Kirándulási lehetőségek

Sportolás, aktív pihenés Bükfürdõn!

Bükön és Bükfürdõn az alábbisportszenvedélyének hódolhat: lovaglás, teke, golf (www.birdland.hu),  tenisz, kerékpározás.

Mozduljon ki Bükrõl! A környezõ kedves, csinos aprófalvak szívesen várják Önöket. A közeli Mesterháza (6 km) és Csepreg (10 km) halastavainál a horgászok adózhatnak hobbijuknak.

A mûvelõdésrõl sem kell lemondania: a büki mûvelõdési központban közkönyvtár és nyilvános Internet is mûködik. Bük legfontosabb rendezvénye a nyaranta megrendezésre kerülõ multikulturális fesztivál, az egyhetes Büki Ünnepi Napok.

Kövesse nyomon az itteni eseményeket a www.buk.hu honlapon!

Kerékpártúrák a vidéken

Bük környékén kitûnõen kiépített és egyre bõvülõ kerékpárút-hálózat várja a kedves vendégeket!

Mi akadálya lehet még annak, hogy "drótszamárra" üljön és felfedezze a vidéket? Ha az úti cél hiánya, akkor néhány tippel segítünk.

1.      Családi termál kerékpárút
Lutzmannsburg (Locsmánd-termálfürdõ) - Zsira (Rimanóczy-kastély - Gyalóka - Bük (gyógyfürdõ) - Bõ (vendéglátás) - Ölbõ - Rábasömjén - Sárvár (Nádasdy-vár, termálfürdõ)

2.      Irány a Fertõ tó!
Bük - Szakony - Szakony - Zsira - Sopronhorpács - Völcsej - Lövõ - Fertõszentmiklós (népmûvészet, mûemlék) - Fertõd (Eszterházy-kastély, fürdési lehetõség a tóban)

3. Kirándulás Szombathelyre
Bük - Acsád (Ablánci malomcsárda, Szegedy-kastély) - Salköveskút - Söpte - Szombathely (római Isis szentély, püspöki palota, Savaria Múzeum)

A további kerékpárutakról, illetve a környezõ települések aktuális programjairól további felvilágosítást a Nyugat-Pannon Régió hivatalos kerékpáros honlapjáról, a www.pannonpedal.hu weboldalról kaphat!

Gyalogtúra útvonalak Bük környékén

A hosszú sétákra, túrázásokra áhítozó vendégeinknek elsõsorban a Kõszegi-hegység - Ausztriába is átnyúló - túraútvonalait ajánljuk. A vidék természeti és épített értékei immár két ország által mûködtetett Írottkõ Natúrpark Egyesület védelme alatt állnak. A túraútvonalakról és az aktuális programokról tájékozódjon a www.naturpark.hu honlapon!

Egyéb programlehetõségek

1.      Síelés a Semmeringen

A szomszédos Ausztria legkeletibb síparadicsoma alig 95 km-re helyezkedik el Büktõl, így apartmanunk kitûnõ kiindulási helye lehet az oda készülõ síelõknek is. A nyári szezonban sem áll le ott az élet, színes programok, túralehetõségek várják a látogatókat. Gyõzõdjön meg róla a www.semmering.at honlapon!

2.      Nyár este az "Alpokalja szabadidõkertjében"

A Büktõl alig 20 km-re fekvõ, Holdfényligetre keresztelt szabadidõkert nyári szezonban várja a festõi környezetet, mozgalmas idõtöltést (quad, rafting, íjászat stb.) és a kulturális élményeket kedvelõket. További információ a www.holdfenyliget.hu weboldalon!