Üdvözöljük Zákány Magdolna Weblapján!

 

ARS LONGA, VITA BREVIS

Kedves Tanítványaim! Kedves Érdeklődő!

Szeretettel köszöntelek. " Öszirózsa harmatos…" – lassan a forró nyár tova száll, s az iskolák hűvös termei kitárulnak. Mi is megnyitjuk a balett terem ajtaját azoknak, akiket belső késztetés indít Terpsikhoré lábnyomainak követésére.

A 2023/24 – es tanévet szeptember 4 – én kezdjük az évek óta változatlan órarenddel. Az iskola munkáját nem ismerő, új érdeklődők számára szeptember 1 – én 16 00 - 18 00 óra között van lehetőség beiratkozásra személyesen a balett teremben, mely a 1052 Budapest, Semmelweis u. 4. szám alatt található. 15 - ös kapucsengő beütése után tudjuk kinyitni a kaput.

Beiratkozás kizárólag személyes beszélgetés után lehetséges. Nem használunk internetes közvetítést. Telefonszámunk: 06 20/ 470 3376.

 

Tantárgyaink életkor szerint

 

GYERMEKEK BALETT ÓRÁI

Előkészítősök  :  4 – 6 évesek számára     kedd – csütörtök:  16 45 – 17 30

Az órákon nem az idomítás erőszakos módszerével, hanem a kisgyermek  fizikai és lelki adottságainak megfelelő koordinációs és általános ügyességi gyakorlatokon keresztül fejlesztjük akár a táncművészet, akár bármely sportág későbbi műveléséhez nélkülözhetetlen képességeket.
Próba idő: egy hónap.

első szint:  hétfő – szerda: 16 30 – 17 30

Az órákon a balettművészet alapgyakorlatait sajátítják el a gyermekek. Az óra levezetése:
talajtorna elemek: bukfencek ( guruló átfordulások ), kézenállás, cigánykerék,…stb.

serdülők:  hétfő – csütörtök. 17 30 – 18 30.  Balettgyakorlatok teljes tárháza.

 

FELNŐTTEK ÓRÁI

KEZDŐ BALETT:  kedd – péntek: 17 30 – 18 30

HALADÓ BALETT:  KEDD – CSÜTÖRTÖK: 18 30 – 20 00 , utána SPICCTECHNIKA

MŰVÉSZKÉPZŐ :  szerda – péntek: 19 30 -  21 00 ,  utána SPICCTECHNIKA

KORTÁRSTÁNC:  szerda: 17 30 – 18 30        péntek: 18 30 – 19 30

GERINCTORNA: hétfő – szerda: 18 30 – 19 30,    szerda  15 30 – 16 30.

 

Természetesen a tanév bármely szakaszában lehet csatlakozni az iskolában folyó munkához.

KODÁLY Zoltán üzenetét választottam tanári munkám Ars poetikájának:
"Vessünk véget annak a pedagógus –babonának, hogy tananyagnak csak valami higított művészetpótlék való…." Ebben a szellemiségben végezve munkámat várom tanítványaimat az óráimra.

Zákány Magdolna

 

Részletes tájékoztatásért hívja a 06/20 470 3376 számot.

 

Kedves Látogató!

 

Szeretettel köszöntöm a nagy múltú Semmelweis utcai balettiskola honlapján (V. kerületi Táncművészeti Kkt.).

Ön egy olyan tánciskolát látogat most, ahol a tánc, mint művészeti ág áll az oktatás központjában. Nemes, tartalmas önképzésre, a külső-belső harmónia megteremtésére ad lehetőséget az iskola egy nyugodt, meghitt, a lelkierőt megújító pedagógiai légkörben.

Sokan nem ismerik saját képességeiket, külső adottságaikat szigorú önkritika alá vetve, eleve lemondanak a táncórákról. Úgy gondolják, hogy csak a három éves kortól gyakorlóknak és a csont-bőr kollekcióknak szabad táncművészettel foglalkozni. Megtagadják önmaguktól a táncművészet gyakorlásából fakadó testi-lelki fejlődés nagyszerű élményét. Pedig megfelelő szakmai, pedagógiai irányítással a táncművészet különböző műfajainak technikái éppúgy elsajátíthatóak minden életkorban, mint az írás-olvasás-számolás művészete, tudománya. Ennek jó példája a mi intézményünk.

Ebben az iskolában mindenki kipróbálhatja magát négy éves kortól felső korhatár nélkül. A klasszikus pedagógiai hagyományokra alapozó tanári irányítást követve a kitartó szorgalommal gyakorló növendék saját személyiségének olyan vonásait is fölfedezheti, amelyek eddig önmaga előtt is rejtve maradtak.

Óráinkon fizikai képességeit tovább fejlesztheti, az elmélyült művészi munkára alkalmas szellemi és lelki adottságait kiművelheti, csiszolhatja. Minden foglalkozáson, legyen az művészeti irányú, vagy egészségmegőrző, olyan gyakorlatokat végeznek a felnőtt és gyermek növendékek, amelyek önbizalmat növelő, esztétikus mozgáskultúrát fejlesztenek.