Kiskunmajsa, Kálvária u. 12/b
 
 
 

Nyitvatartás:

Minden nap : 16.00 - 22.00

 
 
 
 

Az emberek évszázadok óta játszanak olyan ütős labdajátékokat, ahol a labdát vagy a falnak ütik, vagy oda-vissza adogatják egymásnak egy háló felett. A 19. Században rendkívül népszerűek voltak az ütős labdajátékok; ekkoriban született meg a rackets a londoni Flott Börtönben. A sors iróniája, hogy ez a börtönben kialakult játék később éppen az iskolákban vált népszerűvé.

A fallabda, úgy tartják, ezen iskolák egyikében, a londoni Harrow Schoolban alakult ki 1830 táján. A diákok, miközben arra vártak, hogy bemehessenek a rackets-pályára, egy kisebb teremben a falnak ütögettek egy gumilabdát. Később rájöttek, hogy puhább labdával sokkal változatosabbak az ütések, maga a játék pedig jóval nehezebb. Az elnevezés, squash, angolul a következőket jelenti: szétlapít, összeprésel, valamint plattyan, tottyan - vagyis a puha labda "viselkedésére", az általa keltett hangeffektusra utal.

Létezik egy nemzetközi statisztika, amely a sportágakat aszerint rendezi, hogy mennyire veszi igénybe a játékost. Ez alapján a fallabda az ötödik helyen áll, míg az igen népszerű foci a negyvenhetediken. Ez a sport teljesen elfáraszt fél, legfeljebb háromnegyed óra alatt. Egy óra alatt pedig akár ezer kalóriát is el lehet veszíteni, ha valaki komolyan "odateszi a testét".

Fallabda páya bérleti díja:
 
1.200 Ft / óra
10 órás bérlet díja:
10.000 Ft
Fallabda ütő bérleti díja (2 db):
 
250 Ft / óra
Labda bérlet :
150 Ft / óra


Amennyiben a lefoglalt időpontban nem tud megjelenni , kérjük legalább 24 órával az adott időpont előtt mondja le személyesen vagy telefonon. Ellenkező esetben a következő alkalommal ki kell fizetni a le nem mondott foglalást. Megértésüket köszönjük.


 
 
 
   
designed by:

Kiskunsági Információs és Reklámmagazin - 12 éve a Kiskunságban
 
 
     
   
Copyright © 2008 Zöld Paradicsom