Jó Szerencsét!

A KO-KA klub 2010.szeptember 8-án éjjel alakult meg a Liget nevű vendéglátó ipari egység és az Egyetemváros között. Megalakuláskor Rimaszéki Korinna a. A nóták favoritja! és Garai Karolina a. Fecsegő Tipegő alkotta ezt a kis társaságot, majd fél éven belül több lány csatlakozott hozzá. Saját magunk szórakoztatására megbeszéléseket, főzést szerveztünk, és megpróbáltunk részt venni minél több hagyományőrzéssel kapcsolatos rendezvényen. Néhány hónap elteltével úgy éreztük, hogy a KO-KA klub már több lett, mint egy egyszerű baráti szervezet. Négyen elkezdtünk nagyobb dolgokban gondolkodni, kötelességünknek éreztük, és természetesen ez a jelenre is érvényes, hogy azokat az emberi és hagyománybeli értékeket, amiket Mi mindannyian képviselünk és fontosnak tartunk, megőrizzük és tovább adjuk a későbbi nemzedékeknek.

Hosszas megbeszélések után úgy döntöttünk, hogy ha teljesen komolyan gondoljuk, és úgy véljük, hogy kötelességtudóan és lelkiismeretesen tudjuk fenntartani a barátságunkat s a társaság életét, akkor a Ko-Ka klubból Társaságot alapítunk. Így lett a nevünk 2011. június 20-án L.B.B.T. vagyis Leányvári Boszorkák Baráti Társaság, öt alapító taggal.

Név szerint:

  • Garai Karolina a. Fecsegő Tipegő
  • Rimaszéki Korinna a. A nóták favoritja!
  • Tari Laura a. Az első 50-ig számolom
  • Kazár Judit a. Maca, avagy a lelkes KIS colos
  • Kapus Nikolett v. Szemfényvesztő avagy igen, Kérek még!

2012.03.20-tól hivatalosan elfogadott Társaság lettünk, azóta pedig folyamatosan bővül a létszám.

Minden hónapban boszis nedvesestet tartunk; tagokkal, felvételizni készülő kisboszikkal, és a társaság iránt érdeklődő lányokkal. Itt terítékre kerülnek a következő hónap eseményei, rendezvényei. Bor és sörmesterünk a nedvesest aktuális italáról egy rövid beszámolót tart, a krónikásunk folyamatosan jegyzeteli az est eseményeit, melyet krónikába örökítünk meg, Cantusunk vezénylésével pedig nótákat tanulunk meg.

Minden év szeptemberében megrendezzük a Leányvári Boszorkák Hétvégét szakestéllyel egybekötve és a Tavaszi Boszis főzést, ahová nagy létszámmal invitáljuk a többi Társaság tagjait, szimpatizánsokat. Tavasszal ezen kívül még egy kisebb létszámú szakestélyt is rendezünk.

Minden télen útnak indulunk a Társaság Kocsmatúrájára, ahol meghódítjuk Miskolc kocsmáit, viszont ezen már csak tagok és kisboszik vesznek részt.

Ezeken kívül próbáljuk magunkat képviseltetni minél több meghirdetett rendezvényen, mint például a Selmeci Diák Napokon, B.Ö.F.-ön, kari sportnapon, Borsodi Homályos Baráti Társaság Hétvégeken, gépész rendezvényeken, illetve lehetőség szerint a Testvériskoláink által szervezett összejöveteleken.

2012 szeptembere nagy előrelépést hozott az életünkbe, hisz bekapcsolódhattunk a balekoktatásokba, ahol hagyományokról szóló könyvekről (pl. Lovik Károly: A leányvári boszorkány, Ács Balla László: Bányamanók, Ruzsinszky László: Tempus) adjuk át tudásunkat a feltörekvő nemzedéknek.

Egyre több és több könyvvel rendelkezünk, így ha valaki a későbbiekben a társasághoz szeretne tartozni, elengedhetetlen, hogy egy, a boszik által még fel nem dolgozott könyvet bemutasson a tagfelvételin.

Jó Szerencsét! A Leányvári Boszorkák