24 April 2026 22:00:17
Üzenőfal
Üzenet küldéséhez be kell jelentkezni

26 August 2015 10:25:36
Mi a helyzet a ligával?

04 August 2015 18:44:12
Válaszod meg is kaptad Grin Smile

04 August 2015 14:28:39
Most már elmondod mit találtál ki?

04 August 2015 14:05:53
Sikerült letölteni a játékot akinek gondja volt? Ha az én linkemmel nem ment most már fent van másik verzió is(CODEX)

28 July 2015 19:09:01
Indulhat is a PCM 11-es móka! Smile

Archívum
Felhasználók
Online vendégek: 1

Online tagok: 0

Regisztráltak: 928
Legújabb tag: Iyuit01
Bejelentkezés
Felhasználónév

Jelszó

Még nem regisztráltál?
Regisztráció

Elfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése
Szavazás
Kis Dario kalandjai videős vagy szöveges formátumban legyen?

Szavazáshoz be kell jelentkezni
Cycling Manager Hungary :: Profi Kerékpársport :: Minden egyéb
 Téma nyomtatása
Tour de France tippelde 5letek
Monof
#1 Hozzászólás nyomtatása
20 June 2011 19:14:38

Csapattulajdonos

Regisztrált: 12.04.09

Nos. Azért írok ide, mert jön a Tour. És meg kéne beszélni, hogy akkor milyen szabályok legyenek.
25ét tűzném ki határidőre.
Várom a javaslatokat.
Az enyém:
létrehozunk egy e-mail címet, ahová mindenki elküldi az adott szakaszra a tippjét. Aztán a verseny után felmegyek rá, print screent nyomok, hogy kik tippeltek és mikor érkeztek be a tippek. Majd beírom a fórumba az eredményt. Így lehetővé válik a taktikázás, viszont a későbbi szerkeszgetés nem. Természetesen meg kell bíznotok bennem, vagy találni valakit, aki nem játszik, de vinné a tippeldét.
Ez egy 5let.
Szerintem minden szakasz előtt 12ig kéne tippelni. Vélemény?
"Az élet szép, csak élni tudni kéne... "

Az oldal és a csapat egyik alapító tagja.

2011-es Giro d'Italia tippelde győztese

www.cycling-manager.hu
Fresi
#2 Hozzászólás nyomtatása
20 June 2011 20:36:37
Hegyi segítő

Regisztrált: 16.05.09

Szerintem Emil írjon egy ilyen programot, mondjuk PHP-nen Wink Ahol elküldjük a tippeket de nem látjuk csak a szakasz végén, hogy ki mit tippelt, meg persze össze is adja az eredméenyekt Smile Majd megírjuk az algoritmust rá Grin

Monof
#3 Hozzászólás nyomtatása
20 June 2011 20:57:54

Csapattulajdonos

Fresi írta:
Szerintem Emil írjon egy ilyen programot, mondjuk PHP-nen Wink Ahol elküldjük a tippeket de nem látjuk csak a szakasz végén, hogy ki mit tippelt, meg persze össze is adja az eredméenyekt Smile Majd megírjuk az algoritmust rá Grin

Sajnos erre nincs kapacitása. Egyéb ötlet?

www.cycling-manager.hu
Fresi
#4 Hozzászólás nyomtatása
20 June 2011 21:33:04
Hegyi segítő

Nem gondoltam komolyan Grin Túl nagy meló lenne.,,,
Szerintem felesleges bonyolítani. Véleményem szerint a tippeket az adott szakasz napjáig lehetne leadni, mondjuk 10 óráig. Ez elött nem szoktak rajtolni.

Nota
#5 Hozzászólás nyomtatása
20 June 2011 21:49:56
Tour de France győztes

Regisztrált: 17.04.09

Tetszik az email-es taktikázás, bár elsőre kicsit körülményesnek tűnt. Így aztán nem lehet majd csak tenni a kereket.

Még annyit javasolnék hogy kicsit alakítsuk át a pontozást. Az most a bibi hogy betippelünk 6 helyezést és az jár jól aki mondjuk eltalálja a hatodikat meg az ötödiket tök véletlenül, míg az rosszabbul aki egy-egy hellyel rontja el az első hármat. Nem akarom túlbonyolítani a dolgot, nem erről kellene a dolognak szólnia, de valahogy picit javíthatnánk a rendszerünkön. Elsőre pl lehetne úgy hogy ugyanúgy 6 embert tippelünk, de a sorrend nem azt jelenti hogy az első első kell legyen, csak egy súlyozást. Példának legyen itt két tipp egy szakaszra:
Nóta tippje
1. Tony Martin
2. Cancellara
3. Pinotti
4. Wiggins
5. Contador
6. Millar

Monof tippjei
1. Cancellara
2. Wiggins
3. Pinotti
4. Tony Martin
5. Millar
6. Bodrogi

Szakasz:
1. Cancellara
2. Contador
3. Leipheimer
4. Tony Martin
5. Pinotti
6. Millar

Az új rendszer így működhetne:
Az első helyezett versenyző hat pontot adhat, a harmadik négyet, a hatodik meg csak egyet. Ezt a maximumot csak akkor hozza ha legalább olyan magas helyre tippelem mint ahol végez. Ha annál lejjebb akkor csak a tippnek megfelelő pontot hozza. Én betippeltem elsőnek Martint. Ha első lett volna akkor 6 pontot kapok, de mivel csak negyedik lett így csak 3-at hoz. Cancellara-t másodiknak tettem, ezért érte már csak max 5-öt kaphatok, ezt meg is kapom mert első lett. Így tovább haladva nekem 16 pont jár míg Monofnak 12.

Remélem ez így érthető, mert elmagyarázni most nehezebb mint konkrétan megvalósítani.
A 2009-es Giro d'Italia tippelde győztese
A 2009-es Tour de France tippelde győztese

Monof
#6 Hozzászólás nyomtatása
20 June 2011 22:49:46

Csapattulajdonos

Nota írta:
Tetszik az email-es taktikázás, bár elsőre kicsit körülményesnek tűnt. Így aztán nem lehet majd csak tenni a kereket.

Még annyit javasolnék hogy kicsit alakítsuk át a pontozást. Az most a bibi hogy betippelünk 6 helyezést és az jár jól aki mondjuk eltalálja a hatodikat meg az ötödiket tök véletlenül, míg az rosszabbul aki egy-egy hellyel rontja el az első hármat. Nem akarom túlbonyolítani a dolgot, nem erről kellene a dolognak szólnia, de valahogy picit javíthatnánk a rendszerünkön. Elsőre pl lehetne úgy hogy ugyanúgy 6 embert tippelünk, de a sorrend nem azt jelenti hogy az első első kell legyen, csak egy súlyozást. Példának legyen itt két tipp egy szakaszra:
Nóta tippje
1. Tony Martin
2. Cancellara
3. Pinotti
4. Wiggins
5. Contador
6. Millar

Monof tippjei
1. Cancellara
2. Wiggins
3. Pinotti
4. Tony Martin
5. Millar
6. Bodrogi

Szakasz:
1. Cancellara
2. Contador
3. Leipheimer
4. Tony Martin
5. Pinotti
6. Millar

Az új rendszer így működhetne:
Az első helyezett versenyző hat pontot adhat, a harmadik négyet, a hatodik meg csak egyet. Ezt a maximumot csak akkor hozza ha legalább olyan magas helyre tippelem mint ahol végez. Ha annál lejjebb akkor csak a tippnek megfelelő pontot hozza. Én betippeltem elsőnek Martint. Ha első lett volna akkor 6 pontot kapok, de mivel csak negyedik lett így csak 3-at hoz. Cancellara-t másodiknak tettem, ezért érte már csak max 5-öt kaphatok, ezt meg is kapom mert első lett. Így tovább haladva nekem 16 pont jár míg Monofnak 12.

Remélem ez így érthető, mert elmagyarázni most nehezebb mint konkrétan megvalósítani.

Fú Nota, értelek és nem rossz 5let, de ez kicsit növelné a pontok összeadását. Vmi egyszerűbb dolog kéne ennél.

www.cycling-manager.hu
Fresi
#7 Hozzászólás nyomtatása
20 June 2011 23:05:08
Hegyi segítő

Lehetne mondjuk olyan, hogy aki eltalálja szakaszgyőztest az + pontot kap

Lighter33
#8 Hozzászólás nyomtatása
20 June 2011 23:16:09

Hegyi segítő

Nota-é tetszik, csak ki az, aki végigszámolgatja szakaszok után, meg nézegeti, hogy most jól számol-e, meg jól adja-e össze a pontokat. De, am korrekt. Fresi-é nekem is eszembe jutott már + kiegészíteném azzal, hogy, aki aznap a legtöbb pontot szerzi, az kapjon +3-at, a 2. +2-t, míg a 3. +1-et és akk lenne értelme, hogy valaki aznap a legjobb volt. Jelezni kéne a szakaszgyőzteseket, mint annó, pl csillagokkal és, ha egyenlő az állás (mind1, hogy az első vagy az utolsó helyeken) az tudna dönteni.
Szerkesztette: Lighter33 - 20 June 2011 23:17:09
Grin

Monof
#9 Hozzászólás nyomtatása
21 June 2011 08:13:52

Csapattulajdonos

Nos. Jók az ötletek, de ezt pl valamelyikőtök vállalja, hogy számolja? Mert sok kiegészítéssel ez baromi komplikált lesz.
Szerintem a pontozási rendszer alapjában jó, így izgalmas marad mindig a verseny, hiszen túl nagy különbségeket nehéz kialakítani + egyszerű számolni vele.
Döntetlen eddig szerintem nem fordult elő, elég kicsi az esélye. De ha mégis, akkor az összetett pontosabb megtippelése legyen szerintem mérvadó.
Vagy kisorsolunk egy szakaszt, és az lesz a joker szakasz, ami döntene a döntetlen esetén.
Látom, hogy jó koncepciót szeretnétek, csak kalkuláljátok bele az időtényezőt is. Persze ha valaki elvállalná a számolást, akkor felőlem mehet Nota pontrendszere.

www.cycling-manager.hu
#10 Hozzászólás nyomtatása
21 June 2011 08:36:02
Csapattulajdonos

Regisztrált: 10.04.09

Fresi írta:

Sajnos a PHP még nem megy, de remélem hamarosan igen. Viszont!

Olvastam itt a pontozási rendszert és javaslatokat. Erre annyit tudnék vállalni hogyha túl leszek az utolsó vizsgámon is (vagy most csütörtökön, vagy jövő hét csütörtökön) akkor tudnék írni egy olyan programot ami kiszámolja a szakasz eredményeit. Az e-mail kezelőnek pedig csak annyit kellene tennie hogy a tippeket a megfelelő formában bemásolja egy txt fáljba, meg az eredményeket is. A program beolvasná a leadott tippeket, összehasonlítaná az eredményekkel, majd a végén kiírná a szakasz eredményét és az összetett állását is szintén egy szövegfáljba.

Hú de merészet vállaltam! Grin Szerintem meg tudom csinálni, csak idő kérdése. De ha sietek a Tourra talán el tudok vele készülni - ha van rá igény.

Monof
#11 Hozzászólás nyomtatása
21 June 2011 08:37:14

Csapattulajdonos

E-mail írta:
Fresi írta:

Sajnos a PHP még nem megy, de remélem hamarosan igen. Viszont!

Olvastam itt a pontozási rendszert és javaslatokat. Erre annyit tudnék vállalni hogyha túl leszek az utolsó vizsgámon is (vagy most csütörtökön, vagy jövő hét csütörtökön) akkor tudnék írni egy olyan programot ami kiszámolja a szakasz eredményeit. Az e-mail kezelőnek pedig csak annyit kellene tennie hogy a tippeket a megfelelő formában bemásolja egy txt fáljba, meg az eredményeket is. A program beolvasná a leadott tippeket, összehasonlítaná az eredményekkel, majd a végén kiírná a szakasz eredményét és az összetett állását is szintén egy szövegfáljba.

Hú de merészet vállaltam! Grin Szerintem meg tudom csinálni, csak idő kérdése. De ha sietek a Tourra talán el tudok vele készülni - ha van rá igény.

Akkor mehet ha Emilió vállalja a progi megírását. Smile

www.cycling-manager.hu
Fresi
#12 Hozzászólás nyomtatása
21 June 2011 08:57:53
Hegyi segítő

Ez jónak tűnik, ha van kedved/energiád akkor írd meg... aztán ha beválik akkor még lehet fejleszteni később... És mire gondoltál c++?

Monof
#13 Hozzászólás nyomtatása
21 June 2011 08:58:31

Csapattulajdonos

Mondjuk egy sima excelbe is meg lehetne írni....

www.cycling-manager.hu
Fresi
#14 Hozzászólás nyomtatása
21 June 2011 09:06:28
Hegyi segítő

Monof írta:
Mondjuk egy sima excelbe is meg lehetne írni....

Hát az is igaz végülis, szóval nemtudom lehet h nem is kellene ennyire bonyolítani. Mondjuk aki a határidőn kívül tippel az büntit kap vagy ilyesmi.

Monof
#15 Hozzászólás nyomtatása
21 June 2011 09:08:10

Csapattulajdonos

Akinek későn érkezik be, az bukta. Nem kap pontot.
Erre oda lehet figyelni. A határidő a kérdés. 12.00 jó lesz?

www.cycling-manager.hu
Nota
#16 Hozzászólás nyomtatása
21 June 2011 21:42:41
Tour de France győztes

És akkor mehetne az én pontozásom? Szerintem nagyon korrekt mert akit előbbre tippelsz azzal több pontot tudsz gyűjteni. Ha valaki nem értené annak szívesen kifejtem, leírva sokkal bonyolultabbnak tűnik mint a gyakorlatban. Nem bonyolult számolni. Meg kell nézni a szakasz eredményt és mellé írni a következőket:
1. Contador 6
2. Evans 5
3. Sastre 4
4. Menchov 3
5. Wiggins 2
6. Nibali 1

Így minden versenyző mellett ott a maximálisan adható pontszám. Ezután már csak meg kell nézni hogy ki hanyadik helyre tette az adott bringást, és ez alapján kiosztani a pontokat. Ha én harmadiknak tettem Contát akkor csak 4 pontot kapok, míg aki másodiknak az 5-öt. Hiába tippeltem Nibalit elsőnek, akkor is csak 1 pontot ad mert az a maximum. Ez nagyon könnyen programozható, még tényleg excel-ben is könnyen megvalósítható.

Nota
#17 Hozzászólás nyomtatása
21 June 2011 21:43:07
Tour de France győztes

Ja és volt már holtverseny.

Monof
#18 Hozzászólás nyomtatása
21 June 2011 21:55:51

Csapattulajdonos

Nota, vállalod a számolását, az e-mailek gondozását és az excel fájl létrehozását? Mert Nekem ennyi időm nem lesz. Smile
A sima, régi rendszer szerinti pontozást még el tudom vállalni. Bár az is necces.
Szerkesztette: Monof - 22 June 2011 08:59:19

www.cycling-manager.hu
Nota
#19 Hozzászólás nyomtatása
22 June 2011 15:57:48
Tour de France győztes

Vállalom az excel fájl létrehozását és a pontok számolását, de én az emailhez nem ragaszkodom mert akkor esélyes hogy elcsendesül a banda és ezt nem akarhatjuk. Inkább tegye a kereket aki akarja, az új pontozás mellett ez sokkal kevésbé lesz hatékony.

Monof
#20 Hozzászólás nyomtatása
22 June 2011 19:05:45

Csapattulajdonos

Sztem érdemes lenne ezt kipróbálni. A nap végén természetesen elérhetővé kell tenni az excel táblázatot, h lehessen csekkolni.

www.cycling-manager.hu
Ugrás a fórumra:

1,052,310 egyedi látogató