Horgászcsónak


Go to content

Bemutatkozó

T. Horgásztársam !
A megszólításból bizonyára Önnek is kiderült, hogy jó magam is ezzel a kiváló kikapcsolódással foglalkozom, idestova 40 éve, természetesen már amikor az időm engedi. Sokáig a part széléről kerestem, kutattam, merre, hol találom a horgászás lényegét, a halakat. Ez többé - kevésbé sikerült.

Körülbelül a 80 - as évek közepének egyik forró nyarán megvettem az első csónakomat, egy tiszai 6 m - es kátrányozott fa ladikot, gondoltam, hátha több sikerrel járok. ( amiről nem lehetett megállapítani, hogy mikor készítették, és milyen fenyőből ), Gyermeki izgalommal vártam az első bevetéseket, amik a csónak segítségével összehasonlíthatatlanul sikeresebbek voltak mint, a parti cserkelő horgászat.

Sajnos a nagy örömbe a következő év tavaszán, a horgász szezon kezdetén üröm került. Partra érve, a láncra kötött csónaknak csak az orra látszott ki a vízből. Egy jó ismerősöm, és hajója segítségével a csónakból a lerakodott iszapot eltávolítottuk, majd hosszas restaurálás következett, hogy a vízi alkalmatosság újra bevethető legyen ( csónaktest szárítása, szurkozás, alumínium csíkok felszegelése a megnyílt résekre stb... ) . Ezeket a javításokat még azon a nyáron több alkalommal el kellett végezni, de minden igyekezet és időráfordítás ellenére a csónak feladta.

Ekkor jutottam arra az elhatározásra, hogy készítek magamnak egy jó, megbízható horgászcsónakot, amit nem kell kátránnyal vagy bitugéllal minden évben lekezelni. Ekkor hallottam először a poliészter műgyantáról, üvegpaplanokról, karbon és üvegszövetekről. ( Hála azoknak az embereknek akik ezeket a modern anyagokat kitalálták ) Azokban az években ezeknek az anyagoknak a beszerzése még nem volt olyan egyszerű, mint napjainkban. A csónakhoz szükséges anyagok beszerzése után, pár héten belül az uj vizi jármü elkészült.

A vizsgadarabbal szemben komoly fenntartásom volt. Vajon a fán hogyan fog viselkedni ez az új anyag ? Nem fog leválni, felhólyagosodni, áztatja az eső, süt rá a forró nyári nap, éri a fagyos téli szél? Ezek a kérdések foglalkoztattak, de mint szokták mondani,"
A PUDING PRÓBÁJA AZ EVÉS". Az új csónak jól vizsgázott, és igen nagy sikert aratott baráti körömben.

Ekkor jutottam arra a felismerésre, hogy nagyon sok olyan horgásztársam van akik nap mint nap ugyan azokkal a problémákkal találják szembe magukat a fa csónakjaikkal kapcsolatban. Elhatároztam, hogy ezeknek a modern anyagoknak a segítségével,
EGYBE ÖTVÖZÖM A MÚLTAT ÉS A JELENT.

A fa csónakok stabilitást adnak (a súly miatt) a műanyag csónakokat viszont nem kell kezelni. A kettő ötvözése egy új típust eredményezett, és igen sikeres lett. GONDOZÁS MENTES KÜLSŐ ÉS BELSŐ.


Gyártási típusok:
Hegyes orrú és trapéz elejű, dunai, tiszai és balatoni, 3,5 m - tól 7 m -ig.

Tisztelettel ajánlom horgásztársaimnak, használatukhoz sok kellemes élményt és jó fogást kívánok!

A csónakokon kívül forgalmazunk különböző csónak és hajó szállító utánfutókat és csónaktakaró ponyvákat is. Természetesen a gyártott termékek garanciával kerülnek forgalomba !

A csónakok egyéni megbeszélés alapján készülnek. ( méretek, szín, felületi kezelés, felszereltség )
Ha további kérdése lenne a csónakokkal, utánfutókkal ill. takaróponyvákkal kapcsolatban, vagy <!-- szeretné valamelyiket megrendelni. Hívja akövetkező telefonszámot:
06-20-9612047
var sc_width=screen.width;var sc_height=screen.height;var sc_referer=""+document.referrer;try{sc_referer=""+parent.document.referrer}catch(ex){sc_referer=""+do


Tel:06-30-613-7549 | csonak@atw.hu

Back to content | Back to main menu