24 April 2026 11:22:39
Üzenőfal
Üzenet küldéséhez be kell jelentkezni

26 August 2015 10:25:36
Mi a helyzet a ligával?

04 August 2015 18:44:12
Válaszod meg is kaptad Grin Smile

04 August 2015 14:28:39
Most már elmondod mit találtál ki?

04 August 2015 14:05:53
Sikerült letölteni a játékot akinek gondja volt? Ha az én linkemmel nem ment most már fent van másik verzió is(CODEX)

28 July 2015 19:09:01
Indulhat is a PCM 11-es móka! Smile

Archívum
Felhasználók
Online vendégek: 1

Online tagok: 0

Regisztráltak: 928
Legújabb tag: Iyuit01
Bejelentkezés
Felhasználónév

Jelszó

Még nem regisztráltál?
Regisztráció

Elfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése
Szavazás
Kis Dario kalandjai videős vagy szöveges formátumban legyen?

Szavazáshoz be kell jelentkezni
Cycling Manager Hungary :: Profi Kerékpársport :: Tour de France
 Téma nyomtatása
Le Tour de France
tibo
06 July 2010 11:23:52

Csapattulajdonos

Regisztrált: 18.04.09

Sipetya írta:
Tiboval kell hogy egyetértsek. Nem tudom felfogni, hogy mi értelme volt a Vueltát, a Girot és most a Tour ilyen terepekre vinni. Folyton csak az esés van belőle, így még a hegyi szakaszok előtt leszűkül az esélyesek tábora 3-4 főre.
Szerintem ez így volt fair, hogy megvártak mindenkit akit tudtak(kivéve Vanvdeveldet), mivel nem csak 10-12 ember bukott, hanem gyakorlatilag az egész mezőny ottmaradt. És szerintem senki sem akar a szervezők hülyeségéből Tourt nyerni.
Lancenek sem tetszett ez az egész, le is nyilatkozta hogy mi a fenét keres itt, és mért nem van a tengerparton.
Akár még a motorosok is demonstrálhattak volna mert ha jól tudom közülük is buktak páran...
Még valami: azoknak a véleményét kéne meghallgatni a fórumon, aki versenyszerűen kerékpározik (mint pl: Tibo), mert ők szerintem sokkal jobban megértik ezt az egészet.

Ez hízelgő de mostanában én sem mennyek annyit versenyen sérülések a múltban pedig 1 komoly betegség miatt.
Komoly versenyző közöttünk az Emil, és Fresi is jól bírja a hegyeket.Én majd Senior koromban akarok jól menni Grin
De egy biztos ha már Lance is berosált a szakaszon akkor ott valami nem volt rendben.
Na mind 1 most már remélem verseny lesz mert Nota jól fogalmazott ez szabadtéri sport bár én szentül hiszem hogy a rendezők nem figyeltek erre a lejtőre eléggé. Ha pedig motorosok is buktak akkor ott volt valami az úton (én is motorozok van esőben viharban tapasztalatom) és a mai gumik nagyon jól tapadnak kanyarban is csúszós úton is.
De egy a lényeg ezen ne vesszünk össze legyen verseny győzzön az erősebb a hegyekben.
Cancellara meg szerintem ma megmutatja hogy nem kell neki motor a bicóba mindenkit lealáz a pávén. Grin

Lighter33
06 July 2010 12:22:08

Hegyi segítő

Regisztrált: 17.04.09

Én ezt nem nevezném 100 %-ban sportszerűségnek. Ha Armstrong, Contador vagy más név (legyen az egy BBox-os ismeretlen) állította volna le őket, akkor az teljes mértékben sportszerűség. Ez, hogy Cancellara leállított mindenkit csak azért, mert a két luxemburgi bukott....
Sípos János mondott egy okosságot, amikor úgy tűnt, hogy a Radio előrejön. Armstrong vagy akár melyik másik nyugodtan betámadhatott volna, nem lett volna sportszerűtlen, de ők sem a 2. szakaszon akarták megnyerni a Tour-t.

Hushovd helyében én meg, ha akartam volna sprintelni, akkor sprintelek, nem izgat, hogy a másik nem jön, nekem kell a pont. Lehet, most "bunkónak" (nem találom a megfelelő szót) tűnök, de én ezt csináltam volna. De mivel Husi nem sprintelt, ne is sírjon. Így járt.

Sipetya
06 July 2010 13:20:22

Hegyi segítő

Regisztrált: 15.04.09

Nézzétek mit találtam: http://www.google...rackstour/ lehet követni a Columbia versenyzőit a szakaszok alatt. El lehet vele szórakozni, bár a Saxot szívesebben követném (:
kepfeltoltes.hu/100112/matthews_www.kepfeltoltes.hu_.png

Lighter33
06 July 2010 14:03:30

Hegyi segítő

Tök jó, bár nem a kedvenceim. Cavendish tavaly jó volt, de hogy idén mi lesz nemtom.

Nota
06 July 2010 18:39:34
Tour de France győztes

OK srácok én értem hogy ne pattogjunk mi nem versenyzők de azért láttam már egy-két nagy versenyt és talán konyítok is valamicskét ehhez a sporthoz hogy merjek róla beszélni. De nem is az én véleményem számít hanem mondjuk Hushovd-é meg a többieké akik szerint ez a megoldás nem volt fair.
Az a baj hogy egy komoly taktikai megfontolást azért álcáztak lelkiismereti kérdésnek hogy azt könnyen átvigyék a mezőnyön. Persze hogy nem sprintelt Husi mert a csapata megmondta neki hogy nem kell a rossz média. A kerékpársport tele van íratlan szabályokkal amik nagyrészt jót tesznek neki és megadják a tartását, de vannak esetek amikor nem válnak a hasznára, szerintem ez volt a tegnapi szakaszon is. Egy másik ilyen a dopping kérdése, hisz az íratlan szabályok akadályozzák az ügyek igazi felgöngyölítését.

Igen, biztos nagyon csúszós volt a lejtmenet, de biztosak vagytok benne hogy akkor is megáll a mezőny ha nem ez a ~60 ember esik el? Akkor is megálltak volna ha max 1-2 összetettmenő van benne? Szerintem nem. Akkor szépen mentek volna tovább és akik ügyesen túlélték a dolgot azok nagy meccset csináltak volna amiben semmi sportszerűtlen nem lett volna. Így aztán a bevárás nem lehet fair. Persze rá lehet fogni és akkor ugye senki nem kérdőjelezheti ezt meg hisz a sárga trikós odaadta érte a trikót is. De egyébként le a kalappal Cancellara előtt, mindent megtett az utóbbi 2 napban a csapatáért és elindult egy sportdiplomatai karrieren is. Nincs is ezzel semmi gond, csak ne adjuk úgy elő mint valami rózsaszín mázos szeretetteljes nagy összeborulást. Ez taktikai húzás volt ami bejött. Ügyesek voltak és kész. Aztán persze voltak ennek kárvallottjai akik szerint nem fair a dolog, de erre két hét múlva a kutya nem emlékszik.

Egyébként meg ez egyáltalán nem volt veszélyes út, a Giro-n már láttunk sokkal húzósabbakat meg szűkebbeket is. Vili hogy a rendezők nem itathatják fel a vizet minden egyes lejtős kanyarban. Szerintem mindenki emlékszik olyan vueltára ahol megolvadt aszfalton csúszkált a mezőny. Ez benne van. Állítólag az volt a nagy baj hogy egy bukás után a motoros is elesett és olaj került az útra amin elcsúsztak a nagyon igyekvő emberkék.
Szóval az esések azért vannak amiről nem egy versenyző nyilatkozott már. Mindenki elöl akar lenni, és állandó harc megy a pozíciókért. A sprinteknél sem csak a sprinterek igyekszenek előre, és mindenki sík ideg, nem akar értékes másodperceket veszíteni "butaságból", vagyis mert nem figyel és megszakad a mezőny vagy mert nem jól helyezkedett. Hányszor felhajtanak a járdára csak hogy elöl lehessenek?

Én abszolút megértem ha egy Saxo bank szurkoló nem képes teljesen objektíven nézni a kedvenceit, de azt el kellene hinni hogy mások tudnak objektívek lenni. Nekem majd minden csapatból vannak amolyan kedvenceim, pl nagyon bírom Cancellara-t is Voigt-ról nem is beszélve. Szimpatikusak alapvetően a Schleck testvérek is, és nem azért írom amit írok mert de nagyon utálnám őket.

Lighter33: Ha Husi sprintelt volna akkor attól lenne hangos a sajtó hogy milyen egy unfair ember már ő és hogy képzeli hogy előnyt kovácsol mások szenvedéséből. Arról nem is beszélve hogy a mezőnyben lenne 4-5 csapat aki szóba sem állna vele jó ideig. És ne félj ezt nem felejtenék el neki később sem, nem engednék szökni, vagy direkt szivatnák amikor csak tudják. Egyébként meg hiába sprintelt volna, már tény volt hogy nem jár a pont.

Ja és bocs de még annyit hogy Fabian azzal ment végig a mezőnyön hogy neutralizálták a versenyt. Ezzel csak az a gond hogy ez azt jelentené hogy mindenki megkapja az azonos időt aki a mezőnyben volt a bukáskor, tehát a bukás előtti állapotot nézték volna. De amikor ő ezt kommunikálta ezzel egy időben Voigt majd megszakadt hogy felvigye a Schleck-eket. Kérdem én ha úgyis az akkori állást nézik akkor miért szakadnak meg emezek hogy felhozzák őket. Ja és hogy nem tudott az egészről Riis? Ilyenkor jönnének jól a rádióbeszélgetések mint a Forma1-ben. De még egyszer nincs ezzel gond, taktikáztak.
A 2009-es Giro d'Italia tippelde győztese
A 2009-es Tour de France tippelde győztese

Fresi
06 July 2010 18:56:23
Hegyi segítő

Regisztrált: 16.05.09

Egyetértek Notaval! Cancellara tegnap szépen eljátszotta a mártírt, holott szerintem csak egy taktikai húzás volt, hogy a 2 Schleck feltudjon érni. Ma meg látjuk mit történt. Frank bukásánál sokan ottmaradtak, nem tudták kikerülni a bukottakat szétszakadozott a mezőny. Andy elől maradt Cancellaralva aki elkezdett menni ing-gatya ezzel jó helyre kerüllt az összetettben Andy. Armstrongék sem izomból szakadtak, hanem azért, mert bukás volt. LA-nak ráadásul külön balszerencséje volt a defekttel, mert így Contadortól is jelentőset kapott. Így szerintem az esélye a győzelemre nagyot csökkent, inkább a dobogóért fog küzdeni.

tibo
06 July 2010 20:52:53

Csapattulajdonos

Még egyszer hangsúlyozom én nem vagyok 1 nagy versenyző csak szoktam indulni itt ott meg imádok tekerni.
És én igen is adok a szavadra Nota itt mindenki szava számít.
Pl mikor írtad hogy jó a PCM 2010 egyből elkezdtem letölteni.
Kicsit lehet elfogult is voltam de ha ilyen sokan esnek akkor szerintem illő lassítani, bár lehet nem ennyire. Viszont abban maximálisan igazad van ha pl csak Cunego meg mondjuk Menchov esik mennek tovább mint a güzü.
A mai napon Armstrongot sajnáltam azért.
Nekem is sok kedvencem van a mezőnyben de azt sajnálom hogy kevés a jó olasz kerekes (kivétel Basso, Visconti, Nibali ) összetettre.

Speedy7
07 July 2010 08:05:32
Vízhordó

Regisztrált: 13.04.09

A 3. szakasz után feladta: F. Schleck, C. Vandevelde, D. Le Lay, N. Terpstra. Sajnos sok áldozata volt ennek az új fajta Tour szakasznak. Sajnálom azokat a favoritokat, akik itt vesztettek időt a másikkal szemben.

Nota
07 July 2010 09:50:40
Tour de France győztes

Hát igen, nagy kérdés hogy szükség van e ilyen szakaszokra a három hetes versenyeken. Én azt mondom hogy a legnagyobb gond itt az hogy ilyen hamar jött. Ha az első komolyabb hegyek után lenne a pavé akkor a mezőny elengedhetné azokat akik nagyon menni akarnak és egy viszonylag nyugodt tempóval átmennének rajta. Én a szervezők helyében ráadásul először rövidebb rázatókat tettem volna bele és csak a szakasz közepére nem a végére. Aztán ha jól sikerül a kísérlet akkor lehetne egyre komolyabbá tenni évről évre.

Fresi
07 July 2010 12:48:22
Hegyi segítő

Regisztrált: 16.05.09

Érdekes az is, hogy a Giro-n amikor Basso és Nibali bukott, a makadámutas szakaszon akkor Evans-ék nem várták meg őket, sőt támadni kezdtek... Aztán mégsem volt probléma ebből.

Lighter33
07 July 2010 13:56:05

Hegyi segítő

Mindenesetre, ha Evans nincs/nem lesz halálán és tudja tenni a kereket a többiekre, akkor igen nagy esélye van. De szerencsétlennek még 1x sem jött össze, hogy megnyerje :S Smile

Nota
09 July 2010 22:59:34
Tour de France győztes

Úgy alakult hogy elég jól állok a fantasy Tour-ban a német oldalon. Most konkrétan 70-dik vagyok de jönnek a hegyek és igazolnom kellene de nem tudom eldönteni kit lenne érdemes. Holnap nem lesznek túl meredekek az emelkedők és vasárnap sem lesz annyira iszonyat durva, simán lehet hogy csak a fárasztás megy majd ezerrel és nem lesz komoly támadás. Ki nyerheti ezeket a szakaszokat? Ki veheti át a sárgát? A két személy azonos lesz? Ha valakinek van ötlete az ne rejtse véka alá, szombat 11-ig még gondolkodok.

Lighter33
09 July 2010 23:30:46

Hegyi segítő

Nem lesznek durvák a szakaszok és pont ezért gondolom azt, hogy még a királyetapok (tudom, hogy egy szokott lenni, de akkor mondom úgy, hogy a nehezebbek) előtt fel akar zárkózni, esetleg előnyt szerezni Contador, hogy a nagy hegyeken már csak védekezni keljen. Persze ez nem jelent semmit, mert a többiek nyilván nem fognak neki tapsolni. Egyébként ilyen téren Armstrong is megindulhat, Andy jó helyzetben van, nem hinném, hogy fárasztaná magát támadásokkal, pláne nem Evans.

Másik variáció, hogy nyugodtan ülnek a seggükön és majd a nagyobb szakaszokon döntenek, de erre nem látok sok esélyt, én nagy szakértő Smile

Én ezt tudom mondani a dologról.

Szasza78
09 July 2010 23:45:09
Vízhordó

Regisztrált: 21.05.09

Nota írta:
Úgy alakult hogy elég jól állok a fantasy Tour-ban a német oldalon. Most konkrétan 70-dik vagyok de jönnek a hegyek és igazolnom kellene de nem tudom eldönteni kit lenne érdemes. Holnap nem lesznek túl meredekek az emelkedők és vasárnap sem lesz annyira iszonyat durva, simán lehet hogy csak a fárasztás megy majd ezerrel és nem lesz komoly támadás. Ki nyerheti ezeket a szakaszokat? Ki veheti át a sárgát? A két személy azonos lesz? Ha valakinek van ötlete az ne rejtse véka alá, szombat 11-ig még gondolkodok.

Szerintem lépés lesz.
Az öreg Cadel szerintem meg fog indulni és ott lesz az első háromban.
Ha normális csapata lenne, akkor az összetettre is komoly esélyei lennének.

Szerintem legalább egy szakaszt be fog húzni.

Nota
10 July 2010 11:12:02
Tour de France győztes

Én Samun gondolkodom meg Evansen és esetleg Vinon mivel nekik kedveznek ezek a hegyek és talán érdekeltek is. Vino ugyan azt mondta hogy Contador a legfontosabb, de a rázatós szakasz végén mégsem állt meg neki meg nem adta át a bringáját, szóval szerintem úgy akar segíteni hogy felváltva tudjanak támadni mint tavaly a Scleck-ek. Ha így gondolkodnak akkor ma simán mehet Vino, Contador meg nézi ki hogy reagál, ki milyen formában van. Mellesleg kihullhatnak az első 10-ből az oda nem valók és tisztulhat a kép.

tibo
10 July 2010 12:26:42

Csapattulajdonos

Most nagyon kikeltem magamból felháborító amit ez a Cavendish magáról gondol
Tegnap a befutó után 1 ember 1 fotós belépett Mcewen elé és ő nagyot esett és erre mit mond a nyomi britt:
„SOK pénzt fizettem annak, aki kiütött. Holnap Thor (Hushovd) következik: Egy birkát fizettem le, hogy szedje le oldalról.”
Remélem bukik lejtmenetben a gyökér.

Sipetya
10 July 2010 13:17:30

Hegyi segítő

ezt hol olvastad?

Nota
10 July 2010 15:23:33
Tour de France győztes

Ezt nehéz még róla is elhinni, pláne hogy szerintem ezért Zabel bátyó rendesen pofánverné.

Lighter33
11 July 2010 17:41:14

Hegyi segítő

Goodbye Mr Lance Sad Smile

Sipetya
11 July 2010 17:44:55

Hegyi segítő

Akit érdekel, ma 47 perc az időlimit számításaim szerint.
A szakaszról annyit, hogy Andy rettentően erős, ha itt lenne még Frank, aki jobban ment a Svájci körön, akkor szétráznák a hegyi szakaszokon a mezőnyt. Breschel meg Armstronggal együtt jött a hegyekben, hatalmas kerékpáros lesz belőle, már eddig is jól ment a pavekon, sprintben is azért ott van, időfutamokon sem utolsó, és most látszik, hogy a hegyeket is elég jól bírja.

Ugrás a fórumra:

1,052,218 egyedi látogató