Szerző: Sharp_hun Dátum: 2009.11.07. 11:16
Sajtos sült lazac:
» 60 dkg lazac
» 8 dkg vaj
» 1 ek liszt
» 1 tojássárgája
» 2 dl tej
» 10 dkg reszelt sajt
» szerecsendió, kakukkfű, oregano, só
» citromlé
A halat felszeleteljük, egy kevés sót és egy kis citromlevet teszünkrá.
Egy sütőbe helyezhető tálat vajjal kikenünk, belefektetjük a halszeleteket,
majd alufólia alatt, sütőben megsütjük. (Kb. 15 perc alatt.)
Mialatt sül a hal mártást készítünk. Besamell mártást készítünk,
a vajat tűzön megolvasztjuk, majd lisztet tejet teszük hozzá.
Óvatosan, vigyázva főzzük, hogy ne égjen le.
A tűzről levéve beletesszük a sajt felét, a tojássárgáját és
a sült hal levét. A már majdnem elkészült mártásba belekverjük a fűszereket,
majd a halra öntjük. A sajt maradék
felét a hal tetejére szórjuk, ezután sütőben pirosra sütjük.
Sharp_hun LV50 NM Archer
Zsolt88 LV30 NM Mage
Apollon LV19HM Archer