DDP. és Deseda Túra.

2006.09.30.

Jó az ha az ember két legyet üthet egy csapásra. Igy voltunk most a Deseda túrával. Ez a nagyon kellemes kis teljesítménytúra a gyakorlatban a Deseda tó körbejárását jelenti. A túra 2006-ban már harmadszor került megrendezésre, de korábban más útvonalon volt. Egyben a DDP Deseda menti útvonalával azonos az egyik parton, míg a visszaúton a piros kereszten vezet .

A Rajt hely a tó strandjánál volt , itt egy kis sorban állás is volt, ezen talán legközelebb lehetne változtatni előre gyártott nevezési lapokkal.  A 400 Ft, diákoknak 200 Ft lerovása után már indulhattunk is a tó parton a DDP piros sávján , a vízi sport telepig aszfaltos az út de ez csak egy rövid szakasz és a szép vízparton gyorsan múltak a percek. Egy kis erdei ösvényen , majd szélesebb földutakon vezet a jelzés, szép zárt erdők, irtások és a mocsaras területek felett kiépített acélhidakon haladtunk egészen a 67-es útig.  Az országútra kiérve a hídon át kereszteztük a tavat, aki akarta egy kicsit tovább menve megnézhette a tanösvényt illetve az arborétumot is . A DDP teljesítés valójában eddig a hídig tart, innen a piros kereszten vissza fordulva hasonlóan kiváló jelzett úton  mentünk vissza a cél felé, Az út elején a nyílt terepen egy kicsit meleg is volt de aztán az erdőben kanyargó ösvény már kellemes klímájú volt.

A mintegy 4 órás út aztán a gátnál újra kanyarodott egyet és már be is értünk a strand területére ahol gyorsan megkaptuk a kitűzőt és az Emléklapot is. Nagyon kellemes túra volt és a rendező kaposvári ’Természetvédő Turisták SOMOGYÉRT Egyesület’ tagjainak köszönjük a rendezést,  érdemes ide máskor is eljönni. A résztvevők száma 187 fő volt.