Cycling Manager Hungary :: Profi Kerékpársport :: Tour de France
|
Tour de France kedvcsináló
|
|
| tibo |
22 June 2011 22:01:45
|
|
Csapattulajdonos ![]() Hozzászólások: 367 Regisztrált: 18.04.09 |
Ahogy ígértem itt az első beharangozó alapú cikk. Elsőnek a 11 top versenyzővel, összetett esélyessel fogunk foglalkozni. Hátulról haladunk előre. Jöjjön tehát a 11.-dik jelölt. Öveket bekapcsolni, kezdődik. Szerkesztette: E-mail - 24 June 2011 11:41:26 |
|
|
|
| tibo |
22 June 2011 22:21:18
|
|
Top 11. Levi Leipheimer ![]() Leipheimer Klöden kettős üde színt foltja lehet az idei tournak bár dobogóra nem nagy az esélyük de a top 10 várhatóak és valószínűleg rámennek majd a csapat versenyre is. Idei eredmények: Tour of California összetett második Első a 7-dik szakaszon Második a 6-dik szakaszon Vuelta Andalucía összetett harmadik Paris–Nice 8-dik összetettben Tour de Suisse összetett győzelem A svájci kör győzelem az idei legnagyobb eredménye de a Californiai kört is könnyedén nyerhette volna de segített Hornernek nyerni. Esélyei: Jó csapat lesz körülötte: Horner, Klöden, Brajkovic. Az időfutamban még hozhat is ellenfelein és nincs Lance akiért a hegyen dolgoznia kellene. Hátrány: Nincs első számú ember a Radio-nál ezért komolyan megkel majd győzni a csapatot a jó formájáról. A nagy hegyeket sose szerette és mivel már most jó formában van a harmadik hétre lehet elfárad. Szerkesztette: tibo - 22 June 2011 22:22:51 |
|
|
|
| tibo |
23 June 2011 22:08:09
|
|
Top 10. Bradley Wiggins ![]() A team Sky zöldre váltott a Tour idejére, és Wiggins is zöld utat kap hogy újra dobogó közelben végezzen. Jó formát mutat és nagyon eltökélt. Idei eredmények: Critérium du Dauphiné összetett győzelem 3 szakaszon második helyezés Bayern-Rundfahrt 1 szakasz győzelem Paris–Nice összetett 3-dik Dauphiné győzelem nagy önbizalmat adott neki idén ez a legnagyobb győzelme. Esélyei: Időfutamban a legjobban képzett bringások között van, és megmutatta hogy a nagy hegyeken is bírja tartani a lépést. Valamint nincs csúcsformában tartalékolt a tourra is. Hátrány: Kérdés hogy társai mennyire tudják majd védelmezni, és a nagy teher alatt előfordulhat nála 1 bukás is. Bár már jobban megy a nagy hegyeken de ezzel veszített az időfutam sebességén. Úgy látni inkább csak teszi ügyesen a kereket de igazán kiemelkedő elmenésre nem biztos hogy ereje lesz. Szerkesztette: tibo - 23 June 2011 22:09:38 |
|
|
|
|
29 June 2011 14:14:48
|
|
Csapattulajdonos![]() Hozzászólások: 526 Regisztrált: 10.04.09 |
Tibo: hol maradnak a többi esélyesek???? ![]() Én ezúttal egy érdekes cikket hoztam nektek, magyar oldalról a bringahiradóról: http://bringahira...ourt-51632 Ugyan semmi értelme nincs a matekozásnak, de érdemes megnézni a csapatvezetők tippjeit. 1-2-t kiemelnék: Europcar - Jean René Bernaudeau: 1. Contador; 2. Evans; 3. Kern Nagyon optimista nézete lehet Bernaudeau úrnak, ugyanis Kern akkor jöhet be a 3-ba ha a maradék 10-12 esélyes nagy része feladja a versenyt. Én egy TOP 20-25-t tippelek a franciának, mert jól megy, de korán van formában. Leopard-Trek - Kim Andersen: 1 Contador; 2. Andy Schleck; 3. Frank Schleck Ennyire bíznak a Leopardnál Andyban hogy a győzelemért mennek, de igazából a második helyet várják tőle. Egy kicsit furcsa ez nekem. Hiába tudom hogy a versenyzőm nem veri meg Contadort, akkor sem nyilatkoznám le hogy úgyis csak második leszel... Egyébként két ember tippelte be Andy-t győztesnek: a Katusha és a Movistar. |
|
|
|
| Monof |
29 June 2011 16:56:10
|
|
Csapattulajdonos ![]() Hozzászólások: 437 Regisztrált: 12.04.09 |
Igen, ez kemény. Leopárdosok nem bíznak Andybe
"Az élet szép, csak élni tudni kéne... " Az oldal és a csapat egyik alapító tagja. 2011-es Giro d'Italia tippelde győztese |
| Sipetya |
29 June 2011 18:32:26
|
|
Hegyi segítő ![]() Hozzászólások: 427 Regisztrált: 15.04.09 |
Egy ilyen svájci kör után én sem bízok.. Tudja a lépést tartani Contadorral, sőt még a ttt miatt lesz is előnye, csak a itt-n megint kap két percet és akkor nézhet mint rozi a moziban. Végén pedig lenyilatkozza, hogy mindent megpróbált...na persze..Tavaly is csak várt-várt, amikor meg véletlenül elindult, akkor ott maradt vele Contador, vagy elváltott, ahogy azt a svájci kör prologján...Szóval vagy támad az első emelkedőtől, vagy hagyni kel la picsába az egészet.. Sokkal jobban fognak neheztelni rá a szurkolók ha nem próbálja meg, mintha megpróbálná, és úgy lenne második. De ahogy olvasom a nyilatkozatait, szerinte a 2. héten kezdődik a Tour..Aztán lenyilatkozza, hogy várnak a 3. hétre ahol eldől minden, majd Párizs után gazdagabb lehet egy 2. hellyel és nulla versenyzéssel.
![]() |
|
|
|
| Speedy7 |
30 June 2011 00:03:39
|
Vízhordó![]() Hozzászólások: 103 Regisztrált: 13.04.09 |
Teljesen egyetértek veled. Szerintem Andynak mindegy lenne most már, hogy 2. vagy 10. Nyerni akar nyilván, úgy, hogy tényleg mennie kell. Contador szerintem még az elején lenne verhető talán, de lehet ott se. És, hogy a saját csapata 2. helyre tette... hát nem hiszem, hogy nem bíznak benne inkább az altatás, hogy tényleg gyenge, de szerintem Andy jó lesz. Idén nem ment még nagyon itt az alkalom. Jó Tour lesz ez. Remélem Basso is formában lesz és akkor lesz nagy tűzijáték. |
|
|
|
| Fresi |
30 June 2011 00:44:57
|
Hegyi segítő![]() Hozzászólások: 347 Regisztrált: 16.05.09 |
Ha reálisan nézzük a dolgokat, akkor Andy csak a második helyre jó, egyetlen reménye szerintem amibe kapaszkodhat, hogy kipukkad Contador és kijön rajta valamelyik nap a fáradság és akkor hozhat rajta... De nehéz lesz megverni nagyon Albertot ha nem történik vele hasonló és eddig nem nagyon volt rá példa. Viszont Contadot mögött nagy tülekedés várható majd. |
|
|
|
| Szasza78 |
30 June 2011 07:59:40
|
Vízhordó![]() Hozzászólások: 222 Regisztrált: 21.05.09 |
http://sportgeza....n_nyernek/ Ez a mondat különösen tetszik: "A 28 éves bringás szerint fáradtsága az első héten lesz leginkább érezhető, ott kell túlesnie a holtponton, hogy mire a Pireneusokba ér a mezőny, addigra ismét jó formába lendüljön." Jó formába...persze! Aztán mitől kerülne valaki formába a második felére egy ilyen kimerítő körversenynek, ha nem a jó öreg koksztól?!
Rasszizmus = Tapasztalat Terrorista = Hazafi |
|
|
|
| Csabikaa13 |
30 June 2011 08:13:48
|
Világbajnok![]() Hozzászólások: 837 Regisztrált: 22.06.11 |
Ma 15:15 perckor az eurosport 1 - en csakpat be utatóó D oh yeah ![]() |
|
|
|
| Csabikaa13 |
30 June 2011 08:40:09
|
Világbajnok![]() Hozzászólások: 837 Regisztrált: 22.06.11 |
http://tv.eurospo...2322.shtml Ez érdekes szerintem ez a szökéseket változtatja meg nagyban ![]() |
|
|
|
| t_o_m_i |
30 June 2011 09:18:55
|
U23-as versenyző![]() Hozzászólások: 52 Regisztrált: 18.05.09 |
Szasza78 írta: http://sportgeza....n_nyernek/ Ez a mondat különösen tetszik: "A 28 éves bringás szerint fáradtsága az első héten lesz leginkább érezhető, ott kell túlesnie a holtponton, hogy mire a Pireneusokba ér a mezőny, addigra ismét jó formába lendüljön." Jó formába...persze! Aztán mitől kerülne valaki formába a második felére egy ilyen kimerítő körversenynek, ha nem a jó öreg koksztól?! ![]() szóval Te még sosem hallottál olyat (más sportokban akár), hogy formaidőzítés? Vagy, hogy ha az első héten pihen, utána jobban tud majd menni? |
|
|
|
| Szasza78 |
30 June 2011 10:45:36
|
t_o_m_i írta: Szasza78 írta: http://sportgeza....n_nyernek/ Ez a mondat különösen tetszik: "A 28 éves bringás szerint fáradtsága az első héten lesz leginkább érezhető, ott kell túlesnie a holtponton, hogy mire a Pireneusokba ér a mezőny, addigra ismét jó formába lendüljön." Jó formába...persze! Aztán mitől kerülne valaki formába a második felére egy ilyen kimerítő körversenynek, ha nem a jó öreg koksztól?! ![]() szóval Te még sosem hallottál olyat (más sportokban akár), hogy formaidőzítés? Vagy, hogy ha az első héten pihen, utána jobban tud majd menni? De hallottam. A "formaidőzítés" pontosan azt jelenti amit leírtam. Mivel a Giro után kicsit még pihentetni kell a szervezetet, hogy regenerálódjon a túlzott igénybevételt követően.(Értsd: szünetet kell tartani a doppinggal) Egyéb esetben ott áll meg a szíve a pályán. Majd a hegyekre tolják megint bele a teljesítményfokozókat, hogy "formába" lendüljön. Pontosan ezt jelenti... Szerkesztette: Szasza78 - 30 June 2011 10:46:15 Rasszizmus = Tapasztalat Terrorista = Hazafi |
|
|
|
| tibo |
30 June 2011 10:56:02
|
|
Sziasztok. Ma újra jelentkezek. Közbe iktattam 1 kis nyaralást és sajnos a technika ördöge ezekben a hetekben sem hagy békén, de ami késik nem múlik. |
|
|
|
| Monof |
30 June 2011 10:58:52
|
|
Azért Szasza... Ez majd úgy is ott derül ki, hogy Pl. Andy mennyire fog feltámadni a svájci kör után. Mert ha látványosan, akkor ott vmi nem stimmel. Biztos, hogy még megy a dopping, de azért már jóval kisebb mértékben, mint a hőskorszakban a nagy texasi kedvenccel.... (Természetesen Ulle is doppingolt, nem ezt vitatom) "Az élet szép, csak élni tudni kéne... " Az oldal és a csapat egyik alapító tagja. 2011-es Giro d'Italia tippelde győztese |
| Fresi |
30 June 2011 11:04:55
|
Hegyi segítő![]() Hozzászólások: 347 Regisztrált: 16.05.09 |
Mondjuk szerintem mind1, hogy valaki csak kicsit (elég vicces...) vagy nagyon doppingol, megszegi a szabályokat => csal. |
|
|
|
| Monof |
30 June 2011 11:07:13
|
|
Jogos Fresi, de nem csal, kérdem én? Amikor jeles hazánkba is sokan élnek eme hihetetlen jó eszközzel..
"Az élet szép, csak élni tudni kéne... " Az oldal és a csapat egyik alapító tagja. 2011-es Giro d'Italia tippelde győztese |
| Szasza78 |
30 June 2011 11:36:18
|
Monof írta: Azért Szasza... Ez majd úgy is ott derül ki, hogy Pl. Andy mennyire fog feltámadni a svájci kör után. Mert ha látványosan, akkor ott vmi nem stimmel. Biztos, hogy még megy a dopping, de azért már jóval kisebb mértékben, mint a hőskorszakban a nagy texasi kedvenccel.... (Természetesen Ulle is doppingolt, nem ezt vitatom) Persze nyilván majd meglátjuk. De azt azért csak figyeljétek meg, hogy ha egy versenyző "formában van" (használjuk ezt a kifejezést), megy szinte ha kell, ha nem. Tényleg látszik rajta az erő. És az nem fogható a pszichikai felkészülésre, hiszen egy ilyen versenyre mindenki jól felkészül mentálisan. Egy ideig szürke egerek a mezőnyben, majd láss csodát erőre kapnak és szakaszokat nyernek, vagy folyamatosan szöknek. Cunego-nak és Ballan-nak szoktak ilyen látványos feltámadásaik lenni. No meg persze a nagymenőket érdemes megnézni kisebb versenyeken... Pl: Shleck brothers Vagy Armstrong utolsó tour-ját. Ott látszott, hogy nincs "formában" Szerkesztette: Szasza78 - 30 June 2011 11:39:26 Rasszizmus = Tapasztalat Terrorista = Hazafi |
|
|
|
| Monof |
30 June 2011 11:40:46
|
|
Szasza78 írta: Monof írta: Azért Szasza... Ez majd úgy is ott derül ki, hogy Pl. Andy mennyire fog feltámadni a svájci kör után. Mert ha látványosan, akkor ott vmi nem stimmel. Biztos, hogy még megy a dopping, de azért már jóval kisebb mértékben, mint a hőskorszakban a nagy texasi kedvenccel.... (Természetesen Ulle is doppingolt, nem ezt vitatom) Persze nyilván majd meglátjuk. De azt azért csak figyeljétek meg, hogy ha egy versenyző "formában van" (használjuk ezt a kifejezést), megy szinte ha kell, ha nem. Tényleg látszik rajta az erő. És az nem fogható a pszichikai felkészülésre, hiszen egy ilyen versenyre mindenki jól felkészül mentálisan. Egy ideig szürke egerek a mezőnyben, majd láss csodát erőre kapnak és szakaszokat nyernek, vagy folyamatosan szöknek. Cunego-nak és Ballan-nak szoktak ilyen látványos feltámadásaik lenni. No meg persze a nagymenőket érdemes megnézni kisebb versenyeken... Pl: Shleck brothers Vagy Armstrong utolsó tour-ját. Ott látszott, hogy nincs "formában" Hát igen, ez így van. A franciákon is látszik, hogy ők viszonylag tisztán mennek. De hát sok eredményt nem is érnek el.... "Az élet szép, csak élni tudni kéne... " Az oldal és a csapat egyik alapító tagja. 2011-es Giro d'Italia tippelde győztese |
| Szasza78 |
30 June 2011 11:45:23
|
Monof írta: Szasza78 írta: Monof írta: Azért Szasza... Ez majd úgy is ott derül ki, hogy Pl. Andy mennyire fog feltámadni a svájci kör után. Mert ha látványosan, akkor ott vmi nem stimmel. Biztos, hogy még megy a dopping, de azért már jóval kisebb mértékben, mint a hőskorszakban a nagy texasi kedvenccel.... (Természetesen Ulle is doppingolt, nem ezt vitatom) Persze nyilván majd meglátjuk. De azt azért csak figyeljétek meg, hogy ha egy versenyző "formában van" (használjuk ezt a kifejezést), megy szinte ha kell, ha nem. Tényleg látszik rajta az erő. És az nem fogható a pszichikai felkészülésre, hiszen egy ilyen versenyre mindenki jól felkészül mentálisan. Egy ideig szürke egerek a mezőnyben, majd láss csodát erőre kapnak és szakaszokat nyernek, vagy folyamatosan szöknek. Cunego-nak és Ballan-nak szoktak ilyen látványos feltámadásaik lenni. No meg persze a nagymenőket érdemes megnézni kisebb versenyeken... Pl: Shleck brothers Vagy Armstrong utolsó tour-ját. Ott látszott, hogy nincs "formában" Hát igen, ez így van. A franciákon is látszik, hogy ők viszonylag tisztán mennek. De hát sok eredményt nem is érnek el.... Igen, a franciákat nagyon büszke népnek gondolom és nagy szégyen lenne számukra, ha "hazai pályán" buknának meg doppinggal. Rasszizmus = Tapasztalat Terrorista = Hazafi |
|
|
|
| Ugrás a fórumra: |