WYSIWYG Web Builder
Belsőbárándi horgász egyesület története

A kezdetek:
1986-ban alakult a falu horgászközössége és az abai MGTSZ összefogására. Adott volt egy mocsaras terület, valamint a helyi horgászatot kedvelő elődjeink és nem utolsó sorban Hámori Ferenc a termelő szövetkezet vezetője. A ló itató és kacsausztató helyére megálmodott horgásztó ötlete megszületett és a kotrási munkálatok megkezdődtek.
1987-ben alakult meg az egyesület mely az abai horgász egyesület hatálya alá tartozott, ebben az időben az egyesület 42 alapító taggal büszkélkedett. Első elnöke Soós péter volt. Az egyesület volt belsőbáránd első szerveződése, amely a mai napig fenn áll és működik. Ezekben az időkben is a folyamatos haltelepítéssel biztosították a tagok számára a fogás örömét, a kikapcsolódást és a nyugodt pihenést.
1990-től már a  helyi tagokból kerültek ki elnökeink, akik szívügyüknek tekintették a település valamint az egysület működését és fejlődését. A tó karbantartását a tagok lelkes tábora társadalmi munkában végzezte, töretlen elszántsággal és odaadással. Hagyományosan minden május elsején horgászverseny keretében mérik össze tudásukat és ügyességüket a horgászok. Szép számmal érkeznek a környező településekről valamint városokból.A tó jelenlegi alakját további két kotrási munkálat alakította ki. A tó látképét emeli és gazdagítja a nemrég megépült játszótér és a sportápálya mely biztosítja a családdal érkező horgászok kikapcsolódását.
2001-től önálló civilszervezetként működik amely az egyesület életében mérföldkőnek számít. Belsőbárándi horgász egyesület névvel kilépett az abai horgászegyesület árnyékából. Az egyesület saját költségvetésből tartja fenn magát, és az évenkénti halasításokat is ebből finanszírozzuk.
2010-es évben az igényes és örömteli horgászat érdekében nagyméretű halakat telepítettünk amelyeket eredményesen és szépszámmal fognak ki a helyi erők. Ezeket a fogásokat fényképpel bizonyítjuk, majd természetesen vissza engedjük a tóba.
2012 egy újabb lépés a sporthorgászat irányába Ebben az évben az egyesület minden energiáját és pénzét part felújítására és a környezet megóvására fordítja, ezért a tóból halelvitel nincs.Fényképezés után a hal azonnal visszakerül a vízbe .

Aláírás:
Belsőbárándi Horgász Egyesület