Melyik a legmegfelelőbb zuhanytálca?

Szeptember 18, 2008

Mostanában nagy divat a zuhanytálca, illetve a zuhanykabin beépítése. A modern ingatlanok elengedhetetlen része a modern zuhanykabin. Éppen ezért igen sokféle zuhanytálca kapható, ki-ki választhat igényeinek megfelelően. A zuhanytálca különböző méretekben és formákban kerül a vásárlók elé. Nagyon esztétikus, és igen modern a padló szintbe hozott zuhanytálca, mely egy modern ingatlan fürdőszobájába remekül illik. Ugyanakkor a magas oldalfalú zuhanytálca is igen keresett dolog, mivel ez a típus rettentő praktikus. A magas oldalfalú zuhanytálca ugyanis a legtöbb esetben úgy kerül kialakításra, hogy az ülőkádként is szolgál. Így az apró fürdőszobákba remekül beilleszthető, s egy kisebb kádként is funkcionálhat, de evvel egyidejűleg helyet is spórolhat. Méltán közkedvelt az ilyen típusú zuhanytálca használata a panellakásokban és a kissebb méretű ingatlanokban.

Az olyan zuhanytálca, mely előre gyártott zuhanykabinnal együtt készül, és így kerül kereskedelmi forgalomba, az leginkább az alábbi méretben kapható: 80×80cm, vagy 90×90cm. Természetesen igény szerint más méretű zuhanytálca is vásárolható, de ez a két méret a legáltalánosabb, a legkeresettebb, mert a kisméretű ingatlanokban minden centiméter számít. A zuhanytálca kialakítása lehet szögletes, vagy akár ívelt is. A zuhanytálca fölé helyezett zuhanykabin anyaga lehet plexi, a drágább kivitelű zuhanykabin pedig biztonsági üveggel készül. A zuhanytálca fölé igény szerint zuhanypanel építhető be. Minden ingatlantulajdonos számára fontos a lehető legjobb fürdőszoba kialakítása.

A zuhanytálca anyaga leginkább acryl. Az acryl zuhanytálca könnyű, erős, igen esztétikus, és fajhője magasabb a fémnél.

A zuhanytálca alátámasztási rendszere többféle is lehet: van olyan zuhanytálca, mely fémlábakon áll. Ez igen stabil kivitel. Van olyan zuhanytálca, melyhez nem szükséges külön alátámasztás, ebben az esetben nagyon erős acrylt alkalmaznak. És kapható olyan zuhanytálca is, mely nikecellel bélelt. Ez adja meg a zuhanytálca merevségét, ez tartja. A nikecellel bélelt zuhanytálca bekötésekor nagyon kell vigyázni arra, hogy a mester nehogy átvágja a merevítőket, mert akkor az acryl akár be is szakadhat, ugyanis ennél a típusnál általában vékonyabb acrylt alkalmaznak.

Van olyan zuhanytálca, mely a mester által az ingatlanban készül, az aljzatburkoló anyagából kerül kialakításra. Az ilyen zuhanytálca esetében a megfelelő vízszigetelésre nagyobb gondot kell fordítani. Tehát a zuhanytálca az aljzatburkoló anyagával megegyező anyagból van kialakítva, mely igen esztétikus látványt nyújt. A zuhanytálca szinte beleolvad a környezetébe. Ráadásul így meg lehet spórolni a készen kapható zuhanytálca árát. Az ilyen zuhanytálca fölé zuhanykabint szükséges vásárolni.

A fürdőszoba aljzatának burkolóanyagából kialakított zuhanytálca hátránya, hogy dugulás esetén csak bontással szerelhető, ami komoly utómunkát ró az ingatlantulajdonosra. Az acryl zuhanytálca viszont könnyen szerelhető, és könnyen kibontható, ha nem építik azt nagyon be.

Alapvetően a szakszerűen beépített és megépített zuhanytálca 20-30 évig is használható mindenféle gond és probléma nélkül, az ingatlan tulajdonosok legnagyobb örömére.

Zuhanytálca linkek