Egyesületünk a 2004-es borfesztiválon alakult a várban. Két ember, egy közéleti, és egy borász közös terve valósult meg az egyesülettel. Úgy érezték, a borászatban van az első esély az összefogásra, és a generációs érdekképviseletre.

I, mint ifjú: a 35 év alatti borászat iránt érdeklődők, a fiatal borászok ernyőszervezete

B, mint borbarát: a bor iránt érdeklődő, de nem csupán borász fiatalok csoportja

O, mint országos: nincsenek megkötések, egyelőre csupán ez

K, mint közhasznú

Sz, mint szervezet

Székhelyünket tudatosan a fővárosba tettük, minden borvidék előtt nyitva állnak mind szakmai, mind pedig társadalmi kapcsolataink. Célunk a szakma továbbképzése mellett a különböző adottságokkal rendelkező vidékek, és eltérő hátterű fiatalok kapcsolatának megerősítése.
Kik vagyunk? Mit akarunk?

Olyan fiatalok, akiknek nem mindegy, hogy mi kerül a poharukba.

Olyan ifjak, akik megelégelték a minőségi borok háttérbe szorítását.

Olyan nemzedék, melynek tagjai borászok érdekképviseletét, és továbbképzését vállalják.

Világnézetünk összefoglalható egy idézettel:

Kiket várunk tagjaink közé?

Mindenkit, akinek fontos a hazai borászat felemelkedése.

Olyan ifjú végzős, vagy végzett fiatalokat, akik a borász szakmát tőke nélkül kezdik el.

Olyan marketing szakembereket, akiknek fontos, hogy a hazai borok a piacon versenyképes termékek lehessenek.

Olyan bortúra szervezők, akik „utazási irodát” látnak bennünk.

Olyan a minőségi borok iránt érdeklődő fiatalok, akik ezen túrákat szívesen látogatnák.

A Gasztronómia teljes területét felölelő lapcsalád létrehozatala a célunk.

Az építészektől az üvegkészítő mestereken át a festőkig várunk szeretettel mindenkit.

Milyen programokat szervezünk?

Vállaljuk:

  • konferenciák, borszakmai napok szervezését,

  • főzőtanfolyamok indítását,

  • marketingkampányokban való aktív részvételt

  • bortúra adatbázis létrehozását

  • a vendéglátóipar számára ajánlásokat teszünk

  • támogatjuk a képző és iparművészet megjelenését a hazai borpiacon

  • vállaljuk egy új nemzedék képviseletét