Kitüntetettek - 2012

Támogatóink:                                     


Barta Endre


Endrét sokrétű, kitűnő emberi tulajdonságokat felsorakoztató kertbarátköri tagként ismerhettük meg. Alapító tagként, mint mezőgazdasági tanár, szakmai ötletekkel, tanácsokkal látott el bennünket. Segített a kertbarátkör egyesület beindításában, megjelenítve jelszavunkban megfogalmazottakat: Kertészkedj, művelődj, barátkozz és védd a természetet. Sikerrel szerepelt a Szépkorúak vers- és prózamondók megyei versenyén, továbbjutott a területi regionális döntőbe, ezzel is dicsőítve, megjelenítve a Füzesabonyi kertbarátkör példaértékű kollektív munkáját. Igazi emberi tulajdonságai közé tartozik, hogy szeret adni, tavasszal a közösség 2/3 részét ellátta paprika, paradicsom és zeller palántával, de nem fukarkodott a kiállításokon megjelenő zöldségek, gyümölcsök adományától sem.


Gál Imre


Imre a Füzesabonyi Kertbarátkör autójának fogaskereke, fontos alkatrésze, mozgató rúgója. Rá mindenben számíthatunk, parképítés, teremrendezés, emberek toborzása, főzés és még sok-sok mindenben, ami a tevékenységünk meghatározója. Az előadások megtartásától sem riad vissza. A kiállítások szervezését is szívesen vállalja. Szeret adni, adományozni. Igazi közösségi ember, egy-két kivételtől eltekintve, minden foglalkozáson, minden megmozduláson részt vett.


Gajdos József


Egyesületünk legidősebb és legtiszteletreméltóbb tagja, mindenki Józsi bácsija. Bölcs és hasznos tapasztalatait örömmel ossza meg a Kertbarátkör tagjaival. Mindannyiunk számára elismerés, hogy úgy fogalmazott életkora, tapasztalata ellenére: sokat kapott, ismerettára bővült e közösségben. Ő az az ember, aki elsőként érkezik a foglalkozásainkra. Az újtól sem riad vissza, aktív érdeklődője, tanulója volt pl. a Városi Könyvtárral közös szervezésű számítógépes tanfolyamnak. Igazi közösségi ember, rá mindig számíthat a Kertbarátkör.


Káposztás György


Ő volt az, aki fotót és filmeket készített a Kertbarátkör tagjairól, történelmet írva a füzesabonyi kertbarátokról megalakulásunktól kezdve a mai napig. Összegezte a 2011-es és 2012-es évben végzett munkát: előadásokat, foglalkozásainkat, a kiállításokat. Az utókor számára is emlékeket őriz különböző hang és filmhordozókon. A hobbiján kívül bekapcsolódott a kertbarátkör munkájába is, aktív részese volt a Pöttömke Óvoda mintakertjének kialakításának, a parkgondozásoknak és Idősek Otthonában végzett cserje ültetésnek is. Boldog volt, ha velünk lehetett, örömét lelte a találkozásokban.


Kovács László


Bevonta családját a Kertbarátkör munkájába, legkisebb fia Levente mezőgazdasági szakemberként a kiskertekben termelhető zöldségekről tartott előadást foglalkozásunkon. Felesége Enikő nagy lelkesedéssel készítette a finomabbnál finomabb falatkákat rendezvényeinkre. Laci bormenedzserként a borkészítés rejtelmeibe vonta be a Kertbarátkör tagjait. Örömét lelte, ha adakozhatott, ezzel is sikerre vitte a Kertbarátkör munkáját. Füzesabonyiként büszkék lehetünk Mezőkövesden a kecskesajt készítés tudományáról fiával tartott előadására, melyet a Matyó Kertbarátok igen nagyra értékeltek. Ha csak tehette, valamennyi alkalommal aktív részese volt foglalkozásainknak.


Nagy Ferenc


Feri a Kertbarátkörnek sokirányú segítséget nyújtó embere. Nagy lelkesedéssel vesz részt a foglalkozásokon feleségével együtt. Kitűnő felkészültségéről adott tanúbizonyságot a méhészet tudományáról tartott előadásában. Együttműködő képessége példaértékű: teljesen mindegy, hogy parkgondozáson vagy óvodai mintakert kialakításán kell munkálkodni. A kiállítások mindegyikén ott volt, segítette munkánkat. Óvta egészségünket, amikor a kertlátogatáson 42 üveg mézet ajándékozott a tagoknak


Simon Gábor


Első foglalkozásunk alkalmával már beigazolódni látszott a közös hullámhossz, a korábbi beszélgetés, mi barátok, aktívan tenni akarók vagyunk, akik képesek egy jó közösségért szabadidőnket feláldozni és a nemes cél érdekében dolgozni. Boldog, segíteni akaró, látszik, hogy nem fukar és jól érzi magát a közösségben. Elég egy telefon és számíthatunk rá, a parkosítás és az óvodai munkálatok során mindig volt egy-egy jó javaslata. Kérdésekkel ostorozott, mivel segítheti még a kiállításaink sikerét. Elindítója volt a mezőkövesdi Matyó Kertbarátkörrel történő kapcsolatfelvételnek.


Somogyi Imre


Imre tagságának kezdete óta jó hírvivője volt a Kertbarátkörnek. Hirdette, milyen jó a közösség, és politikai hovatartozástól függetlenül hogyan lehet a várost segíteni, életünket, szabadidős programjainkat hasznosan és jól eltölteni. Előadásokat is szívesen vállalt, bevonva feleségét Mártikát is. Soha nem jött üres kézzel az elméleti és gyakorlati foglalkozásainkra. A Kertbarátkör egyik meghatározó embere. A kiállítások nélküle hiányosak lettek volna.
 

Szekeres Jánosné


Megalakulás óta mindenben segítségemre volt. Szervezési feladatok, parkgondozási munkálatok, óvodai mintakert kialakításánál mindig számíthattunk rá. Rendezvényeinkre, valamint foglalkozásunkra rendszeresen készült valami finomsággal, hol süteménnyel, hol pogácsával kedveskedett. Nagy segítséget jelentett támogatása.
 

Tóth Benedek


Örömmel, féltő gondossággal ügyel az általa együtt elindított kertbarátköri egyesületre. Fiatalos, sportos hévvel mindenre kíváncsi, ötleteivel, javaslataival segíti a kertbarátkör munkáját. Egészségmegőrző programjainkat segítve a MÉHÉSZ Egyesület vezetőjeként jól együttműködött velünk. Nélküle nem lehettek volna olyan színesek kiállításaink. Előadásával gazdagította a Kertbarátkör tudástárát.


Varga Mihályné


Erzsike volt egyike azoknak, aki szakmailag is tudta, milyen legyen az egyesületünk. Mezőgazdasági, közgazdasági végzettségét, széleskörű ismereteit megmutatta előadásaiban. Számíthattunk a 2011-es és a 2012-es évben is élményt nyújtó előadásaira. Kedvességével jó hatással volt a Kertbarátkör tagjaira. Kiállításaink építését nélküle nem kezdtük el. Minta kertjének bemutatásával hagyományt teremtett. Jószívű, szeret a Kertbarátkör közösségével együtt lenni.