ANITA SZALON

Hogyan keresünk és találunk információt a neten?

Nehéz az interneten megtalálni amit keresünk. Sok a weboldal, nem tudhatjuk ki a megbízható forrás és mik azok az oldalak, amiket messzire el kell kerülnünk. Gondoljunk bele, ha például e-mail-ben kapunk egy linket. Sokan nem nézik meg előre, hogy hova is fog bennünket küldeni a link (vagy elrejtik rövid url formájában)

A fittpercek.hu egy hiánytpotló weboldal nőknek - minden, ami fitnesz, wellness, szépség és életmód - érthető, színes cikkek női olvasóknak.

Aki kertészkedni szeret és olyan megoldás keres mint például a növényvédelem, permetezés vagy füvesíteni szeretne - a fűvetésben egyedülálló amarikai technológia a hidrovetés.

Az építőipar is sok témát ad - ilyen például a nyílászárók piaca, a lakásfelújítás, de akár az egyedi konyhabútor készítés is. Megfelelő szakembert nem könnyű manapság találni. A megfelelő klímaberendezés a már működő otthonok klíma igényeinek kiszolgálására különösen tavasszal és nyáron kap nagyobb figyelmet.

A google találati listája sokat javul, de az hogy ki a fake és ki a valódi, arról nem tud megbízható információt szolgáltatni. A lokális keresések sokban segítenek, főleg mobilon történő keresésekkor - a hozzánk legközelebb eső találatokat gyakran sokra értékeljük - csakúgy miint az androidos app-eket - pld gyógyszertár kereső, étteremkereső, moziprogramok stb. Olvass többet erről: makvirag.net oldalain!

Külföldi oldalak esetén is jol jön valamilyen kereső. Országpromóciós oldalak, mint pld a hungary-top nagyban hozzájárul a hazai szolgáltatók népszerűsítéséhez - sok, igen hasznos tartalommal. Külföldi hajbeültetés kockázata és előnyeiről a hairtransplantabroad.tumblr.com blogon lehet bővebben olvasni.

A katalógusok, mint pld a lap.hu oldalai 600-nál is több linket tartalmaznak, ami viszont jó, hogy ezeket ellenőrzik és szigorúak a feltételek a bekerüléshez. Ami még segít: általában szűkitett tmatikus box-ok vannak, amikkel viszonylag könnyen megtalálhatjuk az ajánlott oldalakat. Kereshetünk pld blogokat is akár keresővel vagy katalógusból pld slotmachine (nyerőgépek) témában és találhatunk átfogó információs oldalakat vagy más forrásokat igaming témában, néha a nyelv viszont gond lehet, ha nincs bekapcsolva a google fordítónk.

A YouTube videók mellet a free live cam terminológia a keresettek top listáján előkelő hlyet élvez. Lehet chat-elni, értékelni, borravalót adni és eygszerűen csak gyönyörködni a modellekben - erre jó hely lehet a jasmin.com egyik dedikált oldala a free live webcam-ekkel felvértezve.

A social share - vagy másképpen a bookmarking oldalak illetve a közösségi oldalak mint facebook, twitter, about.me vagy ezek klónjai szintén sokat segítenek a népszerűség megítélésében - de ezek sajnos lehetnek egy vírusmarketing illetve egy átvágás részei is - nem tudhatjuk előre. Persze szavazhatunk - like vagy dislike: de ez sokszor nem segít.

Szalon Anita

ANITASZALON.ATW.HU