Békákról

2008.02.19.

 

 

 


Békákról

 

 

 

 

 

 

 

Kérdések


 

Az ausztrál levelibéka (Litoria caerulea) tartása:
(saját tapasztalat)

Terrárium:
Jelenleg  egy 40x30x30cm-es (hossz x magasság x mélység) terráriumban tartom a két békát. Mivel nem mozognak sokat számukra elegendő ez a nagyság is.

Nagyobb terráriumot készíttetem,  45x50x32cm-es (hossz x magasság x mélység). Ez azért is fontos, mert a későbbiekben több békát akarok tartani. A terráriumot saját kezűleg hátterez.

Háttér: 
Elkészítéséről a
galériában láthatsz majd képeket.
Hungarocell alap
beragasztásával kezdtem a háttér készítést. Erre kerültek a domborulatoknak szánt további hungarocell darabok, ahol kellett ott több hungarocellt ragasztottam egymásra. Majd erre vittem fel 3 rétegben a csempe fugaanyagot, majd az így elkészített hátteret beszórtam ugyan olyan színű kaviccsal, mint amilyen színű a fugaanyag, hogy ettől természetesebbnek hasson a háttér.

Egy kivehető tavacskát is készítettem, mégpedig úgy, hogy egy kis "üvegakváriumot" csináltattam aminek a nagysága 27x 10x20cm-es (hossz x magasság x mélység). Ugyan úgy hungarocellt ragasztottam bele, mint ahogy a háttérbe is. Lejtős partot készítettem és ezt is beszórtam kaviccsal de ez már nem színes kavics, hanem az akváriumba való, nagyobb szemű kavics. 

Növények:
Sok növény illik a trópusi terráriumba pl.:
 Scindapsus aureus, (nekem jelenleg csak ez van a terráriumomban). Vriesena splendens, Pellea rotundifolia,
Asplenium nidus, Platicerium bifurcatum

A növényeket igyekszem olyan "tálakba" helyezni, amik hasonlítanak egy sziklarepedésre. (ld.: galéria, terrárium háttere és berendezései).

Hőmérséklet:
A terrárium hőmérséklete nappal 24°C-28°C, éjjel pedig 20°C-24°C.

Páratartalom:
70-80% körül mozog. A párásítás megoldására a tálkába, ami a békák "medencéje", langyos vízzel töltöm fel, és szintén langyos vizet permetezek a növényekre is. 

Világítás:
Két lámpám van a terráriumom tetején az egyiket nappali világítással, egy energiatakarékos izzóval láttam el. A másik lámpába szintén energia takarékos izzót szereltem be, és kékre színezett (gyárilag) irattartót ragasztottam a lámpa aljára, így sötétkék fény világítja meg éjszakánként a terráriumot. 

Táplálék:
Alapként nagy méretű tücsköket etetek a békákkal. Kiegészítésként sáskákat, illetve viaszmoly lárvákat, lisztkukacokat és gyászbogár lárvákat adok nekik.

Honlap | Magamról | Békákról | Békák képei | Akvarisztika | Halak képei | Linktár

Utoljára frissítve: 2008.02.19.