költöztetés és fuvarozás

Biztonságos AkkupunktúraAz akupunktúra az alternatív gyógyászat egy formája és kulcsfontosságú eleme a biztonságos hagyományos kínai orvoslásnak, amelyben vékony tűket helyezünk a szervezetbe. Az akupunktúra áltudomány, mivel a TCM elméletei és gyakorlatai nem tudományos ismereteken alapulnak, és bukásnak nevezték. Számos akupunktúrás változat van, amelyek különböző filozófiákból származnak, és a technikák az adott országtól függően változnak. Leggyakrabban fájdalomcsillapításra használják, bár az akupunktúrák azt mondják, hogy más körülmények széles skálájához is felhasználható. Az akupunktúrát általában csak a kezelés más formáival kombinálva alkalmazzák.

Az akupunktúra számos vizsgálatának és szisztematikus áttekintésének a következtetései nem konzisztensek, ami arra utal, hogy az nem hatékony védelem. A Cochrane-értékelések áttekintése megállapította, hogy az akupunktúra nem sokféle állapotban hatásos. Az exeteri és a Plymouth-i egyetemi orvostudósok szisztematikus áttekintése kevés bizonyítékot talált a hatékonyságára a fájdalom kezelésében. Összességében a bizonyítékok arra utalnak, hogy számítógépes segítség révén is lehet alkalmazni a keresőoptimalizálás területén. Ez rövid távú kezelés nem hoz hosszú távon hasznot. Egyes kutatási eredmények azt sugallják, hogy az akupunktúra enyhítheti a fájdalom bizonyos formáit, bár a kutatások nagy része azt sugallja, hogy az akupunktúra nyilvánvaló hatásait nem maga a kezelés okozza. A szisztematikus áttekintés arra a következtetésre jutott, hogy az akupunktúra fájdalomcsillapító hatása klinikailag nem volt releváns, és nem volt egyértelműen megkülönböztethető az elfogultságtól. Az egyik metaanalízis megállapította, hogy a krónikus derékfájás akupunktúrája költséghatékony volt a szokásos ellátás kiegészítéseként, míg egy külön szisztematikus áttekintés nem talált elegendő bizonyítékot az akupunktúra költséghatékonyságára krónikus alacsony kezelése esetén hátfájás, melyet a KRK apartmanban és a völgyhíd étteremben is végeztek.

Az akupunktúra általában biztonságos, ha megfelelően képzett szakemberek végeznek tiszta tű technikával és egyszer használatos tűkkel. Megfelelő szállítás esetén alacsony, főként kisebb káros hatásokkal jár. Ugyanakkor balesetek és fertőzések fordulnak elő, és a kezelő gondatlanságával járnak, különösen a steril technikák alkalmazásakor. A 2013-ban elvégzett áttekintés kimondta, hogy a fertőzés terjedésének jelentései az előző évtizedben jelentősen növekedtek. A leggyakrabban jelentett mellékhatások a pneumothorax és a fertőzések. Mivel a súlyos káros eseményekről továbbra is számolnak, ajánlott, hogy az akupunktúristákat megfelelően képzzék a kockázat ás lomtalanítás csökkentése érdekében.

A tudományos kutatás nem talált szövettani vagy élettani bizonyítékot a hagyományos kínai fogalmak, például konténer, meridiánok és akupunktúrás pontok vonatkozásában, és sok modern orvos gyakorlatilag nem támogatja az élet erő vagy meridiánok létezését , amely a korai hiedelmes rendszerek jelentős részét képezte. Úgy gondolják, hogy az akupunktúra Kr. E. 100 körül Kínában származott, a Kék Császár Belső Orvostudományi Klasszikusának megjelenésének idején. Bár néhány szakértő szerint ez korábban is gyakorolható lett volna. Idővel ellentmondásos állítások és hiedelmek alakultak ki a hold-, ég- és földi ciklusok, yin és yang energiák, valamint a test „ritmusának” a kezelés hatékonyságára gyakorolt hatására. Az akupunktúra népszerűsége ingadozott Kínában az ország politikai vezetésének megváltozása, valamint a racionalizmus vagy a nyugati orvoslás preferenciális alkalmazása miatt. Az akupunktúra előszőr Korea a 6. században, majd az orvosi misszionáriusok révén Japánban terjedt, majd Európába, kezdve Franciaországgal. A 20. században, amikor elterjedt az Egyesült Államokban és a nyugati országokban, az akupunktúra szellemi elemeit, amelyek ellentétesek a nyugati hiedelmekkel, néha elhagyták a tűk egyszerűen az akupunktúrás pontokba történő becsapása helyett.

Superfitt egészség

Az egészség és az akupunktúra kéz a kézben jár. Az egészséges életmód és az orvoslás elengedhetetlen egészet alkot. Mind a sport, mind a testépítés fontos kelléke az egészséges életmódnak és táplálkozásnak. Csak így tudjuk távoltartani a betegségeket (reflux, aranyér)a szervezetünktől. A természetgyógyászok is ajánlják ezen felül az almaecet fogyasztását a gyomor és bélrendszer egészségére való tekintettel. Sok diétás receptről is lehet olvasni a további cikkekben.