24 April 2026 17:49:27
Üzenőfal
Üzenet küldéséhez be kell jelentkezni

26 August 2015 10:25:36
Mi a helyzet a ligával?

04 August 2015 18:44:12
Válaszod meg is kaptad Grin Smile

04 August 2015 14:28:39
Most már elmondod mit találtál ki?

04 August 2015 14:05:53
Sikerült letölteni a játékot akinek gondja volt? Ha az én linkemmel nem ment most már fent van másik verzió is(CODEX)

28 July 2015 19:09:01
Indulhat is a PCM 11-es móka! Smile

Archívum
Felhasználók
Online vendégek: 1

Online tagok: 0

Regisztráltak: 928
Legújabb tag: Iyuit01
Bejelentkezés
Felhasználónév

Jelszó

Még nem regisztráltál?
Regisztráció

Elfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése
Szavazás
Kis Dario kalandjai videős vagy szöveges formátumban legyen?

Szavazáshoz be kell jelentkezni
Cycling Manager Hungary :: Profi Kerékpársport :: Minden egyéb
 Téma nyomtatása
Bodrogi Laci
Nota
#1 Hozzászólás nyomtatása
09 June 2010 10:38:01
Tour de France győztes

Regisztrált: 17.04.09

Tudom tudom, ő már nem magyarként versenyez, de valahogy vinné el a fene mégiscsak húz felé a szívünk. Szóval itt lehetne megdumálni a vele kapcsolatos eseményeket, híreket, eredményeket.

Kezdésnek itt a mai TT a Dauphiné-n. Sipiéket úgy birom hogy mindig Laci szemszögéből nézik a dolgokat, miközben ő egy komoly profi csapat része. Olyanokat mond Sipi hogy jó felkészülés lenne Lacinak a Vuelta a VB-re, de hát nem kérdés erre milyen magas ívben tesz az orosz csapata. Na jó jó lenne nekik egy TT világbajnok, de erre azért nincs nagy sansz. Talán a francia bajnokság összejön neki.
Szóval ma 13:33-kor startol Bodrogi, egy percel Menchov után. Az orosz még nincs nagy formában, ezért könnyen lehet hogy Laci utoléri még az emelkedőn és akkor ott még akár segíthet is neki a nagymenő, lefelé meg Laci iszonyat ott tudja majd hagyni. Eleinte pesszimista voltam a szakasszal kapcsolatban mivel van egy 6 kilóméteres emelkedő benne, de aztán rájöttem hogy nem túl meredek, olyan 4%-os. Ez még nem olyan nagy szívás, és úgy látom nincs rossz formában a francia-magyar fiú. Kis szerencsével össze jöhet neki a top10 a szakaszon, és könnyen lehet a legjobb francia. Itt van a versenyen Vaugrenard, Moreau és Coppel is, szóval ez sem lesz könnyű, de legalább jól felmérheti hol is tart a többiekkel szemben a bajnokság előtt. Nem tudom ott milyen lesz a terep, mennyi emelkedővel tarkítják, de nem lenne rossz ajánlólevél a Katyusha Tour csapatába a trikoloros mez. Mert szép a VB szereplés, de a Tour sem rossz, és jó lenne ha izgulhatnánk valakiért közben. Persze tudom hogy milyen nehéz bekerülni abba a keretbe. Ha a Tour mégsem jön össze akkor viszont szurkolhatunk a Vuelta-ért, és ott akár még egy szakaszsikerre is lehet esélye Lacinak.
A 2009-es Giro d'Italia tippelde győztese
A 2009-es Tour de France tippelde győztese

virenque
#2 Hozzászólás nyomtatása
09 June 2010 14:47:52
Vízhordó

Regisztrált: 20.04.09

most néztem a mezőny fele kb beért eddig 1:30 lemaradva 3.Bodrogi Boason Hagen és Menchov mögött

janika01
#3 Hozzászólás nyomtatása
09 June 2010 15:36:44
U23-as versenyző

Regisztrált: 16.02.10

Nagyon úgy néz ki, hogy Millar is megelőzi, ráadásul a vezetést is átveheti.

Nota
#4 Hozzászólás nyomtatása
09 June 2010 17:02:16
Tour de France győztes

Na csak összejött a top10 és a legjobb francia címe is. Gratula Lacinak!
Közben megtaláltam milyen lesz a francia bajnoki TT. 24-én lesz, és majd 50 km a táv ha jól értem akkor két 25 kilométeres körben. Már ez is Lacinak kedvez, nem beszélve arról hogy nem lesz komoly emelkedő. A profil szerint olyan 40 és 90 méter tengerszint feletti magasságban haladnak majd és lesznek hosszú egyenes, nem túl technikás részek bőven. Mivel körpálya így talán a szél sem jelent majd nagy problémát. Igazán úgy tűnik hogy Bodroginak lett kitalálva ez a verseny. Látva a többi franci formáját még inkább bizakodhatunk.

Belegondolva, ha én lennék a Katyusha menedzsere akkor tuti elvinném a Tour-ra a friss francia bajnokomat. Ha lesz McEwen akkor sokat tud majd segíteni neki Laci és a szökésekben is számíthatnak majd rá. Manapság már kibírja a hegyeket is, szóval csak a nemzetisége lehet probléma, mármint hogy nem orosz.

#5 Hozzászólás nyomtatása
09 June 2010 17:11:44
Csapattulajdonos

Regisztrált: 10.04.09

Nem semmi. Nézem a TT eredménylistáját a Cyclingnewson. Mit látok?

9 Laszlo Bodrogi (Hun) Team Katusha 0:02:14

Kiemelném a nemzetiséget ha valaki nem figyelt volna fel rá! Jó ez a 9. hely! TOP 10 megvan, ráadásul minden franciát megvert magasan (Vogondy az első hozzá képest fél perccel).

Csak így tovább! Reméljük lesz egy GT ahol indulhat Laci is!

virenque
#6 Hozzászólás nyomtatása
09 June 2010 23:56:48
Vízhordó

Regisztrált: 20.04.09

természetesen grat Bodroginak,de bár nem ez a topic cípe hogy van az hogy 6,8 km Contador ráver 1:40 most meg közel vannak egymáshoz meg Menchovra is egy percet a rövid távon1 percet,vagy csak rápihent volna Conto a hegyiszakaszokra.Egyébként ha Bodrogi meg is nyeri a francia időfutamot sztem akkor sem lesz több esélye a Toura csapatba kerülésre hiszen a csapatából ,ha nem is olyan jó de hasonló képességű úgymond hazai versenyzők vannak a csapatában(orosz) és én szerintem inkább őket fogják favorizálni mint őt.Neki marad a Vuelta a véleményem szerint.

Nota
#7 Hozzászólás nyomtatása
10 June 2010 09:34:00
Tour de France győztes

Igen virenque fennáll az a veszély hogy inkább visznek oroszt, de ne felejtsük el azt hogy nincs köztük túl sok aki komoly rutinnal bírna ilyen nagy versenyeken. Laci azért már nem mai gyerek, lehet róla tudni hogy képes jól végigmenni a Tour-on és sokat tud közben segíteni. Nem azért igazolták le hogy aztán kis versenyeken érjen el középszerű eredményeket. Nézzétek meg a keretet, minden légiósuk komoly bringás. Ha meglesz a francia TT bajnoki cím, akkor azt büszkén mutogatja majd az orosz csapat, és erre nincs jobb hely mint a Tour de France.

Egyébként tegnap megszületett McEwen kislánya. Szép lenne ha Tour szakaszt tudna majd neki nyerni, és ebben Laci sokat segíthetné.

tibo
#8 Hozzászólás nyomtatása
10 June 2010 11:54:48

Csapattulajdonos

Regisztrált: 18.04.09

Ha a Tour-ra nem megy akkor indulhat az osztrák körön mert azon ott lesz a katyusa.
Gondolkodtam is hogy lehet egy szakaszra jólenne ki menni.

Nota
#9 Hozzászólás nyomtatása
11 June 2010 00:11:28
Tour de France győztes

Wow hogy ment ma Laci az emelkedőn! Csak 6 percet kapott az elejétől és 7-et adott az első nagyobb grupettónak. Úgy látszik azért demonstrálni akarja a vezetőknek hogy nem csak síkon lehet rá számítani.

Nota
#10 Hozzászólás nyomtatása
11 June 2010 21:47:27
Tour de France győztes

Továbbra is tisztességesen teker Laci, ha így folytatja akkor nehéz lesz otthon hagyni.

Fresi
#11 Hozzászólás nyomtatása
19 June 2010 15:07:41
Hegyi segítő

Regisztrált: 16.05.09

tibo írta:
Ha a Tour-ra nem megy akkor indulhat az osztrák körön mert azon ott lesz a katyusa.
Gondolkodtam is hogy lehet egy szakaszra jólenne ki menni.

Igen, ha nem megy akkor 99% hogy az osztrák körön indul és itt Podersdorfban (tűlünk 30 km) simán nyerhet is, Még Credites korában tudott nyerni, még magyar bajnoki mezben. Sajnos akkor nem voltam kinnt, de tavaly igen, akkor 3. lett. De egyébként, ha valaki, akarja látni, milyen egy profi verseny, akkor érdemes eljönnie. Én 3× voltam és idén is kigurulok. Nagyon szeretem mert itt tényleg ott vagy a versenyzők között, simán lehet fotozkodni, beszélgetni is. Sosem felejtem el: 2 éve itt volt Bettini is és még hátba is tudtam veregetni Smile Perez Cuapio meg tőlem kérdezte, hogy mikor rajtol Grin De Pl. Rebellinnek is gratuláltam amikor beért, bár látszólag nem nagyon volt magánál annyira kihajtotta magát, de azért visszaszólt vmit.

Nota
#12 Hozzászólás nyomtatása
19 June 2010 21:10:09
Tour de France győztes

Na azért még én várnék azzal hogy Laci melyik versenyen indul. Friss hír hogy tegnap este Kirchen állítólag szívrohamot kapott és korházba szállították ahol mesterséges kómában tartják. Ő tuti ment volna a Tour-ra, sőt nem kis szerepe lett volna ott. Nagyon sajnálom őt, reméljük felgyógyul majd. McEwen ugye a csapat ékköve lesz. Az is tuti hogy a Tour előtt versenyeztetni kell a bringásokat ezért aztán nem sokan jöhetnek számításba: Bandiera, Gusev, Vandenbergh, Vantomme, Trusov, Silin, Ovechkin, Brutt, Ivanov, Kolobnev, Rodriguez, Vorganov, Eskov, Napolitano, Pliuschin
Spekulálhatunk úgy hogy ugyebár ezek között a nevek között nincs itt se Karpets, se Pozzato, se Petrov és Ignatiev és Horrach vagy épp Mazzanti.
Úgy gondolkodom hogy minimum egy olaszt elvisznek a Tour-ra és ez az előző okoskodás szerint vagy Bandiera vagy Napolitano lesz. Utóbbi szerintem nem túl sanszos mert végignyomta a Giro-t, szóval akkor tippeljük be Bandiera-t. Az se lepne meg senkit ha elvinnék az orosz bajnokot akinek a kiléte még ismeretlen, de jelenleg Ivanov az. Ivanov és Kolobnev gyakorlatilag biztos Tour résztvevő, és ezért jó lenne nekünk ha valamelyikük nyerné a bajnokságot is. Rodriguez is biztosan ott lesz a francia körversenyen. Rajta kívül még Vorganov nyújtott értékelhetőt a svájci körön, szóval neki is jó az esélye. A Dauphiné-n pedig Gusev, Ovechkin és Vandenbergh ment Lacin kívül jól.

Nézzük akkor még egyszer. Tuti(nak tűnő) résztvevők:
McEwen, Bandiera, Ivanov, Kolobnev, Rodriguez, Gusev.
Ez ideáig hat, van még 3 hely amire szerintem:
Vorganov, Vandenbergh, Ovechkin és Bodrogi igazán esélyes. Ez azért nem olyan rossz esélyt jelent. Persze ez csak okoskodás és spekuláció, simán lehet hogy ebből a 10 emberből felét sem látjuk majd a francia körön és egészen mások közül kerülnek majd ki résztvevők, de engem ez meglepne.

Fresi
#13 Hozzászólás nyomtatása
20 June 2010 10:54:16
Hegyi segítő

Szerintem az is fontos szempont lesz a döntésben, hogy Laci megtudja-e nyerni a francia időfutam bajnokságot, Papíron ő a legjobb időfutam menő a franciák között, de biztos vagyok benne, hogy nem lesz egyszerű dolga. Egyrész azért mert LAci után még 34-en fognak induli, így nem nagyon tud majd viszonítani, másrészt ahogy nézem a pálya profilját, hát nem sok sima rész lesz benne, szerintem nem is véletlenül. A franciák nem nagyon akarják hogy Laci nyerjem, de azért bízok benne.

Nota
#14 Hozzászólás nyomtatása
20 June 2010 21:19:21
Tour de France győztes

Én úgy láttam a profilt hogy igen is kedvez Lacinak. A franciák honlapján volt egy pdf és abban egy 25 km-es kör amit kétszer teljesítenek nagyobb emelkedők nélkül. Tényleg nem lesz könnyű dolga Lacinak, most pl egész jól ment Jeremy Roy meg Sylvain Chavanel. Viszont a TT-ben nem rossz Francis Mourey elég gyengén muzsikált a svájci körön.
Én nem féltem Bodrogit attól hogy sokan indulnak még utána, hisz megszokhatta már ezt a körversenyeken és ő mindig tartalékol a szakaszok elején és a végét nyomja meg nagyon. Iszonyatosan sok múlik most ezen, tulajdonképp a teljes további pályafutása és nem csak a francia kerékpársportban elfoglalt helye, de a magyarok szimpátiája is. Ha nyer akkor megnyílhatnak előtte kapuk de ha már második ... Jobb nem is bele gondolni.

Fresi
#15 Hozzászólás nyomtatása
21 June 2010 15:46:54
Hegyi segítő

Én ezt a profilt találtam:
img229.imageshack.us/img229/2378/clmprofil.jpg

Nagy hegy valóban nincs benne, de e profil alapján úgy tűnik, hogy síkon nem nagyon fognak majd menni csütörtökön. Én azt mondon ezzel a pályával nem kedveztek Lacinak, ettől persze még nyerhet is.
Nehéz lesz megtalálni a ritmust és az ilyen kis dombok is nagyon fárasztóak tudnak lenni.
Szerkesztette: Fresi - 21 June 2010 15:50:57

Nota
#16 Hozzászólás nyomtatása
21 June 2010 20:02:32
Tour de France győztes

Igen ám Fresi, de oldalt nézd meg hogy mi is a grafikon aránya. A legalja 20 méter, a legteteje meg 100, de a pálya csupán kétszer érinti a 40-et és meg sem közelíti a 100-at. Ha figyelmesen nézzük a grafikont akkor a legdurvább emelkedő az a 6 kilóméternél levő pukli ami 40 méterről megy fel 90-re 1500 méter alatt. Ez bő 3%-os emelkedő ami Lacinak meg sem kottyan. Tény persze hogy nem lesz könnyű tempót találni a kisebb-nagyobb puklikon, de hát ennél síkabb versenyt már nem kívánhat. Szerintem simán ki is próbálhatja magát párszor a verseny előtt. Hajrá Laci!

Fresi
#17 Hozzászólás nyomtatása
21 June 2010 20:49:02
Hegyi segítő

Nota, annyit azért kinézhetnél belőlem, hogy tudok grafikont értelmezni... Azt nem írtam egy szóval sem, hogy brután nehéz emelkedőkt tarkítják majd a pályát, csak azt, hogy nem lesz ez egy könnyű pálya. Ezt tartom most is, kőkemény nagytányéros emelkedők lesznek, amik szerintem nem Lacinak kedveznek, ettől függetlenül NYERHET, benne van a kalapban, de az ő stílusához közelebb áll mondjuk a podersdorfi pálya (nézd meg a profilját!) ahol hagyományosan jól megy. Chavanel lehet a nagy ellenfél ő is biztosan nagyon készül, mert tavaly csak az eső miatt nem nyert.

Nota
#18 Hozzászólás nyomtatása
22 June 2010 00:13:50
Tour de France győztes

Bocs Fresi, nem akartalak én kioktatni, és tényleg nem teljesen sík ez a pálya, de talán van olyan képzett és rutinos Laci hogy ezt ellensúlyozza, sőt. Szerintem ez direkt az idősebb, többet látott bringásoknak kedvezhet. Igen Chavanel nagy ellenfele lehetne, de igen gyengén ment a svájci körön, majd két percet kapott Martintól. Persze biztos motivált lesz mert még nem biztos a Tour indulása neki sem, de én Lacira tennék. Nem tudom, de nekem ezzel kapcsolatban nagyon jó érzésem van. Nem vagyok optimista típus, de ez a most vagy soha helyzet és bízom Laciban.

Nota
#19 Hozzászólás nyomtatása
24 June 2010 06:28:22
Tour de France győztes

Hajrá Laci!

#20 Hozzászólás nyomtatása
24 June 2010 08:23:09
Csapattulajdonos

Regisztrált: 10.04.09

Pliuschin jól ment a Svájci körön, ráadásul most megnyerte a moldáv bajnokságot a Katyusának. Újabb ellenfél a Tour keretbe való kerülésért...

Azért drukkolunk Lacinak hogy nyerje meg a francia időfutam ob-t! Meg persze ma van a Magyar Időfutam Bajnokság is. Kiváncsi vagyok nálunk ki lesz a bajnok!

Ugrás a fórumra:

1,052,273 egyedi látogató