összes halának meg van az oka a rettegésre? Alkatrészköltség 200ft-nak megfelelő kuna a zsebpecáért még tavaly, saját termesztésű bambusz, pár kiselejtezett nyugágyrugó 7db kis gyorskötöző. :lol: Hogy is hijják az ilyesmit? Rapsic? :D

Azt írtátok a napokban , hogy drága a kaja Horvátban. De tényleg,... ennyire??? Bogyókat is fogtok gyűjtögetni Főnök?! :lol:
Robi70

HozzászólásSzerző: Kawa » 2014.06.26. 18:43

Eh, a magadfajta szelíd népek ezt nem érthetik! Vadászni, halászni, megölni az áldozatot aztán felfalni, ez az élet! :D
ZŐŐŐŐŐŐŐŐŐŐŐŐŐŐŐŐD VÉR!
Kawa

HozzászólásSzerző: MadBob » 2014.06.27. 05:32

evdem írta:A baj az hogy az e útdíj -as kamerák átlag sebesség alapján fognak mázsálni ergo hiába a detektor.

150-es mutató állás mellet valójában kb. 142-vel megy egy árlag autó, a jó néhány lassítással járó esemény miatt az átlagod meg 130 alatt lesz. Nem számítok büntire.
MadBob
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: scopy » 2014.06.27. 06:09

Lászlók! Lacik! Lackók!

Boldog névnapot nekünk!

("Erre az üzenetre kérem ne válaszoljon, mert a több helyről érkező adat blokkolhatja az érdemi információ áramlását!")

:-)))))))))))
scopy

HozzászólásSzerző: scopy » 2014.06.27. 06:22

Gyula!
Hogy Te barátom miket ki nem ötlesz! Ezt a botot kérem majd Tőled 70. születésnapomra! Addig is vigyázz rá! Qrvajócucc! :-)

TRAFI
Tegnapelőtt rajtaütöttem egy pár civilből álló csapaton, akik a 4. főúton, lesből trafipaxoztak, de nagyon keményen!!! Egy 10 km-es szakaszon kihelyeztek vagy 6 kamerát és két civil autóból, meg állványról pld. az útárokból, lepel (álcaháló) alól mértek!!! Bünti nem volt, de akkor is...

Kiderült, hogy egy kutatást végeznek, melynek célja a forgalom sebességének, valamint a járművezetői szokásoknak a változását megismerni olyan útszakaszokon, ahol 2-ről 4-re és fordítva változik a forgalmi sávok száma. Szerintetek a távlati motiváció a megrendelő részéről vajon mi lehet?
(költői kérdés)

Amúgy bizonyos helyeken és szakaszokon teljesen egyet tudok érteni a méréssel és a hozzá tartozó szankciókkal, de az országot behálózó és a normális közlekedést lehetetlenné tevő kapurendszert nekem sem veszi be a gyomrom!
Ha az elvi szinten is tökéletes rendszert (járműpark- vezető- útminőség- egyéb infrastruktúra- stb) kiépítenék, még akkor sem biztos, hogy el tudnám viselni. Pedig olyan messze vagyunk attól, hogy... hogy... szóval vannak itt amatőr csillagászok- majd ők megmondják, hogy milyen messze, mert én ehhez képzetlen és tanulatlan vagyok! Baxamög!
scopy

HozzászólásSzerző: Kawa » 2014.06.27. 08:00

scopy írta:Lászlók! Lacik! Lackók!

Boldog névnapot nekünk!

("Erre az üzenetre kérem ne válaszoljon, mert a több helyről érkező adat blokkolhatja az érdemi információ áramlását!")

:-)))))))))))

Jóvan, legyen, boldogot nektek. :D De jelzem hogy nem ér így visszaélni az erőfölénnyel, Lacik sokan vagytok, Gyulák meg csak ketten vagyunk.... :lol:
ZŐŐŐŐŐŐŐŐŐŐŐŐŐŐŐŐD VÉR!
Kawa

HozzászólásSzerző: lendvai » 2014.06.27. 08:23

MadBob írta:
evdem írta:A baj az hogy az e útdíj -as kamerák átlag sebesség alapján fognak mázsálni ergo hiába a detektor.

150-es mutató állás mellet valójában kb. 142-vel megy egy árlag autó, a jó néhány lassítással járó esemény miatt az átlagod meg 130 alatt lesz. Nem számítok büntire.

Erre szerintem a tuti megoldás a rendszám elé elhelyezett panel, ami alapesetben átlátszó, de ha feszültséget adsz rá, akkor elsötétül. Átlagsebesség mérő kamera előtt rendszám elsötétít, a következő kamera meg nem érti hogy kerültél ide. :-) Vagy a mechanikus változata, ami lerolózza a táblát arra az időre, míg a kamera rögzíti a képed. :-) Tudom, macerás meg az arcodat beazonosíthatja stb, de hadd legyek már én is leleményes, ha a túloldal az adóztatások terén szintén az. :-) Fizetgetem én az adóimat, de az utakat elnézve meg az egészségügyi ellátás színvonalát látva nem tudom hova. És ennek jogomban áll nem örülni. Így aztán állam bácsi bekaphatja, én huncut leszek ha csak tehetem. :-)
"A legvégén nem az fog számítani, hogy mennyi év volt életedben, hanem hogy mennyi élet volt éveidben."
lendvai

HozzászólásSzerző: MadBob » 2014.06.27. 12:56

Hát ez csúcs!
Kolléga meséli hogy megállítja a rendőr és veszi elő a szondát. Majd megfújja a rendőr és mutatja hogy nem mutat semmit. Kérdi a kollégám hogy jó lesz-e így! Mondja a kolléga hogy persze, de ezt ő is tudta volna prezentálni.
Mire a rendőr elmondta hogy kiküldték hogy gyűjtsön be tíz negatív mérést hogy javuljon a statisztika, de csak egy cserélhető szipkát adtak. Ő meg nem fogja mindegyik embernek a szájába nyomni.
MadBob
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: lendvai » 2014.06.27. 13:35

Motorozást illetően tegnap egy szlovák ügyfelünk járt nálunk, mutatott pár képet a Tátráról és a Szlovák Paradicsomról. Ennek alapján kedvet kaptam egy hétvégi, faházas ott alvós túrázgatásról. Valaki esetleg érez kedvet egy ilyen programhoz valamikor a szezon hátralévő részében? Péntek kora délután indulnánk, vasárnap jönnénk vissza. Innen kb 250km, nincs is messze.
"A legvégén nem az fog számítani, hogy mennyi év volt életedben, hanem hogy mennyi élet volt éveidben."
lendvai

HozzászólásSzerző: Robi70 » 2014.06.27. 14:14

MadBob írta:Hát ez csúcs!
Kolléga meséli hogy megállítja a rendőr és veszi elő a szondát. Majd megfújja a rendőr és mutatja hogy nem mutat semmit. Kérdi a kollégám hogy jó lesz-e így! Mondja a kolléga hogy persze, de ezt ő is tudta volna prezentálni.
Mire a rendőr elmondta hogy kiküldték hogy gyűjtsön be tíz negatív mérést hogy javuljon a statisztika, de csak egy cserélhető szipkát adtak. Ő meg nem fogja mindegyik embernek a szájába nyomni.

Szasztok!
Az nem semmi! Még jó, hogy a rend őrének volt annyi higiéniai érzéke, hogy nem akarta beletuszkolni a páciensek szájába, amit ő már megizélt. :lol:
Robi70

HozzászólásSzerző: Robi70 » 2014.06.27. 14:22

lendvai írta:Motorozást illetően tegnap egy szlovák ügyfelünk járt nálunk, mutatott pár képet a Tátráról és a Szlovák Paradicsomról. Ennek alapján kedvet kaptam egy hétvégi, faházas ott alvós túrázgatásról. Valaki esetleg érez kedvet egy ilyen programhoz valamikor a szezon hátralévő részében? Péntek kora délután indulnánk, vasárnap jönnénk vissza. Innen kb 250km, nincs is messze.

Tibi, ott alvóssat nem, de egy naposat tervezek északi irányba. Ha péntek délután indultok, akkor az egy naposnak késői indulás lenne. Viszont, ha időben össze passzolunk, vasárnap elgurulnánk arra amerre lesztek és együtt gurulnánk haza felé.
Robi70

HozzászólásSzerző: lendvai » 2014.06.27. 14:22

Robi70 írta:
lendvai írta:Motorozást illetően tegnap egy szlovák ügyfelünk járt nálunk, mutatott pár képet a Tátráról és a Szlovák Paradicsomról. Ennek alapján kedvet kaptam egy hétvégi, faházas ott alvós túrázgatásról. Valaki esetleg érez kedvet egy ilyen programhoz valamikor a szezon hátralévő részében? Péntek kora délután indulnánk, vasárnap jönnénk vissza. Innen kb 250km, nincs is messze.

Tibi, ott alvóssat nem, de egy naposat tervezek északi irányba. Ha péntek délután indultok, akkor az egy naposnak késői indulás lenne. Viszont, ha időben össze passzolunk, vasárnap elgurulnánk arra amerre lesztek és együtt gurulnánk haza felé.

OK, ha véglegessé válik a dátum előtte időben szólok!
lendvai

HozzászólásSzerző: Robi70 » 2014.06.27. 14:58

lendvai írta:
Robi70 írta:

OK, ha véglegessé válik a dátum előtte időben szólok!

Előre is köszi!
Robi70

HozzászólásSzerző: lendvai » 2014.06.30. 06:32

Jó reggelt!
Mi a búbánat van itt, hogy három napja meg se szólalt senki? :-) Esetleg hétvégi motorzás volt? :-) Vagy hallgatási fogadalom van? :-) Nehogy oda jussunk a végén, mint a szomszédság, néha már aggódom értük amikor eltűnik a topicjuk a főoldalról. :-)
A lényeg az, hogy pénteken felkerül hátra a PR4. :-) Sose volt még BT023-on kívül más gumim, elöl még egyelőre az is marad, mert nem kopott el. Séf bácsi mintha azt mondta volna, hogy ezt nem kell bekoptatni, mert nincs rajta a formaleválasztó réteg. Sajnos kipróbálni csak jövő héten tudom, mert most a Gastroblues fesztiválon leszünk Pakson, középiskolai osztálytársaméknál elszállásolva. És mivel hárman megyünk, így négy kerékre lesz szükség. :-) Meg amúgy is megígértem, hogy megríkatom, mert anno használt Honda Accordot akart venni, aztán valamilyen ördögi sugallatra vett egy új Nissan Qashqai-t, 1,6-os benzines motorral. Titokban szerintem többször megbánta, mert nem viszi azt a böhöm kasznit és 10 litert eszik. :D Én meg kárörvendő típus vagyok. :D
A fórum felpezsdítéséhez írok a műszaki szekcióba is, VVLaci figyelmébe ajánlom, hátha kiötlünk valami frappáns választ. :D
lendvai

HozzászólásSzerző: csokabi » 2014.06.30. 06:54

lendvai írta:Jó reggelt!
Mi a búbánat van itt, hogy három napja meg se szólalt senki? :-) Esetleg hétvégi motorzás volt? :-) Vagy hallgatási fogadalom van? :-) Nehogy oda jussunk a végén, mint a szomszédság, néha már aggódom értük amikor eltűnik a topicjuk a főoldalról. :-)
A lényeg az, hogy pénteken felkerül hátra a PR4. :-) Sose volt még BT023-on kívül más gumim, elöl még egyelőre az is marad, mert nem kopott el. Séf bácsi mintha azt mondta volna, hogy ezt nem kell bekoptatni, mert nincs rajta a formaleválasztó réteg. Sajnos kipróbálni csak jövő héten tudom, mert most a Gastroblues fesztiválon leszünk Pakson, középiskolai osztálytársaméknál elszállásolva. És mivel hárman megyünk, így négy kerékre lesz szükség. :-) Meg amúgy is megígértem, hogy megríkatom, mert anno használt Honda Accordot akart venni, aztán valamilyen ördögi sugallatra vett egy új Nissan Qashqai-t, 1,6-os benzines motorral. Titokban szerintem többször megbánta, mert nem viszi azt a böhöm kasznit és 10 litert eszik. :D Én meg kárörvendő típus vagyok. :D
A fórum felpezsdítéséhez írok a műszaki szekcióba is, VVLaci figyelmébe ajánlom, hátha kiötlünk valami frappáns választ. :D

Nekem a Kék Holdban azt tanácsolták, hogy ugyanúgy járassam be, mint egyéb esetben! Nem csúszott meg, de nem is kapott olyan igazi terhelést.
csokabi

HozzászólásSzerző: Karex » 2014.06.30. 10:37

lendvai írta:Jó reggelt!

Nem voltam, motorról nem írok, nincs intelligens telefonom..........
Hogy a többiek miért nem írtak nekem olvasni valót mire visszaérek azt nem tudom. :D
Az utakon kevés motor volt, TDM nem is került elém a megtett 1460Km alatt.
Szélvédő és hasidom faragó.
Karex

HozzászólásSzerző: Karex » 2014.06.30. 10:58

"TDM Klub Hungary" keresésre a Google az első oldalon van a készülő oldal. :roll:
Karex

HozzászólásSzerző: scopy » 2014.06.30. 14:32

FŰTÉS PUFFER TARTÁLY

Aki ért a témához, kérem jelezze nekem pü.-ben! - hogy ne itt nyomjuk a más témájú észt...

:-))))))))))))

Köszi!
scopy

HozzászólásSzerző: scopy » 2014.06.30. 15:02

Idézet a TDM 850-ről, Lendvai barátunk kérésére:

Re: köszöntés

HozzászólásSzerző: VVLaci » Tegnap, 13:49

scopy írta:

Kawa írta:

VVLaci írta:Ha már köszöntés, van itt egy fél marék Laci!

Isten velünk, ki ellenünk? :P :P :P

Hát én e! Nagy szarban vagytok,csak szólok... :D

Hagyd már el Gyula!
Kiismertünk ám Téged! Minél régebben és minél tovább tart, annál inkább esélyünk van arra is, hogy ellágyult lelked fénytükrében megpillantsuk a szemed sarkában a piciny könnycseppet, mely boldogságodat árulja el nekünk, midőn megpillantod László nevű tagjainkat! Majd, midőn kicsi szívünk egy légtérben kalapál egy találkozó alkalmával, összeroskadsz és az elfojtott szereteted zokogásban tör ki belőled, mint a vulkán lávája.

Te meg itt keménykedsz?

:-)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
scopy

HozzászólásSzerző: todaytom » 2014.07.01. 11:09

Sziasztok

Csapattársat keresek a Bikemaratonra.
Nyitottam neki egy új témát. Ha van pár percetek nézzetek rá.
http://users.atw.hu/yamahatdm/viewtopic.php?f=6&t=22

Köszönöm
Tamás
todaytom

HozzászólásSzerző: kopi » 2014.07.01. 17:58

Horhaus!

mükszik a fék?-- VAGY LEMARADTAM ?
kopi

HozzászólásSzerző: horhaus » 2014.07.01. 19:07

kopi írta:Horhaus!

nem maradtál le semmiről. Nem tudtam írni mert mind két kezem lefoglalta hogy tépem a hajam.
Küzdöttem néhány napot, de a fékkar csak üresen járt. Úgy éreztem csak helyben járok. Beszéltem a szerelővel, azt mondta hozzam be és megcsinálja. Annyit azért kiszedtem belőle hogy nehezen szokta elkapni, és van hogy nagyon sokat kell húzgálni a kart mire nyomja az olajat, meg hogy vákummal szívják ki a levegőt. Egy délutánt még próbálkoztam Már úgy tűnt jó lesz. Volt a fékkaron némi ellenállás, és a dugatyut is vitte, de amint ellenállásba ütközött, megállt, és a kar újra üresen járt. Sok száz húzgálás után be esteledett, de nem jutottam előrébb. Másnap felhívtam a szerelőt hogy viszem. Feldobtam az ufóra és vittem. Ott levettük csak hátsó fékkel, mert ugye az első nem működik. Aztán a műhely ajtóban véletlenül reflex szerűen rányúltam a fékre, és fogott. A kar nem esett be. Aztán még néhányszor próbáltam és elég jól fogott. Akkor már nem mertem mondani a szerelőnek, hogy bocs segítsetek visszarakni az utánfutóra és már itt sem vagyok. Ma hoztam el. Szétszedték kitisztították. Két órát fizettem és egy doboz fékolajat. Most műkszik. Az is bennem volt, hogy mégis csak fékről van szó, jobb ha szakember látja.
Hát ennyi.
horhaus

HozzászólásSzerző: scopy » 2014.07.01. 19:28

horhaus írta:
kopi írta:Horhaus!

nem maradtál le semmiről. Nem tudtam írni mert mind két kezem lefoglalta hogy tépem a hajam.
Küzdöttem néhány napot, de a fékkar csak üresen járt. Úgy éreztem csak helyben járok. Beszéltem a szerelővel, azt mondta hozzam be és megcsinálja. Annyit azért kiszedtem belőle hogy nehezen szokta elkapni, és van hogy nagyon sokat kell húzgálni a kart mire nyomja az olajat, meg hogy vákummal szívják ki a levegőt. Egy délutánt még próbálkoztam Már úgy tűnt jó lesz. Volt a fékkaron némi ellenállás, és a dugatyut is vitte, de amint ellenállásba ütközött, megállt, és a kar újra üresen járt. Sok száz húzgálás után be esteledett, de nem jutottam előrébb. Másnap felhívtam a szerelőt hogy viszem. Feldobtam az ufóra és vittem. Ott levettük csak hátsó fékkel, mert ugye az első nem működik. Aztán a műhely ajtóban véletlenül reflex szerűen rányúltam a fékre, és fogott. A kar nem esett be. Aztán még néhányszor próbáltam és elég jól fogott. Akkor már nem mertem mondani a szerelőnek, hogy bocs segítsetek visszarakni az utánfutóra és már itt sem vagyok. Ma hoztam el. Szétszedték kitisztították. Két órát fizettem és egy doboz fékolajat. Most műkszik. Az is bennem volt, hogy mégis csak fékről van szó, jobb ha szakember látja.
Hát ennyi.

Azért erre csak van valami magyarázat! Vagy a jelenséget "behozta az orosz?"
scopy

HozzászólásSzerző: horhaus » 2014.07.01. 19:41

Szerintem kicsit átláthatatlan a történet, mert nem ment minden momentum élő egyenes adásban. Nem is mehetett volna három napi szo...ás mert korhatáros volt a sok káromkodás miatt. Lényeg hogy a főfék henger tisztítás után nem indult meg az olaj a tartályból.
Aztán hogy akkor ott mitől javult meg azt nem tudom, Végül is nekem is el szokott múlni a fog fájásom a rendelő várójában.
horhaus

HozzászólásSzerző: scopy » 2014.07.01. 19:51

horhaus írta:Szerintem kicsit átláthatatlan a történet, mert nem ment minden momentum élő egyenes adásban. Nem is mehetett volna három napi szo...ás mert korhatáros volt a sok káromkodás miatt. Lényeg hogy a főfék henger tisztítás után nem indult meg az olaj a tartályból.
Aztán hogy akkor ott mitől javult meg azt nem tudom, Végül is nekem is el szokott múlni a fog fájásom a rendelő várójában.

... ezek után jól tetted, hogy otthagytad a szervizben és ők mondták rá az áment! Ők is légtelenítették, stb. De csak érdekelne, hogy ezmiez?
scopy

HozzászólásSzerző: Bimmer1 » 2014.07.01. 20:56

Még szerencse hogy autópályán nem motorozok.

A gondok akkor fognak jönni ha ezt bevezetik egyéb utakra is...mert h 2 település közé teszik a kaput akkor ott lesznek csúnya dolgok... :(

Sportmotoron még valahogy kinézett a felhajtott rendszám, de a TDM-en ezt nehezen tudom elképzelni...

Félek a végén már csak az illegális megoldások maradnak... vagy a vánszorgás az autók mögött.

lendvai írta:

Tekintettel arra, hogy a költségvetési hiány befoltozása érdekében egyre több sebességmérő van szerteszéjjel és egyre rafináltabb módon igyekeznek beszedni a dézsmát, az utak minősége viszont egyre rosszabb, így előfordulhat, hogy a kátyúk sasolása miatt éppen elszalasztok egy sebességkorlátozó táblát én is gondolkodom egy kombinált detektor beszerzésén az autóba. Nem szokásom ugyan jelentős sebességtúllépést elkövetni, de ha egy kinn felejtett 30-as tábla után bújnak el és vadásznak azt nem szeretem. Jelenleg a TraffiHunter alkalmazás van a telefonon, ami állítólag elég megbízható, csak a mobil adatforgalmat csipegeti, így ritkán használom. Mellette igyekszem betartani a sebességhatárokat, de nem szeretnék oda jutni, hogy 5km/h sebességtúllépés miatt kapjak csekket. De egyelőre még csak gyűjtök ilyesmikre.
Bimmer1

HozzászólásSzerző: lendvai » 2014.07.02. 06:19

Bimmer1 írta:Még szerencse hogy autópályán nem motorozok.

A gondok akkor fognak jönni ha ezt bevezetik egyéb utakra is...mert h 2 település közé teszik a kaput akkor ott lesznek csúnya dolgok... :(

Sportmotoron még valahogy kinézett a felhajtott rendszám, de a TDM-en ezt nehezen tudom elképzelni...

Félek a végén már csak az illegális megoldások maradnak... vagy a vánszorgás az autók mögött.

lendvai írta:

Tekintettel arra, hogy a költségvetési hiány befoltozása érdekében egyre több sebességmérő van szerteszéjjel és egyre rafináltabb módon igyekeznek beszedni a dézsmát, az utak minősége viszont egyre rosszabb, így előfordulhat, hogy a kátyúk sasolása miatt éppen elszalasztok egy sebességkorlátozó táblát én is gondolkodom egy kombinált detektor beszerzésén az autóba. Nem szokásom ugyan jelentős sebességtúllépést elkövetni, de ha egy kinn felejtett 30-as tábla után bújnak el és vadásznak azt nem szeretem. Jelenleg a TraffiHunter alkalmazás van a telefonon, ami állítólag elég megbízható, csak a mobil adatforgalmat csipegeti, így ritkán használom. Mellette igyekszem betartani a sebességhatárokat, de nem szeretnék oda jutni, hogy 5km/h sebességtúllépés miatt kapjak csekket. De egyelőre még csak gyűjtök ilyesmikre.

Hát akkor marad a feszültségre sötétedő fólia a kamerák látóterében alkalmazva. :D
lendvai

HozzászólásSzerző: horhaus » 2014.07.02. 17:30

scopy írta:
horhaus írta:Szerintem kicsit átláthatatlan a történet, mert nem ment minden momentum élő egyenes adásban. Nem is mehetett volna három napi szo...ás mert korhatáros volt a sok káromkodás miatt. Lényeg hogy a főfék henger tisztítás után nem indult meg az olaj a tartályból.

... ezek után jól tetted, hogy otthagytad a szervizben és ők mondták rá az áment! Ők is légtelenítették, stb. De csak érdekelne, hogy ezmiez?

Ha arra gondolsz hogy mi okozta a fékkar üresjáratát, az akkor történt amikor a munkahengeren préseltem vissza a dugatyúkat. Hármat már beszorítottam, és a negyediket nyomtam vissza ami nem nagyon akart menni. Gondoltam a dugó szorul, de mikor megindult, akkor történt valami az olajtartály környékén. Nyilván én csináltam valamit rosszul.
horhaus

HozzászólásSzerző: csanesz » 2014.07.02. 20:42

Végül is kiderült, hogy hengerfejes a gép. Ezért fogy a hűtővizem!

Most már 50 km alatt a tágulási tartalmának a felét megeszi.
Védd a fákat, egyél hódot!

TDM tábor, ha keresitek egymást: https://docs.google.com/spreadsheets/d/ ... edit#gid=0
Képmegosztás: https://postimage.org
csanesz

HozzászólásSzerző: csanesz » 2014.07.02. 20:51

Kékholdnál óvatosan cseréljétek a fékbetéteket!

Nekem fordítva tették be a támasztó lemezt és így nem ment vissza a helyére a fékbetét, használat után.
Elfékeztem vele pár ezer kilométert tavasz óta!

TDM tábor, ha keresitek egymást: https://docs.google.com/spreadsheets/d/ ... edit#gid=0
csanesz

HozzászólásSzerző: Robi70 » 2014.07.02. 20:58

csanesz írta:Végül is kiderült, hogy hengerfejes a gép. Ezért fogy a hűtővizem!

Szasztok!
Csanesz, ha sikerülne felfelé fordítani a kipufogókat, úgy néznél ki mint egy gőzmozdony! :lol:
Mi a kuriózum, ha ez nem?!
Robi70

HozzászólásSzerző: csanesz » 2014.07.02. 22:15

Robi70 írta:
csanesz írta:Végül is kiderült, hogy hengerfejes a gép. Ezért fogy a hűtővizem!

Szasztok!
Csanesz, ha sikerülne felfelé fordítani a kipufogókat, úgy néznél ki mint egy gőzmozdony! :lol:
Mi a kuriózum, ha ez nem?!

Na igen! :D

A szerelő megküldte a fordulatot párszor, olyan olajszag volt...
6 000 -en azt is eszegette rendesen!

Kb: 100 000 -ből rendben lesz a gép, ha nem a hengerfej fedél van elrepedve.

csanesz

HozzászólásSzerző: lendvai » 2014.07.03. 06:00

csanesz írta:Kékholdnál óvatosan cseréljétek a fékbetéteket!

Nekem fordítva tették be a támasztó lemezt és így nem ment vissza a helyére a fékbetét, használat után.

Csak a kereket viszem hozzájuk, gumi le, gumi fel, pötty a szelepnél, pumpa, centír és viszontlátásra! :D
lendvai

HozzászólásSzerző: csanesz » 2014.07.03. 09:40

lendvai írta:
csanesz írta:Kékholdnál óvatosan cseréljétek a fékbetéteket!

Csak a kereket viszem hozzájuk, gumi le, gumi fel, pötty a szelepnél, pumpa, centír és viszontlátásra! :D

Abban viszont makulátlanok és nem szúrják ki az ember szemét tavalyi abronccsal!
Mindig mondják nekem, hogy márciustól van áremelés és, akkor már csak idei abroncsokat adnak!

Szerelőből évente egyik-másik néha új és nagyon fiatalok! Szerintem tanulók...

csanesz

HozzászólásSzerző: kopi » 2014.07.03. 19:13

Horhaus!
Csak meg csináltad!
Talán Scopy-nak van igaza, óvatosan a jó tanácsokkal, mert így távolból nem teljes a segítség.
A légtelenítés szokott úgy is menni, hogy enyhe túl nyomással kis lég mennyiséggel Nyomatjuk az olaj tartályt,-töltjük fel a rendszert.-Lásd légtelenítő készülékek.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára kopi 2014.07.03. 19:25-kor.
kopi

HozzászólásSzerző: kopi » 2014.07.03. 19:23

Gumizás!
a CX -emen első keréken szelep cser, mert engedett, a gumis lazán akarja nyomatni a felniről a gumit de nem figyel eléggé és úgy meg díbolta az alu felnit-ráfot hogy majd meg őrültem .
Több kisérlet után még midig a kereket nyomja gépével, nem a gumit. szerencse hogy a fék tárcsa nem deformálódott.
nem értette miért vettem ki a kezéből a kereket és hagytam ott.Otthon a satuban 2 léc között nyomattam le, és cseréltem a szelepet.
kopi

HozzászólásSzerző: Karex » 2014.07.03. 20:41

Üdv!
Ma új matrica került a rendszámomra.......... két évig jó lesz még.
Nem nagyon vagyok itthon/gépközelben, kérem aki tud segítsen a honlap tartalmának kialakításában! Gyűlik, csak lassan.
A keresőben nálam a 3. helyen jelenik meg...........
AutoCad-ban tud valaki rajzolni? Szintén segítségre szorulnék..........
Karex

HozzászólásSzerző: Karex » 2014.07.04. 10:45

Karex írta:Üdv!
Nem nagyon vagyok itthon/gépközelben, kérem aki tud segítsen a honlap tartalmának kialakításában! Gyűlik, csak lassan.

Szóval egyedül vagyok, aki az idejét a közösség oldalának készítésére áldozza............ :?
Így sokáig fog tartani..........
Karex

HozzászólásSzerző: hucski » 2014.07.04. 10:46

Solid nem jó?

Karex írta:Üdv!
hucski

HozzászólásSzerző: Karex » 2014.07.04. 11:11

hucski írta:Solid nem jó?

Üdv!
Lézervágáshoz kellenek rajzok, tud olyan fomátumban menteni ami alkalmas a célra? Pl.: .dwg megfelelő.
Esetleg cég javaslat is jöhet, ahol érdemes pár darabos rendeléssel zaklatni az illetékest, és nem hajt el a fenébe........ :mrgreen:
Karex

HozzászólásSzerző: MadBob » 2014.07.04. 12:30

Szia Karex!
Ha nem túl bonyolult akkor tudok segíteni. Keress meg privátban by e-mail vagy pm.
MadBob
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Fidó » 2014.07.04. 13:59

Nekem lenne idő segíteni /munkaidőmben/, de én annyira balf@sz vagyok, hogy még a profilképem is Robi méretezte át.
Viszont böngészni, CCleanert elindítani megy egyedül is... 8-)
Talán hét éves lehettem, mikor Apám a vállamra tette a kezét és komolyan így szólt:
-Fiam, ha bármikor szükséged lenne egy segítő kézre, mindig találsz egyet a karod végén...
Fidó

HozzászólásSzerző: todaytom » 2014.07.04. 18:12

Sziasztok.
Kene egy kis help. Szivargyujtot szeretnek tenni a kormanyhoz. A villaszarra erdemes tenni? Nektek hol van? Gondolom kulon biztivel erdemes bekotni de pontosan melyik csatihoz? Ahogy nezem 5e korul vannak a vizhatlan kupakos verziok. Barmelyik jo vagy van olyan amelyiket erdemes kerulni.
todaytom

HozzászólásSzerző: csokabi » 2014.07.04. 18:41

todaytom írta:Sziasztok.
Kene egy kis help. Szivargyujtot szeretnek tenni a kormanyhoz. A villaszarra erdemes tenni? Nektek hol van? Gondolom kulon biztivel erdemes bekotni de pontosan melyik csatihoz? Ahogy nezem 5e korul vannak a vizhatlan kupakos verziok. Barmelyik jo vagy van olyan amelyiket erdemes kerulni.

Saját tapasztalat, hogy a fixen rögzített aljzatból gyakran kirázkódik a töltő. Ha tudod, akkor hagyd lazán valahol a burkolat alatt! Természetesen vízállót keress! Bekötni majd segítenek a többiek.
csokabi

HozzászólásSzerző: Fidó » 2014.07.04. 18:51

Nekem a kormányra van feltéve /olyat választottam/.
Az akksira csatlakoztattam.
Volt hozzá saru, vezeték, biztosíték.
4ezer körül volt az is.
Talán hét éves lehettem, mikor Apám a vállamra tette a kezét és komolyan így szólt:
-Fiam, ha bármikor szükséged lenne egy segítő kézre, mindig találsz egyet a karod végén...
Fidó

ElőzőKövetkező

Vissza: Általános témák