DDP  Bábonymegyer - Alirét  - Töreki
19 km   320 m
2009.03.14.


Tabi átszállással jutottunk el Bábonymegyerre. A Rudnay-ház kulcsát a közeli templom mellett elkértük így a kiállítást is láttuk és a TKM pecsétet is megkaptuk. Az útvonal végig jól jelzett, ahol ritkább a jelzés ott is egyértelmű, hogy merre kell menni.A sárga sávval való találkozásnál egy kis tó mellett elhaladva még kettővel találkozhatunk. A harmadik tónál balra letérve egy új forráshoz lehet eljutni kb. 400 m a leágazástól. A Pusi-forrás a jobb oldalon lesz ott kell letérni az útról ahol a partoldalon néhány lépcsőn lehet felmenni. Nyáron a frissítő viz sokat segíthet. A Flóra-hegyi geodéziai torony előtti részen fiatalos erdőben elég kevés a jel.
Aliréten a garázs ajtón volt nyalóka és maradt is. Ez a SEFAG Zrt. területe ha a Vadászház közelében valakivel találkoztok ezt ne felejtsétek el.
Alirétről É-felé indulva mi lezárva találtuk a fiataloson átvezető szakaszt. Érdemes egyenesen továbbmenni és a bal oldali kerítés végén balra felfelé újra a DDP útvonalára értek rá. Kb. 100 m a többlet táv, szóval elhanyagolható. A Töreki Cinege pihenő és a forrás is rendezett és működésben volt.


DDP Bábonymegyer - Alirét - Töreki