Bika

21. századi keresztény szemléletű csoport

Posted by taoce on április - 27 - 2012 Hozzászólások kikapcsolva

Ismertető

nemA jórészt csak városi legendákból ismert Sziklakórház – a korábban LOSK 0101/1 rejtjelszámú szigorúan titkos kórház és atombunker – hazai történelmi és nemzetközi szintű szenzáció. A hely a szellemével és nem vitrinekkel és tablókkal oktat. A viaszfigurákkal és korabeli berendezési tárgyakkal felszerelt létesítmény zegzugos termeiben valódi izgalmakat élhet át, ahogy felfedezi a háborús állapotokat és a hidegháború eszközeit eredeti környezetükben. A Terror házán kívül nincs az országban egyetlen olyan múzeum sem, ahol az 1945-ös és 1956-os események eredeti környezetükben, abban az épületben lennének ábrázolva, kiállítva, ahol azok megtörténtek. A létesítmény volt a védők utolsó működő kórháza 1945-ben az ostrom során.Rengeteg sebesültet kezeltek itt, a kapacitás három- négyszeresét döbbenetes körülmények között.

nk1956-ban szintén ellátták a sérülteket, majd bebörtönöztek sokakat felépülésük után. A 60-as években korszerűnek számító kórház berendezése máig fennmaradt. Működőképes gépészete nap mint nap ellátja feladatát. A látogatók megtekinthetik a kórházat korabeli felszereléssel. Viaszfigurák keltik életre a háborús állapotokat a hadi orvoslási története kiállításokon. A II. világháborús német-magyar harcálláspont 2009-es újdonság. (A barlangrendszerben a kórház közelében volt a tényleges harcálláspont.) A hidegháború polgári védelmi eszközei – a gázálarcoktól, vegyi mentesítő készletektől a sugárbetegség kezelésére szolgáló készítményekig – máig a korszak hátborzongató mementói. A létesítmény műszaki kuriózumnak számít. Bővebb ismertetőt a “Történet” és a “Tanúk” menüben érhet el.

Szeretettel várjuk egy történelmi időutazásra hazánk huszadik századi, hátborzongató, de mégis emberi és tanulságos időszakába.

alap

Share
Categories: Tervek

Comments are closed.

  • RSS
  • Delicious
  • Digg
  • Facebook
  • Twitter
  • Linkedin
  • Youtube

Search Site

Popular Posts

Sziklakórház

Ismertető A jórészt csak városi legendákból ismert Sziklakórház - a korábban LOSK ...

charlie és a csokig

A csokigyár, amelyről a szegény családban élő Charlie álmodik, borzasztóan ...

kaptár 3

Miután a kísérleti stádiumban lévő T-vírus kiszabadult a Védernyő Vállalat ...

a nagy lebowski

Jeff Lebowski (Jeff Bridges) egyetlen aranytörvénye az életben: élj és ...

alkonyattól pirkada

Két veszedelmes bűnöző tart a mexikói határ felé. Sokadik véres ...

Sponsors