További írások:
A mûkorcsolya és az asztrológia kapcsolata
További elemzések

Jevgenyij a számok tükrében (numerológia)

Jevgenyij horoszkópja

(Megjegyzés: A horoszkópban sokszor olvashatunk egymásnak ellentmondó dolgokat. Ez nem azt jelenti, hogy egymást kizáró tényezőkről van szó! Általában ilyenkor mind a két v. több ellentétesnek ható jellemvonás jelen van az illető személyiségében, de nem egyszerre v. egyazon életterületen nyilvánulnak meg! Hiszen mindenki úgy van vele, hogy más-más szituációban másképp és másképp viselkedik, pedig ő marad ugyanaz a személyiség közben.)

NAPJA A SKORPIÓ JEGYÉBEN (OKT.24-NOV.22)

A Skorpiók szélsőséges jellemek, akik vagy teljes erőbedobással vesznek részt a dolgokban vagy sehogy. Szeretik az intenzitást, szenvedélyesek.Tudnak agresszívak is lenni, de épp ezért kitartóak, szinte már fanatikusok is.

Az állatöv egyik legellentmondásosabb jegye. Az emberek ezt úgy ítélik meg, hogy a legkibírhatatlanabb. nem könnyű ember, az vitathatlan.

A Skorpió szilárd víz jel: azaz jég. A víz-jel miatt érzelmi jel. De közben jégpáncél borítja, ettők kőkemény, mint a szikla, morózus is lehet. De ne hagyjuk magunkat becsapni. Nagyon érzékeny, érzelmes ő, csak kifelé jégpáncéllal védi magát. Sokat kell simogatni, hogy felolvadjon a jég :)))
Nagyon fontos számára, hogy szeressék. Ő is nagyon szeretne szeretni. Hatalmas lelke van, de nem mindenkinek nyílik meg. Pedig a Skorpió imád szerelmes lenni. A Skorpió ember számára az egyik legfontosabb mozgatórugó a szerelem és a szexualitás, épp ezért szörnyen féltékeny tud lenni.

Az állatöv legszélsőségesebb jegye. Ha valamire rámondják az igent, kitartóan végigmennek az úton. Szilárd víz-jel: tehát kitartó. A Skorpió utánajár a dolgoknak, veszi a fáradtságot, s mint egy bulldog, végigmegy az úton.

A Skorpió embernek a legnagyobb megpróbáltatás szembenézni a halállal, az elmúlással.. Ha ezen átesik, hihetetlenül jó regenerálódó képessége van, főnixmadárként épül fel hamvaiból. A Skorpió zárkózott, ha valami baja van, hallgat róla. Életében sokszor éli át a halált. A Skorpió számára minden elszakadás: halál.

A Skorpió férfi heves, szenvedélyes és féltve őrzi magánéletét. Mindig van valami jellegzetes tulajdonságjegye - a tekintete, az öltözködése vagy megjelenésének ereje. Ő nem csupán flörtöl. Gőzmozdonyként zakatol, olyan sugárzó szexuális energiával, hogy akkor sem hagyhatjuk figyelmen kívül, ha egyébként nem találjuk vonzónak.
A Skorpió férfi általában rendelkezik valamilyen különleges képességgel, melyet ellenállhatatlanul ki is használ. Szenvedélye lehet: zene, művészet, színjátszás stb. A legtöbb Skorpió férfi kedvét leli a sportban.

A Skorpió, mint gyerek: az egyik legnehezebben kezelhető. Szerettel, odaadással, figyelemmel lehet nevelni. Nagyon érdeklődő, odafigyelő.


Nap-Vénusz együttállás (kezdeményezôerô-kapcsolódó készség)

Melegszívű, szeretetreméltó, szépérzékkel megáldott jellem, kellemes társalgó, nagy a kontaktusigénye. Szereti az életet, a szépséget, a zenét és a művészetet; szereti a szerelmet. Egy férfi képletében ez az együttállás nőiesebb természetre utal. Csodálatosan bánik a gyerekekkel, és veleszületett képességénél fogva boldogságot visz mások életébe. Pénzügyi nyereségre is utalhat ez az állás.Nap-Jupiter együttállás(képesség-kibontakozás)

Nagylelkű, sikeres, nagyszerűségre törekvés, kreatív képességek kiélése, szerencsefaktor.
Ezzel a fényszöggel másnesként vonzza azt, amire szüksége van. Még ínséges időkben is szerencsésnek mondhatja magát. Nagyvonalúan költekezik, ugyanakkor nagylelkű és nemes szívű a számára fontos emberekkel. Önbizalma és megbízhatósága révén mindig többet nyer, mint amire szüksége van.

Nap-Hold kvinkunx(akarat-vágy, érzelem)

Olyan súlyos felelősséget érez, olyan erősen kötődik másokhoz, hogy nincs lehetősége visszakozásra. Általában kötelességként fogja fel a dolgokat.

Nap-Mars félkvadrát(akarat-ösztön)

Elvárásai nagyok, erôs férfiasság, sokszor csak magára figyel.

Nap-Uránusz félszextil (önérvényesítô akarat-eredetiség, excentritás)

Találékony, eredeti életvitel, nagy vonzerô. Kiszámíthatatlanság, az újdonságok, a szenzációs dolgok érdeklik.A növekvő v. domború Hold idején született emberek állandóan önmaguk tökéletesítésére törekednek.

Hold az Ikrekben
Változékony hangulatú, nyughatatlan érzelmű. Kevésbé képes a titoktartásra, és mindig úgy érzi beszélnie kell az érzéseirol. Bár szeret tanulni, de könnyen felejt és hamar elveszti érdeklődését. Képes apró dolgok miatt aggódni, a nagy problémákat viszont nem veszi komolyan.
Lelkiekben sokáig gyermek maradhat, fiatalos érzelmek sokáig. Könnyed nyughatatlanság, mozgás, csevej. Nyílt érzelmi alkat, magány kerülése. Könnyedén váltanak érzelmi színezetet. Ezért rossz nekik pl. az iskolai fegyelem, ami akadályozza az érzelmi attitűdök váltogatását. Kíváncsiskodó, keresik az áthangoló találkozásokat, ha nincs emberi társaságuk, kell egy kutya vagy madár a jó közérzetükhöz. Az Ikrek Hold általában szereti, ha sok kapcsolatot tud létesíteni. A szülöttnek szüksége van a mentális változatosságra.. Viszont mély barátságot nehezen köt. Jó a beszédkészsége, beszélgetésben ő diktálhatja az iramot, jó beszédstílusa vabn, könnyen meg tudja győzni az embereket. Kiváló kommunikációs adottságok.
Az Ikrek Holdnak szüksége van a változatosságra, mivel így nyugtatja meg a tudattalanját. Kielégíthetetlen kiváncsisága figyelemreméltó, és bármit megtesz, hogy valami újat megtudjon. Gyakran mégis úgy tűnik, hogy nem figyel. Valójában mindent elraktároz az elmondottakból, sőt számos olyan érdekes dolgot is észrevesz, amit mások nem.

Hold-Uránusz oppozíció (benyomás/lélek- intuició/szellem)

Hangulata ugrásszerűen követi sugallatait, érzelmi ingadozások.Vonzódik a különc emberekhez.


Merkúr a Skorpióban
Éleselméjű, mélyrehatoló intellektus. Nem igazán közlékeny. Eltökéltség és céltudatosság jellemzi. Jellemzô lehet a féltékenység és a sértôdött neheztelés is. Időnként szarkasztikus és fanyar a kommunikációban.
A szülött érzelmei alapján képes nagyon pontos (talán szubjektív, de nagyon jól kidolgozott) leírást adni emberekről, eseményekről vagy helyzetekről.

Merkúr-Mars szextil (tudatos gondolkodás/ítélôerô- aktivitás/fizikai energia)

Erôs alkat, gyors, határozott döntésekkel, nyílt,öntudatos vélemények, vitára mindig készen, gondolkodása és cselekvései harmóniában állnak egymással. Jó gyakorlati érzékű. Ezek az emberek általában sportolnak valamit.

Merkúr-Szaturnusz együttállás (értelem-tárgyilagos fegyelmezettség)

Nagyon komoly természet, alapos, felnôttesen áll a dolgokhoz, nem közlékeny, irtózik a felszínességtôl. Veleszületett struktúra- és formaérzéke erőteljes vizualitással ruházza fel. Már az absztrakt gondolati fázisban látja a kész művet.

Merkúr-Plútó együttállás(intellektus-koncentráció, mélység)

Választott hivatásában állhatatos, a problémákat lelkiismeretesen kezeli, nem tűri a félmegoldásokat,
Ösztönösen érzi az energiát - mi az, hogyan működik, és hogyan használható fel.

Merkúr-Uránusz félszextil (intellektus-szokatlan, gyors, új)

Feltűnô tehetség, vonzza az újdonság, a különös, a rendkívüli a feltűnô, az extrém.Vénusz a Skorpióban
A szülött érzelmi élete élénk, de rendezetlen. A Vénusz ebben a jegyben szenvedélyesen tud szeretni és gyűlölni, mégis soxor megindítóan hűséges. A Vénusz, mint a szeretet szimbóluma, problémákkal szembesül a Skorpió jegyében. A szülöttnek meg kell óvnia magát az élet érzelmi viharaitól, ezért bezárkózik. Visszahúzódását az emberek ridegségként élhetik meg, pedig lelkében elég sok szeretet, szépség és harmónia iránti vágy van. Az érzelmi melegség iránti vágy és a belső küszöb átlépésének mérlegelése feszültséget idéz elő, melyet kifejezetten művészi tevékenységgel lehet feloldani.
Férfinál a Skorpió Vénusz olyan női ideált mutat, aki elég titokzatos, hogy felkeltse és megtartsa érdeklődését, kicsit hűvös, mégis szexi, de elég erőteljes, marsikus (azaz némiképp férfias) is.

Vénusz-Jupiter együttállás

Ennek a fényszögnek a jóslata így hangzik: boldogság és pénzügyi sikerek. Vidám, társaságkedvelő és kedves másokhoz. Művészi képesség jár együtt általában ezzel az állással.

Vénusz-Neptunusz félkvadrát (érzelem, megérzés, fantázia, művészet, szimbólumok)

Művészet iránti erôs fogékonyság, partnerét idealizálja.


Mars a Bakban :
Nem ijed meg a nehéz munkától. Lelkesedéssel és szorgalommal bírkózik meg mindennel.Éles elméjű és ambiciózus. Meglehetôsen konvencionális így nemigen létesít alkalmi kapcsolatokat. A Mars zabolátlan energiája a Bakban a fizikai valóságban nyilvánul meg és konkrét célja van. A Mars a lélek erejévé válik és képessé teszi a szülöttet, hogy kitűzött célját bármi áron elérje. Bár így az energia bizonyos korlátok közé terelődik, mégse csökken az ereje. A szülött keményen dolgozik anélkül, hogy bármi is eltérítené a céljától.

Mars-Szaturnusz szextil (energikus lendület-gátló ellenállás)

Fáradhatatlanul dolgozik, különösen céljai és álmai megvalósításának érdekében. Megbízhatóan cselekszik, vállalja a nehéz feladatokat és félreteszi a kényelmet és a biztonságot. Elsősorban hosszú távú feladatok valók neki. Munkamódszere a rutin, megbízható munkaerő, mert van elegendő energiája a részfeladatok szívós, következetes, türelmes kidolgozásához. Képes a megfelelő mederbe terelni bőséges energiáját és kreativitásával eléri célját.
Mars-Uránusz félszextil (ösztönzés-meglepetés=gyorstüzelés)

Eredetiség, rendkívüliség, izgalmasság, gyorsaság jellemzik, nehezen alkalmazkodik, lázadó, tradiciókat elvető típus, excentrikus ötletekkel, szüntelen cselekvésingerrel
1. vagy ő maga különcként vibrálva él;
2. vagy kivetíti másokra a különlegességet és rendkívüli helyzeteket él át amit talán zaklatásként is él át pedig önmaga idézi elő őket.Jupiter a Skorpióban
.A mély érzelmek némi eltökéltséggel és akaraterôvel egészülnek ki. Igényli a szellemi fejlôdést. Az életet teljességében akarja megélni. Kételyek esetén nem elégszik meg a hagyományos válaszokkal, hanem az ôt izgató dolgoknak utánajár, kutat, és önmaga teljes bevetésével találja meg a megnyugtató választ. Van érzéke a szokatlan dolgokhoz, tud lemondani.Mire ügyeljen? Embertársai nem tudják azt a nehéz utat megtenni, hogy a teljes összetöretés veszélyének torkából visszatérve érezzék boldognak magukat.Ezért önmagához lehet igényes, de másokkal szemben kötelezôa tapintat, kímélet.Szaturnusz a Mérlegben
Veleszületett igazságérzet, nem részrehajló. Kedves és gyakorlatiasan ésszerű: tanácsaiban tapintatos és diplomatikus. Rugalmas, igazságos és igényli a fair-play-t. E bolygóállásban lehetősége nyílik kifejleszteni magában egyensúlyérzékét és a megfelelő időzítés képességét.

Szaturnusz-Plútó együttállás (biztonság-mély átalakulás)

Küzdenie kell eredményeiért, mert a kibontakozás sosem könnyű.
Ezzel az erőteljes fényszöggel a Plútó intenzív energiája a Szaturnusz fegyelme által épül fel. Konkrét kifejezésre jutnak az ambiciók, amelyekért hajlandó hosszú távon keményen és türelmesen dolgozni. Jó fényszögekkel ez az együttállás igazán nagy teljesítményeket eredményezhet.

Szaturnusz-Neptunusz szexti(racionalitás-irracionalitás)

Titoktartás, a dolgok szerkezetének, teljes átlátására, mélységeinek megértésére. Fogl: zene, tömegmédia,stb. A Neptunusz álmodozó, élénk képzeletű és spirituális természete ezzel a fényszöggel leszáll a földre.
Uránusz a Nyilasban
Gyakran hiperaktiv, nehezére esik letelepedni valahol. Minden vonzza, ami új vagy más. Képes értékes dolgokra lelni a legvalószinűtlenebb helyeken is és bízik szerencséjében, amely sok kényes helyzetből kihúzza. Belülről fakadó érdeklődést mutat a reinkarnáció, az asztrológia és az okkultizmus egyéb fomái iránt.


Neptunusz a Nyilasban
Idealizmus, humor, hit szellemi értékekben, ill. képzelôerô és érzék jellemzô rá. Bízik a hit messze ható, változtató erejében. Esetenként kész mindent egy lapra feltenni. Ez az állás javíthatatlan idealizmust, optimizmust és nem kevés fellengzôséget hoz magával. Akkor a legpozitívabb a munkássága, ha talál olyan szerényebb képességű munkatársakat, akik meg tudják oldani a világmegváltó vázlatok kivitelezését. A Nyilas/NEPTUN mindig néhány méterrel a föld felett tartózkodik. Segítôtársak nélkül semmit sem ér el.


Plútó a Mérlegben
Növeli a hajlamát arra, hogy kellemetlen helyzeteket teremtsen, vitát, veszekedést provokáljon csak azért, hogy megbizonyosodjék a szeretett személy érzelmeirôl. A társas kapcsolatok terén a PLÚTÓ ösztönöz a kapcsolatokból való kitörésre vagy azok felbontására.

Szerencsepont a Bikában (hogyan találhatja meg szerencséjét?)

Legnagyobb örömét a stabil és tartós dolgokban leli. ezekhez meglehetős türelme és kitartása révén juthat hozzá. Ne akadjon fenn poláris ellentétének (Skorpió) romboló erőin, ez csupán eltéríti útjáról. Ahelyett, hogy ellenáll a változásoknak, inkább adja meg magát nekik.

Hold együttállása a Szerencseponttal
Hallgasson a megérzéseire, szenteljen figyelmet álmainak, és hallgassa meg, mit súgnak az ösztönei. Aztán cselekedjen eszerint!

Karmikus vonások

Északi holdcsomópont a Rákban

Jelenlegi életében arra kényszerül, hogy a társadalmi siker és elismerés, meg a családi helyzete közti konfliktust megoldja, és érzelmi felelősségvállalást tanuljon. Gyökerei, származása meghatározzák jelenlegi sorsát, és azt a feladatot hozzák, hogy családjáért vagy otthonáért, esetleg hazájáért személyes felelőséget vállaljon. Családi és érzelmi elkötelezettség nélkül nem valósíthatja meg szándékait, ebben az inkarnációban nem rejtőzhet el a személytelenségben. Energiáit és életerejét stabil érzelmi háttérből merítheti. A magánélete és szakmai élete közti egyensúly megtalálása jelenleg is sok gondot okoz neki. Azzal a feladattal született újjá, hogy energiáit családjára és közvetlen környezeteére fordítsa. Nehezére esik érzelmi szempontokat előtérbe helyezni, szívesebben azonosulna ma is egy személytelen szereppel, ami előző életeit meghatározta. Mások érzelmi reakciói gyakran zavarba hozzák, nem tud velük mit kezdeni. Úgy érzi, hogy az érzelmek kimutatása emberi gyengeséget jelent. hatalmi szerepe előző életeiben meggátolta abban, hogy érzelmeket nyilvánítson és személyes meggyőződésének hangot adjon. Jelenleg arra kell törekednie, hogy az érzelmi szempontokat a gyakorlati élet szükségletei elé helyezze, ezért gyakran kerül olyan helyzetekbe, ahol a körülményei erre rákényszerítik. A társadalmi pozició és az emberséges viselkedés összehangolása jelenlegi karmájához tartozik. Előfordulhat, hogy családja érdekében maga is áldozatvállalásokra, lemondásokra kényszerül. Vállalnia kell származása meghatározta emberi viszonyait Erejét és önbizalmát nem külső támaszból, hanem belső érzelmi biztonságából kell nyernie. Azáltal, hogy másokról gondoskodik, önmagát erősíti.
Forrás: Kalo Jenő: A gyógyulás szelencéje
Dr. Szepesi: A kvinkunx
Trish MacGregor: Az asztrológia mindentudó nagykönyve