Sajtócikkek - 2013



Támogatóink:                                     

 A Füzesabonyi Hírmondó 2013 Júniusi számából ollózva (16 old.)


 

Egészséges ételeket kínáltak, mozogtak is

2013. augusztus 31. 19:07 G. R.

FÜZESABONY | Több, mint hetven önkéntes dolgozott az Egészségnap sikeréért a füzesabonyi városi sportcsarnokban szombaton.

Kistérségi önkéntes és egészségnappal zárta egy éves, az önkéntesség elterjesztését célzó projektjét szombaton a Kis Bocs Baba- Mama Egészség, Életmód, Szabadidő és Szociális Információs Közhasznú Egyesület Füzesabonyban.A Társadalmi Megújulás Operatív Programban összesen több mint 14 millió forintot nyertek céljaik megvalósítására,tájékoztatott az egyesület elnöke, Galyasné Dósa Katalin.

A projektidőszak alatt eddig összesen 400 önkéntest toboroztak, akik önkormányzatoknál, civil szervezeteknél, szociális intézményeknél, óvodákban segítették a munkát 2012. októberétől és segítik még ez év szeptemberének végéig. Szociális információs tanácsadást tartottak két önkéntes pontjukon Szihalmon és Füzesabonyban.

 

  Kistérségi önkéntes és egészségnapot tartottak Füzesabonyban Fotó: Gál Gábor

A városban működő kertbarátkör sátrában pedig igazi különlegességeket kóstolhattak a látogatók. Volt többek között kecsketej és sajt, különleges zöldséglekvárok, de zöldséglevek is kínálták magukat a kör tagjainak kertjében termett gyümölcsök, zöldségek mellett.


 A Heves megyei Hírlap 2013. szeptemberi számából ollózva

 A projekthez még mintegy 25 kertbarátköri tag csatlakozott több száz órát teljesítve.Parkgondozás, Óvodai mintakert kialakítása,valamint rendezvények szervezésében. 


 

Kis Bocs Baba – Mama Közhasznú Egyesület „Civil Szervezetekről” készült albumában megjelent riport Nagy Lászlóval és Kovács Leventével