Csevegő

Csevegő,
Fórum javaslatok,
Benzintyúkól,

Moderátor: MadBob

Re: Csevegő

HozzászólásSzerző: lendvai » 2014.07.04. 20:15

Jó estét! :-) Michelin PR4 a Kékholdnál felrakva, pötty nincs rajta a szelephez pozicionáláshoz. Hátsó fékbetét is benn van, közben lepuceváltam azon helyeket is, amiket nem érek el, amikor a kerék benn van. A láncfeszesség beállításával viszont egy órát szoptam, mert ahogy nyomatékra húztam a tengelyt mindig feszült még egy kicsit. Ráadásul közel egy centi szórás van a lógásban, meg kellett keresni a legfeszesebb részét. Lehet, hogy hamarosan láncszettet is cserélnem kell.
"A legvégén nem az fog számítani, hogy mennyi év volt életedben, hanem hogy mennyi élet volt éveidben."
lendvai

HozzászólásSzerző: csanesz » 2014.07.04. 21:50

csokabi írta:
todaytom írta:Sziasztok.
Kene egy kis help. Szivargyujtot szeretnek tenni a kormanyhoz. A villaszarra erdemes tenni? Nektek hol van? Gondolom kulon biztivel erdemes bekotni de pontosan melyik csatihoz? Ahogy nezem 5e korul vannak a vizhatlan kupakos verziok. Barmelyik jo vagy van olyan amelyiket erdemes kerulni.

Saját tapasztalat, hogy a fixen rögzített aljzatból gyakran kirázkódik a töltő. Ha tudod, akkor hagyd lazán valahol a burkolat alatt! Természetesen vízállót keress! Bekötni majd segítenek a többiek.

Nem mindegyik rázódik ki!!!!
Mármint én a lazákra értem...
A fix egy dolog.

Habár nem kormányra szerelhető van nekem, hanem burkolatba építhető (Homasita), és van a negatív kontaktján (belső falán) két bemélyedés a töltő negatív pontjainak.
Az USB -s csatlakozású mini 5V -os átalakítók negatív kontaktja lejjebb van és az pont passzol abba a bemélyedésbe. Az életben nem fog kirázódni...

Például:
https://www.bestmarkt.hu/media-tech-mic ... er-p113335

Én ezt használom 5V, 1A tud!
Amperban kisebbet csak, akkor érdemes venni, ha navigációd telefonon van és használat közben töltés alatt nagyon melegszik.
Ebből van Belkin márka is csak 2x drágább!

A táphoz érdemes lengő késes 5A biztit tenni (ha jol tudom kisebb nincs).
Nekem üveg biztim van 3,15 A -os. És egy 7,5 A bizti előtt kötöttem be a tápot. Ha leveszem a gyújtást a szivargyújtóban sincs kakaó.
- Ha zárlat van a vezetékben (duplán szigetelt 3x1,5mm kábel) gyújtás le és a baj megelőzve.
Védd a fákat, egyél hódot!

TDM tábor, ha keresitek egymást: https://docs.google.com/spreadsheets/d/ ... edit#gid=0
Képmegosztás: https://postimage.org
csanesz

HozzászólásSzerző: csanesz » 2014.07.04. 22:07

lendvai írta:Jó estét! :-) Michelin PR4 a Kékholdnál felrakva, pötty nincs rajta a szelephez pozicionáláshoz. Hátsó fékbetét is benn van, közben lepuceváltam azon helyeket is, amiket nem érek el, amikor a kerék benn van. A láncfeszesség beállításával viszont egy órát szoptam, mert ahogy nyomatékra húztam a tengelyt mindig feszült még egy kicsit. Ráadásul közel egy centi szórás van a lógásban, meg kellett keresni a legfeszesebb részét. Lehet, hogy hamarosan láncszettet is cserélnem kell.

Motorolajat hol szoktál vásárolni?

Csak azért kérdezem, mert onnan nem messze van a Bázismotor ahol 17 000 Ft 4 liter Motul 10w-40 és a Mátyás király utca 8 -nál a Webautóshop -nál meg 11 000 Ft (garantáltan eredeti). Kb 800 m -re vannak egymástól.
Egyik sincs messze a Kék Holdtól.

A Webautóshop -nál telefonon is lehet rendelni...

TDM tábor, ha keresitek egymást: https://docs.google.com/spreadsheets/d/ ... edit#gid=0
csanesz

HozzászólásSzerző: Karex » 2014.07.04. 22:51

Fidó írta:Nekem lenne idő segíteni /munkaidőmben/, de én annyira balf@sz vagyok, hogy még a profilképem is Robi méretezte át.
Viszont böngészni, CCleanert elindítani megy egyedül is... 8-)

Köszi, akkor az anyagok gyűjtésében tudnál segíteni! TDM műszaki leírások, és minden ami TDM, altípusonként válogatva. Lehet más TDM oldalakról is, majd írok nekik a kölcsönzéssel/átvétellel kapcsolatban. Képek, átépítések, extra festés, tapasztalatok, kiegészítők, stb.. Jöhet linkelve, vagy kimásolt szövegként is( forrásmegjelöléssel).
Köszi előre is!

MadBob, PÜ ment.
Szélvédő és hasidom faragó.
Karex

HozzászólásSzerző: csanesz » 2014.07.04. 23:39

850 4TX -hez szelepszár szimeringeket keresek napok óta ezen az oldalon:

https://www.motorcyclespareparts.eu/yam ... 48963.aspx

Itt lenne egyértelmű a keresés, de nem találom...

Itt meg szintén nincs:

https://www.motorcyclespareparts.eu/yam ... 48994.aspx

Előre is köszönöm!

csanesz

HozzászólásSzerző: Fidó » 2014.07.05. 06:53

Karex írta:Köszi, akkor az anyagok gyűjtésében tudnál segíteni! TDM műszaki leírások, és minden ami TDM, altípusonként válogatva. Lehet más TDM oldalakról is, majd írok nekik a kölcsönzéssel/átvétellel kapcsolatban. Képek, átépítések, extra festés, tapasztalatok, kiegészítők, stb.. Jöhet linkelve, vagy kimásolt szövegként is( forrásmegjelöléssel).
Köszi előre is!

MadBob, PÜ ment.

Nekem ilyen PDF-ben vannak ezek a dolgok lementve az asztalra/csak a 900-as/.
Alkatrész cikkszámok és szerviz-manual /nem magyar/.
Azokat hogyan tudom neked átküldeni?
Ne röhögj ki, mondom, hogy hülye vagyok ezekhez.
Talán hét éves lehettem, mikor Apám a vállamra tette a kezét és komolyan így szólt:
-Fiam, ha bármikor szükséged lenne egy segítő kézre, mindig találsz egyet a karod végén...
Fidó

HozzászólásSzerző: Fidó » 2014.07.05. 06:57

Csabi!
Követeljük vissza a morcis profilképed!

Amúgy jó dolog, ha az embernek nem ilyen krix-krax a profilképe.
Soha nem lehet tudni, hol futunk össze, így meg elmegyünk egymás mellett ismeretlenül...
Talán hét éves lehettem, mikor Apám a vállamra tette a kezét és komolyan így szólt:
-Fiam, ha bármikor szükséged lenne egy segítő kézre, mindig találsz egyet a karod végén...
Fidó

HozzászólásSzerző: Karex » 2014.07.05. 07:10

Fidó írta:Nekem ilyen PDF-ben vannak ezek a dolgok lementve az asztalra/csak a 900-as/.
Alkatrész cikkszámok és szerviz-manual /nem magyar/.
Azokat hogyan tudom neked átküldeni?
Ne röhögj ki, mondom, hogy hülye vagyok ezekhez.

Pü-ben folytassuk szerintem, megbeszéljük a részleteket.
Karex

HozzászólásSzerző: horhaus » 2014.07.05. 11:39

kopi írta:Horhaus!
Csak meg csináltad!
Talán Scopy-nak van igaza, óvatosan a jó tanácsokkal, mert így távolból nem teljes a segítség.
A légtelenítés szokott úgy is menni, hogy enyhe túl nyomással kis lég mennyiséggel Nyomatjuk az olaj tartályt,-töltjük fel a rendszert.-Lásd légtelenítő készülékek.

Szerencsére most rendben van.
Az a baj hogy bármennyire segítőkész valaki nem feltétlenül van tisztában a kérdező elméleti vagy technikai felkészültségével. Ettől függetlenül ez a fórumos segítség még mindig sokkal többet használ mint árt. Szerintem akinek megvan rá a lehetősége és tudása továbra is próbáljon segíteni.
Nekem Anonimus is sokat segített telefonon, de sajnos akkor már szerelőnél volt gép.
horhaus

HozzászólásSzerző: Kawa » 2014.07.05. 17:22

lendvai írta:Jó reggelt!

A lényeg az, hogy pénteken felkerül hátra a PR4. :-) Sose volt még BT023-on kívül más gumim, elöl még egyelőre az is marad, mert nem kopott el. Séf bácsi mintha azt mondta volna, hogy ezt nem kell bekoptatni, mert nincs rajta a formaleválasztó réteg.

Itten félreértés leszen, séfbácsi ezt a CRA2 TractionSkin felületéről mondta.... :D
Dízelt vezetni olyan, mint melegnek lenni. Ma már sokkal elfogadottabb, de attól még szar dolog!
ZŐŐŐŐŐŐŐŐŐŐŐŐŐŐŐŐD VÉR!
Kawa

HozzászólásSzerző: hucski » 2014.07.05. 18:04

Karex írta:
hucski írta:Solid nem jó?

Üdv!
Lézervágáshoz kellenek rajzok, tud olyan fomátumban menteni ami alkalmas a célra? Pl.: .dwg megfelelő.
Esetleg cég javaslat is jöhet, ahol érdemes pár darabos rendeléssel zaklatni az illetékest, és nem hajt el a fenébe........ :mrgreen:

Szánok rá valamikor időt, meglesem, hogy lehetne megoldani solidban. Ha nagyon sürgős, akkor nem ajánlom magamat :P :) Ha nem, akkor rajta vagyok...
hucski

HozzászólásSzerző: csanesz » 2014.07.05. 19:57

Eltörött a sebesség jeladónál a mágnes két füle!

Újat vettem!
Kérdés: volt valakinek olyan tapasztalata, hogy 70 - 80 Km/h -nál elkezdett eszementen visítani? Mintha légörvény okozná a hangot, de nem, ma kiderült, hogy az a nyavalyás mágnes kelti ezt. És teljesen más az eredetihez képest a formája, de mégis oda való.

csanesz

HozzászólásSzerző: Karex » 2014.07.05. 20:16

hucski írta:

Szánok rá valamikor időt, meglesem, hogy lehetne megoldani solidban. Ha nagyon sürgős, akkor nem ajánlom magamat :P :) Ha nem, akkor rajta vagyok...

Köszi!
Karex

HozzászólásSzerző: lendvai » 2014.07.06. 15:58

csanesz írta:
lendvai írta:Jó estét! :-) Michelin PR4 a Kékholdnál felrakva, pötty nincs rajta a szelephez pozicionáláshoz. Hátsó fékbetét is benn van, közben lepuceváltam azon helyeket is, amiket nem érek el, amikor a kerék benn van. A láncfeszesség beállításával viszont egy órát szoptam, mert ahogy nyomatékra húztam a tengelyt mindig feszült még egy kicsit. Ráadásul közel egy centi szórás van a lógásban, meg kellett keresni a legfeszesebb részét. Lehet, hogy hamarosan láncszettet is cserélnem kell.

Motorolajat hol szoktál vásárolni?

Csak azért kérdezem, mert onnan nem messze van a Bázismotor ahol 17 000 Ft 4 liter Motul 10w-40 és a Mátyás király utca 8 -nál a Webautóshop -nál meg 11 000 Ft (garantáltan eredeti). Kb 800 m -re vannak egymástól.
Egyik sincs messze a Kék Holdtól.

A Webautóshop -nál telefonon is lehet rendelni...

Motorolajat eddig az olajshop-nál vettem, de még nincs itt az ideje. Kábé ugyanolyan messze vannak tőlem, ha jobb az ár akkor megyek a webautoshop-hoz. :D A Bázismotornál eddig csak füldugót vettem. :D
"A legvégén nem az fog számítani, hogy mennyi év volt életedben, hanem hogy mennyi élet volt éveidben."
lendvai

HozzászólásSzerző: Karex » 2014.07.06. 21:20

Mai TDM jelentés: 1 alattam, 1 Balcsi déli partján dél körül kelet felé haladva, 1 Keszthely után, jött szembe, 1 a Tihanyi szigeten komptól felfelé haladva.
Ki ismer magára? :mrgreen:
Jó nap volt, 344Km, 4.7 fogyasztás, szép csajok, Balcsi, stb........
Karex

HozzászólásSzerző: scopy » 2014.07.07. 07:35

Szevasztok! Péntektől egy pár napig andalgós guriga Andival, valahol hegyekben. Húúú de várom!
scopy

HozzászólásSzerző: csanesz » 2014.07.07. 09:43

csanesz írta:850 4TX -hez szelepszár szimeringeket keresek napok óta ezen az oldalon:

https://www.motorcyclespareparts.eu/yam ... 48963.aspx

Itt lenne egyértelmű a keresés, de nem találom...

Itt meg szintén nincs:

https://www.motorcyclespareparts.eu/yam ... 48994.aspx

Előre is köszönöm!

Mekkktaláltaaam!

csanesz

HozzászólásSzerző: todaytom » 2014.07.07. 10:09

Szivargyújtó ügy:

Nagyon köszi az eddigi hozzászólásokat.
Megvettem de csak olyan vízálló csatisat kaptam amihez fúrni kellene. Persze nem fúrok, jó nekem a gyorskötöző is mert úgy is csak erre a hétvégére (Nem használok navit mert mindenhová odatalálok) a Bikemaraton miatt kell. Szóval a kábel sem túl hosszú, nem ér el az aksiig de legalább üveg biztivel rendelkezik. Valahová nem lehetne a kormány környékéhez bekötni? Gondolok pl. a gyújtásmegszakító piros kapcsolóra hogy ne keljen toldani a vezetéket.

Valakinek valami jó tipp?

Köszönöm
Tamás
todaytom

HozzászólásSzerző: Karex » 2014.07.07. 11:29

todaytom írta:Szivargyújtó ügy:

Megvettem de csak olyan vízálló csatisat kaptam amihez fúrni kellene. Persze nem fúrok, jó nekem a gyorskötöző is mert úgy is csak erre a hétvégére (Nem használok navit mert mindenhová odatalálok) a Bikemaraton miatt kell. Szóval a kábel sem túl hosszú, nem ér el az aksiig de legalább üveg biztivel rendelkezik. Valahová nem lehetne a kormány környékéhez bekötni? Gondolok pl. a gyújtásmegszakító piros kapcsolóra hogy ne keljen toldani a vezetéket.

Köszönöm
Tamás

Tipp: vezeték levág, és az aksiról a vázon belül (ahol a többi vezeték is fut) elviszel egy fekete külsejű kéteres vezetéket az aksi csatlakozási pontjaihoz az ülés alá, persze késes biztosítékon át a + (rögtön a saruknál). Ezt oda és akkorára szabod amekkora kell, csinálsz az aljzatnak egy lemez tartót valahol a kormány körül, vagy oldalt belül az idomban (amit elérsz). Jó lesz ez még később, telefon töltés, és egyéb készülékekhez, de akár az aksi töltésére is.
Karex

HozzászólásSzerző: csanesz » 2014.07.07. 11:33

todaytom írta:Szivargyújtó ügy:

Köszönöm
Tamás

Ha jól tudom, ami a kormányon van kapcsoló az relét kapcsol kivétel a duda! Nemtom mennyivel szabad túlterhelni azokat az áramköröket. A vezeték elbírná a kapcsoló a kérdés, mert az ilyenkor ívet húzhat és előbb-utóbb elég a kontaktus. Persze a navitól is függ, hogy 500 mA elég neki vagy 1 Amper kell. 500 mA még csak-csak, arra az időre, amire neked kell. Bár gondolom a lámpakapcsolót nem kapcsolgatod... ...akarom mondani maradjon mindig bekapcsolva!

csanesz

HozzászólásSzerző: csanesz » 2014.07.07. 11:41

Egy kis navigációs infó:

Egyéb műszaki témák azon belül Navigációs eszközök és Mobil telefonok Témában van egy kis ingyenesen letölthető navigáció segédlet, akinek gondja van az IGO -val és más navigációval próbálkozna.

csanesz

HozzászólásSzerző: scopy » 2014.07.08. 08:42

Jól hergelt! (kissé megkésve, de ötkor értem haza)

Na szevasztok Urakok!

Két mondatban a LÖVÖLDÖZŐS TALÁLKOZÁSRÓL:

Három lehetőség látszik kirajzolódni. 1. Nálunk, Szolnokon csináljuk meg; 2. Egy cimborám által üzemeltetett dunántúli lőtéren...; 3. Karcagon.

Mindhárom lehetőség adott, de szerintem tavaszig várni kellene vele, hogy egy normális rendezvény alakulhasson ki. Mindenkinek megvan már a nyári programja és ez igaz a lőterekre is. Nehéz beférni a naptárba.

A karcagi rendezvény azért lenne jó, mert ott egy meglévő rendezvényhez kapcsolódva, vagy annak mintájára előző nap, vagy következő nap lehetne megcsinálni, ami az előkészületeket nagyban megkönnyítené. Ott egy motoros haveromék szoktak pont olyan eseményt csinálni, amilyet mi is szeretnénk. Idén tavasszal még mozsárágyúval is lőttek. Ők 5-6 ezer forintot dobtak be fejenként és voltak cca 20-30-an. Ha a mi érdeklődésünk hasonló nagyságrendű, akkor nyilván nem érdemes az ő őrültködős napjukhoz csatlakozni, mert az egyénre jutó lehetőség a zsúfoltság miatt elrontaná az egészet. 10 fő jelentkező fölött "iker" vagy "másolat" rendezvényt javasolok.

Szolnokon simán tudunk egy ilyen balhét csinálni, de annak akkor neki kell feküdni és hajrá! Szívesen vállalom, de nyilván nem tudom előre megmondani, hogy mennyire tudom majd kicsicsázni a programot. Tudnom kellene hozzá, hogy mi a fontosabb. Minél többféle fegyverrel szeretnétek lőni, minél több lövést szeretnétek leadni, milyen fegyverekkel- gondolok itt a pisztolyokra, puskákra, íjakra, stb.

A dunántúli (szándékosan nem írom a helyet, mert más faxával nem verünk csalánt...) lőtér tűnik a legtutibbnak, mert az ottani barátom agyament módon fegyverfan, rendelkezik mindenféle eszközzel, rutinnal és miegymással, de... Oda megint csak max néhány fős csoporttal érdemes menni és bokros teendői miatt teljesen alkalmazkodnunk kell az időbeosztásához.

Az ajánlatom a következő. Legyetek szívesek jelezzétek az igényeket, írjátok meg, hogy 2015 tavaszán valamikor eljönnétek-e a csodás kanyarok vidékére az Alföldre, vagy inkább Dunántúl legyen. Első körben szerintem csinálni kellene egy kevésbé puccos történetet, majd ha igény van, a kemény magnak egy kiscsoportos eseményt. Hiszen sokan közületek még életükben sem lőttek komolyabb fegyverrel, ezért egy-két alap csúzli is komoly élményt jelentene.

Ha gondoljátok, témaként felvehetjük külön, hogy ne zavarjuk itt a motorozást, de nyilvánosan akartam elkezdeni a szervezés ezen részét...
scopy

HozzászólásSzerző: Kawa » 2014.07.08. 09:26

Mivel én az ilyesmihez tök hülye vagyok, ezért csak kérdezek.
Egy ilyen lőtéri bulin, rendezett körülmények közt bárki hivatalosan lődözhet, olyan is akinek semmiféle fegyverviselési engedélye nincsen?
Ja és csak mondom hogy a mi Zsuzsink fegyver és lövöldözésbuzi.... :D
Dízelt vezetni olyan, mint melegnek lenni. Ma már sokkal elfogadottabb, de attól még szar dolog!
ZŐŐŐŐŐŐŐŐŐŐŐŐŐŐŐŐD VÉR!
Kawa

HozzászólásSzerző: scopy » 2014.07.08. 09:29

Megfelelő körülmények között igen! Még Te is!

:D
scopy

HozzászólásSzerző: Kawa » 2014.07.08. 09:34

Akkó csináljuk! :D
Még kérdés: ha a kölkeknek szeretnék némi szünidős örömöt ilyesmivel, akkor tudsz valakit valahol aki segíthet akár fizetős programban is?
ZŐŐŐŐŐŐŐŐŐŐŐŐŐŐŐŐD VÉR!
Kawa

HozzászólásSzerző: lendvai » 2014.07.08. 11:03

Én benne vagyok bármikor. :D Fegyverem már valószínűleg nem lesz, amit magammal vihetnék, a csigás íjamat most adom el, félelmetes, mennyien kerestek, de már félre van téve mert megeskettek, hogy senkinek nem adom oda. Mások arra eskettek, hogy ha az első eskető nem viszi el, akkor nekik teszem félre. :D Ilyen rossz lenne a közhangulat itt nálunk? :D Szerintem ha a titánium búvárkésemet felraknám azt is pikk-pakk elvinnék. :D Lehet, hogy hagyni kéne a francba a jelenlegi munkámat és fegyverekkel kéne kereskednem? :D
lendvai

HozzászólásSzerző: Karex » 2014.07.08. 20:01

scopy írta:Megfelelő körülmények között igen! Még Te is!

Egy ilyen lövöldözésben én is benne lennék, az más kérdés, hogy mikor lesz, akkor tudok-e jönni. ;)
Karex

HozzászólásSzerző: scopy » 2014.07.09. 05:30

Kawa írta:Akkó csináljuk! :D
Még kérdés: ha a kölkeknek szeretnék némi szünidős örömöt ilyesmivel, akkor tudsz valakit valahol aki segíthet akár fizetős programban is?

Keress egy közeli lőteret! Bemész és előadod a dolgot. Ott egész biztosan mond valami ötletet az éppen utadba kerülő őrült puskásember. Ezek olyanok. Sajnos a közeletekben nincsen kapcsolatom. Bocs!
scopy

HozzászólásSzerző: Karex » 2014.07.09. 19:43

Átmásolom:
"Na, akkor itt a téma:
-Fórumokról: mikor márkatárs lettem, és olvasni kezdtem a fórumot, mondtam egy ismerősnek, hogy ez a csapat megérdemelne egy normális fórumot, mert ami van az igen primitív keretbe szorítja a társalgást.
Erre önként jelentkező hozzáértő csinál a brigádnak egy tesztállapotban futó fórumot, ami mindenben felülmúlja a mostanit, még így is, hogy nem végleges. ÉN köszönöm és használom!
A többieknek is csak annyit kellett volna tenni, hogy akár a mostani mellett használják, és megszokják a jót!
A tapasztalat alapján úgy látszik nem kell.

-Honlap: szintén önkéntes alapon nekiugrottam, gondolván lesz segítség az összerakásához, tartalmakkal megtöltéséhez.
Kértem javaslatokat, véleményeket, anyagot az oldalra. Többször is.
Sajnos egy kezemen meg lehet számolni a témában a nekem címzett PÜ-ket. És nem vagyok polip!
Lehet hogy csak nyár van és mindenki motoron ül, de akkor is!
Az aktív fórumozók 14-30 nap alatt hoztak össze mostanában 1000 hsz-t, nem kell a "ketté szakadásra" fogni az olvasni való hiányát!
Tenni kéne a közösségért, hogy közösség legyen.
A linkek, hátha valaki még nem látta:
ÚJ FÓRUM: http://yamahatdm.atw.hu/
KÉSZÜLŐ HONLAP: http://tdm.url.ph/TDM/html/enter.html
Lehet válaszolni, mert ÉN csak egy friss TDM-es vagyok, és beleugatok a dolgokba........... "
Karex

HozzászólásSzerző: todaytom » 2014.07.09. 20:26

Karex írta:Átmásolom:
"Na, akkor itt a téma:
-Fórumokról: mikor márkatárs lettem, és olvasni kezdtem a fórumot, mondtam egy ismerősnek, hogy ez a csapat megérdemelne egy normális fórumot, mert ami van az igen primitív keretbe szorítja a társalgást....

Szia
Nekem bejön az oldal. Főleg azért mert a szerviz dolgokat el lehet szeparálni a kötetlen csevegéstől.
todaytom

HozzászólásSzerző: scopy » 2014.07.09. 23:58

Nekem is bejön!

Arról nem ez az oldal tehet, hogy olyan majom vagyok, hogy képet még mindig nem tudok feltölteni. Ezen kívül más gondom nincs vele. A kép feltöltést meg majd megmutatja valaki egyszer élőben. És akkor már csak további 17 alkalommal nem fog sikerülni, de...

scopy

HozzászólásSzerző: lendvai » 2014.07.10. 07:55

Nekem sincs semmi bajom ezzel a kétlaki élettel. :-) Ötletem egyelőre nincs, de írni és olvasni aktívan tudok. :-) De mostanában készülök beleásni magam a befecskendezők és motorvezérlők világába, elsősorban mondjuk azért, hogy az autómmal játszadozzak egy kicsit, optimalizálva az elektronikát. Csúnya szóval chip tuningnak is nevezhetnénk, de nekem elsősorban nem az a cél, hogy a lehető legnagyobb teljesítményt hozzam ki belőle. :-) A TDM-ben már van ilyen játszós kütyü, de még nem piszkáltam. :-) Jobbnak látom először töviről-hegyire megtanulni hogyan működnek ezek a rendszerek, csak aztán piszkálni bele, elkerülendő a károkat. :-)
lendvai

HozzászólásSzerző: Kawa » 2014.07.10. 08:38

Én már biztos csináltam volna egy mentést a jelenlegi beállításokról hogy legyen mit visszatölteni, aztán jól eltekergettem volna.... :D
ZŐŐŐŐŐŐŐŐŐŐŐŐŐŐŐŐD VÉR!
Kawa

HozzászólásSzerző: Kawa » 2014.07.10. 08:45

Meg ez a buzi laptop vagy a vatera szopat.
Tegnap óta valami ssl hibára hivatkozva nem lehet az "igazi" vaterához kapcsolódni, de csak erről a gépről, másik gépről lehet, de ugye ezt használja a Zsuzsi, ezen vannak az eladó cuccok képei meg a satöbbi. 1x már csinált ilyent, akkor az óra volt elállítódva ezért nem stimmelt az ssl de most az is jó oszt mégse megy ez a szar.
ZŐŐŐŐŐŐŐŐŐŐŐŐŐŐŐŐD VÉR!
Kawa

HozzászólásSzerző: VVLaci » 2014.07.10. 12:44

lendvai írta:Nekem sincs semmi bajom ezzel a kétlaki élettel. :-) Ötletem egyelőre nincs, de írni és olvasni aktívan tudok. :-) De mostanában készülök beleásni magam a befecskendezők és motorvezérlők világába, elsősorban mondjuk azért, hogy az autómmal játszadozzak egy kicsit, optimalizálva az elektronikát. Csúnya szóval chip tuningnak is nevezhetnénk, de nekem elsősorban nem az a cél, hogy a lehető legnagyobb teljesítményt hozzam ki belőle. :-) A TDM-ben már van ilyen játszós kütyü, de még nem piszkáltam. :-) Jobbnak látom először töviről-hegyire megtanulni hogyan működnek ezek a rendszerek, csak aztán piszkálni bele, elkerülendő a károkat. :-)

Jól teszed az okosulást, de javaslom, hogy nézz bele a benzinmotorok működésének elméletébe is. Úgy könnyebb lesz megérteni, mit miért úgy csinálnak a szerkezetek. ;)
Melegben a dolgok ugye kitágulnak!

Akkor én nem is vagyok kövér, csak túlmelegedtem!
VVLaci

HozzászólásSzerző: Fidó » 2014.07.10. 14:07

Keresgélni ráérek általában munkaidőben /ha a nagy autót dolgozok/, de a céges gépről nem lehet emilt küldeni, mert le van tiltva róla minden.
De nem is értem, hogy mit kellene keresnem /a fontos doksikon kívül/... :?
Szerintem az, hogy beszélgetünk, szervezkedünk éppen elég.
Ha képeket akarok nézegetni, akkor bogarászok.
Nekem a másik oldal "egy topic rendszere" is tökéletesen megfelelt, de én rohadtul maradi vagyok. :oops:
Nehezen szokom meg az új dolgokat.
Fidó

HozzászólásSzerző: lendvai » 2014.07.10. 14:11

VVLaci írta:
lendvai írta:Nekem sincs semmi bajom ezzel a kétlaki élettel. :-) Ötletem egyelőre nincs, de írni és olvasni aktívan tudok. :-) De mostanában készülök beleásni magam a befecskendezők és motorvezérlők világába, elsősorban mondjuk azért, hogy az autómmal játszadozzak egy kicsit, optimalizálva az elektronikát. Csúnya szóval chip tuningnak is nevezhetnénk, de nekem elsősorban nem az a cél, hogy a lehető legnagyobb teljesítményt hozzam ki belőle. :-) A TDM-ben már van ilyen játszós kütyü, de még nem piszkáltam. :-) Jobbnak látom először töviről-hegyire megtanulni hogyan működnek ezek a rendszerek, csak aztán piszkálni bele, elkerülendő a károkat. :-)

Jól teszed az okosulást, de javaslom, hogy nézz bele a benzinmotorok működésének elméletébe is. Úgy könnyebb lesz megérteni, mit miért úgy csinálnak a szerkezetek. ;)

Én alaposan igyekszem okosulni, van két könyv, amin előbb átrágom magam.
Dr. Dezsényi. Dr. Emőd- Dr. Finichiu: Belsőégésű motorok tervezése és vizsgálata. 864 oldal. :-)
Dr. Frank-Dr. Kovács: Benzinbefecskendező és motorirányító rendszerek. 383 oldal. :-)
Már szervezem a beszerzésüket. :-) Ha valaki esetleg tud eladót, akkor az meggyorsítja a folyamatot és hálás lennék érte. :-)

Motorvezérlésbe piszkálás csak utána jöhet. :-)
lendvai

HozzászólásSzerző: Karex » 2014.07.10. 20:19

Azért sikeresnek tekintem témaadó hozzászólásom, ma ismét volt mit olvasni, még afrikai hírek is jöttek........... :shock:
Bár nem jó ha magyarázni kell az elmondottakat, de:"Tenni kéne a közösségért, hogy közösség legyen." ezt arra írtam, hogy írni/olvasni kéne a fórumokat, mert ha csak az alkotó marad aktív, akkor hamar behal egy fórum..........
És láss csodát, ma ismét görgetni is kellett.......... :mrgreen:
Karex

HozzászólásSzerző: Fidó » 2014.07.11. 19:21

... hogy ma is tudj görgetni! :lol:
Fidó

HozzászólásSzerző: Karex » 2014.07.11. 20:31

Fidó írta:... hogy ma is tudj görgetni! :lol:

Köszi!
Ma nagy előrelépés történt. Elment a lézervágós cégnek a rajzom, majd kíváncsi leszek mit szólnak hozzá............ :mrgreen:
Kipuf felfogatás, és hasidom rögzítők készülnek...........
Beszerződött egy rövid megfelelő méretű csődarab is a dobok és a könyök összekötésére.........
ÉS elkészült az első plexi szélterelő! A hajlítást még gyakorolni kell, de menni fog! képek talán holnap..... ;) Rohadt jól néz ki motoron!
Karex

HozzászólásSzerző: Kawa » 2014.07.12. 09:08

Plusz plexi/toldat/szélterelő/stb nem szerepelhet egy mondatban azzal hogy jól néz ki..... :twisted:
ZŐŐŐŐŐŐŐŐŐŐŐŐŐŐŐŐD VÉR!
Kawa

HozzászólásSzerző: csokabi » 2014.07.12. 11:29

Én meg a kis plexitől vagyok rosszul... ;)
Szerintem irtó bután néz ki a 900-as a gyári légterelővel.
csokabi

HozzászólásSzerző: csanesz » 2014.07.12. 23:53

Karex írta:Átmásolom:
"Na, akkor itt a téma:
-Fórumokról: mikor márkatárs lettem, és olvasni kezdtem a fórumot, mondtam egy ismerősnek, hogy ez a csapat megérdemelne egy normális fórumot, mert ami van az igen primitív keretbe szorítja a társalgást.
Erre önként jelentkező hozzáértő csinál a brigádnak egy tesztállapotban futó fórumot, ami mindenben felülmúlja a mostanit, még így is, hogy nem végleges. ÉN köszönöm és használom!
A többieknek is csak annyit kellett volna tenni, hogy akár a mostani mellett használják, és megszokják a jót!
A tapasztalat alapján úgy látszik nem kell. "

Én segítenék és már többször is agyaltam ezen, de estére olyan fáradt leszek, hogy még a film alatt is bealszok...
Persze vannak kivételes napok mikor sokáig melózok mellékesben.
Sajna most egy problémás időszakom van és rám szakadt az ég. Plusz másik melóhelyet kell keresnem, mert a mostani elkezdte magát mélyre ásni.

Ez egy jó fórum és lehet, hogy most nem olyan aktív, de majd ősztől az lesz!

csanesz

HozzászólásSzerző: scopy » 2014.07.13. 04:21

Jól hergelt!
Mátraszentimre- NAPSÜTÉS!
:-)
scopy

HozzászólásSzerző: Kawa » 2014.07.13. 09:25

Kópháza meg felhős de nem bárány mert az a kertben béget, kivéve mikor keresztül caplat a lakáson hogy megnézze a kisszobában a gyereket és a szőnyegre szarik .... :lol:
ZŐŐŐŐŐŐŐŐŐŐŐŐŐŐŐŐD VÉR!
Kawa

HozzászólásSzerző: Nagern » 2014.07.13. 17:33

Kawa írta:Kópháza meg felhős de nem bárány mert az a kertben béget, kivéve mikor keresztül caplat a lakáson hogy megnézze a kisszobában a gyereket és a szőnyegre szarik .... :lol:

Nem véletlenül javasolta "amott" Bedouin a bárány egyéb hasznosítását- ha jól emlékszem- :lol: :lol:
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Nagern 2014.07.14. 13:35-kor.
Nagern

HozzászólásSzerző: scopy » 2014.07.13. 18:38

Itthon vagyunk, szuper volt...
scopy

HozzászólásSzerző: scopy » 2014.07.14. 04:43

Pénteken - szakadó esőben - elindultunk Andival. Foglaltunk szállást a
http://matrakemping.hu/hu/
Mátra kempingben. Megérkeztünk, bejelentkeztünk és elfoglaltuk a szállásunkat. Az esőruha alatt szárazon, amúgy fossá ázva.

A kemping csodás, teljesen felújított hely! Mindenkinek ajánlom! Új faházak mellett vannak kicsit régebbiek is, de van motel is, étterem, meg minden, ami kell.
Mi Andival ott kajáltunk este és reggel, fogyasztottunk italt is és desszertet is. Szép kártyával fizettünk és 18-ból jöttünk ki összesen. Ez a szolgáltatáshoz képest jó volt nekünk, elégedettek voltunk, hiszen nem fogtuk vissza magunkat.

A faház minden igényt kielégített. Tágas, kényelmes, tiszta, szép.

Nézzétek meg az oldalukat. Simán lehetne oda is tervezni egy találkozót. A környéken motoros útvonalak, szerintem nem lenne rossz alternatíva. Aki arra jár, nézze meg élőben is feltétlenül. Két szóban érdeklődtünk, mire azt válaszolták, hogy természetesen előszezonban és csoportosan jelentős kedvezmény érhető el szállás és ellátás árában is.

Szombaton már esőruha nélkül indultunk tekeregni. Eljutottunk Parádfürdőig, ahol Palóc napok voltak. Rengeteg vadász témájú árus, rotyogó bográcsok. Nagyon kedves programnak látszott, időztünk is elég sokat. Shopingoltunk is kis vásárfiát a gyerekeknek.

Innen Egerbe mentünk. Ott a belvárosban sétálgattunk egy nagyot, de elég nagy csalódás volt, hogy az egész fel volt dúlva. Mindenhol munkagödrök. Azon is meglepődtünk, hogy mekkora az elhanyagoltság, a kosz és mennyi a közterületi szemét. Nekem még mindig Nyíregyháza viszi a prímet. Ott tisztaság van. Szegeden sem volt nagy tisztaság, de Pécsett sem, de Egerben... (bocs az egri szekciótól!) Megnéztünk több nagyszerű és gyönyörű épületet kívülről-belülről, láttunk több esküvői szertartás részletet, lovas-hintós menettel, (nem utolsó sorban egy násznéphez tartozó olyan szépséget, hogy ... na Őrá még Andi is azt mondta, hogy még a nők szeme is megakad egy ilyen csajon!!!) Összességében nagyon jól éreztük magunkat ott is. Volt egy utcazenész, aki teljesen elvarázsolt a zenéjével és a különleges hangszerével. A youtube-n nézzétek meg! Hangdob a neve a hangszernek. A srác zenélt rajta és alig tudtunk elindulni, olyan gyönyörűen szólt.

Aztán elmotoroztunk Nemelírásékhoz, akik Mátraszentimrén üdültek. Palinak pénteken volt a szülinapja, ott leptük meg, ráadásul titokban ugyanabban a motelban szálltunk meg, ahol ők. Volt is ott nagy esti vigadalom!

Vasárnap gyalogtúráztunk a hegyekben. Reggel indultunk, délután fél négyre értünk vissza. Ma biztosan izomlázunk lesz, de megérte. Este pedig hazajöttünk.

Nem mentünk sokat, csak összesen 450 km-t, de aktívan pihentünk, szuper hétvége volt.

Elnök úr 6 litert evett és szépen szedte a lábait, bár andalogtunk és maradt vagy 4 mm majrécsík is. Viszont a láncszett a végét húzza, elég csúnya a hangja, így ez következik.

Bocsánat, hogy hosszú lett, de gondoltam, hogy megosztom veletek, mostanában úgyis ritkán volt szófosásom itt.
scopy

HozzászólásSzerző: lendvai » 2014.07.14. 05:52

Kawa írta:Kópháza meg felhős de nem bárány mert az a kertben béget, kivéve mikor keresztül caplat a lakáson hogy megnézze a kisszobában a gyereket és a szőnyegre szarik .... :lol:

Toleranciád egy szentével vetekszik. :D Ha előttem szarna a szőnyegre egy birka a lakásban, az néhány órán belül már a fazékban rotyogna. :D
lendvai

HozzászólásSzerző: Kawa » 2014.07.14. 07:45

lendvai írta:
Toleranciád egy szentével vetekszik. :D Ha előttem szarna a szőnyegre egy birka a lakásban, az néhány órán belül már a fazékban rotyogna. :D

Látod? Ezt teszi az emberrel a sok diétás fitneszbérletes elfojtott frusztráció! Hagyd a pitsába a müzlit, költözz vidékre, egyé szalonnát vazze oszt majd megnyugszol! :lol:
Szerencsére nincs hasmenése az állatnak, normál esetben meg felsöpörhető bogyókat szarik. :D
Mi egy jó röhögéssel elintézzük az ilyen baleseteket, és még nagyobbakat röhögünk, mikor kifelé terelgetés közben akkorát esik a parkettán elcsúszva mint malac a jégen. :lol:
ZŐŐŐŐŐŐŐŐŐŐŐŐŐŐŐŐD VÉR!
Kawa

ElőzőKövetkező

Vissza: Általános témák