Cycling Manager Hungary :: Profi Kerékpársport :: Tour de France
|
Le Tour de France
|
|
| Patrikk |
19 July 2010 17:09:58
|
|
Vízhordó ![]() Hozzászólások: 159 Regisztrált: 14.04.09 |
Szerencsétlen Schleck...
"A győztesek sosem adják fel, aki feladja sosem lesz győztes!" ![]() |
| jegember95 |
19 July 2010 17:17:08
|
Hegyi segítő![]() Hozzászólások: 287 Regisztrált: 09.07.09 |
Patrikk írta: Szerencsétlen Schleck... ![]() Ja, én is sajnálom őt, de Contador azért elég köcsög volt , mostmár végképp rühellem, mert igaz h technikai sport, de könyörgöm, ne ezen múljon már egy tour.Még a végin hajrázott is.Remélem a Tourmalet-en neki is lesz majd vmi baja ![]() |
|
|
|
| Sipetya |
19 July 2010 17:23:09
|
|
Hegyi segítő ![]() Hozzászólások: 427 Regisztrált: 15.04.09 |
Inkább nem mondok semmit sem...
![]() |
|
|
|
| Dragon |
19 July 2010 17:32:01
|
|
Hegyi segítő ![]() Hozzászólások: 371 Regisztrált: 10.07.09 |
Szegény Shlecket sajnálom de szerintem fel ért volna a lejtmenetbe ha nem lett volna elöl Samu.
A 2010-es Tour de France tippelde nyertese. A 2010-es La Vuelta Espana tippelde ezüstérmese. A 2011-es La Vuelta Espana tippelde nyertese. SIPOS JÁNOS SOSEM FELEDÜNK EL! |
|
|
|
| Nota |
19 July 2010 17:32:31
|
Tour de France győztes![]() Hozzászólások: 661 Regisztrált: 17.04.09 |
Na most miért is köcsög Alberto? Azért mert miután támadta őt Schleck visszatámadott? Az meg hogy ki vált bénán nem Contador dolga. Andy elcseszte és nem tudott már felzárkózni, ennyi. Nem tudom hogy gondoltátok volna hogy várja meg, miközben nem egyedül ment, ott volt vele Samu meg Menchov is és őket is meg kellett volna győzni hogy várjuk már meg ugyan szegény srácot mert nem tud váltani! Ez technikai sport, és nem lehet egymást bevárni. Lehet itt fair-séggel jönni, de az élet nem fair, és el lehet hinni hogy fordított esetben senki nem várt volna Albertora. Elhiszem hogy van aki Andy-nek szurkol és nekik szomorú látni hogy ezzel kap ki, de most 30 másodpercről beszélünk. Ezt még simán vissza is hozhatná holnapután. A 2009-es Giro d'Italia tippelde győztese A 2009-es Tour de France tippelde győztese |
|
|
|
| jegember95 |
19 July 2010 17:39:01
|
Nota írta: Na most miért is köcsög Alberto? Azért mert miután támadta őt Schleck visszatámadott? Az meg hogy ki vált bénán nem Contador dolga. Andy elcseszte és nem tudott már felzárkózni, ennyi. Nem tudom hogy gondoltátok volna hogy várja meg, miközben nem egyedül ment, ott volt vele Samu meg Menchov is és őket is meg kellett volna győzni hogy várjuk már meg ugyan szegény srácot mert nem tud váltani! Ez technikai sport, és nem lehet egymást bevárni. Lehet itt fair-séggel jönni, de az élet nem fair, és el lehet hinni hogy fordított esetben senki nem várt volna Albertora. Elhiszem hogy van aki Andy-nek szurkol és nekik szomorú látni hogy ezzel kap ki, de most 30 másodpercről beszélünk. Ezt még simán vissza is hozhatná holnapután. Na jó van talán egy kicsit túloztam Contadorral kapcsolatban, de azért a füttyszó befigyelt a trikóátvételkor
Szerkesztette: jegember95 - 19 July 2010 17:39:18 |
|
|
|
| Patrikk |
19 July 2010 17:47:50
|
|
Itt maximum akkor lehetett volna szó bevárásról, meg akkor lehetne esetleg unfairnak nevezni Contadort ha nem lett volna vele Sánchez és Menchov.Így viszont semmiféleképp.
|
19 July 2010 17:55:55
|
|
Csapattulajdonos![]() Hozzászólások: 526 Regisztrált: 10.04.09 |
Jajjj de érdekes szakasz volt! Mi Andy melléváltásában a tanulság? NEM szabad SRAM felszerelést venni. ![]() Félretélve a tréfát (nem azon múlt higgyétek el...), szerintem nagy megosztás lesz az egész kerékpárvilágban erről a meg nem várásról. Őszintén szólva ideális megoldás nem lett volna, nézzük a két lehetőséget: Contador megy amikor Andy technikai problémával küzd. Mint tudjuk ez történt. A szurkolók szemében nem éppen szimpatikus emiatt Alberto, de ha az észérveket nézzük akkor menni kellett neki. Sipi is gyakran mondja hogy akkor kell menni amikor időt lehet hozni - az elöl lévő trió ezt tökéletesen végrehajtotta. Meg elvégre mégiscsak kerékpárversenyen vagyunk, nem jótékonysági rendezvényen. Contador nem megy amikor Andy technikai problémával küzd. Nem ez történt. A szurkolók szemében pozitív lett volna Contador jelleme. Viszont ha megáll és netán emiatt elbukta volna a Tourt (mondjuk Andy tartja vele a lépést a hegyen, a TT-n meg sárga trikóban Sastrei teljesítménnyel megőrzi azt) akkor a csapatvezetőtől kezdve a saját szurkolóin keresztül a szponzorral befejezőleg mindenki őt szidná, fanyalogna. Zárásként pedig annyit mondanék hogy én nem itélem el emiatt Contadort, de azt sem mondom hogy szépen csinálta amit csinált. Kerékpárverseny volt! |
|
|
|
| Sipetya |
19 July 2010 18:43:10
|
|
Hegyi segítő ![]() Hozzászólások: 427 Regisztrált: 15.04.09 |
Azt megértem hogy Contadornak mennie kellett Samuékkal, de akkor minek ment izomból? Kanyarokba úgy ment be mint soha máskor...Szerintem az lett volna a helyes megoldás, ha nem vezet, de nem ez történt. pedig most elszakadhatott volna Andy, Contador hátul maradt, aztán amikor váltott akkor lentebb tette a láncot, szóval csak gyorsítani akart. Szerkesztette: Sipetya - 19 July 2010 18:46:01 ![]() |
|
|
|
| Monof |
19 July 2010 19:02:44
|
|
Csapattulajdonos ![]() Hozzászólások: 437 Regisztrált: 12.04.09 |
Én az egészre azt mondom, hogy pénz. Itt arról van szó, hogy aki nyer, az kap pénzt, komoly pénzek vannak a támogatóknál, stb. Ez nem az urak sportja, mint régen volt. De ha jól meggondoljátok, ez már sehol sem divat. F1be se szent semmi, fociban sem, akkor miért pont itt lenne az. Teljesen korrekt megmozdulás. Sajnálom Andy-t mert jó gyerek, de hát ez is már lassan technikai sport, rosszkor esett le neki a lánc. Lehet h az időfutamon Contador fog hatalmasat borulni, mert mondjuk törik a villa és akkor Andy se állna meg segíteni neki.... "Az élet szép, csak élni tudni kéne... " Az oldal és a csapat egyik alapító tagja. 2011-es Giro d'Italia tippelde győztese |
| Fresi |
19 July 2010 19:07:02
|
Hegyi segítő![]() Hozzászólások: 347 Regisztrált: 16.05.09 |
Én úgy láttam hogy elől esett le a lánc, az pedig akkor szokott megtörténni, ha valaki leteszi kistányérra. Valószínű, hogy Andy nagytányéron indult meg. Nagyon szívesen megnéztem volna, hogy mannyire tud elmenni, ha nincs ez a kis technikai hiba. Alberto is nehézkesen vette át a támadást, ugyanis már visszaült a nyeregbe.,, Balszerencsés volt Schleck. De emlékezzük vissza arra is amikor a csúszós-vizes szakaszon megvárták a többiek így nem került hátrányba, másnap meg pont a bukás után tudott előnyt kovácsolni magának amikor Cancellarara tette a kereket a kockaköves szakaszon. Én nem kedvelem Contadort de azt kell, hogy mondjam, hogy igaza volt, mennie kellett, ez vereny nem pedig jótékonysági rendezvény. Fordított esetven a luxemburgi is ment volt ing-gatya. |
|
|
|
| Szasza78 |
19 July 2010 20:12:34
|
Vízhordó![]() Hozzászólások: 222 Regisztrált: 21.05.09 |
Én Sipetyával értek egyet. Úgy lett volna szimpatikusabb Contador, ha nem vezet csak megy Menchov-ékkal. Még neki is befigyelhet egy esés is akár, vagy bármi ami miatt akár fel is kell adja a Tourt. |
|
|
|
| Lighter33 |
19 July 2010 20:37:06
|
|
Hegyi segítő ![]() Hozzászólások: 362 Regisztrált: 17.04.09 |
Fresi írta: Én úgy láttam hogy elől esett le a lánc, az pedig akkor szokott megtörténni, ha valaki leteszi kistányérra. Valószínű, hogy Andy nagytányéron indult meg. Nagyon szívesen megnéztem volna, hogy mannyire tud elmenni, ha nincs ez a kis technikai hiba. Alberto is nehézkesen vette át a támadást, ugyanis már visszaült a nyeregbe.,, Balszerencsés volt Schleck. De emlékezzük vissza arra is amikor a csúszós-vizes szakaszon megvárták a többiek így nem került hátrányba, másnap meg pont a bukás után tudott előnyt kovácsolni magának amikor Cancellarara tette a kereket a kockaköves szakaszon. Én nem kedvelem Contadort de azt kell, hogy mondjam, hogy igaza volt, mennie kellett, ez vereny nem pedig jótékonysági rendezvény. Fordított esetven a luxemburgi is ment volt ing-gatya. Én is abszolút ezen a véleményen vagyok. Fordított esetben ő sem állt volna meg, sőt ő nem is állt meg. Kis túlzással örülhet, hogy nem 5 perces hátránnyal ment ki a másnapi szakaszra, amikor elesett azon a szar szakaszon. ![]() |
|
|
|
| Patrikk |
19 July 2010 20:46:13
|
|
"Az élet mindig kiegyenlíti a dolgokat." Eshet itt még Contador is...
| jegember95 |
19 July 2010 20:53:51
|
Am az nagyon érdekes h Sipiék a közvetítés elején pont beszéltek a technikai hibákról, erre tessék. |
|
|
|
| Patrikk |
19 July 2010 21:20:20
|
|
Egyébként még ehhez a "menni - vagy nem menni" témához visszatérve, így jobban átgondolva egy vérbeli sportolónak itt mennie KELLETT.Ilyenkor nem gondol arra hogy most az emberek ezt meg ezt fogják róla gondolni, hanem csakis arra hogy itt az esély megnyerni a Tourt.Ha én lettem volna a helyébe, én is mentem volna, és szerintem ilyen profiszinten (ahogy Monof írta a mai sportéletben már nem igazán játszik előzékenység, a "kedvesség" ) ki is kell kőkeményen használni az ilyen lehetőségeket, ugye a szponzorok, a pénzdíjak és még azért remélhetőleg valamennyire a maga a győzelem miatt is. ( és akkor kivétel Armstrong esete ( erősíti a szabályt ), ő ember tudott maradni ebben a mai pénzorientált világban). ( De mégegyszer mondom Contadort se ítélem el azért amit csinált, a mai világban ezt kell csinálni, ritkaság aki ki tudja zárni a pénzt, szponzorokat stb.
Szerkesztette: Patrikk - 19 July 2010 21:31:08 "A győztesek sosem adják fel, aki feladja sosem lesz győztes!" ![]() |
| Monof |
19 July 2010 21:38:23
|
|
Nézd, Armstrong is a pénz miatt tért vissza... Ulle csinálta jól, ő úgy voltult vissza h 2006ban megnyerhette volna a tour, és akkor a para..t, g..ci f..szopó franciák kizárták.. Szóval ő a csúcson hagyta abba. Ő a mester. Nagyon csípem a srácot.
"Az élet szép, csak élni tudni kéne... " Az oldal és a csapat egyik alapító tagja. 2011-es Giro d'Italia tippelde győztese |
| Patrikk |
19 July 2010 21:51:24
|
|
Hááát nem tudom. Én egy nagyon erős párhuzamot érzek Armstrong és Schumacher között.Mindkettejüknek meg van mindenük ( anyagilag ) Szerintem csak azért tértek vissza mert ez az életük, ezt az életformát élték évtizedekig és nem bírtak hozzászokni a semmittevéshez, pedig minden anyagi dolog adott volt hozzá.
| Monof |
19 July 2010 21:56:28
|
|
És megérte nekik visszatérni???? Mert úgy mentek "nyugdíjba" hogy a csúcson voltak... De így... hogy fognak? Mint a leírt harcosok.. És ez szerintem nem jó. Én nem szerettem volna azt látni, hogy Ulle szenved a touron, leszakad, ne megy neki és a vert mezőnyben jön be... "Az élet szép, csak élni tudni kéne... " Az oldal és a csapat egyik alapító tagja. 2011-es Giro d'Italia tippelde győztese |
| Dranzer |
19 July 2010 21:56:31
|
U23-as versenyző![]() Hozzászólások: 52 Regisztrált: 29.05.09 |
Patrikk írta: "Az élet mindig kiegyenlíti a dolgokat." Eshet itt még Contador is... Ami azt illeti, éppen ezzel egyenlítődött ki a dolog, hiszen Contador a prológon rávert Andy-re rendesen, aztán azon a macskaköves szakaszon meg neki volt valami zűrje és így került összetettben elé Schleck. Nemde? ![]() |
|
|
|
| Ugrás a fórumra: |

, mostmár végképp rühellem, mert igaz h technikai sport, de könyörgöm, ne ezen múljon már egy tour.Még a végin hajrázott is.Remélem a Tourmalet-en neki is lesz majd vmi baja