TLW_GamesJr írta:Én speciel évente cseréltem eddig a gépemet.
TLW_GamesJr írta:Engem már zavar a gépemnél pl, hogy megy 1-2 Visual Studio (fejlesztéshez), egy Firefox 6 kategóriában kb 30 megnyitott ablakkal, egy chrome kb 10 megnyitott ablakkal, word, adobe reader, skype, torrent és ezután ha játszom egy League of Legends-et akkor néha beakad egy pillre a játék ami általában a halálomhoz vezet Vagy csak szimplán a Visual Studio kicsit lassan nyitja meg a projektet, gondolkozik stb., amik mindennapi használatnál idegesítőek.
Ilyen dolog még az ssd használata. Énis megvoltam nélküle tökéletesen, de most hogy van, nem tudom elképzelni, hogy valaha olyan gépet használjak huzamosabb ideig amiben nincs.
Mallory, ebből is látszik hogy te nem infós vagy hanem villamosmérnők, viszont ettől függetlenül én nem tudom te hogy bírod...
Egyébként azért tudtam eddig megtenni, hogy évente cseréltem a gépemet, mert a ThinkPad annyira nem elévülő típus ezért az előzőt mindig sikerült tűrhető árért eladnom. Az elsőt asszem 80 körül (Thinkpad T61), aztán a kövit 125-ért (Thinkpad T500) és tervezem, hogyha a mostanit is eladom egyszer még meg fog érni egy 100-150 közötti értéket.
Ez meg kb azt jelenti, hogy a legtöbb esetben még egy 100-as ráfizetésem se volt. És igen, informatikus vagyok, úgyhogy nekem megéri évente 100-at költeni a gépemre (ennél amúgy is többet költök rá sztem ), és szerintem ez nem olyan nagy dolog, főleg ha úgy nézem, hogy havi 50K-nál több megy el kajára, a lakásról meg ne is beszéljünk...
Egyébként Beszosz, ha új gépet veszel akkor mondom prociban egyelőre 3 kategória van (intelből persze). i3, i5, i7. Logikusan egyre erősebbek. i3, i5 két magosak, azt hiszem i7 már csak 4 magos van, de én se vagyok annyira expert.
Szerény véleményem szerint ha a 200-s összegtől nem rémültél meg, akkor érdemes i7-ben gondolkozni, hogy minél tovább kitartson, mivel én 2 éve használtan vettem már ilyen procit És nem nehéz az enyémnél jobbat venni már nagyon korrekt árakon is.
Példaképpen: http://laptop.hu/termek/lenovo-ideapad- ... -376534-fd
Ez a gép, ha eltekintünk bizonyos szempontokból, akkor pl. vidkariban és prociban kenterbe veri az enyémet. (Nem azért linkeltem, hogy ilyet vegyél csak mutatok egy példát )
Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 0 vendég