Airsoft Fegyverekről

Az airsoftban teljesen realisztikus kidolgozású fegyvereket használunk!
3féle fegyvert különböztetünk meg működésük alapján:

-Felhúzós->Springes modellek
Leginkább kezdőknek szokták ajánlani, mivel igen olcsóak ettől függetlenül igen nagy lőtávval rendelkeznek, ezért felvehető a harc az AEG-ekkel szemben is akár.

-Gázüzemű fegyverek
Gázüzemű fegyvereket leginkább mesterlövész puska utánzatoknál használnak illetve másodlagos fegyverek (pisztoly) általában gázos. A gázos fegyverek azért jók hiszen aránylag egyszerű a tuningolásuk. Ezért használják őket nagyerejű sniper fegyverekenél. Viszont ennek megfelelően csak 1 es lövés adható le velük.

-Elektromos működtetésű autómata fegyverek->AEG
Szinte minden komoly airsoftos, aki az akciót szereti AEG-el rendelkezik. Az elözőekhez hasonlóan ezek a fegyverek is teljesen reális másai az eredeti példányoknak, annyi különbséggel, hogy egy motor működtet egy dugattyút amely sűríti a levegőt és kijutattja a csöből a lövedéket. Jellemzően szinte az összes komoly gyár 300FPS-el adja ki ezeket a fegyvereket, de egyes gyárak már úgy adják ki a fegyvert, hogy egy sima rugócserével 400FPS-re növelhető a fegyver "tűzereje".

Végezetül annyit, hogy az AEG-nek ma már kezdik elfogadni az olcsóbb "kínai" noname fegyvereket is, azonban minőségben a nagy gyárak messze ezek felett állnak. Természetesen játszani az olcsóbb NONAME márkákkal is nagyon jól lehet!