11 June 2026 10:13:12
Üzenőfal
Üzenet küldéséhez be kell jelentkezni

26 August 2015 10:25:36
Mi a helyzet a ligával?

04 August 2015 18:44:12
Válaszod meg is kaptad Grin Smile

04 August 2015 14:28:39
Most már elmondod mit találtál ki?

04 August 2015 14:05:53
Sikerült letölteni a játékot akinek gondja volt? Ha az én linkemmel nem ment most már fent van másik verzió is(CODEX)

28 July 2015 19:09:01
Indulhat is a PCM 11-es móka! Smile

Archívum
Felhasználók
Online vendégek: 1

Online tagok: 0

Regisztráltak: 928
Legújabb tag: Iyuit01
Bejelentkezés
Felhasználónév

Jelszó

Még nem regisztráltál?
Regisztráció

Elfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése
Szavazás
Kis Dario kalandjai videős vagy szöveges formátumban legyen?

Szavazáshoz be kell jelentkezni
Cycling Manager Hungary :: Profi Kerékpársport :: Tour de France
 Téma nyomtatása
Tour de France kedvcsináló
t_o_m_i
#21 Hozzászólás nyomtatása
30 June 2011 12:20:00
U23-as versenyző

Regisztrált: 18.05.09

Szasza78 írta:
Monof írta:
Szasza78 írta:
Monof írta:
Azért Szasza...
Ez majd úgy is ott derül ki, hogy Pl. Andy mennyire fog feltámadni a svájci kör után. Mert ha látványosan, akkor ott vmi nem stimmel. Biztos, hogy még megy a dopping, de azért már jóval kisebb mértékben, mint a hőskorszakban a nagy texasi kedvenccel.... (Természetesen Ulle is doppingolt, nem ezt vitatom)

Persze nyilván majd meglátjuk.
De azt azért csak figyeljétek meg, hogy ha egy versenyző "formában van" (használjuk ezt a kifejezést), megy szinte ha kell, ha nem. Tényleg látszik rajta az erő. És az nem fogható a pszichikai felkészülésre, hiszen egy ilyen versenyre mindenki jól felkészül mentálisan.
Egy ideig szürke egerek a mezőnyben, majd láss csodát erőre kapnak és szakaszokat nyernek, vagy folyamatosan szöknek.

Cunego-nak és Ballan-nak szoktak ilyen látványos feltámadásaik lenni.

No meg persze a nagymenőket érdemes megnézni kisebb versenyeken... Pl: Shleck brothers
Vagy Armstrong utolsó tour-ját.
Ott látszott, hogy nincs "formában"

Hát igen, ez így van. A franciákon is látszik, hogy ők viszonylag tisztán mennek. De hát sok eredményt nem is érnek el....

Igen, a franciákat nagyon büszke népnek gondolom és nagy szégyen lenne számukra, ha "hazai pályán" buknának meg doppinggal.

Amúgy erről már volt téma, mármitn a doppingról, és ez a fajta negatv hozzáállás nekem kb. még a kedvem is elvette attól, hogy egyáltalán olvassam, hogy mi történt egyes szakaszokon, szal nem pont Tour kedvcsináló lett a topik. De nem értem amit fentebb ovlastam, hogy mindenki fullosan felkészül pszichikailag is egy egy versenyre, hát pont ez a lényeg, hogy különböző emberek, adott szituációra különbözőképpen reagálnak, lehet, hogy valaki nem tud meglépni egy hegyen, és az első próba után depis lesz, mást meg százszor vernek agyon aztán mégis mint ha meg se történt volna, és ezen persze pszihológusok segíthetnek, de szerintem kb ilyen dolgok döntenek, vagy amikor valakire mondják, hogy mekkora szíve van,akkor ott is csak arról lenne szó, hogy aztaa, nézd még mindig bírja, és kitart, biztos sok koksz van benne....

Monof
#22 Hozzászólás nyomtatása
30 June 2011 12:30:01

Csapattulajdonos

Regisztrált: 12.04.09

t_o_m_i írta:
Szasza78 írta:
Monof írta:
Szasza78 írta:
Monof írta:
Azért Szasza...
Ez majd úgy is ott derül ki, hogy Pl. Andy mennyire fog feltámadni a svájci kör után. Mert ha látványosan, akkor ott vmi nem stimmel. Biztos, hogy még megy a dopping, de azért már jóval kisebb mértékben, mint a hőskorszakban a nagy texasi kedvenccel.... (Természetesen Ulle is doppingolt, nem ezt vitatom)

De azt azért csak figyeljétek meg, hogy ha egy versenyző "formában van" (használjuk ezt a kifejezést), megy szinte ha kell, ha nem. Tényleg látszik rajta az erő. És az nem fogható a pszichikai felkészülésre, hiszen egy ilyen versenyre mindenki jól felkészül mentálisan.
Egy ideig szürke egerek a mezőnyben, majd láss csodát erőre kapnak és szakaszokat nyernek, vagy folyamatosan szöknek.

No meg persze a nagymenőket érdemes megnézni kisebb versenyeken... Pl: Shleck brothers

Hát igen, ez így van. A franciákon is látszik, hogy ők viszonylag tisztán mennek. De hát sok eredményt nem is érnek el....

Igen, a franciákat nagyon büszke népnek gondolom és nagy szégyen lenne számukra, ha "hazai pályán" buknának meg doppinggal.

Amúgy erről már volt téma, mármitn a doppingról, és ez a fajta negatv hozzáállás nekem kb. még a kedvem is elvette attól, hogy egyáltalán olvassam, hogy mi történt egyes szakaszokon, szal nem pont Tour kedvcsináló lett a topik. De nem értem amit fentebb ovlastam, hogy mindenki fullosan felkészül pszichikailag is egy egy versenyre, hát pont ez a lényeg, hogy különböző emberek, adott szituációra különbözőképpen reagálnak, lehet, hogy valaki nem tud meglépni egy hegyen, és az első próba után depis lesz, mást meg százszor vernek agyon aztán mégis mint ha meg se történt volna, és ezen persze pszihológusok segíthetnek, de szerintem kb ilyen dolgok döntenek, vagy amikor valakire mondják, hogy mekkora szíve van,akkor ott is csak arról lenne szó, hogy aztaa, nézd még mindig bírja, és kitart, biztos sok koksz van benne....

Ebben igazad van, a nagy szív kifejezés, a hajtás, akarásra utal. Nem a kokszra.
"Az élet szép, csak élni tudni kéne... "

Az oldal és a csapat egyik alapító tagja.

2011-es Giro d'Italia tippelde győztese

www.cycling-manager.hu
Monof
#23 Hozzászólás nyomtatása
30 June 2011 12:30:21

Csapattulajdonos

Meg tudod, mindig is központi téma lesz a dopping... Sajnos.

www.cycling-manager.hu
t_o_m_i
#24 Hozzászólás nyomtatása
30 June 2011 12:42:34
U23-as versenyző

Monof írta:
t_o_m_i írta:
Szasza78 írta:
Monof írta:
Szasza78 írta:
Monof írta:
Azért Szasza...

Ebben igazad van, a nagy szív kifejezés, a hajtás, akarásra utal. Nem a kokszra.

Értem én, hogy mire utal, csak az elöbbiekben kb mindenre a koksz volt a válasz, és hát ki tud nagyon akarni? nagyon hajtani? ki bírja szinte már emberfeletti erővel? aki kokszol, ezért írtam. (némi iróniával)

Monof
#25 Hozzászólás nyomtatása
30 June 2011 12:44:42

Csapattulajdonos

Hm.. ebben is van igazság. Egyébként szerintetek Conti behúzza, vagy érik majd a meglepetés?

www.cycling-manager.hu
t_o_m_i
#26 Hozzászólás nyomtatása
30 June 2011 12:48:06
U23-as versenyző

Monof írta:
Hm.. ebben is van igazság. Egyébként szerintetek Conti behúzza, vagy érik majd a meglepetés?

Szerintem Contador nyeri, bár én nem értek hozzá, de szerintem hegyen nincs párja (a jelenlegi mezőnyben). Én személy szerint neki szurkolok, na meg a Movistarnak, bár kedvenc Sándorom ugye nem lehet itt.
Szerkesztette: t_o_m_i - 30 June 2011 12:52:04

Fresi
#27 Hozzászólás nyomtatása
30 June 2011 12:53:47
Hegyi segítő

Regisztrált: 16.05.09

t_o_m_i írta:
Monof írta:

Szerintem Contador nyeri, bár én nem értek hozzá, de szerintem hegyen nincs párja (a jelenlegi mezőnyben).

a
Szerintem ha olyan formában lesz, mint a Giro-n akkor simán megnyerni. Már írtam többször, hogy a többieknek az az esélyük, hogy Contador lábaiban még benne van a Giro és ez majd valamelyik szakaszon kijön rajta.
De az, hogy nincs rossz formában a spanyol jelzi, hogy mindkét bajnokságon 2. lett.
Szóval én a zizimet Cantadorra tenném. Egyébként meg Bassonak vagy Evansnak is nagyon örülnék. De most nekik inkább a dobogó lehet a cél...

Szasza78
#28 Hozzászólás nyomtatása
30 June 2011 12:57:25
Vízhordó

Regisztrált: 21.05.09

t_o_m_i írta:
Monof írta:

Szerintem Contador nyeri, bár én nem értek hozzá, de szerintem hegyen nincs párja (a jelenlegi mezőnyben). Én személy szerint neki szurkolok, na meg a Movistarnak, bár kedvenc Sándorom ugye nem lehet itt.

Egyértelműen Contador. (ha nem éri baleset)

Hiszen nyilatkozta, hogy a hegyeken már "formában" lesz.
Szerkesztette: Szasza78 - 30 June 2011 12:58:09
Rasszizmus = Tapasztalat
Terrorista = Hazafi

Monof
#29 Hozzászólás nyomtatása
30 June 2011 13:00:50

Csapattulajdonos

Fresi írta:
t_o_m_i írta:
Monof írta:

Szerintem Contador nyeri, bár én nem értek hozzá, de szerintem hegyen nincs párja (a jelenlegi mezőnyben).

a
Szerintem ha olyan formában lesz, mint a Giro-n akkor simán megnyerni. Már írtam többször, hogy a többieknek az az esélyük, hogy Contador lábaiban még benne van a Giro és ez majd valamelyik szakaszon kijön rajta.
De az, hogy nincs rossz formában a spanyol jelzi, hogy mindkét bajnokságon 2. lett.
Szóval én a zizimet Cantadorra tenném. Egyébként meg Bassonak vagy Evansnak is nagyon örülnék. De most nekik inkább a dobogó lehet a cél...

Osztom a nézeteket. Én is Continak örülnék, nekem szimpatikus a kis spanyol. Amikor edzett, megállt fényképekre a szurkolókkal, ergó nem a nagyképűség jön le nekem. Persze a többiek is szimpatikusak, szóval mindenkinek csak örülni fogok.
De én is Contira teszek, de a többiek... Hát... Bassó nem tudom mennyire épült fel és zavarta meg a felkészülésben a balesete, Evans... érkezni tuti fog, de hogy ez mire lesz elég, nem tudom, Andynek ha jó a formája, mindenre képes, ez itt a fő kulcs, meg hogy merni fog-e támadni, oda meri-e tenni igazán magát. Frank formája kérdéses, szerintem nem fog beleszólni a TOP 3-ba. Klöden hozni fogja, amit tud, sajnos ez kevés lesz a dobogóra. Levi... nem hinném. Szerintem Wiggins esélytelen, nem bírja az igazán nagy hegyeket. Samu bácsi meg.. nem rossz, nem rossz, de az a pici hiányzik, ami kell a Tour megnyeréséhez. Remélem mindenkit leírtam. Smile

www.cycling-manager.hu
tibo
#30 Hozzászólás nyomtatása
30 June 2011 13:30:05

Csapattulajdonos

Regisztrált: 18.04.09

Na a politikát ne vigyük bele, mert azt utálom !
Úgy döntöttem holnap reggel teszem a ki a teljes cikket.
És a Touron kívül másról is lesz szó.

Monof
#31 Hozzászólás nyomtatása
30 June 2011 13:33:23

Csapattulajdonos

tibo írta:
Na a politikát ne vigyük bele, mert azt utálom !
Úgy döntöttem holnap reggel teszem a ki a teljes cikket.
És a Touron kívül másról is lesz szó.

Megjött Tibó tábornok... Viiiiigyázz!
Rendesen fórumozni... IIIIIndulj... Grin

www.cycling-manager.hu
zaratt
#32 Hozzászólás nyomtatása
30 June 2011 14:16:06
Ifi versenyző

Regisztrált: 27.07.10

Szasza78 írta:
t_o_m_i írta:
Szasza78 írta:
http://sportgeza....n_nyernek/

Ez a mondat különösen tetszik:

"A 28 éves bringás szerint fáradtsága az első héten lesz leginkább érezhető, ott kell túlesnie a holtponton, hogy mire a Pireneusokba ér a mezőny, addigra ismét jó formába lendüljön."

Jó formába...persze!
Aztán mitől kerülne valaki formába a második felére egy ilyen kimerítő körversenynek, ha nem a jó öreg koksztól?! Smile

szóval Te még sosem hallottál olyat (más sportokban akár), hogy formaidőzítés? Vagy, hogy ha az első héten pihen, utána jobban tud majd menni?

De hallottam.
A "formaidőzítés" pontosan azt jelenti amit leírtam.
Mivel a Giro után kicsit még pihentetni kell a szervezetet, hogy regenerálódjon a túlzott igénybevételt követően.(Értsd: szünetet kell tartani a doppinggal) Egyéb esetben ott áll meg a szíve a pályán.

Majd a hegyekre tolják megint bele a teljesítményfokozókat, hogy "formába" lendüljön.

Pontosan ezt jelenti...

Márpedig formaidőzítés létezik, legalább annyira, mint a dopping. Egyébként verseny közben már nem használnak teljesítményfokozókat, azt a "pihenés" alatt nyomják. Pihenőidőszakban szedik/lövik amit kell, megvárják, míg felszívódik és kitisztul a vérük, felmennek szépen egy magaslati edzőtáborba, faszán ráedzenek, leveszik a már tiszta, de korábban doppingolt és a magaslati edzőtábor miatt oxigéndús vért. Kis tasakocskákban eltárolják, megint szedik/lövik amit kell, majd jöhet a vértranszfúzió: doppingolt vér le, extra oxigéndús, tiszta vér be...és már kezdődik is a verseny. Persze a biztonság esetére a kis tasakokból marad még bőven, amit adott esetben rendkívül kis mennyiségben a verseny alatt is használnak. Így bukott meg Alberto is tavaly: egy kevéske doppingszer maradt a korábban levett vérében, amit a tour alatt toltak bele...kicsit elszámították magukat.

Egyébként meg, ha nem is ilyen módszerrel, de az összes többi sportágban is doppingolnak, csakhogy a kerékpárban 10szer vagy 20szor annyi ellenőrzés van, mint máshol, így nem csoda, hogy 10szer, 20szor annyi a doppingeset is. A hírhedt Fuentes doktor laboratóriumában ott volt a komplett barcelona és real madrid focicsapatának mintája is, csakúgy, mint nadalé és egy rakat más sportolóé.

Szasza78
#33 Hozzászólás nyomtatása
30 June 2011 15:31:29
Vízhordó

zaratt írta:
Szasza78 írta:
t_o_m_i írta:
Szasza78 írta:
http://sportgeza....n_nyernek/

Ez a mondat különösen tetszik:

"A 28 éves bringás szerint fáradtsága az első héten lesz leginkább érezhető, ott kell túlesnie a holtponton, hogy mire a Pireneusokba ér a mezőny, addigra ismét jó formába lendüljön."

Jó formába...persze!
Aztán mitől kerülne valaki formába a második felére egy ilyen kimerítő körversenynek, ha nem a jó öreg koksztól?! Smile

szóval Te még sosem hallottál olyat (más sportokban akár), hogy formaidőzítés? Vagy, hogy ha az első héten pihen, utána jobban tud majd menni?

De hallottam.
A "formaidőzítés" pontosan azt jelenti amit leírtam.
Mivel a Giro után kicsit még pihentetni kell a szervezetet, hogy regenerálódjon a túlzott igénybevételt követően.(Értsd: szünetet kell tartani a doppinggal) Egyéb esetben ott áll meg a szíve a pályán.

Majd a hegyekre tolják megint bele a teljesítményfokozókat, hogy "formába" lendüljön.

Pontosan ezt jelenti...

Márpedig formaidőzítés létezik, legalább annyira, mint a dopping. Egyébként verseny közben már nem használnak teljesítményfokozókat, azt a "pihenés" alatt nyomják. Pihenőidőszakban szedik/lövik amit kell, megvárják, míg felszívódik és kitisztul a vérük, felmennek szépen egy magaslati edzőtáborba, faszán ráedzenek, leveszik a már tiszta, de korábban doppingolt és a magaslati edzőtábor miatt oxigéndús vért. Kis tasakocskákban eltárolják, megint szedik/lövik amit kell, majd jöhet a vértranszfúzió: doppingolt vér le, extra oxigéndús, tiszta vér be...és már kezdődik is a verseny. Persze a biztonság esetére a kis tasakokból marad még bőven, amit adott esetben rendkívül kis mennyiségben a verseny alatt is használnak. Így bukott meg Alberto is tavaly: egy kevéske doppingszer maradt a korábban levett vérében, amit a tour alatt toltak bele...kicsit elszámították magukat.

Egyébként meg, ha nem is ilyen módszerrel, de az összes többi sportágban is doppingolnak, csakhogy a kerékpárban 10szer vagy 20szor annyi ellenőrzés van, mint máshol, így nem csoda, hogy 10szer, 20szor annyi a doppingeset is. A hírhedt Fuentes doktor laboratóriumában ott volt a komplett barcelona és real madrid focicsapatának mintája is, csakúgy, mint nadalé és egy rakat más sportolóé.

Ne haragudj, de nagy butaságot írtál.
Miért doppingolnának a pihenőidő alatt?!
Annak semmi értelme nem lenne.
Ha kitisztul a gyógyszer a vérből, akkor hogyan képes hatni?

A vérdoppingot pedig a '80-'90-es években használták, azóta már az EPO-val is "végeztek" a dopping ellenőrei.

Mára megint újabb szerek vannak, amiket még nem is ismerünk. (a menő sportorvosok és laboránsokon kívül)

A jövő doppingja szvsz a génmanipuláció.
Sőt megkockáztatom, hogy lassan elkezdenek edzeni azok a -most még gyerekek- akiken már végrehajtottak különböző beavatkozásokat még fogantatásuk előtt.

Úgyhogy a közeljövőben szerintem sorra jönnek majd az Usain Bolt-hoz hasonló úttörők akik tömegével döntögetik majd a rekordokat minden sportágban!

És ez nem valami sci-fi... majd meglátjátok Smile
Szerkesztette: Szasza78 - 30 June 2011 15:32:42
Rasszizmus = Tapasztalat
Terrorista = Hazafi

zaratt
#34 Hozzászólás nyomtatása
30 June 2011 16:44:37
Ifi versenyző

Regisztrált: 27.07.10

Ez nem úgy működik, hogy bedobsz egy tablettát, és egész nap duzzadsz az erőtől. Ezeket a szereket kúraszerűen kell alkalmazni hogy legyen hatásuk, és nem egy-két órára növeli a teljesítményt, hanem hosszabb periódusokra (hetekre, akár hónapokra).

A vérdoppingról: a belga Humo magazinnak nyilatkozott egy neve elhallgatását kérő Astanás kerekes (Contador tavalyi csapattársa):

"A Dauphiné és a Tour között Contador vérét lecsapolták, csak kis tasakonként, hogy a vérértékei ne különbözzenek a biológiai útlevélben jegyzettekhez képest. A lecsapolás akkor történt, amikor még lehettek klenbuterol nyomai a vérében. Azok a részecskék a vértasakban voltak, egészen addig, míg vissza nem jutatták a szervezetébe."

Arra a kérdésre, hogy a biológiai útlevél program ellenére továbbra is folyik a vérátömlesztés és vérdopping, az Asztana versenyzője így felelt: "Természetesen. De kis adagokban (150cc). Korábban a versenyzők a Tour alatt két-három nagyobb adagot (400-500cc) is használtak. Ezt most már nem tehetik meg a biológiai útlevél program és a vérértékekben előidézett ingadozás miatt."

De a lényegről: nagyon remélem, hogy jó kis Tournak nézünk elébe, én alapvetően spanyol-fan vagyok (Smile természetesen Valverde a kedvencem) így Contadort is bírom, de Schleckék is nagyon szimpik. Ráadásul Contador már annyira kiemelkedik a mezőnyből, hogy most már Andynek fogok drukkolni, hogy egészen a végéig legyenek izgalmak. A többiek (Basso, Evans, Van Den Broeck, Leipheimer, Samu Sanchez, Gesink, F. Schleck) szerintem maximum a dobogóért fognak küzdeni, Contival és Schleckkel egyikük sem tudja tartani a lépést a hegyekben, ott pedig hipp-hopp össze lehet szedni több percet.
Szerkesztette: zaratt - 30 June 2011 16:56:05

Szasza78
#35 Hozzászólás nyomtatása
30 June 2011 16:52:37
Vízhordó

zaratt írta:
Ez nem úgy működik, hogy bedobsz egy tablettát, és egész nap duzzadsz az erőtől. Ezeket a szereket kúraszerűen kell alkalmazni hogy legyen hatásuk, és nem egy-két órára növeli a teljesítményt, hanem hosszabb periódusokra (hetekre, akár hónapokra).

A vérdoppingról: a belga Humo magazinnak nyilatkozott egy neve elhallgatását kérő Astanás kerekes (Contador tavalyi csapattársa):

"A Dauphiné és a Tour között Contador vérét lecsapolták, csak kis tasakonként, hogy a vérértékei ne különbözzenek a biológiai útlevélben jegyzettekhez képest. A lecsapolás akkor történt, amikor még lehettek klenbuterol nyomai a vérében. Azok a részecskék a vértasakban voltak, egészen addig, míg vissza nem jutatták a szervezetébe.”

Arra a kérdésre, hogy a biológiai útlevél program ellenére továbbra is folyik a vérátömlesztés és vérdopping, az Asztana versenyzője így felelt: „Természetesen. De kis adagokban (150cc). Korábban a versenyzők a Tour alatt két-három nagyobb adagot (400-500cc) is használtak. Ezt most már nem tehetik meg a biológiai útlevél program és a vérértékekben előidézett ingadozás miatt.”

De a lényegről: nagyon remélem, hogy jó kis Tournak nézünk elébe, én alapvetően spanyol-fan vagyok (Smile természetesen Valverde a kedvencem) így Contadort is bírom, de Schleckék is nagyon szimpik. Ráadásul Contador már annyira kiemelkedik a mezőnyből, hogy most már Andynek fogok drukkolni, hogy egészen a végéig legyenek izgalmak.

Az első bekezdésedhez szólnék hozzá.
Alapvetően igazad van, valóban így működik a nagy többségük, de nem mindegyik.
Az EPO pl. nem, ott egy-két nappal a kívánt csúcshatás előtt kell alkalmazni.

Én pedig a Shleck testvéreknek szurkolok.
Rasszizmus = Tapasztalat
Terrorista = Hazafi

Fresi
#36 Hozzászólás nyomtatása
30 June 2011 17:15:22
Hegyi segítő

Regisztrált: 16.05.09

Én úgy tudom, hogy az epo-t is kúrában kell alkamazni. Egy 3 hónapos kúra ára 180 000 ft, bár ezt már olyan 4-5 hallottam.

hazmesterzs
#37 Hozzászólás nyomtatása
30 June 2011 20:21:02

Vízhordó

Regisztrált: 26.05.09

Basszus még ha a ráncaimat is simítaná, simán befizetnék egyreGrin

tibo
#38 Hozzászólás nyomtatása
01 July 2011 08:50:15

Csapattulajdonos

Regisztrált: 18.04.09

kephost.hu/kep/2011/07/11_.jpg

Nota
#39 Hozzászólás nyomtatása
01 July 2011 09:04:25
Tour de France győztes

Regisztrált: 17.04.09

Hagyjuk már a dopping kérdését! Lehet ezen pörögni, de egyikünk sem tudja az igazat a versenyzőkről, csak azokat a médiumokat olvassuk amik a doppingvádakkal adják el magukat. Ez is már hogy egy meg nem nevezett Astana-s mit nyilatkozik... Totál vicc az egész, hisz HA Conta doppingol akkor nem azért veszi körbe magát a spanyol haverjaival hogy aztán egy irígy kis kazak pöcs tudjon mindent és kitálaljon persze névtelenül. Arról nem is beszélve hogy ha ez valós hír lenne akkor az újságnak ki kellene adnia az informátort a hatóságoknak. Kacsa az egész, a média undorító fogása. Ettől még doppingolhatott a spanyol, de ne ezzel foglalkozzunk. Én mint nem kezdő kerékpár rajongó igenis látom hogy tisztult a sportág. Igen, ez egy fizikális sport, itt mindig sokkal fontosabb lesz a dopping mint a labdás sportokban, de úgy néz ki hogy a harc nem hiába való, vagy legalábbis nem teljesen. Biztos vagyok benne hogy sokkal több focista szed doppingszereket mint kerékpáros. Biztos hogy a tenisz férfi elitjének minimum 50%-a használ bizonyos szereket, hogy a női mezőny férfi izomzatú tagjainál nem mindenki a szüleinek köszönheti a tesztoszteronját. Tuti hogy az amerikai "major" sportolók legalább felét szisztematikusan "építik". Valahogy mégis mindig a kerékpárról van szó ha doppingról hallunk. Emberemlékezet óta nem bukott le komoly focista, teniszező vagy épp kosárlabdázó.
Aki ennek ellenére úgy gondolja hogy minden kerekes doppingol, annak ajánlom figyelmébe a különféle kerékpáros adatbázisokat ahol másodpercre pontos eredmények érhetőek el a fontosabb versenyekről hosszú évekre visszamenőleg. Tessék csak megnézni az Armstrong érát és az ottani űridőket meg különbségeket. Volt hogy Ulle meg Lance lekörözték az egész mezőnyt, pedig azért a többiek sem kutyaütők voltak. Volt hogy hegyi befutós megdöglés utáni nap megverték a TT menőket a sík időfutamon, és még sorolhatnám a káprázatos teljesítményeket, nagy attack-okat amikkel perceket vertek a világ legjobb hegyi bringásaira. Azokra akiknél Lance vagy 10 kilóval, Ulle meg olyan 15-el lehetett nehezebb. Ehhez képest meg kell nézni a mostani mezőnyt, mennyire egyben van. Azt mondjuk kiemelkedik Conta meg Schleck, de mégsem úgy mint régen, illetve sokkal többen képesek tartani a nagy tempót. Régen előreáll Heras és csak Lance maradt meg esetleg egy holtfáradt Ulle. Most már az erős tempót is sokan bírják mivel nem olyan erős az mint régen, pedig a sport nem visszafelé fejlődik. Még egy jó példa a sport tisztulására a fiatalok berobbanása. Most is nagy a tempó, de régebben szinte esélye sem volt egy fiatalnak arra hogy relatíve tisztán felvegye a nagy profikkal a versenyt.
Ha nem akarunk doppingot látni akkor miért hozzuk a sportolókat olyan helyzetbe hogy csak azzal tudjanak érvényesülni? Miért kell átlagosan 160 kilométernél többet tekertetni a Tour-on per nap? Nekem bőven elég lenne ha egy-két kivételtől eltekintve olyan 100-130 kiló körül lennének a szakaszok. Ettől még egy klasszikuson lehet 200 kiló fölött a táv mert az egész más mint egy három hetes kör. Miért kell egyáltalán 21 szakasz? Én kapásból lecsökkenteném 18-ra, 3 pihenő nappal, így tényleg 3 hét lenne a verseny. Elég lenne 3 hegyi befutó, meg 2-3 hegyes nem hegyi befutó, 4-5 dimbes dombos szakasz egy időfutam meg egy TTT és 5-6 sík szakasz. Én a Vuelta helyében minél hamarabb lépnék ebben az irányban hisz nincs veszíteni valója, ma egyértelműen a harmadik a nagyok között, ezzel viszont realizálhatná a versenyzést.

És akkor a versenyről is jön majd némi kedvcsináló.
A 2009-es Giro d'Italia tippelde győztese
A 2009-es Tour de France tippelde győztese

#40 Hozzászólás nyomtatása
01 July 2011 09:29:37
Csapattulajdonos

Regisztrált: 10.04.09

[img]Ha nem akarunk doppingot látni akkor miért hozzuk a sportolókat olyan helyzetbe hogy csak azzal tudjanak érvényesülni? Miért kell átlagosan 160 kilométernél többet tekertetni a Tour-on per nap? Nekem bőven elég lenne ha egy-két kivételtől eltekintve olyan 100-130 kiló körül lennének a szakaszok. Ettől még egy klasszikuson lehet 200 kiló fölött a táv mert az egész más mint egy három hetes kör. Miért kell egyáltalán 21 szakasz? Én kapásból lecsökkenteném 18-ra, 3 pihenő nappal, így tényleg 3 hét lenne a verseny. Elég lenne 3 hegyi befutó, meg 2-3 hegyes nem hegyi befutó, 4-5 dimbes dombos szakasz egy időfutam meg egy TTT és 5-6 sík szakasz. Én a Vuelta helyében minél hamarabb lépnék ebben az irányban hisz nincs veszíteni valója, ma egyértelműen a harmadik a nagyok között, ezzel viszont realizálhatná a versenyzést.[/img]

Srácok, itt már régen a pénz beszél. Lehet ilyenekkel próbálkozni hogy szakaszrövidítés és egyebek, de a szenzációhajhász médiának és a szponzoroknak a SHOW kell, a szenvedés, a felhajtás. Aki nézte a tegnapi csapatbemutatót az is láthatta hogy mekkora volt. Ez kell a támogatóknak és a médiának, de persze a nézők és a versenyzők is élvezik. Ellentétben az eredményhirdetésekkel, ott is csinálják a showt, bár a versenyzőknek a hátuk közepére sem hiányzik, inkább pihennének.

Ugrás a fórumra:

1,053,901 egyedi látogató