ANITA SZALON

Hogyan keresünk és találunk információt a neten?

Nehéz az interneten megtalálni amit keresünk. Sok a weboldal, nem tudhatjuk ki a megbízható forrás és mik azok az oldalak, amiket messzire el kell kerülnünk. Gondoljunk bele, ha például e-mail-ben kapunk egy linket. Sokan nem nézik meg előre, hogy hova is fog bennünket küldeni a link (vagy elrejtik rövid url formájában)

A fittpercek.hu egy hiánytpotló weboldal nőknek - minden, ami fitnesz, wellness, szépség és életmód - érthető, színes cikkek női olvasóknak.

Aki kertészkedni szeret és olyan megoldás keres mint például a növényvédelem, permetezés vagy füvesíteni szeretne - a fűvetésben egyedülálló amarikai technológia a hidrovetés. Ha ágyi poloska mérgezi meg alvását, a bugator ágyi poloska írtó hasznos lehet.

Az építőipar is sok témát ad - ilyen például a nyílászárók piaca, a lakásfelújítás, de akár az egyedi konyhabútor készítés is. Megfelelő szakembert nem könnyű manapság találni. A megfelelő klímaberendezés a már működő otthonok klíma igényeinek kiszolgálására különösen tavasszal és nyáron kap nagyobb figyelmet.

A google találati listája sokat javul, de az hogy ki a fake és ki a valódi, arról nem tud megbízható információt szolgáltatni. A lokális keresések sokban segítenek, főleg mobilon történő keresésekkor - a hozzánk legközelebb eső találatokat gyakran sokra értékeljük - csakúgy mint az androidos app-eket - pld gyógyszertár kereső, étteremkereső, moziprogramok stb. ha fogorvost keres, netán fog implantációs beavatkozás érdekli, erre is segítséget nyújt a kereső!

Külföldi oldalak esetén is jol jön valamilyen kereső. Országpromóciós oldalak, mint pld a hungary-top vagy budapest-implants.com nagyban hozzájárul a hazai szolgáltatók népszerűsítéséhez - sok, igen hasznos tartalommal. Külföldi hajbeültetés kockázata és előnyeiről a hair-implants.net blogon (Manchester hair) lehet bővebben olvasni. Jó példa az írországi hajbeültetés promóció a hairtravel.ie oldalain vagy a hairtransplant-guide.com blogon. Jó hír, hogy svéd norvég vonalon is nagyobb érdeklődést mutatnak a keresési trendek: www.hartransplantasjon.eu jó példa erre. Brit hajbeültetés célkönzönségnek szól a www.ukhairtransplant.info weboldal. Írországban a laportadental weboldala promótálja a fogászati kezeléseket, míg svájcban a zah-arzt-ungarn teszi ugyanezt.

Ha ellazulás a célja, egy jó kis talpmasszázs Újbudán sokat segíthet. Ha gerincbántalmak gyötrik, irány Szentendre, Schroth torna segítségével sokat javulhat állapota.

Autós témakörben nyerő a kötelező felelősség biztosítás. Autófényezés és kárrendezés Érden, márkafüggetlen autószerviz. Ha olcsó bérautó, tartós autóbérlés, kölcsönzés érdekli a bereljautot.com ajánl megoldást. Ha autóját javíttatni szeretné, az autojavitas.net weboldalon sok hasznos infot fog találni.

Játszani is lehet rengeteget a nagy G oldalairól. Aki pld nyerőgépezni szeretne (szabályok angolul itt: pokie tips) az bőven találál pokie demo oldalakat, ahol ezt pénz befizetése nélkül is megteheti. Ha új slot játékokat keres, az sem jelent manapság akadályt. Nyerőgépek ingyen bestslotsgame.com oldalán is lehetséges

A katalógusok, mint pld a lap.hu oldalai 600-nál is több linket tartalmaznak, ami viszont jó, hogy ezeket ellenőrzik és szigorúak a feltételek a bekerüléshez. Ami még segít: általában szűkitett tmatikus box-ok vannak, amikkel viszonylag könnyen megtalálhatjuk az ajánlott oldalakat. Kereshetünk pld blogokat is akár keresővel vagy katalógusból pld slotmachine (nyerőgépek) témában és találhatunk átfogó információs oldalakat vagy más forrásokat igaming témában, néha a nyelv viszont gond lehet, ha nincs bekapcsolva a google fordítónk.

A videa, vimeo és YouTube videók mellet a free live cam terminológia a keresettek top listáján előkelő helyet élvez. Lehet chat-elni, értékelni, borravalót adni és egyszerűen csak gyönyörködni a modellekben - erre jó hely lehet a jasmin.com egyik dedikált oldala a free live webcam-ekkel felvértezve. Netán régi jó mp3 konverteres oldal keres? Youtube videókat lehet gyorsan, könnyen konvertálni mp3-as formátumra pld itt: telechargermusiques.net vagy convertisseur-y2.com és instamp3.io.

A social share - vagy másképpen a bookmarking oldalak illetve a közösségi oldalak mint facebook, twitter, about.me vagy ezek klónjai szintén sokat segítenek a népszerűség megítélésében - de ezek sajnos lehetnek egy vírusmarketing illetve egy átvágás részei is - nem tudhatjuk előre. Persze szavazhatunk - like vagy dislike: de ez sokszor nem segít.

Szalon Anita

ANITASZALON.ATW.HU