2024.06.20.
 
  Kezdőlap
template designed by Joomla-templates.com
 
Legfrissebb hírek
Népszerű hírek
Kiemelt témák
Globális klímaváltozás
Védett szigetek - Gönyű
Fenntartható fejlődés
Oldal navigáció
Kezdőlap
Hírek
Sajtószoba
Kérdések és válaszok
Kapcsolat
Linkek
Keresés
Galéria
English
Administrator
Archívum
 
Népszavazás Szentgotthárdon az Osztrák szemétégető ellen PDF Nyomtatás Email
Írta: ZD Online webmester   
2008.04.07.

Helyi népszavazásSzentgotthárd város önkormányzata 2008. április 6-ára véleny nyilvánító népszavazást tűzött ki. A népszavazáson az alábbi négy kérdésre lehetett voksolni.

1. Elutasítja-e Ön, hogy a Rába és a Lapincs folyók szennyezése, és a Szentgotthárd közvetlen közelébe, a Heiligenkreuzi Ipari Parkba tervezett hulladékégetőmű tovább terhelje Szentgotthárd környezeti állapotát?

2. Elutasítja-e Ön, hogy a Heiligenkreuzi Ipari Parkban építsék fel és üzemeltessék az évi 325.000 tonna hulladék elégetésére alkalmas üzemet?

3. Egyetért-e Ön azzal, hogy az Ausztria felől érkező és várható környezeti terhelések jelentősen veszélyeztetik a Szentgotthárdon élők, különösen a gyermekek egészséges környezethez való alapvető állampolgári jogát?

4. Egyetért-e Ön azzal, hogy az Ausztria felől érkező és várható környezeti terhelések akadályozni fogják Szentgotthárdnak a természeti környezetre és a Termálfürdőre alapozott idegenforgalmi elképzeléseinek megvalósulását?

A szavazáson a választók közel 60%-a jelent meg, és az érvényesen voksolók 98%-a elutasította a szemétégető tervét. Mivel a szavazás nem ügydöntő, így eredménye az égető megépítését ténylegesen nem befolyásolja, de Szentgotthárd lakói remélik, hogy a szavazás eredményének tükrében a Magyar diplomácia mindent elkövet a szemétégető ellen a lakosság védelme érdekében.

Források:
http://www.szentgotthard.hu/
http://www.webgotthard.hu/

Frissítve ( 2008.04.08. )
 
Következő >
Hírlevél
Iratkozzon fel havonta megjelenő hírlevelünkre.



 

A Zöld Demokraták az Európai Zöldpárt magyar tagja

 

Zöld IQ Egyesület


© 2024 Zöld Demokraták - ZD online
Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.

Get The Best Free Joomla Templates at www.joomla-templates.com