Francstadt Betriebshof egy Bécsi jellegű fiktív városrészelt, amely egy nagyobb és kiterjedtebb rendszer részét fogja majd képezni, ami nem csak villamost, de metrót is fog tartalmazni. Itt kapott helyet a villamos hálózat kocsiszínje.

 

Forgalmi szempontból a villamos igen sokoldalú elem, mert akár önmagában is üzemelni képes de alkalmas akár a saját zárt rendszer akár a Széchenyi Vasútmodellező klub villamos és Faller hálózatának végpontjára is de alkalmas arra is, hogy a két rendszert összekösse és ezáltal egy izgalmas villamos forgalmat lehessen bonyolítani. Ami az U-bahn-t illeti ott csak egy visszaforduló hurkot rejt a modul, ami a vonatforgatásban fog a jövőben nagy szerepet vállalni.

 

A névválasztásban nem a Budapesti Ferencvárosi villamos kocsiszínre, hanem a készítő Ferencz Tamás nevéből adódott.

Fő középpontban egy kisseb tároló kocsiszín található, ami 2 hosszabb és 2 rövidebb szerelvény befogadására képes, a forgalmi épület még a lóvasúti időben készült, a csarnokokat a villamos vontatás bevezetésekor építették. A kocsiszín udvarán éppen egy munka villamost tesznek egy szállító kamionra, hogy nagyobb karbantartásra elszállítsák.
A körforgalom közepén még a lóvasúti időből megmaradt vágányon egy öreg villamosban kisvendéglő lett kialakítva, ennek a még megmaradt vágányait épen bontják.

 

Modellezés

WEB oldal

Kapcsolat felvétel a levélre kattintva lehetséges