Üdvözöljük Zákány Magdolna Weblapján!

 

Kedves Szülők! Kedves Tanítványaim! Kedves érdeklődők!

Örömmel tájékoztatom a balett rajongóit, hogy 2020. szeptember 7-én újra indulnak az órák.

Az új növendékek beiratkozása szeptember 3 – 4 . 15 00 – 18 00 óra között lesz.

Természetesen a tanév során bármikor be lehet kapcsolódni a munkába. A régi tanítványoknak nem kell a beiratkozás időpontjában megjelenni. Az új tanítványok – a csalódások elkerülése érdekében - csak személyes beszélgetés után látogathatják az órákat. Nem használjuk a Facebookot.

ÓRARENDVÁLTOZÁS

GYERMEKEK narancssárga ruhások órája : hétfő/csütörtök : 17 30 – 18 30
FELNŐTTEK HALADÓ BALETT/SPICC KEDD/CSÜTÖRTÖK : 18 30 – 20 00 / utána spicc óra / Amennyiben a kezdés időpontja többeknek korai, úgy visszatérünk az eredeti 19 30 órai kezdéshez.

Ha a járvány miatt az órákat nem lehet megtartani a balett teremben, akkor online órákat fogok tartani minden korosztálynak.

SPERO MELIORA (CICERO) - Reméljük a legjobbakat.

Zákány Magdolna

 

Részletes tájékoztatásért hívja a 06/20 470 3376 számot.

 

Kedves Látogató!

 

Szeretettel köszöntöm a nagy múltú Semmelweis utcai balettiskola honlapján (V. kerületi Táncművészeti Kkt.).

Ön egy olyan tánciskolát látogat most, ahol a tánc, mint művészeti ág áll az oktatás központjában. Nemes, tartalmas önképzésre, a külső-belső harmónia megteremtésére ad lehetőséget az iskola egy nyugodt, meghitt, a lelkierőt megújító pedagógiai légkörben.

Sokan nem ismerik saját képességeiket, külső adottságaikat szigorú önkritika alá vetve, eleve lemondanak a táncórákról. Úgy gondolják, hogy csak a három éves kortól gyakorlóknak és a csont-bőr kollekcióknak szabad táncművészettel foglalkozni. Megtagadják önmaguktól a táncművészet gyakorlásából fakadó testi-lelki fejlődés nagyszerű élményét. Pedig megfelelő szakmai, pedagógiai irányítással a táncművészet különböző műfajainak technikái éppúgy elsajátíthatóak minden életkorban, mint az írás-olvasás-számolás művészete, tudománya. Ennek jó példája a mi intézményünk.

Ebben az iskolában mindenki kipróbálhatja magát négy éves kortól felső korhatár nélkül. A klasszikus pedagógiai hagyományokra alapozó tanári irányítást követve a kitartó szorgalommal gyakorló növendék saját személyiségének olyan vonásait is fölfedezheti, amelyek eddig önmaga előtt is rejtve maradtak.

Óráinkon fizikai képességeit tovább fejlesztheti, az elmélyült művészi munkára alkalmas szellemi és lelki adottságait kiművelheti, csiszolhatja. Minden foglalkozáson, legyen az művészeti irányú, vagy egészségmegőrző, olyan gyakorlatokat végeznek a felnőtt és gyermek növendékek, amelyek önbizalmat növelő, esztétikus mozgáskultúrát fejlesztenek.