24 April 2026 15:08:44
Üzenőfal
Üzenet küldéséhez be kell jelentkezni

26 August 2015 10:25:36
Mi a helyzet a ligával?

04 August 2015 18:44:12
Válaszod meg is kaptad Grin Smile

04 August 2015 14:28:39
Most már elmondod mit találtál ki?

04 August 2015 14:05:53
Sikerült letölteni a játékot akinek gondja volt? Ha az én linkemmel nem ment most már fent van másik verzió is(CODEX)

28 July 2015 19:09:01
Indulhat is a PCM 11-es móka! Smile

Archívum
Felhasználók
Online vendégek: 1

Online tagok: 0

Regisztráltak: 928
Legújabb tag: Iyuit01
Bejelentkezés
Felhasználónév

Jelszó

Még nem regisztráltál?
Regisztráció

Elfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése
Szavazás
Kis Dario kalandjai videős vagy szöveges formátumban legyen?

Szavazáshoz be kell jelentkezni
Cycling Manager Hungary :: Profi Kerékpársport :: Giro d'Italia
 Téma nyomtatása
GIRO 2011
Fresi
29 May 2011 22:00:17
Hegyi segítő

Regisztrált: 16.05.09

Végetért a 2011-es verseny is Sad Most leírnám, hogyan láttam én, aztán lehet vele vitába szállni vagy helyeselni Smile

Azt gondolom, hogy az idei Giro izgalmakban jóval elmaradt az utóbbi évek versenyeitől, ugyanis az első hely sorsa már az Etnán, az első hét végén eldőlt. Onnantól kezdve Contador megtartotta a rózsastín trikót, az első helye egy pillanatig nem forgott verszélyben, a többiek megszorítani sem tudták. Az is viszonylag hamar eldőlt, hogy a dobogóra a spanyol mellett két olasz Nibali és Scarponi áll fel majd Milábóban, a kérdés csak az volt, hogy milyen sorrendben.
A további helyezéselért óriási csata folyt, hiszen jópár hasonló erőben lévő kerekes küzdött....

A versenyt beárnyékolta Weylandt halála, azt gondolom, hogy erről a versenyről a legtöbb embernek ez a szörnyű tragédia fog majd eszébe jutni mondjuk 5-10 év múlva és nem Contador fölényes győzeleme...

Emelett azthiszem, hogy Zomegnan is megfogja emlegetni ezt a Girot, hiszen volt itt kavarodás rendesen az Etna, a lejtmenet és az időfutam körül is. De végülis megoldották a helyzetet, most azon, hogy mennyire jól vagy rosszul lehet töprengedni.

Contador (1.): Fantasztikus formában versenyezte végig ezt a Girot, az első héten a kisebb dombokon még megbúlt aztán ahogy kezdtek jönni a nagyobb helyek ő is felpörgött és szépen odapörtölt a többiekenek... Még maradt is benne hiszen több hegyi szakaszon sem nyúltott 100%-ot mégis nagyon meggyőző előnnyel nyert. Ne mellesleg hazavitte a piros trikót is. Azt gondolom ilyen jó formában lévő Albertot még soha nem láttunk... Kérdés mi lesz a Touron, vajon tud hasonló formát mutatni ott is?

Scarponi (2.): Azt hiszem, hogy nem lehet elégedetlen ezzel a második hellyel Scarponi. Csak Contador verte meg, de ő érinthetetlen volt, szóval ha lehet ilyen mondani a "földi halandók" kategóriáját megnyerte. Az első héten nagyon erősnek tűnt aztán az Etánán még átette először Contador támadását is egyedülikét, de nem bírta a tempót és eléggé visszaesett. Fomája elég változó volt: volt amikor jó ment volt amikor kevésbé, de sok időt a közvetlen riválisokkal szemben nem vesztett egyszer sem, igázából nagy krízise nem volt.

Nibali (3.): Véleményem szerint neki csalódás ez a 3. hely. Tavaly úgy lett 3. hogy csak az utolsó pillanatban ugrott be. Ehhez képest most kimondottan a Girora készült és mégsem tudott előrébb lépni helyezésben. Nibali is elég labilis teljesítményt nyújtott: voltak jó pillanatani és nagyon rosszak is, pl. tegnap és múlt vasárnap is komoly krízisbe került. Ezek nélkül meglehetett volna a 2. helye is. Bár hozzá kell tenni, hogy a Liqiugas csapat szinten elég gyengét nyújott ezen a versenyen.

Gadret (4.): Abszolut meglepetés az ő 4. helye legalábbis nekem mindenképpen. Már tavaly is látszott, hogy jó a hegyeken, de azért nem gondoltam, hogy már most képes lehet egy ilyen kemény GT-n a dobogó közvetlen közelébe kerülni. Le a kalappal elötte, bátran támadószelleműen versenyzett, ennek gyülölcskén még szakaszt is tudott nyerni. Ha így folytatja továbbra is akkor a franciák reménykedhetnek, hátha lesz egy jó emberük az összetettben a Touron.

Rodríguez (5.): Őszintén szólva nem tudom, hogy mennyire elégedett ezzel az 5.hellyel, végülis nem rossz de képességei alapján lehetett volna jobb is. A Giro eljén elég gyengén ment a végén feljavult és előbrébb tudott lépdelni. Azért szerintem szívesen felált volna a dobogóra, de most így jött össze neki. A Vueltán azt gondolom, hogy javíthat.

Kreuziger (6.): Hát azt gondolom, ő is szeretett volna jobb helyen végezni, de azért első Giróján új csapattal azért nem egy rossz eredmény ez sem, a fehért trikót. nem túl nagy meglepetésre megnyerte. A hegyeken azért akadtak gondjai neki is, voltak jó és kevésbé jó napjai (mint álalában Contadort leszámítva mindenkinek..). De azért ez e vállalható eredmény tőle.

Rujano (7.): Meglepetés, hogy ennyire jól szerepelt a kis venezuelai hegyimenő. Nem gonfoltam voltna, hogy ennyire fogja bírni a hegyeket, azt hiszem, hogy ő a murvás szakaszon veszetett sokat, egyébként akár előbrébb is végezhetett volna. Bátran versenyzett, nyert szakaszt is. 2 ízben még Contadorral is felvette a versenyt. Szép tőle ez a 7. hely.

Menchov (8.): Tőle én személy szerint többet vártam, különösen a verseny elején ment gyengén, a végén azért formába jött de még így sem tudta magát dobogóközelbe verekedni. Szereplése nem volt túl bíztató a jövőre nézve az ő szempontjából.

Nota
30 May 2011 08:54:50
Tour de France győztes

Regisztrált: 17.04.09

Jó kis összefoglalás. Én azért még hozzá tennék egy-két saját észrevételt mert azt hiszem a képet lehet még egy lépéssel távolabbról is nézni. Szóval én úgy érzem hogy a sok extra Giro után ez volt az első "régimódi" olasz kör. Értem ezt úgy hogy a különféle évfordulók meg szerencsés véletlenek miatt az utóbbi 2-3 évben el voltunk kényeztetve a versenyzői felhozatal tekintetében. Volt hogy erősebb volt a mezőny mint a Tour-on, rengeteg élmenő célozta meg a rózsaszín trikót. Ezzel szemben idén a szerencsétlen szakaszválasztások és TT-k hiányával csak pár hegyi manó meg az olaszok jöttek el jó formában. Ha nem lett volna egy kitűnő Contador akkor olasz csatatér lett volna a verseny Nibali és Scarponi között. Titkon remélem hogy újra többen célozzák majd meg a Giro-t és izgalmasabb versenyt látunk majd a jövőben mert én személy szerint jobban kedvelem ezt a kört mindegyiknél.

És akkor röviden én is kitérnék pár versenyzőre:
Conta verhetetlen volt, Tour formát hozott és egy nem túl acélos csapattal is simán hozta a versenyt. Ez persze másképp lehetett volna ha lett volna akár csak egy igazán erős csapat is.
Scarponi hozta azt amit ő tud, rutinos három hetes versenyző akinek van szíve és értékelhető csapata is. A spanyol távollétében nagyon megérdemelte volna a győzelmet is.
Nibali nem muzsikált úgy ahogy mind várhattuk, talán közrejátszott ebben az is hogy nem adtak neki csapatot. Érdekes döntés, Basso mindig sokkal több jó formában lévő katonát kap. Ő még mindig kicsit egyenlőbb Vincenzónál.
Gadret számomra nem volt meglepetés, inkább a többiek leptek meg azzal hogy betliztek és így előtérbe tudott kerülni ez a remek hegyi bringás. Nagy küzdő, de érzésem szerint nem harcol majd soha sem Tour győzelemért. Indokom: Nem tud TT-zni és a francik még sosem felejtettek ki egy nagyon hosszú sík időfutamot a naptárból(én legalábbis nem emlékszem), van nálánál legalább 5-6 sokkal jobb és erősebb versenyző akik csak a Tour-ra készülnek, végül pedig nincs elég erős és taktikus csapata. Talán ha Riis építene rá egy erős csapatot akkor küzdhetne a dobogóért egy TT nélküli Tour-on de ezt nagyon nehéz elképzelni.
Purito nagy csalódás számomra hisz ez a verseny ideális lett volna neki. Biztos vagyok benne hogy rossz volt a felkészülése, a katyusa jó csapat de túl nagy ott a fejetlenség, egy okos menedzser nagyon hiányzik onnan. Az utolsó héten azért megmutatta hogy a formaidőzítést javítva még a Tour-on sem lehet majd leírni.
Roman a legnagyobb csalódás, neki még segítői is akadtak és mégsem tudott eredményt elérni. Úgy hozta ezt a helyet hogy teljesen látványtalanul versenyzett, és ha nincs a kis felvezető műsor akkor sokan csak a végén kapták volna fel a fejüket hogy nini ő is megjött. Lehet hogy túl nagy volt az elvárás vele szemben, remélem nem fordul a dopping felé hogy ezeket megpróbálja beváltani.
Rujano bizonyította hogy tiszta mezőnyben ügyesen beosztva az erejét tud eredményes lenni a nagy hegyeken. A Tour-on 20-ba sem került volna mert síkon szenved és a dombokon is lassú a mezőnyhöz képest, lejtmenetben pedig simán lemarad. Jó versenyző aki szép eredményeket érhet el Giro-n és Vuelta-n.
Menchov ennél sokkal többet tud és talán látunk még szebb versenyzést tőle. A csapata nem állt össze, Sastre még nála is jobban elveszett. Tartok tőle hogy mentális problémáik is vannak mert nehéz őket motiválni.
Nem mennék el Kruijswijk és Nieve mellett szó nélkül mert a verseny két nagy felfedezettje ők. Nieve nem háromhetes versenyző, de a holland még hozhat nagy eredményeket a későbbiekben.
És volt még pár érdekes versenyző:
Cataldo volt még az utolsó aki látó távolságon belül követte az élmezőnyt, több mint nyolc percet adott a szebb reményű Arroyo-nak aki közvetlen követi őt. Le Mevel nagy szájjal érkezett és csukottal távozott. A verseny elején volt formában de magának is bizonyította hogy ez nem az ő műfaja. Igor Antón nem erre a körre készült, és Vuelta-t még nyerhet de engem megerősített abban a hitemben hogy nem három hetes menő, nem tud úgy regenerálódni mint Schleck, Conta, Menchov, Evans, Basso meg a többiek. Machado Le Mevelhez hasonlóan csöndessé vált, megint nem jött el a portugál messiás. Lövkvist kezd beleszürkülni a mezőnybe, nem hinném hogy kapna mostanság bizonyítási lehetőséget három hetesen. Lesz belőle egy jó segítő aki TTT-ken meg TT-ken nagyon hasznos és jól diktálja a tempót a lankásabb szakaszokon, és nem hal meg a végére sem. Garzelli igazán eldönthetné hogy az összetettre hajt vagy csak egy szakaszra, idén egyik sem jött össze, a hegyi trikóval vigasztalódhat, bár szakaszsiker nélkül ez keveset ér. Sella dopping nélkül ennyit tud? Pedig verseny előtt szabad kezet kaptak amivel nem tudott élni és talán már nem is fog. Niemiec jelesre vizsgázott segítésből, nem gondoltam volna hogy így megtalálja a helyét a lampre-ben. Ulissi meg ő voltak Michele sikerének titkai. Di Luca nagyon alacsonyra tette a mércét magának amit aztán nem sikerült megugrania. Ezen az uccsó TT-n tök utolsó lett, a századik Vorganovtól több mint 2 percet kapott 26 kiométeren. Összetettben jóval több mint 2 óra a hátránya. Állítólag a Vuelta-n akar jól menni, de ehhez bizonyítania kellene előtte egy kisebb körön. A katyusa nem a jól szervezettségről és tiszta vezetésről híres, könnyen az olasz karrierjének temetőjévé válthat az orosz klub. Jos Van Emden lett a tök utolsó összetettben vagyis a nem hivatalos fekete trikós, de azért a TT-n megmutatta ki is ő mert hatodikként végzett.

A versenyről még annyit hogy Zomegnan sajnos azt hiszi attól jó a Giro hogy elviszi minden rejtett erdei ösvényre meg minden valamire való hegyre már akár az első héten is. Semmi logikát nem mutatott az idei verseny kitűzése és csak remélni tudom hogy tanulnak belőle a jövőben. Nem kell ennyi hegyi befutó, nem kell ennyi meredek, nem kell ennyi veszélyes lejtmenet. Kell viszont rendes sprinter szakasz, és kell lehetőség hogy a sprinterek nyerjék a ponttrikót meg hagyi szökevények a zöldet. Ha Contador nem vigyázott volna akkor minden trikót simán elvisz.

A verseny még így is élvezetes és látványos volt, többnyire szép idővel és jó kommentárral. Az oldalon beindult az élet, remélem az a Vuelta végéig minimum megmarad!
A 2009-es Giro d'Italia tippelde győztese
A 2009-es Tour de France tippelde győztese

Nota
27 July 2011 08:34:20
Tour de France győztes

Na itt a nagy hír Zomegnan-t "leváltották", vagyis inkább mások veszik át a feladatait, de a lényeg az hogy nem ő lesz mostantól a Giro atyaúristene. Köszönhető neki sok jó is, de az tény hogy nélküle is nőtt volna az olasz kör népszerűsége a jubileumnak és egyéb okoknak köszönhetően, és az utóbbi időben már túlzásokba esett a verseny kitűzésénél. Remélem az új vezetés bizonyos szempontból bátrabb, más szempontból pedig biztonságra törekvő lesz. Állítólag a Tour jövőre dombos lesz, jó lenne ha a Giro is valódi változatosságot mutatna évről évre. Kötelező elem nálam a rövid TTT és a hegyi TT lenne meg legalább egy komoly hegyi befutó, de ezen felül már lehetne variálni hogy legyen e még időfutam, legyen e még hegyi befutó, stb...
Én személy szerint egy nagyon mocsok hegyi befutós szakaszt csinálnék meg két olyat amin sok hegy van de a vége sík. Sok dombos szakaszt tennék még hozzá, így a hegyimenők is megnyerhetnék ha támadnak, de lenne esélyük másoknak is.

Monof
27 July 2011 09:59:47

Csapattulajdonos

Regisztrált: 12.04.09

Nota írta:
Na itt a nagy hír Zomegnan-t "leváltották", vagyis inkább mások veszik át a feladatait, de a lényeg az hogy nem ő lesz mostantól a Giro atyaúristene. Köszönhető neki sok jó is, de az tény hogy nélküle is nőtt volna az olasz kör népszerűsége a jubileumnak és egyéb okoknak köszönhetően, és az utóbbi időben már túlzásokba esett a verseny kitűzésénél. Remélem az új vezetés bizonyos szempontból bátrabb, más szempontból pedig biztonságra törekvő lesz. Állítólag a Tour jövőre dombos lesz, jó lenne ha a Giro is valódi változatosságot mutatna évről évre. Kötelező elem nálam a rövid TTT és a hegyi TT lenne meg legalább egy komoly hegyi befutó, de ezen felül már lehetne variálni hogy legyen e még időfutam, legyen e még hegyi befutó, stb...
Én személy szerint egy nagyon mocsok hegyi befutós szakaszt csinálnék meg két olyat amin sok hegy van de a vége sík. Sok dombos szakaszt tennék még hozzá, így a hegyimenők is megnyerhetnék ha támadnak, de lenne esélyük másoknak is.

Ezzel én vitatkoznék.
Szerintem a Giro szervezése verte a Tourt idén. Sokkal látványosabb szakaszok voltak, több izgalom lehetett volna, ha mondjuk Contador csak a Tourra készül. Egyedül a sprintek kibontakozásának helyét tartottam kevésnek, de ezen lehet változtatni. Nekem kifejezetten tetszenek a rövid, murvás szakaszok, kis izgalmat csempész a versenybe. Mint ahogy láttuk, a Giro (leszámítva Weyland-ot) biztonságosabb volt, mint a Tour.
Egy GT-t nehogy már egy dombokon menni tudo egyén nyerje meg, ez pofon az egész kerékpáros világnak. Itt igen is egy all rounder nyerjen, aki tud TT-t menni, hegyen is az egyik legerősebb.
Ilyen szempontból én a világbajnokságokat is évente rotálnám, egyik évben sík, másikban domb, harmadik évben pedig hegy. Hogy tényleg mindenki odaérhessen.
Szóval már most látom, hogy a jövő évi Tour megint csak a "neve" miatt lesz nagy.
nagyon bízom benne, hogy a Giro ismét hű marad magához, és kiélezett, jó versenyt fogunk látni.
"Az élet szép, csak élni tudni kéne... "

Az oldal és a csapat egyik alapító tagja.

2011-es Giro d'Italia tippelde győztese

www.cycling-manager.hu
Nota
29 May 2012 10:31:20
Tour de France győztes

Véget ért a Giro, és szerintem megérdemel pár sort az idei verseny. Egyfajta összefoglalást szeretnék készíteni a teljesség igénye nélkül ami megmutatja hogy milyen érdekes is volt a 2012-es olasz körverseny. Rögtön bele is csapnék a közepébe kezdve azzal hogy szerintem az utóbbi évek legjobb körversenyét volt szerencsénk végig izgulni. Szó szerint végig, az utolsó pillanatig nyitott volt a győztes és a dobogósok kilétének kérdése is. Emellett csodálatos tájakon keresztül, jól felépített versenyt láttunk ami biztonság terén is maradandót alkotott, és a versenyzői teljesítmények hihetőségének kérdésében is megállta a helyét. Volt egy-két név aki jelenlétével tovább színesíthette volna a versenyt, de azt hiszem ilyen téren sem panaszkodhatunk, szinte minden valamire való olasz összetett menő jó formában volt a versenyen és jópár nemzetközi menő is fontosnak tartotta a talján kört. Az olaszok hiánya a dobogón kissé elégedetlenné teheti a helyi szurkolókat, de azt hiszem ez nem a rendezők, sokkal inkább a versenyzők hibája. A hosszú óvatoskodás után rájöttek hogy Hesjedal erősebb náluk, és buta "taktikázással" a dobogótól is elbúcsúzhattak - gondolok itt elsősorban De Gendt szökésére. Remek volt látni hogy végre a fiatalok is komoly szerepet kapnak a csapatokban, már nem csak a vénemberek sportja az összetett sem. Uran Uran várhatóan jól teljesített, míg Montoya kis meglepetés lehetett azoknak akik nem figyelték a kolumbiai Dél-Amerikai pályafutását. Brambilla, Ullissi és Caruso pedig az olaszok számára lehetnek bíztatóak a jövőre nézve. Rá mégis egy holland srác tette a legnagyobb benyomást a fiatalok közül, bizonyos Tom Jelte Slagter aki több meredek emelkedőn is megmutatta hogy van benne fantázia és kurázsi. Ha pedig fiatalok akkor nem lehet elmenni Rabottini mellett, az amit a győzelménél az utolsó 400 méteren csinált az elképesztő és zseniális. 10-ből 9 kerekes megelégedett volna a nagy sztorival amit élete végéig mesélhet, de ő kiállt a nyeregből és valóra váltotta az álmát a világ egyik legjobb kerekesével szemben. Ez nem semmi, és nem csodálkoznék ha hallanánk még a fiúról.
Meglepetés volt hogy a sprinterek királya, - szerintem nem is olyan sokára Sir - Mark Cavendish végigment a versenyen a piros trikóért hajtva. Mark most is remek volt, de az is meglepő hogy Guardini tiszta sprintben tudta őt maga mögé utasítani. A Sky nem adta meg azt a segítséget a sprinterének amihez a Columbiánál hozzászokhatott, nem ő volt az első prioritás, és ez sokkal érdekesebbé tette a versenyt is.
Vessünk pár pillantást az összetett eredményekre! Hesjedal győztes idejéhez képest még 13 versenyző tudott hasonlót alkotni Tschopp-al bezárólag. A svájci 14 percet kapott, míg Kreuziget a nagy halálának hála már 20 percel végzett a kanadai mögött. Ennek ellenére voltak még olyanok az összetett versenyben akik ennél rosszabb eredményt elérve is dícséretre méltóak, hisz kapitányuk segítése mellett is szép eredményt könyvelhettek el. Ilyen lehet Bruseghin aki végül alaposan megelőzte Intxausti-t akitől sokkal többet lehetett előzetesen várni, vagy mondjuk Daniel Moreno aki Purito egyetlen hegyi segédje volt a Girón. Ulissi is bebizonyította hogy helye van a három heteseken, de nem lenne jó ha a kisherceghez hasonló pályát befutva két ló közé ülne a későbbiekben. Tiralongo zseniális volt, jobb vezért érdemelt volna, mondjuk egy Contadort. Caruso nekem pozitív meglepetés, Szmyd betlijével előtérbe került és megállta a helyét. Stetina is nagyot ment a kanadaiért, és büszke lehet a top30-ra maga isahogy csapattársa, a rutinos Vande Velde is kitett magáért az utolsó héten. A top14 pedig hatalmasat teljesített. Nagyon kemény verseny volt a 2012-es Giro, ahol pl Cataldo bizonyította hogy neki helye van a három hetes körökön mint élmenő. Pozzovivo is elcsendesítette a benne kétkedőket, beleértve engem is. Cunego ugyan szép eredményt ért el, de ez inkább csak a statisztikusokat elégítheti ki, hisz mi azért tudjuk hogy hogyan érte el a hatodik helyet. Reálisan Damiano Cunego idén sem lett volna a top 10-ben. Továbbra is úgy tűnik hogy Scarponi és Basso az olaszok legjobbjai a három heteseket tekintve, talán csak a hiányzó Nibali tudott volna ezen a képen árnyalni. De Gendt eredménye fenomenális, és kissé irreális is Cunego-hoz hasonlóan, bár szerintem a szöszivel ellentétben De Gendt a szökések ellenére is képes lett volna egy erős top10 eredményre valahol az 5-7 hely környékén. Purito viszont idén sem nyer három hetest, pedig mindent megtett érte és meg is érdemelte volna ha nincs a langaléta kanadai Hesjedal akinek hatalmas szíve van és mellesleg jó csapata is. Nekem eddig is szimpatikus volt, mostantól viszont a kedvencek közé lépett.
Kicsit sajnálom hogy a ponttrikóért és a hegyi trikóért nem volt akkora harc, nem hiszem hogy Puritót, vagy épp Hesjedalt érdekelte volna a piros, egyedül Cav küzdött érte, és egy ponttal mégis bukta. A zöld, akarom mondani kék trikó se nagyon hozott nagy csatákat, Amador, Pirazzi és Rabottini küzdött érte valamennyire ha már úgy alakult hogy nagyobb pontmennyiségre tettek szert. Innen hiányzott egy lelkes Garzelli, bár nem kritizálom a rendezőket a meghívók kiosztásában. A NetApp is szépen mutatta magát a versenyen, a Farnese Vini és a Colnago csillogott, egyedül az Andronira lehetett némi panasz, bár ők azért annyiszor bizonyítottak már hogy nem lehetett őket kihagyni. A ProTour csapatok között viszont volt sok olyan aki nem tudott komoly eredményeket elérni, vagy legalábbis a verseny nagy részén láthatatlan maradt. A csapatok között a Lampre nyert 10 percel a Movistar előtt, de szerintem ez egyiküket sem vígasztalja túlságosan. Többet vártam az Euskalteltől, a Vacansoleil-től, a Radioshack-től, a Lotto-tól, a Rabobanktól az FDJ-től, a Saxo-tól és a Greenedge-től is. Voltak fellángolásaik, de nem lehetett nem észrevenni hogy a Tour miatt feláldozták a Giro-t és már nem is először teszik ezt. Ez ellen tenni kellene valamit, mert hosszú távon nem tesz jót a sportágnak. Biztos vagyok benne hogy egy-két WorldTour csapat helyett Kontinenálisakat indítva még színesebb, még érdekesebb versenyt láthattunk volna, bár idén azért nem panaszkodhatunk a verseny minőségére. A baj csak az hogy ez nem a már említett csapatoknak volt köszönhető. Voltak versenyzők akik csalódást okoztak, de nem biztos hogy erre annyira fontos lenne kitérni, hisz mind hibázunk, mindenkinek vannak gyenge napjai, sőt szezonjai is. Nem lenne illdomos egy-egy versenyzőt egyetlen verseny eredménye miatt temetni.
Összességében nekem a pozitívumok, a jó dolgok miatt lesz emlékezetes a 2012-es Giro, és kiegyeznék vele ha a következő 5 évben lenne még 2-3 ilyen olasz kör. A szervezőket csak dícsérni lehet az útvonal miatt, a többnyire jó időjárásért pedig hálásak lehetünk az égieknek. Nagyon remélem hogy az idei végeredmény valóban véglegesnek tekinthető, hiszem hogy a látott teljesítmények legalább 90%-a tisztán szültetett és remélem hogy ez a jövőben is így lesz.
Szerkesztette: Nota - 29 May 2012 10:35:36

Csabikaa13
29 May 2012 16:03:43
Világbajnok

Regisztrált: 22.06.11

Széép kis összegzés , hozzátenném azt , hogy nem értem , hogy Schelck tesóknak mért csak a Tour létezik?
A Tour érdekében mindenki fel álldoz mindent , szerintem egy Giró top 5 többet ér mint egy Tour top 20 , Jó kis verseny volt a Tour ennél remélem jobb lesz , szerintem címvédés nem elkébzelhető az én esélyesem Wiggins.
Sipos János volt a Magyar kerékpározás legnagyobb alakja R.I.P.Te örökre itt élsz a szívübnkben <3

A 2012-es Tour de France tippelde bronzérmese.

A 2013-as Giro'd Italia tippelde győztese

A 100.-ik Tour de France tippelde bronzérmese.

Fresi
05 June 2012 20:27:52
Hegyi segítő

Regisztrált: 16.05.09

Hát eltelt már több, mint egy hét de azért még írnék pár gondolatot a Giro-ról.

Sajnos nem láttam minden szakaszt, de a fontosabbakat azért sikerült elcsípnem. Összességében a verseny jó volt, a szervezésre sem lehetett panasz. Kellett már egy ilyen szempontból nyugodt év a Gironak.
Hesjedal győzelme számomra teljes meglepetés, egy TOP10-es helyezésre mondjuk számítottam volna tőle, de arra, hogy meg tudja nyerni egyátalán nem. Purito előtt le a kapappal, sokan mondták, hogy semmi esélye, mert nem bírja az igazán nagy hegyeket, ennek ellenére nagyon jól ment, még az időfutamra is összeszedte magát, le a kalappal előtte.
De Gendt is jó volt, bár szerintem túlzás ez a 3. hely neki, jókor támadott a Stelvio előtt a többiek meg érthetetlen módon nem mentek utána, csak akkor amikor már majd 6 perccel vezetett, hatalmas hiba volt, főleg Scarponinak meg Bassonak, akiket leszorított a dobogóról.
Bassotól én többet vártam volna, elvére neki volt a legerősebb csapata, mégsem tudta ezt kihasználni. Mondjuk mit ér a bivaly csapat, ha nem tud menni a kapitány? Hát nem sokat. Scarponi úgy ahogy oké volt, de ősem tudtott igazán elszakadni.
Notával egyetértek Cunego messze nem volt annyira erős, viszont sokat próbálkozott így azért nem sajnálom tőle a 7. helyet.
Jól szerepelt még Uran és Heano is, nekem mindketten meglepetést okoztak, a jövőben még főszereplők lehetnek.
Pozzovivo végre hozta azt amit tud, igazából egy szakasz volt, amin gyengébben ment, ha az nincs még előbbrébb végezetett volna. De így is szép.

Azzal is egyetértek, hogy volt egy rakat olyan csapat, amely nem vette igazán komolyan a Girot, ezzel kellene kezdeni valamit, hogy mert szerintem az nem igazságos, hogy egy FDJ úgy végigtekerte a verseny, hogy Casaron kívül senki nem csinált semmit (kis túlzással persze) az Aqua e Sapone menői meg otthon nézik a versenyt. Garzelli, Di Luca, Betancour stb...
A kicsapatok viszont egész jól mentek, gondolok itt a Colnagora, a Farnesere és a Andronira is, végülis ők is nyertek szakaszt, bát Rujanoék kicsit gyengébben mentek.
Sok érdekesség volt a versenyen, sajnálom is, hogy vége lett és egy évet kell várni a Girora Sad De addig is itt a Dauphine meg lassan a Tour...
Az sem lesz egy rossz verseny azért Smile

Ugrás a fórumra:

1,052,246 egyedi látogató