Leggyakoribb kérdések és válaszok

 

 • Mit jelent a 3D  és mit a 4D  UH?
  3D :A méhen belüli magzatról egy 3D , fotórealisztikus kép készül. 2D fej elmozdul és sok szelet felvételt készít, melyből a számítógép 3D képet alkot. Ezt a képet térben lehet forgatni minden tengely körül.
  4D: A negyedik D az idő. A méhen belüli magzatról egy 3D, fotórealisztikus videó felvétel készül. Vagyis a magzati mozgások is láthatóak, pl ásítás, mosolygás,stb.. A képet térben lehet forgatni minden irányban.


 • Mikor ajánlott a 4D UH vizsgálat?
  A 4D ULTRAHANG STÚDIÓ véleménye szerint a magzati 3D-4D UH vizsgálatot a 10.héttől a 36.hétig lehet elvégezni.
  A terhesség során 2x javasolt. Az első a 16-22. hét között, ilyenkor az egész magzat látható és a mozgások, karmesteri bemutatóik meghökkentőek, látványosak. A 20. hétig kiszűrt rendellenesség esetén van lehetőség további ellátásra.
  Legszebb képeket a 24. héttől a 32 hétig lehet készíteni a magzat arcáról, végtagjairól. Ilyenkor már jól láthatóak az arcvonások és az arcok karaktere, fintorgások, ásítások, mosolygás, mérgelődés stb.. 


 • Az ultrahang károsítja-e a magzatot?
  Az ultrahang jelen tudásunk szerint nem károsítja a magzatot, bármennyiszer is végezhető.


 • Szűrő ultrahang vizsgálatokat mikor kell végezni?
  A Magyar Szülészeti és Nőgyógyászati Ultrahang Társaság ajánlása szerint: A legelső 0. vizsgálattal a terhességet lehet kimutatni ( petezsák számát, embriók számát és elhelyezkedését), az első szűrés a 11-13. héten történik (Down-kór szűrés, nyaki redő mérés,stb.), a második szűrés a 18-20. héten (magzat szerveinek vizsgálata), a harmadik és negyedik szűrő vizsgálatnál  a magzat fejlődését és méhen belüli elhelyezkedését figyeljük meg ( 30. és. 36. hét).


 • Mit jelent a flowmetria kifejezés?
  A magzati főbb erekben figyeljük meg a vörösvértestek áramlását. A magzat köldökzsinór artériájában ( arteria umblicalis) , a magzati főverőérben (aorta), az agyi arteriaban ( arteria cerebri media) mérünk. Folyamatos áramlás észlelése esetén véleményezünk jó eredményt.


 • Mikor lehet megállapítani a magzat nemét?
  A 16. héttől lehet megfelelő látási viszonyok esetén. ( vékony has és jó magzati helyzet)


 • Mi befolyásolja a felvétel minőségét?
  Több tényezőtől függ a jó felvétel: pl. a magzat méreteitől, a lepény elhelyezkedésétől, a magzatvíz mennyiségétől, az anya hasfalának vastagságától, a terhességi kortól, az UH géptől és a vizsgáló tapasztalatától, stb.


 • További kérdése van ? ! ?
  Írja meg kérdését a barnabas.bata@gmail.com címre vagy a 20/346-7424 telefonon tud további információt szerezni! E-mailhez kattints ide!