Bevezető | Történet | Műsorok | Műsorvezetők Szignálok | Fórum | És most? | Kontakt

A Rádió Bridge 1991. december 16-ig gyakorlatilag a Voice of America angol nyelvű adásának úgynevezett reléállomása volt. A stúdiótechnikát egy rózsadombi lakásban felszerelt amatőr berendezés jelentette. Aztán a Postabank jóvoltából egy korszerű, digitális stúdiótechnikán kezdték el magyar nyelvű adásukat sugározni. Kezdetben csak zenét és híreket adtak le, de ezt a kínálatot igyekeztek rövid idő elteltével szélesíteni, így a hallgató megtalálhatta az ízlésének és érdeklődésének leginkább megfelelő műsort.

A rádió története során számtalanszor váltott - kisebb-nagyobb mértékben - arculatot. A “rock rádió” a ‘90-es évek felében kezdett kicsit populárisabb zenéket is játszani, de azért még mindig kiemelkedett zenei kínálatával a többi rádióadó közül. Aztán egy hirtelen döntés következtében egy jó ideig csak lassú számok voltak hallhatók a csatornán. Aztán jött a felmentő sereg, Jeszenszky Zsolt vezetésével, aki elhozta a legújabb amerikai rock és britpop felvételeket, igazi, egyéni arculatot adva a rádiónak. Ekkor indult útjára a Bridge egyik legnagyobb hatású műsora, a Lemeztár Fantomja, László-Bencsik Judit vezetésével. Sajnos ez az állapot sem tartott sokáig, a rádiót hamarosan ismét elözönlötték a kommersz felvételek, az adó nevéből pedig ekkor tűnt el először a Bridge (102.1 FM). 2001 közepén ismét jött a felmentő sereg, ekkor Szegő Tibor került a rádió élére, aki a Bridge nevéhez méltó csatornát varázsolt a 102.1-re, BridgeFM néven. Az ő vezetése alatt indultak az oly népszerű és közkedvelt esti rétegzenei műsorok, újraindult a Lemeztár Fantomja is. Ahogy az a Bridge történetében már lenni szokott, a jónak sajnos hamar vége szakad: Szegő Tibort ki- rúgták a rádióból. A zenei kínálat érezhetően felhígult, de még mindig jóval színvonalasabb zenékkel és mű- sorokkal jelentkezett a Bridge, mint a többi adó.

2002 karácsonya előtt aztán ennek is vége szakadt. Egy héten keresztül csak karácsonyi zenék szóltak, majd jött a nagy újítás: adjunk Zámbó Jimmy-t, Modern Talkingot és társait, napi 24 órában. A BridgeFM név el- tűnt, helyette SztárFM néven sugároz az adó. A rétegzenei műsorok megszűntek, köztük a Lemeztár Fantomja. Tették mindezt a nagyobb hallgatottság érdekében. A BridgeFM 2002-ben megkapta az Év rádiója címet.