3.3.5 |
3.3.5.6.1 A munkavédelem alapjai |
A munkahelyi biztonság és egészség megtartásának jelentősége |
A munkavédelem jogi szabályozása |
A munkavédelem területei, fogalomrendszere |
A munkavédelem intézményrendszere |
3.3.5.6.2 A munkahelyek kialakítása |
A munkavégzés
személyi |
A munkavégzés |
Egyéni
védőeszközök |
3.3.5.6.3 A munkaeszközök biztonsága |
Munkaeszközök |
A
munkaeszközök |
A
munkaeszközök |
3.3.5.6.4 Balesetvédelem |
Veszélyek és
veszélyforrások |
Fizikai,
biológiai, |
Pszichés
igénybevétel, |
Kockázatfelmérés és |
Balesetvédelmi előírások |
Balesetek és
foglalkozási |
Teendők
munkabaleset |
3.3.5.6.5 Betegbiztonság |
Biztonságos
betegmozgatás |
Biztonságos
környezet |
3.3.5.6.6 Fertőtlenítés |
Asepsis, antisepsis fogalma |
A fertőtlenítés fogalma, a fertőtlenítő eljárások hatékonyságát befolyásoló tényezők |
A fertőtlenítő eljárások hatáserősségének fokozatai |
A fertőtlenítés módjai, fizikai, kémiai, kombinált és speciális fertőtlenítő eljárás |
A leggyakrabban alkalmazott fertőtlenítő eljárások: higiénés kézfertőtlenítés, műtéti kéz-fertőtlenítés, bőrfelület fertőtlenítése beavatkozások előtt, váladékfertőtlenítés, váladékfel-fogó eszközök fertőtlenítése, felületfertőtlenítés, fertőtlenítő mosás, mosogatás, takarítás, műszer- és eszközfertőtlenítés |
A fertőtlenítés végrehajtásának formái: Folyamatos és záró fertőtlenítés, szigorított folya-matos és záró fertőtlenítés |
3.3.5.6.7 Sterilizálás |
A sterilizálás fogalma |
Eszközök,
műszerek, |
Főbb
sterilizáló |
A
sterilizálandó |
A steril
anyagok |
Steril
anyagok |
3.3.5.6.8 Infekciókontroll |
A
nosocomiális infekció |
A
nosocomiális fertőzések |
A
nosocomiális infekció kialakulását elősegítő |
Az infekció
kontroll |
Az infekció kontroll tevékenységi elemei |
A
nosocomiális |
Kockázati
tényezők |
Megelőző tevékenység |
Izolációs
szabályok |
Antibiotikum politika |
Az
egészségügyi dolgozók |
Képzés, továbbképzés |
A
leggyakoribb |
Fertőző beteg |