24 April 2026 21:59:26
Üzenőfal
Üzenet küldéséhez be kell jelentkezni

26 August 2015 10:25:36
Mi a helyzet a ligával?

04 August 2015 18:44:12
Válaszod meg is kaptad Grin Smile

04 August 2015 14:28:39
Most már elmondod mit találtál ki?

04 August 2015 14:05:53
Sikerült letölteni a játékot akinek gondja volt? Ha az én linkemmel nem ment most már fent van másik verzió is(CODEX)

28 July 2015 19:09:01
Indulhat is a PCM 11-es móka! Smile

Archívum
Felhasználók
Online vendégek: 1

Online tagok: 0

Regisztráltak: 928
Legújabb tag: Iyuit01
Bejelentkezés
Felhasználónév

Jelszó

Még nem regisztráltál?
Regisztráció

Elfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése
Szavazás
Kis Dario kalandjai videős vagy szöveges formátumban legyen?

Szavazáshoz be kell jelentkezni
Cycling Manager Hungary :: Profi Kerékpársport :: Tour de France
 Téma nyomtatása
Tour tippelde
Nota
#1 Hozzászólás nyomtatása
03 July 2009 16:19:26
Tour de France győztes

Regisztrált: 17.04.09

Nem tudom lesz e most ilyen, akar e valaki tippelgetni, de mindenesetre én tippelek.

Tour 2009 összetett:
1. Contador
2. Sastre
3. Evans
4. A Schleck
5. Menchov
6. Armstrong

Prolog:
1. Cancellara
2. Wiggins
3. Tony Martin
4. Contador
5. Millar
6. Luis Leon Sanchez

Érdekes Tour-t várok, mivel sok komoly képességű versenyző lesz ott a rajtnál akik magukért hajthatnak. A nagy nevekről mind tudunk, nem újdonság hogy Contador, Armstrong, Menchov, Sastre, Evans, meg a Schleck tesók várhatóak az elejébe, és nem is erre gondoltam amikor azt mondtam érdekes lesz a verseny. Ez adott, lehetett előre tudni. Ami érdekessé teszi az pl a sprinterháború. Indulhat Boonen, ott lesz Cav, Hushovd, Freire, sőt a Giron tündöklő Farrar, vagy a kamikaze Koldo Fernandez. Ha Hushovd gyengélkedik rögtön előléphet Haussler, de egy jó Feillu is érdekessé teheti a befutókat. A katusha Napolitanot hozta, de Pozzato remek formában van, szóval egy-egy nem teljesen sík szakaszt ő is bevállal majd. Bennati valószínűleg formán kívül lesz, de ő is a legnagyobb klasszisok közé sorolandó, szóval lehet hogy még ő is odaérhet, és végre Ciolek is kibontakozhat majd a milramban. Nem nagyon esik szó mostanában a spanyol sprinttehetségről Rojas Gil-ről, pedig a nem teljesen lapos szakaszokon okozhat meglepetést, talán Freire-hez tudnám őt hasonlítani. Ugyan szinte minden Cavendish-ről szól én nem tartok tőle hogy unalmas befutókat látunk majd. Erős a columbia vonata, de láttuk a Giron hogy a nem túl jól szervezett Garmin is okozhat nekik gondot, most pedig a legravaszabb sprinterek próbálnak majd beékelődni Renshaw és Cav közé.

A másik érdekes szinfolt a nagyok utáni összetettbeli harc lehet. Szinte biztos vagyok hogy a már említett nagymenők fognak küzdeni az első 5-6 helyért, de sokan lesznek akik a top10-be vágynak majd. Rogers és Kirchen jó eséllyel küzd majd ebben a régióban, és segítőkkel is jól állnak. Gesink Menchov fő segítője lesz, de ha ügyes a holland akkor képességei alapján jó eredményt érhet el. Devolder még élvezi a quickstepes vezetők bizalmát, de Chavanel ezt megváltoztathatja, és a legjobb francia címéért nagy harcban lehet, amit ha megnyer, akkor a top10 közelébe kerül. Érdekes kérdés lesz hogy a most felnövő fiatal generációból ki lesz képes 3 héten keresztül menni a legjobbakkal. Ott lesz pl Gerdemann, Kreuziger, Nibali, Luis Leon Sanchez, és Igor Anton. Ők most először tekerhetnek majd magukért ezen a nagy versenyen. Luis Leon mellől kivették Valverde-t, de ott van Pereiro Sio aki azért nyert egy Tour-t még ha mind tudjuk is milyen körülmények között. Tőle nem várok sokat, és a fiatal spanyolban sem hiszek maradéktalanul. Ettől függetlenül jó kis csapat a Caisse, csak a vezér hiányzok, de nagyon. Nem tértem ki az Astana sokadik embereire, Klödire és Levire, meg Popovychra, és Zubira. Kis túlzással szinte bármelyik csapatban vezérek lehetnének, de tartok tőle hogy az Astana-ban csak vegetálnak majd. Zubi talán elég motivált lesz hogy honfitársát hozzásegítse a győzelemhez hasonlóképp mint Gomez Marchante Sastre-t, de Levi biztos hogy Lance-t inkább segítené mint ContaKidet, Klödinek viszont teljesen mindegy, és Popovych is ez a kategória. Nagyon nagy feladat lesz a belgának hogy egyben tartsa őket. Komoly dolgok eldőltek itt már a felkészülésnél, nem tudom mennyire tudták magukat felszívni a kazak csapat versenyzői, hisz láthatáron van a kettéválás, Contador meg a spanyolok maradhatnak, az amcsik meg új csapatot hozhatnak létre a Tour után.
A már említett legjobb francia kérdése is nyitott, minden "komoly" francia csapat elhozta az esélyes versenyzőit, lesz itt Dessel, Moreau, Voeckler, Moncutié, Casar, és ugye a belga csapatnál versenyző Chavanel is harcba száll, de lehet hogy a csata egy szökéssel dől majd el, hisz a számukra egyetlen megszerezhető pöttyös trikót szeretnék otthon tartani a csigazabálók. A sok nem hegyi befutós hegyi szakasz miatt erre remek lehetőségük van. Írnék még néhány nevet akikre kíváncsi leszek az idén: Monfort(lehet hogy jobb vezető lenne a quickstepnél mint Devolder), Van Den Broeck(ha most is jól segíti Evanst akkor beléphet a nagy superdomestique-ek táborába fiatal kora ellenére), Chris Sörensen, Larsson, O'Grady(melyikük tud majd meglepetést okozni, hisz Fabian remeklése és az együtt 100 kilót nyomó Schleckek jó szereplése garantált), Fothen(nagy tehetségnek indult, Kohlhoz hasonlatosan, és furcsa mód egy ideje semmi eredményt nem hoz, ha ez így marad megy a süllyesztőbe), Pellizotti(nem beszéltem még róla, hisz abszolút fekete ló, szerintem nem lesz képes túl sokra, de ha meglep akkor tovább harcolhat Bassoval a vezérségért), Bruseghin(magáért mehet és ilyenkor csodákra képes, titkon 10 környékére várom), Ballan(mit csinál a világbajnok a szabadsággal? gondolom szakaszt akar majd nyerni), Karpets(beleszürkült a tehetséges segítő szerepbe, most vezérré kell válnia), Vandevelde(bizonyítani kell hogy a tavalyi siker nem csak fellángolás volt, bár kétlem hogy ebben a mezőnyben sikerülne neki), Rigoberto Uran(még csak 22, de mióta halljuk a nevét, mióta tudjuk hogy tehetség, és most a vezér kiesésével akár teret is nyerhet, én drukkolok neki, és remélem nem fogják vissza azért hogy védjék az egyik spanyol top20-as helyezését), Vaugrenard(TT menőnek indult, megtanult hegyre menni és a borhoz hasonlatosan érik a gyenge francia mezőnyben, meglepetésre megszerezheti a legjobb francia címét), Trofimov(sokra hivatott versenyző egy olyan csapatban ahol csilloghat, ha ez összejön neki akkor rövidesen egy nagy orosz csapatban lehet ász).

Szóval egy szó mint száz, jó Tournak nézhetünk elébe. Ha már nem buknak le többen doppingolással akkor nagyon szoros verseny lesz ez, jóval keményebb mint a tavalyi. Nagyságrendekkel erősebb csapatok küzdenek a győzelemért, és a helyezésekért is iszonyatos harc mehet majd. Az Astana kifejezhetetlen favorit, és gyakorlatilag esélytelen hogy valaki megelőzze őket. Végre Sastre is kapott egy komoly csapatot, Cuesta és Marchante bármit megtenne Carlosért, és a remek sprintereikkel a Cervelo nyerheti az eredményességi versenyt. Evans megint egyedül marad a hegyekben, egy-egy segítő megfeszített erővel próbálja majd védeni de ez a többi csapatnál erőből megy majd. Igen, még a rabobank is komolyabb erőt vonultat fel Denis mellett, ha Garate feladja a feltünési viszketegségét akkor hetekig képesek lehetnek még a trikó örzésére is(bár nem hiszem hogy szükségük lesz erre). A Saxo bank hozzáállása nem túl szimpatikus a számomra, a Tour-on kívül szinte semmi nem fontos nekik, most brutál formában van szinte mindenki a csapatból, teljes ingó és ingatlan vagyonomat feltenném hogy lesz szakaszsikerük. A Schelck tesók viszont szerintem nem elég erősek ehhez a mezőnyhöz, nem fogják bírni a 3 hetet. Armstrong nem nyer nyolcadikat, Contadir viszont megduplázza a győzelmeit számát, és ha minden köté szakad akkor is spanyol duplázás a vége, Carlos nagyon egyben van.
Szerkesztette: Nota - 03 July 2009 16:19:44
A 2009-es Giro d'Italia tippelde győztese
A 2009-es Tour de France tippelde győztese

jano91
#2 Hozzászólás nyomtatása
03 July 2009 16:37:52

Vízhordó

Regisztrált: 23.05.09

na az en tippem az osszetetre:
1.Contador
2.Evans
3.Armstrong
4.Sastre
5.A Schleck
6.Menchov

+1 Luis Leon Sanchez
+2 F.Schleck

Prolog:
1.Evans
2.Cancellara
3.Contador
4.Menchov
5.T.Martin
6.Luis Leon Sanchez
Szerkesztette: E-mail - 04 July 2009 13:25:21

Sipetya
#3 Hozzászólás nyomtatása
03 July 2009 18:33:16

Hegyi segítő

Regisztrált: 15.04.09

Összetett:
1.Contador
2.A.Schleck
3.Evans
4.Sastre
5.Menchov
6.Armstrong

Prológ
1.Cancellara
2.T.Martin
3.Armstrong
4.Zabriskie
5.Wiggins
6.Larsson

Mackey
#4 Hozzászólás nyomtatása
03 July 2009 21:10:11
Ifi versenyző

Regisztrált: 07.06.09

Nagy versenyekre ha jól emlékszem tízet (8+2), azaz 8-at és két tartalékot, ha valaki feladná.

Tour, összetett:
1. Armstrong (van aki kételkedett? Grin)
2. Contador
3. Menchov
4. A. Shcleck
5. Evans
6. Sastre

+1 Leipheimer
+2 Kreuziger

Prológ:
1. Cancellara
2. Armstrong
3. Contador
4. Wiggins
5. Evans
6. Tony Martin
...és Levi be se fér Smile
Szerkesztette: E-mail - 04 July 2009 13:26:01

Fresi
#5 Hozzászólás nyomtatása
03 July 2009 22:56:56
Hegyi segítő

Regisztrált: 16.05.09

Összetett:
1 Contador
2 Sastre
3 Evans
4 Armstrong
5 Menchov
6 A Shcleck

+1 Vandevelde
+2 Nibali

Prológ:
1 Cancellara
2 Grabsch
3 Wiggins
4 Evans
5 Zabriskie
6 Rogers
Szerkesztette: E-mail - 04 July 2009 13:26:27

Lighter33
#6 Hozzászólás nyomtatása
03 July 2009 23:37:11

Hegyi segítő

Szeretném megváltoztatni a tippem. Egyből meg akartam, csak nem volt rá lehetőségem, mert el kellett mennem itthonról.

6-ot kell összetettre igaz?
Összetett:
1. Armstrong
2. Contador
3. Evans
4. Menchov
5. Sastre
6. Pellizotti

Prológ:
1. Cancellara
2. Grabsch
3. Rogers
4. Contador
5. Armstrong
6. Zabriskie

Azért gondoltam meg magam mert nagyon jól fest Lance és, ahogy Sipi meg Knézy mondták, hogy meg fogja érezni a vér szagát és nem fogja magát hagyni. Nem fog "behódolni" senkinek sem (ezt ÉN mondom Grin)

Lighter33
#7 Hozzászólás nyomtatása
03 July 2009 23:38:51

Hegyi segítő

Nem tudom, hogy ki fogja vezetni ezt a Tippversenyt, de megint 14 óráig lehet tippelni? (ha nem akarok pontlevonást...)

Patrikk
#8 Hozzászólás nyomtatása
04 July 2009 09:05:39

Vízhordó

Regisztrált: 14.04.09

őőő, A Giro-n 13-ig lehetett nem?És utánna óránként pontlevonás.De ezt majd Astanafan-tól kell megkérdezni, és igen az összetettre 6-ot kell tippelni.Mindjárt én is megrakom titkos tippjeimetPfft
"A győztesek sosem adják fel, aki feladja sosem lesz győztes!"

img30.imageshack.us/img30/2553/giro2009.jpg

http://www.cycling-manager.hu
Speedy7
#9 Hozzászólás nyomtatása
04 July 2009 10:33:00
Vízhordó

Regisztrált: 13.04.09

Tour összetett:

1. A. Contador
2. C. Evans
3. A. Schleck
4. C. Sastre
5. D. Menchov
6. F. Pellizotti
+1 L. Armstrong
+2 M. Rogers

Prológ:
1. F. Cancellara
2. T. Martin
3. B. Wiggins
4. D. Zabriskie
5. B. Grabsch
6. A. Contador
Szerkesztette: Speedy7 - 04 July 2009 10:34:00

Lighter33
#10 Hozzászólás nyomtatása
04 July 2009 10:43:08

Hegyi segítő

Én úgy emlékszem, hogy 14 volt a határidő, de tök mind1. A kérdés, hogy itt mennyi lesz Grin

Genti
#11 Hozzászólás nyomtatása
04 July 2009 11:18:14
U23-as versenyző

Regisztrált: 30.05.09

Tour összetett
1. A. Contador
2. C. Evans
3. A. Schleck
4. C. Sastre
5. L.Armstrong
6. F. Pellizotti

Prológ:
1. Cancellara
2. Armstrong
3. Contador
4. Rogers
5. Wiggins
6. Grabsch
Szerkesztette: Genti - 04 July 2009 11:18:34

Larch
#12 Hozzászólás nyomtatása
04 July 2009 11:19:40
Vízhordó

Sziasztok!
Egész szép számban gyűltünk össze, így már izgalmasabb lesz a verseny.
Ami a szabályokat illeti, minden marad változatlan, továbbra is 13 óráig lehet tippelni, az ezután tippelőknek óránként egy pont levonás jár. A tippversenyt megpróbálom vezetni, de a segítséget is szívesen veszem.

Tour de France 2009:

Összetett:
1. Alberto Contador
2. Carlos Sastre
3. Cadel Evans
4. Andy Schleck
5. Lance Armstrong
6. Denis Menchov

Prológ:
1. Fabian Cancellara
2. David Millar
3. Bradley Wiggins
4. Tony Martin
5. Alberto Contador
6. David Zabriskie

#13 Hozzászólás nyomtatása
04 July 2009 13:21:10
Csapattulajdonos

Regisztrált: 10.04.09

Szabályok:
Minden szakaszra az első 6 helyezettett kell megtippelni. Ha eltalálod a versenyző helyezését akkor 2 pont a jutalmad, ha a versenyző TOP 6-ba érkezését eltaláltad, de a helyezés nem jó akkor 1 pont jár.
Az összetettre is lehetőség van tippelni, a pontozás ugyanaz mint a szakaszoknál. Ugyanúgy az első 6 helyezettet kell megtippelni, de meg kell nevezni 2 tartalékversenyzőt is akik ha valaki(k) feladja(k) a tippeldjeid közül akkor ő(k) lép(nek) a helyükbe.
Ezenkívül a tippeket naponta 13 óráig lehet leadni, aki késik óránként -1 pont levonás. 16 óra után leadott tippek érvénytelenek, nem számítanak (oldal órája késik erre figyeljetek). Időfutamok/Csapatidőfutam leadási határideje az első induló rajtideje (úgy gondolom ez simán elfogadható, ezt majd megpróbálom kitenni)!
Kérek mindenkit aki még nem nevezett meg tartalékot az tegye meg!

Díjazás: győztes/győztesek ismét aláírásképet kapnak, mint a Giro győztesek.

Jó játékot mindenkinek!

Tour de France Összetett:

1. Alberto Contador
2. Carlos Sastre
3. Andy Schleck
4. Cadel Evans
5. Denis Menchov
6. Lance Armstrong

+1 Roman Kreuziger
+2 Frank Schleck
Tour de France 1. szakasz:

1. Cancellara
2. Grabsch
3. Klöden
4. Kreuziger
5. Contador
6. Evans
Szerkesztette: E-mail - 04 July 2009 13:39:51

Patrikk
#14 Hozzászólás nyomtatása
04 July 2009 14:09:15

Vízhordó

Regisztrált: 14.04.09

Na már rögtön a prólogon sikerült elkésnem...Sad

Tour de France Összetett:

1.Sastre
2.Armstrong
3.Contador
4.Evans
5.Menchov
6.A.Schleck

+1: Rogers
+2: Pellizotti

Prológ:

1.Wiggins
2.Cancellara
3.Zabriskie
4.Rogers
5.Millar
6.Martin

Remélem meglehet verni Cancellarát...Wink

megj: Módosítottam a hsz-emen, de csak az összetetten, és a Próloghoz utólag nem nyúltam.
Szerkesztette: Patrikk - 05 July 2009 10:47:11
"A győztesek sosem adják fel, aki feladja sosem lesz győztes!"

img30.imageshack.us/img30/2553/giro2009.jpg

http://www.cycling-manager.hu
Speedy7
#15 Hozzászólás nyomtatása
04 July 2009 19:41:55
Vízhordó

Összetettben lehet még változtatnom? Mert nem tudtam h Kirchen lesz az első számú ember és én Rogers raktam be tarcsiba. Majd aki ezzel foglalkozik jelezzen h mi legyen?

Nota
#16 Hozzászólás nyomtatása
04 July 2009 21:54:46
Tour de France győztes

Tarcsik

+1 Klöden
+2 Uran

Tour 2. szakasz
1. Haussler
2. Cavendish
3. Bennati
4. Boonen
5. Rojas Gil
6. Farrar

A 2009-es Giro d'Italia tippelde győztese
A 2009-es Tour de France tippelde győztese

jano91
#17 Hozzászólás nyomtatása
04 July 2009 22:25:09

Vízhordó

Regisztrált: 23.05.09

2.szakasz

1.Pozzato
2.Freire
3.Bennati
4.Boonen
5.Haussler
6.Hushovd
Szerkesztette: jano91 - 05 July 2009 11:33:56

Lighter33
#18 Hozzászólás nyomtatása
04 July 2009 22:29:23

Hegyi segítő

Tartalékok
+ Klöden
+ Leipheimer

2. Szakasz
1. Cavendish
2. Haussler
3. Farrar
4. Benatti
5. Boonen
6. Hushovd

Larch
#19 Hozzászólás nyomtatása
04 July 2009 23:13:36
Vízhordó

Speedy7: Persze, az első napokban nyugodtan változtathatsz még.

Egyébként ne haragudjatok, de csak holnap este tudom kiszámolni az első két nap eredményeit.

Tour de France 1.szakasz:

1. Tom Boonen
2. Thor Hushovd
3. Oscar Freire Gomez
4. Mark Cavendish
5. Julian Dean
6. Daniele Bennati

Speedy7
#20 Hozzászólás nyomtatása
05 July 2009 10:06:51
Vízhordó