Cycling Manager Hungary :: Profi Kerékpársport :: Tour de France
|
Tour de France 2011
|
|
|
03 July 2011 18:54:51
|
|
Csapattulajdonos![]() Hozzászólások: 526 Regisztrált: 10.04.09 |
A kedvcsináló topik után, mivel már elindult a verseny, ebben a topikban lehet megbeszélni az idei Tour eseményeit. Nos, kinek hogy tetszett az első 2 szakasz? |
|
|
|
| Fresi |
03 July 2011 19:15:31
|
Hegyi segítő![]() Hozzászólások: 347 Regisztrált: 16.05.09 |
No akkor értékelnék: Az első szakasz elég nehézkesen indult, hosszú volt a tiszteletbeli rajt, már azt hittem sosem indulnak el. Aztán kiderült, hogy nem is mennek át a gáton... Jó lehet, hogy csak én voltam abban a tudatban, hogy verseny lesz ott is. Aztán elengedték az első szökést, amire mondjuk nem gondoltam volna. Azt vártam, hogy nagyobb harc lesz. A szökevényeket végig rövid pórázon tartották, így nem volt kétség, hogy befogják őket. Sokáig semmi aztán az egyetlen részhajránál volt egy nagy mezőnygajrá a 4. helyért. Ez egy érdekes újítás, kíváncsian várom ,hogy hogyan fog beválni. Aztán sokáig megint semmi itt sikerült is elaludnom... Aztán a végén felpörögtek az események, a nukásnál hátul maradt a mezőny kb. 2/3-a Sanchez és Contador is. Elől persze hatalmas menés volt részben a szakaszért részben azért mert nagyok maradtak hátul. Conti és Samu végül 1 perc 20 másodpercet kapott a nagyon erős Gilberttől a favoritoktól meg 1:14-et... A csapatidőfutam borzasztóan tetszett, jó volt a pálya és a táv sem volt olyan hosszú hogy túlságosan nagy különbségek alakuljanak ki. Az eslő és az utolsó csapat között 1.20 volt a különbség pedig a Garminban szinte csak jó időfutammanő az Euskaltelba pedig szinte csak rossz időfutammanő volt. Szóval szépet ment azért mindenki. Contador csapata is jó ment, elsőnek indultak de nem vesztettek annyi időt, mint amennyit sokan jósoltak. Bár úgy láttam, hogy a széviszonyok azért elég szépen változtak a verseny során... de ez egy ilyen sportág. Evans csapata a BMC nagyszerűen ment, Cadel sokat dolgozott szerintem nagy formában van és komolyan kell számolni vele. A HTC től többet vártam, gondolom, hogy rosszul jött nekik Eisel korai bukása. Kicsit többet vártam mondjuk a Liquigastól nem mentek túl nagyot, pedig Bassonak nem ártott volna plusz időt nyerni Contadorral szemben. A Sky, A Leopard és a Radio gyakorlatilag agyanazt az időt mente. Ami nem tesztett, hogy a két Schleck végig kapuzott hátul és 3-4 ember ment nekik szinte végig elől, nem tudom mi ennek az oka, talán csak úgy voltak vele, hogy így is pihentebbel leszn ek valamennyivel, vagy egyszerűen csak hátráltatták volna a csapatot... Egyébként az gondolom, hogy így két szakasz után egy nagyom szoros, izgalamas verseny áll még elöttünk ! |
|
|
|
| Lighter33 |
03 July 2011 20:23:55
|
|
Hegyi segítő ![]() Hozzászólások: 362 Regisztrált: 17.04.09 |
Én arra leszek kíváncsi, hogy a Garmin-nál ki lesz az első számú sprinter és kinek vezetnek fel. Vagy beáll egymás mögé/mellé a két nagy, aztán döntsék el?
![]() |
|
|
|
| Csabikaa13 |
03 July 2011 20:58:58
|
Világbajnok![]() Hozzászólások: 837 Regisztrált: 22.06.11 |
Szerintem farrarnak vezetik fel és hushovd csak a zavarosban halászik majd D: A csapat idő futamról pedig annyit hogy Schelck csak utazot és szerintem nagyon gyenge D Vezetnie kellet volna ne is ha nem lene csapata nem lenne sehol majd meglájtjuk ![]() |
|
|
|
| Csabikaa13 |
03 July 2011 21:13:46
|
És még annyi hogy contador-t meg lehet verni 1-2 szakaszon még a hegyen is De 3 heten átt ne mtdják meg vernnii ![]() |
|
|
|
| Fresi |
05 July 2011 17:50:45
|
Érdekes volt a mai végjáték. Contador megindult a végén, eléggé vicsorgott, nagynehezen olyan 10-en mentek vele, Andy Schleck nem, Frank viszont igen... Andy 8"-et kaptott Contitól ezen a kis hegyen, hát lehet, hogy tényleg nincs olyan nagy dormában. Viszont Evans nagyon megy, lehet, hogy ő lesz Contador nagy ellenfele? |
|
|
|
| Lighter33 |
05 July 2011 17:52:32
|
|
Ellenfele... Ne viccelj. Behúzza a Tour, főleg, hogy BŐ egy perc előnye van!
![]() |
|
|
|
| Fresi |
05 July 2011 18:24:16
|
Lighter33 írta: Ellenfele... Ne viccelj. Behúzza a Tour, főleg, hogy BŐ egy perc előnye van! Azért én még várnnék ezzel. Jók az esélyei Cadelnek de ne feledjük, hogy már többször is összeomlott vezető pozícióban 3 hetesen... És itt elég egy gyengébb nap és már ugrott az előnye. Még az igazni nagy hegyek is hátra vannak szóval én még nem írnék le senkit |
|
|
|
| Csabikaa13 |
05 July 2011 20:11:30
|
Igen igen D msot senki nem mondhatja azt hoyg tartalékolt ((:Contador a 2ik héttöl lesz formában D |
|
|
|
| Lighter33 |
05 July 2011 21:00:42
|
|
Nem előre ittam a medve bőrére és nem írtam le senkit, csak nyomatékosítottam, kinek szurkolok és kinek kéne nyernie
![]() |
|
|
|
| Nota |
05 July 2011 22:22:08
|
Tour de France győztes![]() Hozzászólások: 661 Regisztrált: 17.04.09 |
Cadel nagyon egyben van, szerintem nem lenne baj a sárga védésével sem. Ha Conta nem lesz 100%-os formában akkor Evans simán nyerhet. Szerintem Andy tisztán már nem kerül formába. Kicsit régebbi eset, de láthattuk hogy pl Evans-nél hogy állt meg a csapat és hozta fel pillanatok alatt, erről jutott eszembe hogy Karpets-et a Katyusa múltkor simán egyedül hagyta hogy szenvedjen. Furcsa. A 2009-es Giro d'Italia tippelde győztese A 2009-es Tour de France tippelde győztese |
|
|
|
| Fresi |
05 July 2011 22:47:39
|
Contador a Giro-s formájában simány nyerne szerintem itt is sztem. Most nincs olyan formában, de ha megcsinálja akkor megemelem a kalapom elötte. Egybként Andy-Cadel-Alberto párharcot várok az első helyrért, legalábbis az eddigiek alapján, de sok van még hátra és a szombati etap után okosabbak leszünk. |
|
|
|
| Soldado |
05 July 2011 23:59:44
|
U23-as versenyző![]() Hozzászólások: 43 Regisztrált: 15.07.09 |
Sajnos csak az ismétlést láttam. Nagyon meglepett, hogy Andy nem bírt menni. Pedig ő sem rossz a rövid hegyeken. Lehetséges, hogy elrontották a formaidőzítést? |
|
|
|
| Vamos Alberto TDF2011 |
06 July 2011 01:01:40
|
Vízhordó![]() Hozzászólások: 84 Regisztrált: 16.06.11 |
remélem nyer Contador és megmutatja a francia népnek |
|
|
|
| Szasza78 |
06 July 2011 07:52:23
|
Vízhordó![]() Hozzászólások: 222 Regisztrált: 21.05.09 |
Én attól tartok az öreg Cadel elvérzik a hegyekben ahogy szokott... Andy-Alberto csatára számítok a Pireneusokban. Rasszizmus = Tapasztalat Terrorista = Hazafi |
|
|
|
| Nota |
07 July 2011 09:10:52
|
Egyetértek Rojas-al aki sérelmezte hogy a a szakaszközi sprintből diszkvalifikálták mivel ő meg Boonen - akit szintén ponttalanítottak - bezárták Cav-et. Most néztem az ismétlést és láttam mit történt, Rojasnak felvezették, szépen jött az út bal oldalán, Boonent nagy slungal hozták jobbról. Cav-ék Rojas mögött helyezkedtek. Az egyik felvezetőjük pedig úgy borított ki jobbra hogy A Quickstep majdnem leszorult az útról. Na ezek után egymásra talált Boonen meg Rojas, és ahogy többen jöttek hátulról szorultak lefele balra. Cav arról jött volna és Boonen pont elé tette a bringát mire a brit durcásan lassított. Ennyi történt, van ilyen nem kevés. Azt éreztem ezen a döntésen hogy inkább látná az ASO Gilbert-et zöldben mint a spanyolt, és Cav-ék sem hagyták a dolgot annyiban.
A 2009-es Giro d'Italia tippelde győztese A 2009-es Tour de France tippelde győztese |
|
|
|
| Monof |
07 July 2011 12:18:55
|
|
Csapattulajdonos ![]() Hozzászólások: 437 Regisztrált: 12.04.09 |
Az a vicces, hogy mit össze nem panaszkodtak a Giro alatt, hogy milyen veszélyes.. Ennyit nem estek mint amióta a Tour megy, és már itt is voltak súlyos sérülések.. Szóval No comment.
"Az élet szép, csak élni tudni kéne... " Az oldal és a csapat egyik alapító tagja. 2011-es Giro d'Italia tippelde győztese |
| Nota |
07 July 2011 13:37:42
|
Igen, pedig ezek nagyon jó utak, ami kicsit is gyengébb minőségű azt a Tour előtt frissen aszfaltozzák. Az a baj hogy mindenki nagyon ideges és azért igyekszik sok versenyző tartalékolni. Az első egy-két kemény hegy után megnyugszik majd a mezőny, mindenki megtalálja a helyét, és nem lesz ennyi bukás a sík egyszerű szakaszokon.
A 2009-es Giro d'Italia tippelde győztese A 2009-es Tour de France tippelde győztese |
|
|
|
| Monof |
07 July 2011 13:54:25
|
|
Csapattulajdonos ![]() Hozzászólások: 437 Regisztrált: 12.04.09 |
Ezért kell a nagy hegy az elején
"Az élet szép, csak élni tudni kéne... " Az oldal és a csapat egyik alapító tagja. 2011-es Giro d'Italia tippelde győztese |
| Fresi |
08 July 2011 00:15:04
|
Kern-nel mi történt? Most láttam, hogy az 5. szakaszon feladta, hát nagyon sajálom megnéztem volna, hogy mire megy a hegyekben... |
|
|
|
| Ugrás a fórumra: |