24 April 2026 17:49:33
Üzenőfal
Üzenet küldéséhez be kell jelentkezni

26 August 2015 10:25:36
Mi a helyzet a ligával?

04 August 2015 18:44:12
Válaszod meg is kaptad Grin Smile

04 August 2015 14:28:39
Most már elmondod mit találtál ki?

04 August 2015 14:05:53
Sikerült letölteni a játékot akinek gondja volt? Ha az én linkemmel nem ment most már fent van másik verzió is(CODEX)

28 July 2015 19:09:01
Indulhat is a PCM 11-es móka! Smile

Archívum
Felhasználók
Online vendégek: 1

Online tagok: 0

Regisztráltak: 928
Legújabb tag: Iyuit01
Bejelentkezés
Felhasználónév

Jelszó

Még nem regisztráltál?
Regisztráció

Elfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése
Szavazás
Kis Dario kalandjai videős vagy szöveges formátumban legyen?

Szavazáshoz be kell jelentkezni
Cycling Manager Hungary :: Profi Kerékpársport :: Giro d'Italia
 Téma nyomtatása
GIRO 2011
Szasza78
24 May 2011 08:27:00
Vízhordó

Regisztrált: 21.05.09

Fresi írta:
Nemtom láttátok-e de itt az a bizonyos lejtmenet, amit végül szombaton kivettek:

http://www.youtub...rofilepage

Most akkor a Giro tulajdonképpen országúti, vagy downhill verseny?!
Mert hasonló utakat az utóbbin szoktam inkább látni, épp csak az ugrató hiányzott.
Ez az "út" inkább egy járdára hajaz mint útra.

Nem csodálom, hogy kivették...
Jó, hogy nem föld úton kell menni szerencsétleneknek az erdőben.

A félelem teljesen természetes egy haláleset után.
Általában az ember lassabban is vezet miután lát egy közúti balesetet.
Akkor gondolkodik el rajta, hogy akár ő is lehet áldozat.
Rasszizmus = Tapasztalat
Terrorista = Hazafi

Monof
24 May 2011 08:48:11

Csapattulajdonos

Regisztrált: 12.04.09

Nekem egy problémám van. Miért a verseny alatt kell rájönni, hogy veszélyes? Előtte nem tűnt fel senkinek? Nekem ez nem fér egyedül a fejemben.
Természetesen a haláleset után egyértelmű volt, hogy ki kell venni. De előtte hogyan fogadták el? Nem mentek át kocsival rajta, hogy hé srácok, ez így nem lesz oké?
Egyébként meg sztem főként a kocsik hiánya miatt vették ki. És mint láttuk a Zoncolanon, a motoros megoldás se volt jó (pl Nibali előtt elfüstölt motor).
"Az élet szép, csak élni tudni kéne... "

Az oldal és a csapat egyik alapító tagja.

2011-es Giro d'Italia tippelde győztese

www.cycling-manager.hu
hazmesterzs
24 May 2011 09:08:19

Vízhordó

Regisztrált: 26.05.09

Bár kicsit "szemét" lesz a felvetésem de úgy is lemenetetek volna rajta, ha mondjuk egy héttel előbb halt volna meg a legjobb barátotok egy verseny közben? (utólag is bocsánat a kérdésért)
Másrészről azt se felejtsük el, hogy ha valami történt volna lejtmenetben akkor a szervezőkre nagyon rá húzzák a vizes lepedőt, ezek után.
A verseny előtt is voltak olyan hangok, amik veszélyesnek tartották ezt a részt, de sajnos az ismert körülmények között minden átértékelődött ezen a Giro-n.

Monof
24 May 2011 09:39:49

Csapattulajdonos

Hehe, ez is jó kép.
Conti hallgatja az igét Smile

velo.hu/UserFiles/b/e/t/bettiniphoto_0081962_1_full_resize_680x416t0_ic.jpg

www.cycling-manager.hu
Nota
24 May 2011 11:43:39
Tour de France győztes

Regisztrált: 17.04.09

Még a lejtmenetre reflektálva: Sírtak már korábban is, de senki nem vette őket komolyan. Sajnos nagyon ki vannak szolgáltatva a versenyzők a szervezőknek. Azt még meg is értem hogy a szponzor elé kell behozni a befutót, de továbbra is tartom hogy vannak bizonyos határok egy szint felett. Tényleg semmi baj nem lenne egy ilyen lejtmenettel ha nem a világ második legnagyobb 3 hetes versenyét döntené el egy sima kis elcsúszás rajta mert nem tudnák lecserélni az elromlott bringát csak jóval később. Én is simán le mennék egy ilyen lejtőn és szerintem Contador is nagyon élvezné versenyen kívül olyan tempóban ami neki jól esik. Most hogy jópár embernek már nincs veszíteni valója már nem normál tempóban mentek volna. Itt nincs sárga zászlózás mint az F1-ben. Még a legjobb minőségű normál kétsávos lejtmenetekben is történnek gebaszok, nemhogy egy ilyen hegyi "ösvényen". Ezeket a pár kilométeres szakaszokat idejében meg kellene csináltatni hisz hónapokkal korábban tudták hogy erre megy a verseny.

Én már azt várom hogy valamelyik olajsejk fogja magát és építtessen egy meredek utat a Jebel Sawdah-ra, Szaud-Arábia legmagasabb pontjára és csináljon egy nagy versenyt ahol a győztes 1 millió dolcsit kaszálna. Ezeknek mindenre van pénzük, ez sem kottyanna meg nekik, és látnánk egy igazán kerékpárversenyre kitalált utat. Képzeljétek csak el, sprintbefutók 3 kilométeres 20 méter széles egyeneseken, lejtmenetek szélesedő befele dőlő kanyarokkal lelátók előtt.
Az egészet úgy képzelném el hogy Nagypénzű Ali először csak egy szakaszt építene ami 30 kilométeres körökből állna. Lenne benne hosszú de nem túl meredek meg rövid nagyon meredek rész és durva lejtmenet is bőven és széles egyenes szakaszok is. A pálya egészen kis területen kanyarogna lelátók előtt. Ezen rendezhetnének VB-t szeptember végén, majd utána jöhetne a már ismert szakaszon a nagy verseny minden évben egyre több szakasszal. Még lehet hogy anyagilag is megérné Alinak, nem beszélve a publicitásról. Lenne akkora durranás mint hipermodern F1-es versenyt csinálni.
A 2009-es Giro d'Italia tippelde győztese
A 2009-es Tour de France tippelde győztese

Fresi
24 May 2011 12:06:53
Hegyi segítő

Regisztrált: 16.05.09

hazmesterzs írta:
Bár kicsit "szemét" lesz a felvetésem de úgy is lemenetetek volna rajta, ha mondjuk egy héttel előbb halt volna meg a legjobb barátotok egy verseny közben? (utólag is bocsánat a kérdésért)
Másrészről azt se felejtsük el, hogy ha valami történt volna lejtmenetben akkor a szervezőkre nagyon rá húzzák a vizes lepedőt, ezek után.
A verseny előtt is voltak olyan hangok, amik veszélyesnek tartották ezt a részt, de sajnos az ismert körülmények között minden átértékelődött ezen a Giro-n.

A tagikus baleset után kimentem edzeni, ott volt a fejemben Weylandt esete, de a hegyről mégiscsak fék nélkül jöttem le. Egyszerűen amikor felfelé mentem csak arra gondolotam, hogy mindjárt felérek és jobb lesz (12%-os néhol az emelkedő). Csak akkor gondoltam bele, hogy ez akár rosszul is elsüljetett volna amikor már hazafel tekertem a síkon.
A lényeg, hogy ott adott pillanatban a versenyző feje nem azon jár.

Nézd, Nibali is kockáztatott rendesen vasárnap pedig ő ott helyszínen éle meg az egészet neki nyilván fájóbb volt

hazmesterzs
24 May 2011 14:52:58

Vízhordó

Regisztrált: 26.05.09

Nota írta:
Még a lejtmenetre reflektálva: Sírtak már korábban is, de senki nem vette őket komolyan. Sajnos nagyon ki vannak szolgáltatva a versenyzők a szervezőknek. Azt még meg is értem hogy a szponzor elé kell behozni a befutót, de továbbra is tartom hogy vannak bizonyos határok egy szint felett. Tényleg semmi baj nem lenne egy ilyen lejtmenettel ha nem a világ második legnagyobb 3 hetes versenyét döntené el egy sima kis elcsúszás rajta mert nem tudnák lecserélni az elromlott bringát csak jóval később. Én is simán le mennék egy ilyen lejtőn és szerintem Contador is nagyon élvezné versenyen kívül olyan tempóban ami neki jól esik. Most hogy jópár embernek már nincs veszíteni valója már nem normál tempóban mentek volna. Itt nincs sárga zászlózás mint az F1-ben. Még a legjobb minőségű normál kétsávos lejtmenetekben is történnek gebaszok, nemhogy egy ilyen hegyi "ösvényen". Ezeket a pár kilométeres szakaszokat idejében meg kellene csináltatni hisz hónapokkal korábban tudták hogy erre megy a verseny.

Én már azt várom hogy valamelyik olajsejk fogja magát és építtessen egy meredek utat a Jebel Sawdah-ra, Szaud-Arábia legmagasabb pontjára és csináljon egy nagy versenyt ahol a győztes 1 millió dolcsit kaszálna. Ezeknek mindenre van pénzük, ez sem kottyanna meg nekik, és látnánk egy igazán kerékpárversenyre kitalált utat. Képzeljétek csak el, sprintbefutók 3 kilométeres 20 méter széles egyeneseken, lejtmenetek szélesedő befele dőlő kanyarokkal lelátók előtt.
Az egészet úgy képzelném el hogy Nagypénzű Ali először csak egy szakaszt építene ami 30 kilométeres körökből állna. Lenne benne hosszú de nem túl meredek meg rövid nagyon meredek rész és durva lejtmenet is bőven és széles egyenes szakaszok is. A pálya egészen kis területen kanyarogna lelátók előtt. Ezen rendezhetnének VB-t szeptember végén, majd utána jöhetne a már ismert szakaszon a nagy verseny minden évben egyre több szakasszal. Még lehet hogy anyagilag is megérné Alinak, nem beszélve a publicitásról. Lenne akkora durranás mint hipermodern F1-es versenyt csinálni.

Szerintem bőven elég lenne a mesterséges szigeteket összekötni és ott rendezni egy versenyt Smile

24 May 2011 18:01:18
Csapattulajdonos

Regisztrált: 10.04.09

Az Araboknak nem buli a kerékpár. Túl olcsó sport az a magukfajta dollármilliomosoknak...

Lighter33
24 May 2011 18:46:09

Hegyi segítő

Inkább milliárdosok, de ez már csak részletkérdés..
Grin

Patrikk
24 May 2011 21:16:40

Vízhordó

Regisztrált: 14.04.09

Nota írta:

Szerintem pont ez venné el teljesen a kerékpározás szépségét..Túl mesterséges lenne.F1-ben is ugyanez a gond.Először még mindenki kíváncsi nézett elébe pl. Abu Dzabi-nak vagy Valencia-nak, a hipermodern technikával, de hiába hipermodern minden, ha nincs az Ardennek hegység kiszámíthatatlan időjárása, vagy akár a brazil pálya stb. Weylandt balesete miatt most mindenki megingott kicsit a biztonsággal kapcsolatban, de akármilyen szomorú, sajnos ez benne van, és szvsz pont ezek a mesterséges förmedvények vennék el a sport igazi varázsát, a természetes helyszínekkel szemben...
"A győztesek sosem adják fel, aki feladja sosem lesz győztes!"

img30.imageshack.us/img30/2553/giro2009.jpg

http://www.cycling-manager.hu
Nota
25 May 2011 08:21:29
Tour de France győztes

Patrikk írta:
Nota írta:

Szerintem pont ez venné el teljesen a kerékpározás szépségét..Túl mesterséges lenne.F1-ben is ugyanez a gond.Először még mindenki kíváncsi nézett elébe pl. Abu Dzabi-nak vagy Valencia-nak, a hipermodern technikával, de hiába hipermodern minden, ha nincs az Ardennek hegység kiszámíthatatlan időjárása, vagy akár a brazil pálya stb. Weylandt balesete miatt most mindenki megingott kicsit a biztonsággal kapcsolatban, de akármilyen szomorú, sajnos ez benne van, és szvsz pont ezek a mesterséges förmedvények vennék el a sport igazi varázsát, a természetes helyszínekkel szemben...

Nem azt mondom hogy mostantól legyen minden verseny mesterséges pályán. De azért gondoljunk csak bele hogy mi lenne ha az autóversenyeket még mindig "sima" közutakon rendeznék. Lehet szidni az F1-et, de ott megoldották hogy 10 évre essen 1 haláleset meg max 2-3 komoly sérülés.
Szerintem csak jót tenne ha lenne egy verseny ahol a lehető legnagyobb biztonságban versenyezhetnének a világ legjobb bringásai nagy közönség előtt. Most a Zoncolan "katlanját" leszámítva nincs egyetlen lelátó előtt zajló komoly verseny sem, és tele van idiótákkal az út széle. Mindenki megmutathatja mekkora idióta és be is kerül a TV-be. Van amikor jó a szurkolás, de sajnos egyre több a marhaság. A bringások könyökének állandóan kinn kell lennie hogy leoszthassák a mellettük 10 centire futó idiótákat. És már nem csak a szurkolók futnak velük, azok is oda pofátlankodnak akik egy szerintük jópofa célozgató jelmezbe bújtak. Legújabb hír hogy Contador főszerelőjét kitiltották a versenyről, a továbbiakban csak a hotelben szerelgetheti a spanyol bringáját mivel lecsapott egy nézőt a TT-n. Ez megint a liberalizmus túlburjánzása mert a szurkereknek nincs semmi veszteni valójuk, őket nem lehet kitiltani, őket nem lehet számon kérni, és ha véletlenül majd elesik egy bringás miattuk, akkor sem lesz ennek semmi következménye. Könyörgöm aki ott ugrál az kalkulálja bele hogy kap egy fülest. Garzelli csak a kamera előtt 2 taslit osztott ki a múltkor és annak nem lett következménye. Akkor most a bringás megvédheti magát de a csapata már nem védheti őt? Mi lenne ha valakit elütne egy kísérő kocsi vagy egy közvetítő motor? Gondolom csúnyán perelne és nyerne. Itt is lenne mit fejlődnie a sportnak.
Szóval egy "épített" pálya nagyon különleges lenne és egyedülálló lehetőség is az építtetőnek. Ha én dollármilliárdos sejk lennék akkor tuti összekötném ezt egyéb beruházásokkal és a végén nagy haszont csinálnék. Pl csinálnék egy hatalmas élmény parkot oda meg egy nagy uszodakomplexumot és vagy 200.000 ember befogadására képes lelátót. Esetleg egy nem túl kicsi mesterséges tó is jó lenne ahol a gazdag csemeték jet-ski-zhetnének meg wakeboard-ozhatnának. Ezt mind szépen be lehetne mutatni verseny közben.

További fejlődési lehetőség lenne ha végre külön erre a célra gyártott motorok követnék a mezőnyt Co és Co2 kibocsátás nélkül olyan áttételezéssel hogy ne dögöljenek meg a hegyen fölfele sem. Egy kerékpártartót is szerelhetnének rá, vagy akár kettőt is oldalra. Ötletem lenne nem kevés, bár tudom hogy ezek komoly költségek de a sportág még bőven a 20-dik században ragadt ami nagy hátrány számára és számunkra is.

Fresi
25 May 2011 19:27:55
Hegyi segítő

Én is inkább afelé hajlok, hogy nem legyen ilyen. Hiszem a sportág nevében (országúti kerépkározás) is benne van hogy országút. Országúton kell menni, nem mesterségesen erre a célra létrehozott pályán. Ezzel csak elvesztené a varázsát. Persze egy évben 1-2 ilyen versenyt meglehetne rendezni, ha valaki vállalna egy ekkora projektet. Én is kívncsi lennék egy ilyen versenyre, de szerintem nem lenne, nagy különbség, bukás pl. simán történhet 20 méter széles autópályán is, mert a versenyzők akkor is 3 cm-re fognak menni egymás mögött/mellett, ilyenkor egy apró figyelmentlenség már elég a bukáshoz. Szólval azért érdekes lenne de nem hiszem, hogy ez lenne a helyes irány.

Nota
26 May 2011 10:33:53
Tour de France győztes

Nem értetek teljesen. Nem mondom hogy ez a jövő és hogy biztonságot hoz a sportba, csak azt hogy ebben a mai világban furcsa hogy még senki nem akarta megcsinálni pedig nem lenne túl nagy befektetés és hatalmas publicitással meg jó versennyel járna. Én nagyon szívesen látnék egy ilyen versenyt, és talán adna egy lökést a sportágnak abba az irányba hogy jobb körülményeket teremtsenek a versenyzőknek. Én úgy képzelem el a szép jövőt hogy mondjuk 50 év múlva nem épített pályákon zajlanának a versenyek hanem továbbra is közúton, de a fontos részeken mindig remek minőségű aszfalt várná a versenyzőket és végig tudnák őket rendesen kísérni a szinte észrevehetetlen motorokkal meg autókkal. Most sajnos az extremitások felé halad a versenyszervezés miközben a versenyzők a legmodernebb eszközöket is bevetve nagyon profin, milliméterre kiszámolva készülnek fel. Extrém versenynek ott a Paris-Roubaix meg esetleg egy murvás hegyi TT.

Nota
26 May 2011 11:07:45
Tour de France győztes

Azért ez a sprint is érdekes volt tegnap, meg a reakciók is rá. Először is nálam nem kérdéses hogy Visconti hibázott és Ulissi nem csinált semmi igazán nagy gebaszt. Korábban indult meg a bal oldalon és nem hagyott helyett magától balra az olasz bajnoknak. Az hogy rázárt volna szerintem nagyon erős kifejezés, mondjuk úgy hogy finoman éreztette hogy nem ad szélárnyékot Viscontinak. Ő viszont először csak finoman odébb tessékelte majd egy komolyabbat is lökött rajta hogy elmehessen mellette. Ez teljesen szabálytalan és nem kérdőjelezhető meg mivel minden szögből remekül látszik. A lökéssel Lastras elé katapultálta honfitársát akik emiatt majdnem összeakadtak. Mindezek ellenére Viscontit nem diszkvalifikálták és csak nem is sorolták a mezőny végére, simán behozták papíron harmadiknak. Én pénzbüntetésről sem hallottam, pedig szerintem ez kirívó szabálytalanság és felelőtlenség volt. Csak hát ő az olasz bajnok.
És akkor nem csöndben sunnyogtak ezek után, hanem még nyilatkoztak is. Visconti magát tartja az erkölcsi győztesnek, mondván hogy ő lett volna a leggyorsabb. Luca Scinto a Farnese-től meg azt nyilatkozta hogy Visconti hibázott - amikor elengedte a kormányt - de Ulissi-t is diszkvalifikálni kellett volna és Lastras megtenni győztesnek. Na ez meg már a vicc kategória, inkább spanyolé legyen a győzelem mint egy másik olaszé. Egyébként volt már Viscontinak hasonló esete a török körön Elia Viviani-val. Ott is ő választotta a palánk felöli oldalt, bőven volt helye is, de nem kicsit majrézott hogy mi lesz ha összeér a könyöke a liquigas-ossal. Akkor kibírta hogy csak a célba már beérkezve ütögesse a másikat és kalimpáljon neki percekig. Nekem is iszonyat unszimpatikus magatartás, még ha valós sérelme van akkor is hagyni kell a másikat ünnepelni és utána szépen nyugodtan próbálni elégtételt venni. Ez is olyan mint amikor Cav hisztizett AleJet győzelménél. Vannak akik nem tudnak veszíteni, persze ez is hozzá tartozik egy-két nagy győztes lelkivilágához, de ettől még nem lesznek szimpatikusabbak.

Monof
26 May 2011 11:11:54

Csapattulajdonos

Mit vársz tőle, olasz.. Szerintem mindent elmond. Smile

www.cycling-manager.hu
Fresi
26 May 2011 14:29:22
Hegyi segítő

Érdekes eset volt. Az sem mindegy, hogy a célegyenesből merről fújt a szél, gondolom jobbkéz felől, ezért áll Visconti Ulissi bal oldalán (ilyenkor ott van szélárnyék és nem mögötte), nyilván ezt tudta Ulissi is aki megpróbált leszélezni, ezért lement az út bal oldalára, ezzel gyakorlatilag lezárta az utat Visconti elött. A másik oldalról már nem tudott támadni mert annyi hely nem volt ezért kezdett lökdösődni, végül megnyilt elött ez út, ez szerintem már nem fér bele, így én azt mondom, hogy jó döntés volt Ulissit kihírdetni szakaszgyőztesnek, ő is rafinált volt de nem lépte át azt a bizonyos határt, legalábbis szerintem.

Monof
26 May 2011 14:33:18

Csapattulajdonos

Szerintem jó döntés született. Sprintereknél is látunk ilyet, ilyenkor az erősebb szépen körberajzolja a másikat és simán nyer. Persze könnyebb lökdösődni. Én lazán a mezőny végére rangsoroltam volna. Most pl elég nagy gáz lett volna, ha rátolja szerencsétlen Lastrasra, aki nekimegy Ulissinek és esnek egy hatalmasat... Anno ezért Bos-t jól megbüntették, igaz, ő 1-1-ben lerántotta a srácot.

www.cycling-manager.hu
Fresi
26 May 2011 15:01:14
Hegyi segítő

Monof írta:
Szerintem jó döntés született. Sprintereknél is látunk ilyet, ilyenkor az erősebb szépen körberajzolja a másikat és simán nyer. Persze könnyebb lökdösődni. Én lazán a mezőny végére rangsoroltam volna. Most pl elég nagy gáz lett volna, ha rátolja szerencsétlen Lastrasra, aki nekimegy Ulissinek és esnek egy hatalmasat... Anno ezért Bos-t jól megbüntették, igaz, ő 1-1-ben lerántotta a srácot.

Bos esete teljesen más volt a mezőnyben mentek és volt még hátra, amikor lerántotta Impey-t, aki az összetettben vezetett. Azért én a versenyből is kizártam volna.

noname931129
29 May 2011 19:01:25
Ifi versenyző

Regisztrált: 03.02.10

Sziasztok,úgy gondoltam íde írok azzal kapcsolatban,hogy hova kell másolnom a giro2011es startlistát ?

Nota
29 May 2011 20:40:58
Tour de France győztes

Hát nem ide kellett volna írni, mert ez a téma egész másról szól. Na de ha már. Rég nem játszottam, pláne nem a 2010-el, de ha már akkor vettem a fáradtságot és utána néztem. A Documents mappát kell megkeresni a C meghajtón. Ez változhat operációs rendszerenként. Na ezen belül lesz valahol egy Pro Cycling Manager 2010 mappa, abban meg egy Import almappa. Abba kell a rajtlistát betenni, és talán nem árt ha a startlist könyvtárába is bemásolod.

Ugrás a fórumra:

1,052,273 egyedi látogató