HÍREK     VEZETŐSÉG     PROGRAMOK     RÁDIÓ      ÚJSÁG     ÉRDEKVÉDELEM     KAPCSOLAT


 
 

Újságunk története:

Iskolaújságunk 6. éve jelenik meg online. A papírmentesség elve, a magas nyomdaköltségek miatt döntöttünk az online verzió mellett, valamint azért, hogy mindenki számára korlátlanul elérhető legyen a sulimagazin.

Több mint 100 éves iskolánkban 1989 óta van újság, akkor a kezdetleges gépelési technikával terjedtek a hírek, majd a számítástechnika fejlődésével egyre korszerűbb lett a megjelenés is, de nem rendszeres. A korábbi években fénymásolt, illetve kis példányszámú nyomtatott újság terjesztésével próbálkoztak elődeink.

Mára fontos szempont, hogy a tartalom mellett az arculat is egyedi legyen, az újság hírközlő szerepét (az aktualitások nehéz követése miatt) átvette a látványos, érdekességeket, kuriózumokat közlő magazin jelleg. Lapszámaink az iskolánk honlapján elérhetők, idei újításunk a lapozható verzió, ami nagy népszerűségnek örvend. Évente 2-3 lapszámmal jelenünk meg, nagyjából évszakos rendszerességgel.

Az iskolaújság szerkesztősége önkéntes tagokból áll, jelenleg 9 állandó tag működteti a lapot, és mellette változó számú, egy-egy számban szerepet vállaló szerkesztő-újságíró-riportkészítő dolgozik velünk. Rovataink között vannak állandók: Diákönkönkormányzati hírek, Írósarok, Interjú, Besieredmények; mellettük változó, az adott szerkesztőség ötletei szerint alakul a tartalom.

Találkozásaink személyesen és virtuálisan is rendszeresek, a lapszámok készülésekor legalább 2-3 alkalommal tartunk szerkesztőségi üléseket, az FB oldalon pedig a szerkesztői csoportban tudunk kommunikálni.

Az iskolaújság szerkesztősége kapcsolatban áll a diákönkormányzattal, a diákönkormányzatnak van iskolaújságért felelős tagja.

Működésünk a szakmaiságon túl diákkapcsolatok teremtésére is kiváló, a DUE találkozókon többször is részt vettünk, diákújságírónk sikerrel is. Büszkék vagyunk arra, hogy akkori szerkesztőségünk iskolánk 100 éves évfordulójára készült emlékkönyv munkálataiban is részt vehetett.

További terveink között szerepel még több diákújságíró, grafikus, rajzos bevonása a munkába, annak elérése, hogy többen vegyenek részt az iskolai élethez kapcsolódó hírek gyűjtésében és terjesztésében, és a kreatív diákok megnyilvánulási teret kaphassanak.

 

6. évfolyam 2. szám

6. évfolyam 1. szám

5. évfolyam 2. szám

5. évfolyam 1. szám

4. évfolyam 2/2. szám

4. évfolyam 2/1. szám

4. évfolyam 1. szám

3. évfolyam 1. szám

2. évfolyam 1. szám

1. évfolyam 3. szám

1. évfolyam 2. szám

1. évfolyam 1. szám

 
 

Munkatársak:

Főszerkesztő: Sütő Orsolya • Szerkesztő: Éles Diána • Arculat: Siladi László •
Mentor: Deák-Takács Szilvia • Felelős kiadó: Bíró Gábor Igazgató • Online: www.besi.hu


 
 

besidok.atw.hu copyright © 2013 by Besi DÖK