Random Team Tour indul!

Re: Random Team Tour indul!

HozzászólásSzerző: Rolo » 2012.02.14. 20:47

Az élőpont számítási rendszer így működik, értem a problémád, de ez így jó. 2 ember több pontot nyerhet és többet is veszíthet, mint a 3. Ők nagyobb kockázatot vállalnak, már csak ezért is jó a pontelosztás. Az, hogy mennyit kapsz és mennyit von le, az a csapatok egymás közti rate különbségétől függ, az más tészta. Remélem érthető voltam. Ja és Turbo B. GJ!!!
Rolo
Adminisztrátor
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Turbo B. » 2012.02.14. 20:49

Ha a 2 emberes csapat nyer akkor több pontot kapnak fejenként, mint ha 3an lettek volna, ha viszont a 3 emberes csapat nyer akkor viszont többet is von le. Így a 2 emberes csapatnak vállalnia kell a kockázatot ha belemegy a 2v3ba, hiszen ha nyernek akkor több pontot kapnak, viszont ha vesztenek akkor több pontot vesztenek, ennyi.
AoC - Military Technology Table

- Ez az SC mit is jelent?
- Scout.
- Ezért, diploma, nem jár.

Kép
Kép
Turbo B.
Fejlesztő
Fejlesztő

HozzászólásSzerző: Turbo B. » 2012.02.14. 20:51

Rolo írta:Az élőpont számítási rendszer így működik, értem a problémád, de ez így jó. 2 ember több pontot nyerhet és többet is veszíthet, mint a 3. Ők nagyobb kockázatot vállalnak, már csak ezért is jó a pontelosztás. Az, hogy mennyit kapsz és mennyit von le, az a csapatok egymás közti rate különbségétől függ, az más tészta. Remélem érthető voltam.

Így van.

Rolo írta:Ja és Turbo B. GJ!!!

Köszi. :)

- Scout.

Kép
Kép
Turbo B.
Fejlesztő
Fejlesztő

HozzászólásSzerző: kunyi » 2012.02.14. 22:05

Turbo úgyis neked kell bekódolnod ^^ :)
kunyi
Profi
Profi

HozzászólásSzerző: Apollo17hu » 2012.02.14. 22:57

Leírok néhány észrevételt, ami nem mindenki számára tiszta, vagy csak az utóbbi napokban, az élesítést követően derült ki. Megpróbálom kiemelni, amiben szerintem változtatásra is szükség van.

pontozás

A pontozás a recek alapján automatikusan - egy viszonylag egyszerű képlet alapján - történik, de lehetőség van manuális módosításra is. Ebből következik, hogy a mindenkori pontok bármikor felülbírálhatóak. A kézi beavatkozás miatt, ha rendelkezésre áll a játékok lejátszásának időpontja, a játékosok kezdőpontjai (1600), valamint az esetleges büntető-/bónuszpontok, akkor végső esetben egy Excel-munkalapon is pontosan vezetni lehet, hogy kinek mennyi az aktuális pontszáma.

csapatosztás

A csapatok osztása "random team generatorral" történik, de ez valójában nem véletlen, hanem kiegyenlített csapatokat eredményezne, tehát inkább a "balanced team generator" lenne a megfelelő kifejezés rá. Azért írom feltételes módban, mert a csapatosztás csak akkor lesz kiegyenlített, ha a generáláskor beállított pontszámok a lehető legközelebb állnak a valósághoz. Az, hogy mindenkit 1600-ról indítunk, szerintem enyhén szólva nem jó döntés. Úgy érzem, a nevezettek között van 3-4 ember, aki erősen underrated emiatt. Osztáskor pedig ez a tény nagyon erős torzítást eredményezhet, aminek következtében az underrated játékosok jelentősen több meccset fognak megnyerni, mint veszíteni. A kalkulátor viszont azért készült, hogy mindezt elkerüljük. Persze, lehet azzal érvelni, hogy idővel majd be fognak állni a pontszámok. De gondoljatok bele abba, hogyha mindig 4v4-eket tolunk, hány játék kell valakinek akár +100 pont eléréséhez, ha minden játékát sorban nyeri? 20-25 játék, ami bőven 1 hónap feletti időtartamot jelent (win all!). Ha pedig csak heti 1-2-t játszik magyar ratedben, sose fogja beérni saját "valós" pontjait.

calculator

Rolo brute force összegyűjtötte 8 játékos összes elosztásának eseteit Excel-ben, ezért igaza van, hogy néha érdemes azt használni, mert előfordulhat, hogy az algoritmus szerinti osztásnak nem csak egy, hanem akár több megoldása is lehet. Részemről ezt azzal egészíteném ki, hogy mind a 35 eset mellé kerüljön oda a konkrét pontszámeltérés értéke. Ezekre pl. egy feltételes cellaszínformázást alkalmazva látszik, hogy melyek azok az esetek, amik minimálisan térnek el az ideálistól, de fel lehetne őket vetni a játék előtt, mert ha teszem azt, vannak játékosok, akik pl. együtt szeretnének játszani, akkor ezt nagyobb eséllyel tehetik majd meg.

Az online jelölőnégyzetes megoldásban szerintem szükség lenne egy apró módosításra: az eredményt nem pop-up -ban, hanem egy sorban, másolhatóan kellene megjeleníteni azért, hogy [Ctrl]+[C], [Ctrl]+[V] bill.kombóval egyből be lehessen passzintani a chatbe.

szabályok

Kicsit túlszabályzottnak tűnik a tournament. Minek kell külön maplist, ha egyezség hiányában úgyis FR lesz? Hol van leírva a slingszabály? (Tegnap hallottam először, hogy 30. percig nem lehet slingelni.) Miért van szükség erre a szabályra?
Épp most nyílt egy téma a játék stoppolásáról (pause). Jó ötletnek tartom, viszont finomítanék a dolgon, mivel annak egészen csekély az esélye, hogy valaki rendszeresen állítgassa meg a játékot azért, mert "hirtelen közbejött valami". Annak annál nagyobb, hogy a pause alatt taktikai beszélés folyik a pause gombot megnyomó játékos részvételével. Én ha ilyet látok a csapatomban, ki fogom nyomni, ahogy eddig is tettem. Ez egyszerűen geciség, de minimum tiszteletlenség a másik csapattal szemben. És ha egy feltöltött recben szándékosan ilyen stoppolást látnék, legalább 50 pont levonással büntetném a stoppolót, a csapattársait meg fejenként 10-zel, mert tudatosan nem tettek semmit a játék folyamatosságának megőrzése érdekében.
Apollo17hu
Aktív tag
Aktív tag

HozzászólásSzerző: Rolo » 2012.02.15. 00:52

Nagyon jó észrevételek, átgondolandó...
Kis észrevétel: PAUSE: én is utálom, ha valaki pause-ol, viszont szerintem van értelme taktikai megbeszélést folytatni egyes esetekben, már csak azért is, mert olyan játékosok is vannak, akik sokat tudnak tanulni a játék elején tapasztaltabb játékosokkal való megbeszélésből. Szerintem ez fejlesztő jellegű lehet és ha pl. FR, de kevésbé ismert map van (nyilván kevés, de pl. migration, highland), akkor jót tesz egy gyors egyeztetés. Természetesen ha más, akkor célszerű az indítás előtt a sok hülyeség helett elmélkedni, hiszen végülis pont erről is szólna ez a stratégia. Persze kérdés, h mikor meddig...meg h tényleg jó-e ez. Csak annyit akartam h ennek azért van jó és rossz oldala is.
Rolo
Adminisztrátor
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: TLW_Beszosz » 2012.02.15. 01:20

Lol Apollo, ebben a pauses dologban nincs igazad. Most legalább kiderült múltkor mért léptél... Mikor az ember látja, h a csapattársa szarik egy nagyot a chat-ra, vagy annyira "szenved" a játékkal, h az egész játék kimenetelét jelenti, akkor na ná h pause. Főleg, mikor egy Andrew vs Margi áll szembe akkor bírja szegény ember felfogni mit kéne csinálnia? Ezzel a saját időmet és az övét is rabolom. Taktikai megbeszélésre igen is fair dolog a pause! Mivel sokan képtelenek csapatban játszani, másik meg próbál figyelni mindenkire, elég bosszantó ha szarnak a fejedre. Aki nem bír ÉRTELMESEN kommunikálni, csapatot segítő párbeszédre na azt kéne büntetni... Te is Apollo sokszor egyszemélyes magán akciókat csinálsz, meg néha mint Priby az úcsó pillanatban szólsz h hoppá itt már 10 perce segítség kellett volna... Jó lenne vlmi összhangot produkálni, amit nem bírok hangsúlyozni, ez csapatjáték, nem 1v1! Jó nem osztani akarom az észt, csak elmondtam a véleményem. :roll:
TLW_Beszosz
Aktív tag
Aktív tag

HozzászólásSzerző: Turbo B. » 2012.02.15. 10:41

kunyi írta:Turbo úgyis neked kell bekódolnod ^^ :)

Ez egy dolog, de a számítást más is kitalálhatja ha a mostani számítás nem tetszik hajrá :D

Apollo17hu írta:Az online jelölőnégyzetes megoldásban szerintem szükség lenne egy apró módosításra: az eredményt nem pop-up -ban, hanem egy sorban, másolhatóan kellene megjeleníteni azért, hogy [Ctrl]+[C], [Ctrl]+[V] bill.kombóval egyből be lehessen passzintani a chatbe.

Firefoxban a felugró ablak tartalma kijelölhető és másolható.
Internet Explorerben kattints bele a felugró ablakba, majd ctrl+c és ctrl+v ahova be akarod másolni.
A többi böngészőt nem teszteltem. :D
Remélem tudtam segíteni.

- Scout.

Kép
Kép
Turbo B.
Fejlesztő
Fejlesztő

HozzászólásSzerző: JLHFans » 2012.02.15. 11:37

Hm azon (mostanában ritka) eset állt elő, mikor 100% ban adom Beszosz véleményét:P
Meg Rolóval is egyetértek, van pár olyan pálya, amikor nekem MUST PAUSE az elején, de amúgy szerintem van rajtam kívül még 1-2 ember,aki nem vágja fejből, hogy mondjuk pl egy Migrán mi a leghatékonyabb:)
És igen, nem hiszem hogy szégyellnem kéne azt, hogy pár pályát nem ismerek és abszolút noob voltam rajta, inkább azt kellene, ha szarnék rá és nem is akarnám soha megtanulni.
Ehhez képest meg (köszönhetően nagyrészt Andrewnak) pocketként már nem vagyok vizes pályán annyira elveszett mint korábban, és nagyjából vágom, mit és hogy kell csinálni, a szélén persze nyilván szívok egy sokkal jobb és képzettebb játékos ellen.
JLHFans
Új tag
Új tag

HozzászólásSzerző: TLW_Adam » 2012.02.15. 13:32

Taktikai paussal az a baj hogy egy játékban van alapból igy is egy csomó és ez még rá tesz egy lapáttal.Multkor és is kénytelen voltam pausolni mert 10x szoltam woddoo-nak
hogy delete house és nem jött össze aztán kicsit ideges lettem:D Sztem ez mind elkerülhető
lenne ha odafigyelnénk játék közben a chatre.
TLW_Adam
Fórumtag
Fórumtag

ElőzőKövetkező

Vissza: Általános