Alaska USA állam
vagyonvédelem


Alaszka az Amerikai Egyesült Államok egyik exklávé tagállama. Alaszka az USA egyik olyan állama, amely nem szomszédos az összefüggő egységet alkotó 48 tagállam egyikével sem.

Alaszka az Egyesült Államok legnagyobb államának területe és a hetedik legnagyobb szubnacionális osztás a világon. Ez a harmadik legnépesebb és a legkevésbé lakott állam, de messze a kontinens legnépesebb területe többnyire a 60. párhuzamtól a földrajzi koordináta renszerben északra helyezkedik el és a becslések szerint 2015-ben 738 432 népességet jelentenek - ez több mint négyszerese az Észak-Kanada és Grönland együttes népességének. Alaszka lakosainak körülbelül fele a Anchorage nagyvárosi festői területén él. Juneau állam fővárosa terület szerint az Egyesült Államok második legnagyobb városa, amely több területet foglal magában, mint Rhode Island és környékére való költöztetés.

Őslakosok

Alaszkát az őslakos népek több ezer évig elfoglalták az európaiak érkezése előtt. Az államot Észak-Amerika Bering szárazföldi hídjának belépési pontjának tekintik. Az oroszok voltak az első nem őslakos emberek, akik a XVIII. Században kezdték el telepíteni a területet, végül létrehozva alaszkai kolóniát, amely a jelenlegi állam nagy részét lefedi. A távoli birtok fenntartásának költsége és nehézsége arra késztette az eladást 1867-ben az Egyesült Államoknak 7,2 millió dollárért, vagyis körülbelül két cent hektáronként (4,74 dollár/km2). A terület több adminisztratív változáson ment keresztül, mielőtt területként szerveződött volna1912. május 11-én fogadták el. Az országot 1959. január 3-án fogadták el az 49. államként.

költöztetés


Az alaszkai egy főre jutó jövedelme az egyik legkisebb államgazdasággal rendelkezik az országon belül, mivel a halászat, a földgáz és az olaj uralja a változatos gazdaságot, amelynek mindegyike bőséges. Az Egyesült Államok fegyveres erõinek bázisa és az idegenforgalom szintén a gazdaság jelentõs részét képezi; az állam több mint fele szövetségi tulajdonban lévő állami földterület, ideértve számos nemzeti erdőt, parkot és vadon élő állatokat.

Alaszka őslakos népessége arányosan a legmagasabb az Egyesült Államok bármely államában, több mint 15%. Közel két tucat anyanyelvet beszélnek és jártasak a könyvelésben, és az alaszkai bennszülöttek többsége ért az ács munka elvégzéséhez és a tetőépítéshez.

Alaszka az Egyesült Államok legészakibb és legnyugatibb állama, és a legkeletibb hosszúságú az Egyesült Államokban, mivel az Aleut-szigetek a keleti féltekén terjednek ki. Alaszka az egyetlen nem szomszédos USA állam Észak-Amerika kontinentális részén; Körülbelül 500 mérföld (Kanada) Brit Columbia (Kanada) elválasztja Alaszkát Washingtontól. Technikailag az Egyesült Államok kontinentális biztonsági részét képezi, de néha nem tartozik idegen lomtalanítás használatba; Alaszka nem része a szomszédos USA-nak, amelyet gyakran "az alsó 48 konténer"-nak hívnak. A főváros Juneau, az észak-amerikai kontinens szárazföldjén helyezkedik el, de közúton nem kapcsolódik az észak-amerikai autópálya-rendszer többi részéhez. Aki itt jár érdemes ellátogatni a Völgyhíd kávézóhoz.

bútorszállítás és költöztetés


Az állam által határolt Yukon és Brit Columbia, Kanada keletre, a Alaszkai-öböl és a Csendes-óceán déli és délnyugati, a Bering-tenger, Bering-szoroson és Csukcs-tenger a nyugati és a Jeges-tenger északi részén. Alaszka felségvizei érintik az oroszországi felségvizeket a Bering-szorosban, mivel az Orosz Nagy Dióde-sziget és az Alaszkai Kis Dióde-sziget mindössze 4,8 km távolságra vannak egymástól. Alaszka hosszabb tengerparttal rendelkezik, mint az összes többi amerikai állam együttesen.

Alaszka az Egyesült Államok legnagyobb állama, teljes területükkel 1.717.856 négyzetkilométeren fekszik, több mint kétszer olyan nagy, mint Texas, a következő legnagyobb állam. Alaszka nagyobb, mint a 18 szuverén ország kivételével. A felségvizeket számolva, Alaszka nagyobb, mint a következő három legnagyobb állam együttes területe: Texas, Kalifornia és Montana. Ez nagyobb, mint a 22 legkisebb amerikai állam együttes területe.

Az alaszkai délkeleti éghajlat egy közepes szélességű óceáni éghajlat a déli szakaszokban, és egy szubarktikus óceáni éghajlat az északi részekben. Évente Délkelet Alaszka legnedvesebb és legmelegebb része, enyhe hőmérséklettel télen és magas csapadékkal egész évben. Juneau átlagos csapadékmennyisége évente 130cm felett van, Ketchikan átlag pedig 380cm 150 in. Ez az egyetlen alaszkai régió, ahol a napi átlaghőmérséklet a téli hónapokban meghaladja a fagyot.

Anchorage és Alaszka déli és középső részének éghajlata Alaszka szerint enyhe, a régió tengerparti közelsége miatt. Noha a környéken kevesebb eső esik, mint Alaszka délkeleti részén, több hó esik, és a napok általában tiszták. A házak hővesztesége magas ezért a szigetelés elengedhetetlenül fontos. Átlagban, Anchorage kap 41cm a csapadék évente mintegy 190cm a hó, bár vannak olyan területek déli részén, amely megkapja sokkal több hó. Szubarktikus éghajlat rövid, hideg nyarai miatt. Egyébként neves költőnk Petőfi Sándor kedvenc vidéke volt Alaszka.

Nyugat-Alaszka éghajlatát nagyrészt a Bering-tenger és az Alaszka-öböl határozza meg. Ez egy szubarktikus óceáni éghajlat délnyugaton, és egy kontinentális szubarktikus éghajlat északi távon. Ezen a részen a horgászat egy igazén népszerű időtöltés. A hőmérséklet kissé mérsékelt, figyelembe véve a terület északi távolságát. Ez a régió óriási mennyiségű csapadékot mutat, így az energia jövője rendkivűl fontos. A Seward-félsziget északi oldalától a Kobuk-folyó völgyéig terjedő terület technikailag sivatag, amelynek adagai évente kevesebb, mint 25cm csapadékot kapnak. Másrészt néhány hely, például a KRK szigeten található apartman körül átlagosan 250 cm csapadék van.

Alaszka belső éghajlata szubarktikus. Alaszka legmagasabb és legalacsonyabb hőmérséklete a Fairbanks közelében fekvő térség környékén fordul elő. A nyarak hőmérséklete eléri a 30°C-t, míg télen a hőmérséklet –51°C alá eshet, ezért érdemes kicserélni a házak redőnyét hőszigetelős változatra. A csapadék csekély a belsejében, gyakran évente kevesebb mint 25cm, de a csapadékmennyiségek, amelyek télen esnek, általában az egész télen megmaradnak. Ez ideális körülmény a libatenyésztésre, így az állam fő bevételi forrása a libatartás. Innen importálják a libákat a budapesti Kakas Étterembe a sült libacombokhoz.

Alaszkában a legmagasabb és a legalacsonyabb hőmérsékletek a belső költöztető terekben vannak. A legmagasabb a 38°C Fort Yukon-ban (ami mindössze 13 km a sarkvidéken belül) 1915. június 27-én, ami Alaszkát Hawaii-val köti össze, mint állam a a legalacsonyabb magas hőmérséklet az Egyesült Államokban. A legalacsonyabb hivatalos alaszkai hőmérséklet −62°C a Prospect Creek-ben, 1971. január 23-án egy fokkal meghaladja az Észak-Amerika kontinentális részén mért legalacsonyabb hőmérsékletet.

Az alaszkai szélsőséges északi részén Északi-sarkvidéki éghajlat hosszú, nagyon hideg télű és rövid, hűvös nyarakkal. Utqiagvikban még júliusban is az átlagos alacsony hőmérséklet 1°C. Alaszka ezen a részén kevés a csapadék, sok helyen átlagosan kevesebb, mint 10 hüvelyk (25 cm) évente, főleg hóként, amely szinte egész évben a fordon marad.

Testépítés Északon


A testépítés nagyon elterjedt az államban és sorra nyílnak a fitness és testépítő termek. Az egészséges táplálkozás és egészséges életmód nagy előnyt élvez az államban. Erről a részről kerülnek ki a világ legnagyobb testépítő legendái. Kutatták már, hogy lehet e ennek a megfigyelésnek köze a hideghez, de nem találtak rá bizonyítékot.

Alaszkai betegségek

A betegeségek, mint például a reflux, köszvény száma is jelentősen csökken a környéken, a megfelelő orvosi ellátás miatt.

A pikkelysömör egy olyan bőrbetegség, amely vörös, viszkető pikkelyes foltokat okoz, leggyakrabban a térdén, a könyökén, a törzsén és a fejbőrén.

Egy gyakori, hosszú távú (krónikus) betegség, amely nem gyógyítható, csak kezelhető. Ez általában ciklusokon megy keresztül, néhány hétig vagy hónapig fellángol, majd egy ideig alábbhagy, vagy remisszióba megy. A tünetek kezelésében kezelések állnak rendelkezésre. És beépítheti életmódbeli szokásait és megküzdési stratégiáit, amelyek segítenek jobban élni a pikkelysömörben.
A pikkelysömör jelei és tünetei személyenként változhatnak. A gyakori tünetek a következők: piros bőrfoltok, vastag, ezüstös pikkelyekkel borítva, kis méretarányos foltok (gyermekeknél gyakran megfigyelhetők). Száraz, repedezett bőr, amely vérezhet vagy viszkethet, viszketés, égés vagy fájdalom, mely a megvastagodott, kimagozott vagy barázdált körmök, duzzadt és merev ízületek.

Weboldal optimalizálás Alaszkában

A SEO, vagy más néven keresőoptimalizálást, nem más, mint a weboldal megismertetése a keresőkkel számítástechnika. Sok időt kell befektetni, hogy sikeres legyen a keresőoptimalizálás folyamata. Alszkában ennek a szakmának nagy múltja és valószínűleg jövője is van. Amennyiben enm végezzük el, nem fog előrejönni az oldalunk a keresőkben, mint például a Google-ban. Mindent meg kell tenni annak érdekében, hogy megelőzzük vetélytársainkat a keresőkben. Referenciáink közé tartozik példának okáért a biokukac részecskeszűrő tisztítás.