Bekecsi Görög Katolikus Egyházközség
Látogatók
010109
Mai látogatók : 1

Ünnepi készület

Krisztus közöttünk! Van és lesz!
Kedves jó Testvéreim!

1. Közeledik Urunk földi születésének nagy ünnepe. A negyven napos böjt utolsó napjai következnek. Igyekezzünk megtartani a böjt minden napját jó szívvel és buzgón felajánlva áldozatunkat Istennek. (Ősi hagyományunk szerint húsételeket és ha meg tudjuk tartani, tejtermékeket nem fogyasztunk e napokban). Szenteste szigorú böjti nap – mint a nagypéntek – igyekezzünk lehetőségeink szerint megtartani a böjtöt, de ne csak testileg, hanem főként lelkileg: bűnbánat és imádság, az irgalmasság tettei és az elcsendesedés által.

2. Az ünnepekre a bűnbánat szentségével (gyónás) készülünk, ami: második keresztség! Éljünk a gyónási lehetőséggel, hiszen Krisztushoz járulunk, aki az őszinte bűnbánók életét megújítja és megszenteli. Nélküle nem szabadulhatunk meg életünk terheitől és gyarlóságaitól. Ne féljünk, hanem bízzuk Őrá életünket!

Gyóntatás lesz a héten:
péntek – du. 5 óra
szombat – du. 1/2 5 óra (vecsernye előtt)
vasárnap – de. 1/2 10 óra (liturgia előtt)
Karácsony hetében is lehet minden nap gyónáshoz járulni.

3. Szombaton du. 2-kor tartjuk a templomunk rendbetételét és karácsonyi díszítését, kérem, hogy aki tud, jöjjön segíteni. Inkább többen legyünk, mint kevesebben. Előre is köszönet a szolgálatért.

4. Karácsony ünnepi napjaiban nyitva vannak templomaink, a járványügyi előírásokra igyekezzünk odafigyelni, ámde ne féljünk, mert Krisztushoz járulunk. Testében és Vérében részesülünk, ami a bűnök bocsánata és a halál eltörlése. Az áldozásban van minden betegségeink gyógyulása. Akkor kellene inkább félnünk, ha nem vehetnénk részt a szent liturgián és nem részesülhetnénk az Úr Testében és Vérében. Aki nem tud idős kora vagy betegség vagy aggodalmak miatt eljönni az ünnep nagy napján, az jöjjön az ünnep többi napjain templomba, amikor kevesebben gyűlünk össze.

5. Jelen időben se felejtsük el, hogy Egyházunk imádkozik a Liturgián minden tagjairól, élőkről és halottakról. Különösképen megemlékezünk most a betegekről és fáradozókról (orvosok, ápolók stb.), akiknek Isten irgalmát kérjük. Hitünk szerint, akiről megemlékezünk az oltárasztal előtt, azokról Krisztus is megemlékezik Országában.
Imádkozzunk egymásért mindnyájan!

Áldott adventi időt, kitartást és imádságos készületet kívánok az ünnepre:

Szabó Roland bekecsi pap

Hozzászólások lehetősége itt nem engedélyezett.

2024. április
H K S C P S V
« okt    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930