Üdvözöllek az oldalamon!

Háda Ádám vagyok, építészhallgató, autodidakta honlapkészítő/programozó. Szívesen foglalkozom még számítógépes grafikával és rajzolással, az elsőhöz Blendert használok. Miskolci származású vagyok, de az éveimet most Budapesten töltöm, a BME építészkarát próbálom elvégezni.

A menüpontok között lehet nézelődni, az öt legfrissebb posztom lent is olvasható. Ha bármi kérésed, kérdésed vagy közölni valód van, nézz szét a kapcsolat menüponton.

Ezen az oldalon minden, ami látható általam készült, beleértve magát az oldalt is.


Interaktív építészeti prezentáció

2015. Nov. 11.

Még 2014-ben készítettünk egy TDK-t Fürtön Balázzsal együtt. Letölthető PDFben innen

Interaktív építészeti prezentációMéret: 14.35 Mb Letöltve: 11


A dolgozat az építészeti prezentáció interaktív formáinak lehetőségeit és problémáit mutatja meg, hogyan lehet ilyeneket készíteni, és hogy milyen akadályokba ütközhetünk eközben.


A Stickman Warfare története, saját szemszögből

2015. Sep. 20.

A Stickman Warfare egy online FPS játék, magyar amatőr játékfejlesztők által készítve. Kisebb nagyobb sikereket élt meg, főleg régebben, ugyanis a játékot 2006-ban kezték el fejleszteni, a legújabb frissítés pedig 2015-ben jött ki. Na de mitől is érdekes ez annyira? Én is az egyik fejlesztő vagyok , ott Hector néven ismernek.

Szóval a történet egészen 2009-re nyúlik vissza, akkor találtam rá a játékra. Akkor még gimnáziumba jártam és épp a lázadó programozós, modellezős korszakomat éltem. A szerencséje a játéknak az, hogy úgy lett fejlesztve, hogy direkt gagyi gépeken is elfusson, így nekem is ment :) Szóval játszogattam, de ebben még nem lett volna semmi különös. Viszont a stickmant könnyedén lehet modolni!

2010 nyarán kiraktam az első modot a fórumra: Kalandpark. Igazából előttem készítettek többen jumpolós modokat, ez is az, a nagy különbség, hogy ennek volt designja :)Ezután következett a Kalandpark 2 - Könyvtár, egy pár héttel az első után jött ki. Hosszabb pálya, hasonló játékmenet, csak itt könyvtáras a design. Később készült hozzá egy patch is, amiben új befejezés van. Itt egy gyorsasági versenyt is hirdettem:


A harmadik utolsó rész jött ez után, ami egy kicsit kivételes lett: rövid és sorjátékra lett kitalálva. Ez a koncepció nem aratott túlzott sikert :)

Idő közben készítettem fegyver modelleket, amik be is kerültek a fő játékba.

A modolók mindig probálják feszegetni a játék határait. Az Avatar mod is ezt csinálja, még az exe is meg lett buherálva :) Itt ilyen lebegő szigetek vannak, mint ami a hasonló nevű filmben is található, célja nincs, de lehet egymást lövöldözni. Itt található róla pár kép.

Telt az idő, és teljes épületek kerültek be a játékba, a modelljeim közül (pl. steelworks). A játék közben nyílt forráskódúvá vált, és egy kis segítséggel sikerült is felbuildelni. Új - bár nem túl fontos - featureöket készítettem a játékhoz amik be is kerültek végül, pl. hogy lebegjen a hulla a vízben :)

Ezekkel az új lehetőségekkel készítettem el az utolsó modomat, a Stickman Crysis Warfare-t ami egészen nagy sikernek örvendett. Még egy trailer videót is készítettünk hozzá:


Akkoriban még volt bajnokság is, ami egy lanparty volt a legjobb játékosok között. Ott tartottam egy előadást a modolásról. 2012 vége felé volt egy olyan játékverzió amihez én készítettem a legtöbb dolgot. Akkoriban Alex (a játék atyja) már egyetemista volt és nem volt kedve a játékkal annyit foglalkozni. Így egy csomó hozzáférést és jogot adott meg, én is admin lettem.

Sajnos a játék delphiban írodik, és mivel ez minden fejlesztőnek egy tanulóproject gyakorlatilag, a kódbázis egy katasztrófa :D Szóval jó időbe telt mire megismertük a kódot - pl. OOP csak nyomokban fedezhető fel benne. A szerver szerencsére c++-ban újra lett írva, így az első újítások ott jelentek meg. Ilyen újítás volt az 1v1 rendszer, ami már igen érett. Rendszer lett, mivel automatikusan össze dobta a játékosokat, a honlapra pedig felkerül az eredmény. Na igen nem is említettem, hogy a honlap is megújult akkoriban, egy rakat statisztikát meg eseményt kezel.

Telt az idő - évek! - és bár egyre ritkábban, de mindig hoztunk újítást. Többes szám, mivel 2013-ban becsatlakozott fejlesztőnek speed, így most ketten toljuk.

A játékban eddig kétszer volt nagy event, ez mindig verzióváltáskor történik. Ez egy olyan esemény, ami egyszer történik meg, úgyhogy mindenki felmegy a játékba, hogy láthassa. A 2.0 eventet csak mint átlagos játékos láttam. Egy reaktor elég látványos felrobbanását hozta - ami széttépte a téridőt :O - ezzel indokolva új épületeket a jövőből és a múltból egyaránt. Viszont a másik nagy eventet mi készítettük: Portal event. Egy portál aktiválódik, ami atlantisba vezet, videó:Szóval azóta ezeket készítettük el a teljességég igénye nélkül: szebb grafika (csillogás, normalmapek), részecske rendszerek, sokkal nagyobb modolhatóság, script rendszer, új terep, új fű és bokor rendszer, két új fegyver, sok-sok modell lecserélése, új pantheon és más épületek, teljes textúra felújítás, állítható grafikai beállítások, et cetera.

Mit hoz a jövő? Mindig is szó volt a nagy 3.0-ról amiben minden más lesz. Nem tudom, hogy ez valaha el fog-e jönni, vagy csak álom marad. Stickman Warfare 2-ről is dumáltunk már sokat, nagy ötletek vannak a fejeinkben, csak megcsinálni nem épp egyszerű őket. Talán, ha nem saját enginet használunk :) A játék feelingjét - még fénykorában - a közösség adta, hiszen ez egy olyan játék, ami halott emberek nélkül. Mára megváltozott a játékpiac, és generációk is változtak azóta. Szóval, hogy lesz-e ebből még valami? Csak rajtunk múlik, és hogy mit hoz az élet.


Falusi Márton honlapja

2015. Aug. 6.

http://falusimarton.hu/
2015 nyarán készítettem el Falusi Márton honlapját, aki egy író, költő. Szerencsére kaptam magam mellé egy designert, Veszteg Virágot, akinek bár ez az első honlap designja, szép arculatot talált ki.

Programozási szempontból, megint újra írtam az egész rendszert... A képfeltöltés részre viszont büszke vagyok: tömegesen lehet feltölteni, bélyegképet készít, és utána könnyen sorrendbe lehet rendezni őket húzogatással.


APPS4WORK

múlt hét vasárnap

http://www.apps4work.net/
Ezt a honlapot közösen készítettem néhány barátommal, én a kódolás, programozás részét vállaltam, először készítettem paypal fizetést.

apps4worksite.jpgapps4work2.jpg


Kerékpáros pihenő a Balatonnál

2015. Apr. 1.

Komplex ZH feladat volt, szerintem kifejezetten jól sikerült, főleg ahhoz képest, hogy 8 óra alatt készült éjjel a semmiből.