Jaunty + fglrx + két napig X nélkül 

Anno mikor megvettem a laptopomat, első dolgom volt levakarni róla az Intel Celeron Inside matricát. Ezt a problémát az előző postban leírtak alapján megoldottam. A második lépés volt hogy az Ati Xpress 1100 matricát is levakartam. Kezdetben amikor még a feistyt használtam nyílt driverrel, nem tudtam egy videót mplayerrel megnézni fullscreenben stb. Aztán ráleltem az fglrx nevű csodára, feltettem, és elment a suspend. Végül valahol az 8.8 tájékán helyreállt a rend lett suspend, fullscreen videó, dualhead meg minden. Telepítgettem szorgosan a friss bináris drivert viszonylag meg voltam elégedve vele.
A dualhead néha megszivatott, de az még belefért. Egészen szerdáig.
Megkértek, hogy próbáljak ki egy projektort. Megtettem, és a control centerben véletlenül leitiltottam a kijelzőmet. Vissza a laborba, kijelzőn semmi. 17' TFT-re feldug, out of range. Reboot. Ubuntu indul, majd kép eltűnik, TFT-n out of range felirat. Reboot -> Grub recovery mode. -> try to fix X problems. Fixed. Resume normal boot, indulna az X elmosódott ASUS logó, azaz ami épp a framebufferben maradt. CtrlAlt+Fn nem megy, bckspc sem. Reboot. Tegyük újra az fglrx-et. Megvan. Indít semmi.

$ aticonfig --initial
no supported adapters found.


Anyád. Na jó tegyük fel a nyílt forrásút. lynx, éjszaka, konzolból netezés, papírra parancskiírás, végigcsinálás. Eredmény X nem indul, cserébe van egy hibaüzenet, hogy /usr/lib/* //*.so-t nem sikerült betölteni. A duplaper azért érdekesen hat az elérési útban, ezért mondom biztos sérült a fájlrendszer.
Fsck.
Lement hurrá, hiba nincs, azaz a hiba még mindig fennáll.
Jó tegyük újra azta a csomagot amiben a fent említett ájl van. xorg-xserver-ati ha jól emlékszem.

Eredmény nuku. Jó tegyük újra az összes xorgos csomagot. Hála istennek az aptitude velünk van, igazán használható stuff. Megvolt semmi.

Na jó kijött a jaunty frissítsünk az Unixlabban szabadszoftvereste keretében.
Megtörtént a frissítés. Recovery mode

X -configure


Indít nem megy.
xorg.confban

Driver "radeon"


Átír


Driver "ati"


ra és öröm van újra X.

A jaunty amúgy fasza, kevesebb memóriát eszik, meg minden. Jó munkát végeztetk a canonicalos fiúk.


Na jó végezzük tovább életünket.

Marsjáróvezérlőközpont, Qt.
A kamerakép megjelenítőnk kb. fele olyan gyors, zoomolni gyk lehetetlen, és megeszi a procit. Egy youtúbos videó elviszi a proci felét, pedig direct rendering van.
Ehhez jönnek olyan anomáliák, amiket csak max winen láttam eddig. (Label háttere egyik pillanatról másikra elcsíkozódik, stb.)

Jó tehát erre azt mondtam hogy én maradok a bináris drivernél.
Azaz csak maradnék. A régi kártyákat az ati depractednek minősítette, és így nem jelenik meg hozzá majd csak fél év múlva új driver. A régi 9.3-as driver pedig nem megy fel, habár a telepítő parancsssori argumentumai közt van Ubuntu/jaunty.

Szóval ez van.

Lehetőségek: Használs 8.10-et / vagy inkább 8.04-et mert az LTS
és bináris drivert. És nagyjából élhető rendszered lesz.

Vagy használsz 9.04-et és OS drivert, és szopsz mint a torkosborz.[ 2 hozzászólás ] ( 18 megtekintés ) [ 0 trackbackek ] permalink ( 3 / 190 )

<< <Előző | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | Következő> >>

 
számláló