Cycling Manager Hungary :: Profi Kerékpársport :: Minden egyéb
Oldal: 1 / 2: 12
|
|
Milyen kerékpárt érdemes venni?
|
|
| Patrikk |
30 May 2009 18:14:43
|
|
Vízhordó ![]() Hozzászólások: 159 Regisztrált: 14.04.09 |
Nézelődtem neten országútik után, ilyen 50-60 ezres áron.A legjobb(legszebb inkább )amit találtam az a Schwinn-Csepel Tour.http://webshop.me...//5041.jpg Ti mit gondoltok róla?Ennyiért megéri?Vagy esetleg ha tudtok valami jó ár/érték arányút 50-70 ezres árkategóriába, azt is írjátok be ![]() Ja és még valami: Ugye a Cateye Mity 8-am elszakadt.Milyen órát ajánlotok ami hasonló árba van, de stabilabb, strapabíróbb?Cateye Enduro 8-hoz mit szóltok? "A győztesek sosem adják fel, aki feladja sosem lesz győztes!" ![]() |
|
30 May 2009 20:21:41
|
|
Csapattulajdonos![]() Hozzászólások: 526 Regisztrált: 10.04.09 |
Mennyire akarod komolyan nyomni??? Mert ha igen akkor érdemesebb lenne még gyűjteni egy kicsit és venni véleményem szerint egy kicsit komolyabb márkát. Ha csak az élményért a hétvégi tekerésekhez akarsz bringát akkor pedig nézz szét a Decathlonban! Legalábbis én ezt javaslom! A decathlonos B'Twinekről véleményt Larch és Tibi tud mondani, a Schwinn Csepelekről pedig Tibo véleményét kell kikérni, ők a fent említett márkákat használják. Kilóméterórákban nagyon nem hibázhatsz ha Cateye-t szeretnél, megbízható, jó márka! Viszont amit még a bringavásárlás előtt erősen ajánlanék: hogy vegyél egy jó bukósisakot! Lehetőleg ne csak ilyen nagyáruházit mert azzal egy esés egy annyi neki, ha most befektetsz egy kicsit jobba akkor az (ha nem esel túl sokat és túl nagyot) kibírja 5-6 évig is! Nekem legalábbis ez a tapasztalatom. Remélem tudtam segíteni, ha bármi kérdésed van tedd fel nyugodtan és megpróbálok válaszolni! ![]() |
|
|
|
| Patrikk |
31 May 2009 10:17:16
|
|
Hát egyelőre azt tervezzük egy haverral - a Rómába vándorlók után - hogy körbejárjuk Mo.-t.Innen délről(Kiskőrös) indulunk fel a Kékesig, aztán lefelé a Balatonnál kerülünk.Napi 90-100 km-et tervezünk, meglátjuk hogy bírjuk majd ![]() Éjszaka tábortűz + sátor, és reggelente indulás tovább.Egyelőre csak ehhez kellene országúti + egy jó kmóra, aztán ha jól bírom a tempót lehet el kéne kezdeni komolyabban Most időm is lesz, mivel rájöttem hogy olyan dolgokat kéne már csinálni amihez kedvem is van - a focit abbahagyom.Tehát legfőképp Tibo, te mit szólsz a Schwinn-Csepel Tour-hoz? Vagy inkább várjak tényleg őszig, hogy tudjak egy komolyabbat venni?De viszont akkor, ezt a túrát szerintetek lehetséges montival teljesíteni?
Szerkesztette: Patrikk - 31 May 2009 10:24:20 "A győztesek sosem adják fel, aki feladja sosem lesz győztes!" ![]() |
| tibo |
31 May 2009 10:30:16
|
|
Csapattulajdonos ![]() Hozzászólások: 367 Regisztrált: 18.04.09 |
Na akkor én irok 1 kis tesztet a swinnről. De elősször is szeritem ha bringát akarsz venni érdemes szétnézni a bikemag apróhirdetései között. Kilehet fogni 1-2 jó álapotú gepidát vagy meridát. Vagy ha újat akarsz pl ott van a bikeland oldala ezt is nézd meg mert ott is lehet jó akciókat kifogni. Én is lehet hogy tőlük vásárlok. De a legfontosabb tényleg az hogy mire akarod használni. Csak úgy bringázni, járni az országot, túrázni, 1-2 teljesítménytúra vagy kissebb verseny erre jó lesz a swinn. De érdemes rajta 1-2 dolgot lecserélni: -pedál, kukába vele. Érdemes lecserélni szerintem 1 Look ra és hozzá 1 cipő. A nagy francia áruházban nem olyan drágák a Dec. cipők. -fékek, utcai használatra még ok. de 1 komoly hegyről lefelé gyorsan elfogy a tudásuk. -váltók, ugy tudom hogy tour on sincs még fékváltókaros szett, ez van akit zavar van akit nem. Előny: olcsó,alu váz, benne van a nevében hogy Csepel /olcsó poén, és a legtöbb bringaboltban beszerezhető.Kezdő országúti bájknak ajánlom. |
|
|
|
| tibo |
31 May 2009 10:36:54
|
|
Patrikk írta: Hát egyelőre azt tervezzük egy haverral - a Rómába vándorlók után - hogy körbejárjuk Mo.-t.Innen délről(Kiskőrös) indulunk fel a Kékesig, aztán lefelé a Balatonnál kerülünk.Napi 90-100 km-et tervezünk, meglátjuk hogy bírjuk majd ![]() Éjszaka tábortűz + sátor, és reggelente indulás tovább.Egyelőre csak ehhez kellene országúti + egy jó kmóra, aztán ha jól bírom a tempót lehet el kéne kezdeni komolyabban Most időm is lesz, mivel rájöttem hogy olyan dolgokat kéne már csinálni amihez kedvem is van - a focit abbahagyom.Tehát legfőképp Tibo, te mit szólsz a Schwinn-Csepel Tour-hoz? Vagy inkább várjak tényleg őszig, hogy tudjak egy komolyabbat venni?De viszont akkor, ezt a túrát szerintetek lehetséges montival teljesíteni? ![]() Nos én ugy tudom hogy hosszú túrázásra inkább a trekking bringák alkalmasak. Legalább is ilyen ország kerülő túrákra. Bár országútival gyorsabb ![]() Nézz szét a neten és utána nézz bele a pénztárcádba. Ja és én szivesen olvasnák a túráral 1 nagy összefoglalót ha vissza értetek. ![]() |
|
|
|
| Monof |
31 May 2009 13:12:06
|
|
Csapattulajdonos ![]() Hozzászólások: 437 Regisztrált: 12.04.09 |
Patrikk írta: Hát egyelőre azt tervezzük egy haverral - a Rómába vándorlók után - hogy körbejárjuk Mo.-t.Innen délről(Kiskőrös) indulunk fel a Kékesig, aztán lefelé a Balatonnál kerülünk.Napi 90-100 km-et tervezünk, meglátjuk hogy bírjuk majd ![]() Éjszaka tábortűz + sátor, és reggelente indulás tovább.Egyelőre csak ehhez kellene országúti + egy jó kmóra, aztán ha jól bírom a tempót lehet el kéne kezdeni komolyabban Most időm is lesz, mivel rájöttem hogy olyan dolgokat kéne már csinálni amihez kedvem is van - a focit abbahagyom.Tehát legfőképp Tibo, te mit szólsz a Schwinn-Csepel Tour-hoz? Vagy inkább várjak tényleg őszig, hogy tudjak egy komolyabbat venni?De viszont akkor, ezt a túrát szerintetek lehetséges montival teljesíteni? ![]() Hogy én se maradjak ki! Ha ráérne Neked a bicaj öszig, akkor a Gepidámat szívesen eladnám jó áron Neked, mert én meg felfelé szeretnék jobb bicajt venni, nem mintha lenne baj a Gepidával. Árban szerintem meg tudnánk egyezni ![]() A másik, hogy a túrához szerintem a mountain bike is jó, csak vegyél rá vékonyabb kerekeket. Tudsz rárakni táska tartót stb, így baromi kényelmesen tudtok tekerni. 20-asátlaggal 5 óra alatt megvan a napi penzum, amit szerintem simán lehet tartani. De ha elkezditek szervezni, ha nem gond kirakhatnánk az oldalra, mert lehet hogy lenne jelentkező aki menne veletek!! |
|
31 May 2009 14:00:17
|
|
Patrikk írta: Hát egyelőre azt tervezzük egy haverral - a Rómába vándorlók után - hogy körbejárjuk Mo.-t.Innen délről(Kiskőrös) indulunk fel a Kékesig, aztán lefelé a Balatonnál kerülünk.Napi 90-100 km-et tervezünk, meglátjuk hogy bírjuk majd ![]() Éjszaka tábortűz + sátor, és reggelente indulás tovább.Egyelőre csak ehhez kellene országúti + egy jó kmóra, aztán ha jól bírom a tempót lehet el kéne kezdeni komolyabban Most időm is lesz, mivel rájöttem hogy olyan dolgokat kéne már csinálni amihez kedvem is van - a focit abbahagyom.Ez jó kis túra, tetszik és ahogy Monof mondta az oldalon ha gondoljátok akkor nyissatok neki egy topikot, biztos lesz 1-2 ember aki hozzátok csapódik egy pár kilóméterre, tud segíteni hasznos tanácsokkal ellátni! Montival teljesítés: Természetesen lehetséges, bár ide akkor jó állapotú gép kell! Viszont ilyen túrákhoz mindenképpen csomagtartós gépet nézz ki és ne országútit, mert az országútira tuti nem tudsz csomagtartót szerelni, az pedig ilyen távoknál nélkülözhetetlen (konkrétan leszakad a vállad). Amit még tudok javasolni hogy nézz fel a http://www.gyorgy... -ra mert ő az ország egyik legnagyobb túrása, biztosan találtok hasznos információkat az oldalán! |
|
|
|
| Patrikk |
31 May 2009 14:31:29
|
|
Szerintem akkor montival megyünk, azt hittem egy ilyen túrához fontosabb az országúti.Ősszel, ha elkezdek komolyabb tekerni akkor tuti veszek egy komolyabb kerékpárt, majd megbeszéljük Monof (a lófaszt beszéljük meg )Valamikor július elején megyünk, szóval lassan kezdjük a szervezkedést, és akkor majd írok valami kis izelítő cikket az oldalra. Meg csinálnuk ilyen útinaplót, szval szerintem majd ha hazaérünk egy olyasféle írást összedobunk mint akik Rómába mentek(http://www.ahogyerzed.hu/?article=197) Na és itt van köv. gond: Még mindig bízok benne hogy nem kell új km.órát vennem, raktam fel képeket, szerintetek menthető?? http://kepfeltolt...es.hu_.jpg http://kepfeltolt...es.hu_.jpg http://kepfeltolt...es.hu_.jpg http://kepfeltolt...es.hu_.jpg http://kepfeltolt...es.hu_.jpg Az uccsóelötti képen se látszik igazán, de az órának a tartójába, a keréktől jövő vezeték szakadt el.Ezt javítani semmikép sem lehet?Az a baj hogy nagyon vékony a vezeték De ha újat veszek akkor Cateye Enduro 8-at veszek, állítólag annak nagyon vastag viszont ![]() +:Erre ugye lehet szereltetni vmi csomagtartót hátra? "A győztesek sosem adják fel, aki feladja sosem lesz győztes!" ![]() |
| Monof |
31 May 2009 14:43:12
|
|
Patrikk írta: Szerintem akkor montival megyünk, azt hittem egy ilyen túrához fontosabb az országúti.Ősszel, ha elkezdek komolyabb tekerni akkor tuti veszek egy komolyabb kerékpárt, majd megbeszéljük Monof (a lófaszt beszéljük meg )Valamikor július elején megyünk, szóval lassan kezdjük a szervezkedést, és akkor majd írok valami kis izelítő cikket az oldalra. Meg csinálnuk ilyen útinaplót, szval szerintem majd ha hazaérünk egy olyasféle írást összedobunk mint akik Rómába mentek(http://www.ahogyerzed.hu/?article=197) Na és itt van köv. gond: Még mindig bízok benne hogy nem kell új km.órát vennem, raktam fel képeket, szerintetek menthető?? http://kepfeltolt...es.hu_.jpg http://kepfeltolt...es.hu_.jpg http://kepfeltolt...es.hu_.jpg http://kepfeltolt...es.hu_.jpg http://kepfeltolt...es.hu_.jpg Az uccsóelötti képen se látszik igazán, de az órának a tartójába, a keréktől jövő vezeték szakadt el.Ezt javítani semmikép sem lehet?Az a baj hogy nagyon vékony a vezeték De ha újat veszek akkor Cateye Enduro 8-at veszek, állítólag annak nagyon vastag viszont ![]() +:Erre ugye lehet szereltetni vmi csomagtartót hátra? Szerintem rámegy, csak találnod kell. Megbeszéljük majd én jó áron adom ![]() |
|
31 May 2009 15:11:22
|
|
A kilóméterórának ha csak a vezeték szakadt el akkor próbáld meg kicserélni a szakadt vezetékdarabot! Nem tudom mennyire szeretsz barkácsolni, de elviekben csak jó vezeték, a csatlakozás újraforrasztása kell hozzá és működni fog. Egy próbát megér (Bár szerintem egyszerűbb egy újat venni)Csomagtartó: nem akarlak elkeseríteni de én még nem láttam teleszkópos csomagtartós biciklit. A mozgó hátsó tag miatt szerintem nem rögzíthető stabilan a csomagtartó... De menj be egy közeli boltba és érdeklődj hátha tudnak tanácsot adni a túrához, bringához egyaránt. |
|
|
|
| Patrikk |
31 May 2009 15:56:34
|
|
Na az még érdekes lesz, akkor nem valószínű hogy tudunk menni ![]() Kedden benézek egy boltba, kíváncsi vagyok mit mondanak. "A győztesek sosem adják fel, aki feladja sosem lesz győztes!" ![]() |
| Tibi |
31 May 2009 21:11:33
|
Ifi versenyző![]() Hozzászólások: 9 Regisztrált: 14.04.09 |
ha jól emlékszem volt két magyar akik Pestről kibicajoztak Pekingbe és ők is a hátukon vitték a cuccot Sok sikert a Tour de Honrie-hoz ![]() |
|
|
|
| Patrikk |
01 June 2009 10:08:38
|
|
Háát, szerintem nem árt hátra azért csomagtartó ![]() Na de itt vannak a további gondok: A legnagyobb, az a fék: Nagyszerű volt megvételkor, nagyon jól fogtak, de most mintha ott se lenne a hátsó fék Az első se sokkal jobb...Ezeket csak meg kell húzni, vagy cserélhetem? A váltó talán még jó, naggyából még megvan minden fokozat. "A győztesek sosem adják fel, aki feladja sosem lesz győztes!" ![]() |
|
01 June 2009 10:23:31
|
|
Patrikk írta: Háát, szerintem nem árt hátra azért csomagtartó ![]() Na de itt vannak a további gondok: A legnagyobb, az a fék: Nagyszerű volt megvételkor, nagyon jól fogtak, de most mintha ott se lenne a hátsó fék Az első se sokkal jobb...Ezeket csak meg kell húzni, vagy cserélhetem? A váltó talán még jó, naggyából még megvan minden fokozat. Fék: legfontosabb elem!! Kékesről lefelé pl. nélkülözhetetlen. Lehet hogy meg kell csak húzni, de lehet hogy bowden cserés vagy ha nagyon kopott a fékpofa akkor azt is cserélni kell. Váltó: azt meg szerintem csak be kell állítattni! |
|
|
|
| tibo |
01 June 2009 14:13:16
|
|
Patrikk írta: Háát, szerintem nem árt hátra azért csomagtartó ![]() Na de itt vannak a további gondok: A legnagyobb, az a fék: Nagyszerű volt megvételkor, nagyon jól fogtak, de most mintha ott se lenne a hátsó fék Az első se sokkal jobb...Ezeket csak meg kell húzni, vagy cserélhetem? A váltó talán még jó, naggyából még megvan minden fokozat. Szerintem az lenne az okos dolog ha egy ilyen hosszú túra előtt átesne a bringa 1 szervizelésen, mondjuk 1 hozzá értő kerékpár szerelőnél. |
|
|
|
| Patrikk |
01 June 2009 14:41:18
|
|
Az lesz belőle, pénteken elviszem, aztán átnéznek mindent.
"A győztesek sosem adják fel, aki feladja sosem lesz győztes!" ![]() |
| Patrikk |
01 June 2009 16:03:56
|
|
És kb. mennyi lesz ez a fullos szervizelés?Fékek, váltó(nem mindig találom mindegyik fokozatot)+lánc, gumik, csomagtartó stb. ?
"A győztesek sosem adják fel, aki feladja sosem lesz győztes!" ![]() |
| Monof |
01 June 2009 17:16:20
|
|
Patrikk írta: És kb. mennyi lesz ez a fullos szervizelés?Fékek, váltó(nem mindig találom mindegyik fokozatot)+lánc, gumik, csomagtartó stb. ? Nézd, ez egy jó kérdés. Vidéken szerintem max 5000 Ft. De nem tudom pontosan ![]() |
| vegas99 |
26 July 2009 17:19:50
|
Ifi versenyző![]() Hozzászólások: 4 Regisztrált: 26.07.09 |
sziasztok most fedeztem fel a honlapot, gratula hozzá. látom azért van már tapasztalatotok kerékpárral kapcsolatban. én most szeretnék vásárolni egyet csak bizonytalan vagyok az árral kapcsolatban. kérdezném hogy szerintetek az alábbi felszereltséggel mennyiért tudnék újonnan egy ilyen bringához jutni , ugyan is egy ilyen kerékpárra van szerintem nagyon jó ajánlatom. jah a másikami nem mindegy mindez 63as vázmérettel: gepida bandon 810 váz karbon villa mavic aksium discblack aeroküllős gyári kerékszett maxxis detonator gumikkal wtb silverado nyereg ritchey - üléscső, kormány, stucni fékváltókar, fékek, váltók hajtókar shimano tiagra shomano spd pedál! köszönettel vegas |
|
|
|
| Fresi |
26 July 2009 17:57:52
|
Hegyi segítő![]() Hozzászólások: 347 Regisztrált: 16.05.09 |
Én úgy gondolom, hogy ez a bringa újan most kb. 200-220 ezer Ft-ot érhet. Nem tűnik rossznak, de én Maxxis Detonator gumit nem vennék, volt nekem is, a legrosszabb gumi amit valaha próbáltam... Akkor inkább egy 800 ft-os Rubena külső. |
|
|
|
Oldal: 1 / 2: 12
| Ugrás a fórumra: |

Az első se sokkal jobb...