24 April 2026 09:45:41
Üzenőfal
Üzenet küldéséhez be kell jelentkezni

26 August 2015 10:25:36
Mi a helyzet a ligával?

04 August 2015 18:44:12
Válaszod meg is kaptad Grin Smile

04 August 2015 14:28:39
Most már elmondod mit találtál ki?

04 August 2015 14:05:53
Sikerült letölteni a játékot akinek gondja volt? Ha az én linkemmel nem ment most már fent van másik verzió is(CODEX)

28 July 2015 19:09:01
Indulhat is a PCM 11-es móka! Smile

Archívum
Felhasználók
Online vendégek: 1

Online tagok: 0

Regisztráltak: 928
Legújabb tag: Iyuit01
Bejelentkezés
Felhasználónév

Jelszó

Még nem regisztráltál?
Regisztráció

Elfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése
Szavazás
Kis Dario kalandjai videős vagy szöveges formátumban legyen?

Szavazáshoz be kell jelentkezni
Cycling Manager Hungary :: Profi Kerékpársport :: Tour de France
 Téma nyomtatása
Le Tour de France
Szasza78
#21 Hozzászólás nyomtatása
20 July 2009 23:11:42
Vízhordó

Regisztrált: 21.05.09

Nota írta:
Figyu Szasza, ezen már rég túl vagyunk, én nem vagyok naiv, sőt túlzottan optimista sem. De hiszek benne hogy ma már nem minden kerekes doppingol. Először is nagy a lebukás veszélye, másodszor meg nagyon költséges mulatság olyan szereket szedni amit nem lehet kimutatni. Azért a mai Tour-okon már nem olyan hihetetlen a teljesítmény, régebben évente volt vagy 5-6 nagy attack amikor a mezőny nagyrésze több mint negyed órát kapott, manapság meg jó ha egy valamire való támadás van egy Tour-on és akkor is csak másodperceket, max 1 percet tudnak hozni a másikon. Tudom hogy Contadorék nagyon profik, megvan biztos hogy mikor pontosan mit ehet meg mit nem, de valamiért nem sikerül lebuknia. Márpedig őket állandóan tesztelik, ők nem amcsi kosarasok meg amerikaifocisták.

Azért nincsenek 15 perces elmenések mert egytől-egyig mindegyik bringásba tolják a növekedési hormonokat, koffeint, amfetamin származékokat stb-t.
Ilyen szintre nem lehet tisztán feljutni.
Nem tudom mennyi idős lehetsz de úgy egy kicsivel 20 alás saccollak. (persze ezzel nem megbántani akarlak)Shock

Nota
#22 Hozzászólás nyomtatása
21 July 2009 10:15:29
Tour de France győztes

Regisztrált: 17.04.09

Hú szasza most nagyot tévedtél. Kérdezz meg itt pár embert rólam, meg arról mennyire vagyok naív. Meg fogják mondani hogy én egy alapvetően pesszimista ember vagyok aki 27 életéve alatt tapasztalt már egysmást. Azért amikor Vino lebukott akkor hetvenegynehány kilósan előbb lemaradt a hegyen, majd másnap megtáltosodott, de említhetném itt akár Landist is aki hasonlót vitt véghez. Nem állítom hogy pontosan tudjuk ki mit szed. Ez nincs így, viszont pl a Garminnál iszonyat szigorú szabályok vannak, komolyabb ellenőrzések mint bárhol másutt. Nézd meg Steegmans a már sokkal engedékenyebb Katusha-s szerződést sem akarta aláírni, mert ha bukik akkor súlyos pénzt kell fizetnie.
Nem mondom hogy senki nem doppingol a kerekesek között, de már nem a kilencvenes években járunk amikor MINDENKI következmények nélkül tolhatta az EPO-t. Ott volt egy 6-8 év amikor kimutathatatlan volt a szer, és utólag kiderült hogy nem egy csapatnál szisztematikusan ment a dopping. Ez ma elképzelhetetlen már csak azért is mert egyszerűen nem lenne pénzük rá a csapatoknak. Ma már a legnagyobb csapatok is anyagi problémákkal küzdenek, nem dúskál a sportág a szponzorokban. Jelzem szerintem ez így is van jól.

Én azt állítom hogy jelenleg az egyik legtisztább profi sport a kerékpár. Nagyon sokan lebuktak a nagyok közül, és nem üstökösként tértek vissza. Lance sem csak a kora miatt nem bírja annyira a versenyt. Ha jövőre is indul, és keményebb lesz a verseny mint ez az idei völgyTour, akkor 10 közé sem fog beférni, pláne ha nem lesz TTT. Basso sem nyer több nagy versenyt, legfeljebb Vuelta-t. Nem akarok én vitatkozni veled, de a kerékpár már kitisztult, és ma már hihetőek a látottak, miközben több nagyobb pénzt mozgósító sportban soha nem hallunk doppingesetekről. Ez VICC. Ne mondja nekem senki hogy a teniszezők tisztán rohangálnak fel-alá, vagy hogy a focisták csak véletlenül idegbetegek a pályán amikor maratonfutóként meg labdazsonglőrként is tevékenykednek egyszerre. Az amcsi kosaras srácok meg 20 évesen testépítőnek tünnek és mind 2 méter felettiek.

Egyébként tudtommal a növekedési hormon nem valami jó doppingszer a kerékpárban, a koffein teljesen legális, az amfetamin meg amolyan "segédszer" amit nem tartok igazán doppingnak. Nem tudom kerékpároztál e valaha. A hozzászólásod alapján nem sokat nézek ki belőled. Én nem tekertem csak hobby szinten, egyik városból a másikba meg vissza néhányszor, és az is évekkel ezelőtt volt, de tudom mi az a szenvedés, és ezek a kerekesek is tudják. Mit gondolsz mitől olyan jó Andy Schleck? Tele van növekedési hormonnal? Szerintem attól hogy precíz rend szerint táplálkozik, iszik alszik és EDZ. Nagybetűsen edz, másként nem nézne így ki. Felvállalnád te ezt akár csak 1 hónapra is? Én azt a kerekest sem tartom csalónak aki lebukik valamivel, hisz ő is megszenvedett a győzelemért.

Régen azért doppingoltak a kerekesek mert ahhoz hogy nagy eredményt érjenek el nem vol más út. Ma már többen látják hogy igen is van más út. Ha Basso nem szedi a szert akkor verhető szer nélkül is. Látják már ők is hogy Lance is csak ember, nem valami kísérleti állat akibe napelemes motort építettek. Le lehet őket győzni tisztán is.

Ha úgy hiszed hogy minden szemét kerekes kokszol és csak a szerek közötti különbség dönt akkor ne nézd ezt a sportot. Mandj és nézz BL meccseket a kettesen, ott mindenki tisztán sportol, ők az igazi ideálok akik hetente megkeresik a sztárbringások évi gázsiját. Ők tök véletlenül esnek össze a pályán, csak úgy spontán több focista szíve rossz mint ahány egyéb sportolónak. Persze. Nem is tudom ki a naív.

Ja és engem tök nem érdekel hány éves vagy, attól még hogy van egy-két év előnyöd még nem leszel bölcsebb. A bölcsesség nem a korral jár, hanem az okos tapasztalással. Nálad valamelyikkel gond lehet. Ha fiatal vagy akkor az magyarázza a dolgot, ha idős akkor már kevésbé.
A 2009-es Giro d'Italia tippelde győztese
A 2009-es Tour de France tippelde győztese

#23 Hozzászólás nyomtatása
21 July 2009 10:38:29
Csapattulajdonos

Regisztrált: 10.04.09

Sziasztok, én is visszatértem!

Minden sportban létezik dopping, ebben igazat adok Szaszának. De különbség van a legális és az illegális között. Nem mindegy hogy megiszol egy kávét pl. a szakasz előtt hogy az elején fel legyél pörögve hogy szökni tudj vagy hogy telenyomod magadat EPO-val.... Lehet fokozni a teljesítményt legális eszközökkel is. Elég csak megemlítenem hogy a versenyzők este masszászt kapnak, energiadús kaját aztán meg alszanak egy nagyot. Próbáljátok ki, nem mindegy hogy ez megvan-e vagy nincs egy-egy kemény nap után!

Viszont egy valamibben ellentmondanék: 40-es átlag meg annyira nem is nagy, jó 21 napon keresztül kemény, de ha megnézel egy Balaton Maratont s legjobbak ott is mennek 40-es átlagot... Jó regenerációval, pihenéssel, odafigyeléssel szerintem ki lehet húzni 21 napig így, dopping nélkül. El lehet jutni tisztán is ilyen szintre. (Kár hogy nem találtam meg azt a cikket ahol egy amerikai kerékpáros leírja a karrierjét, ahol írja hogy mindent tisztán csinált és nyert!). Egyébként a profik nap mint nap mennek ilyen távokat szóval szerintem a 21 nap csak a nagy tempó miatt megterhelő nekik, nem a táv miatt.

Még valami: azért mert valaki jól megy azt ne rágalmazzuk meg egyből azzal hogy doppingol. Amögött a teljesítmény mögött komoly edzésmunka is állhat! Próbáljátok ki ha nem hiszitek. Fel kell ülni a bringára letekerni a következő faluig minden nap mondjuk 1 éven keresztül. 1 év után persze hogy gyorsabban érsz át mint az 1-2. napon. Pedig nem doppingolsz, "csak" edzzel. De aki bringázik ezt tudja... Wink

Fresi
#24 Hozzászólás nyomtatása
21 July 2009 11:33:22
Hegyi segítő

Regisztrált: 16.05.09

Abban egyetértek Emil, hogy lehet 3 héten kersztül folyamatosan 40-41-es átlagokat menni dopping nélkül, legalábbis a profik tudnak, akik naponta csak úgy edzés gyanánt is tekernek 200 kilómétereket. De nekem ami szúrja a szememet az Wiggins teljesítménye. A Giro-n 2 óra 20 perc hátránnyal lett 71. idén. Elötte 134. volt, tehát látszik a fejlődés, de szerintem az, hogy most a dobogóért küzd a Tour de France-on az már túlzás.

jano91
#25 Hozzászólás nyomtatása
21 July 2009 12:47:10

Vízhordó

Regisztrált: 23.05.09

szerintem Wiggins meg az idofutamig tarthatja magat...es ot mehet egy nagy idot de a 20.szakaszon ha meg elol lesz akor nagyon meg fog kuzdeni a nagy hegyel...es leszakadhat...

#26 Hozzászólás nyomtatása
21 July 2009 12:49:43
Csapattulajdonos

Regisztrált: 10.04.09

Fresi: persze, én sem örülnék ha Wiggins így elöl maradna, mert nem az a típusú versenyző....
"Csodák" vannak, de ne mindenkit szidjunk, rágalmazzunk!

Szasza78
#27 Hozzászólás nyomtatása
21 July 2009 13:41:40
Vízhordó

Nota írta:
Hú szasza most nagyot tévedtél. Kérdezz meg itt pár embert rólam, meg arról mennyire vagyok naív. Meg fogják mondani hogy én egy alapvetően pesszimista ember vagyok aki 27 életéve alatt tapasztalt már egysmást. Azért amikor Vino lebukott akkor hetvenegynehány kilósan előbb lemaradt a hegyen, majd másnap megtáltosodott, de említhetném itt akár Landist is aki hasonlót vitt véghez. Nem állítom hogy pontosan tudjuk ki mit szed. Ez nincs így, viszont pl a Garminnál iszonyat szigorú szabályok vannak, komolyabb ellenőrzések mint bárhol másutt. Nézd meg Steegmans a már sokkal engedékenyebb Katusha-s szerződést sem akarta aláírni, mert ha bukik akkor súlyos pénzt kell fizetnie.
Nem mondom hogy senki nem doppingol a kerekesek között, de már nem a kilencvenes években járunk amikor MINDENKI következmények nélkül tolhatta az EPO-t. Ott volt egy 6-8 év amikor kimutathatatlan volt a szer, és utólag kiderült hogy nem egy csapatnál szisztematikusan ment a dopping. Ez ma elképzelhetetlen már csak azért is mert egyszerűen nem lenne pénzük rá a csapatoknak. Ma már a legnagyobb csapatok is anyagi problémákkal küzdenek, nem dúskál a sportág a szponzorokban. Jelzem szerintem ez így is van jól.

Én azt állítom hogy jelenleg az egyik legtisztább profi sport a kerékpár. Nagyon sokan lebuktak a nagyok közül, és nem üstökösként tértek vissza. Lance sem csak a kora miatt nem bírja annyira a versenyt. Ha jövőre is indul, és keményebb lesz a verseny mint ez az idei völgyTour, akkor 10 közé sem fog beférni, pláne ha nem lesz TTT. Basso sem nyer több nagy versenyt, legfeljebb Vuelta-t. Nem akarok én vitatkozni veled, de a kerékpár már kitisztult, és ma már hihetőek a látottak, miközben több nagyobb pénzt mozgósító sportban soha nem hallunk doppingesetekről. Ez VICC. Ne mondja nekem senki hogy a teniszezők tisztán rohangálnak fel-alá, vagy hogy a focisták csak véletlenül idegbetegek a pályán amikor maratonfutóként meg labdazsonglőrként is tevékenykednek egyszerre. Az amcsi kosaras srácok meg 20 évesen testépítőnek tünnek és mind 2 méter felettiek.

Egyébként tudtommal a növekedési hormon nem valami jó doppingszer a kerékpárban, a koffein teljesen legális, az amfetamin meg amolyan "segédszer" amit nem tartok igazán doppingnak. Nem tudom kerékpároztál e valaha. A hozzászólásod alapján nem sokat nézek ki belőled. Én nem tekertem csak hobby szinten, egyik városból a másikba meg vissza néhányszor, és az is évekkel ezelőtt volt, de tudom mi az a szenvedés, és ezek a kerekesek is tudják. Mit gondolsz mitől olyan jó Andy Schleck? Tele van növekedési hormonnal? Szerintem attól hogy precíz rend szerint táplálkozik, iszik alszik és EDZ. Nagybetűsen edz, másként nem nézne így ki. Felvállalnád te ezt akár csak 1 hónapra is? Én azt a kerekest sem tartom csalónak aki lebukik valamivel, hisz ő is megszenvedett a győzelemért.

Régen azért doppingoltak a kerekesek mert ahhoz hogy nagy eredményt érjenek el nem vol más út. Ma már többen látják hogy igen is van más út. Ha Basso nem szedi a szert akkor verhető szer nélkül is. Látják már ők is hogy Lance is csak ember, nem valami kísérleti állat akibe napelemes motort építettek. Le lehet őket győzni tisztán is.

Ha úgy hiszed hogy minden szemét kerekes kokszol és csak a szerek közötti különbség dönt akkor ne nézd ezt a sportot. Mandj és nézz BL meccseket a kettesen, ott mindenki tisztán sportol, ők az igazi ideálok akik hetente megkeresik a sztárbringások évi gázsiját. Ők tök véletlenül esnek össze a pályán, csak úgy spontán több focista szíve rossz mint ahány egyéb sportolónak. Persze. Nem is tudom ki a naív.

Ja és engem tök nem érdekel hány éves vagy, attól még hogy van egy-két év előnyöd még nem leszel bölcsebb. A bölcsesség nem a korral jár, hanem az okos tapasztalással. Nálad valamelyikkel gond lehet. Ha fiatal vagy akkor az magyarázza a dolgot, ha idős akkor már kevésbé.

Kedves Nota!
Nem tudok megkérdezni senkit, hogy mennyire vagy naiv mivel nem ismerem az ismerőseidet, nomeg Téged sem...
Persze nem is nagyon akarlak megismerni, mivel most nincs haverfelvétel...
Örülök neki,hogy nagy tapasztalattal rendelkezel, de úgylátszik annyira mégsem,hogy beüsd a google-ba, hogy dopping és egy kicsit utánaolvass.
Úgy látom a szövegértéssel is problémáid vannak, mivel én azt írtam,hogy az élsportban mindenütt ott van a dopping, nem azt hogy a futball kivételével mindenhol...
Profi kerékpáros ugyan nem vagyok, sőt még hobbikerékpárosnak sem mondanám magam, de doppingszert már próbáltam több alkalommal is.
Persze ezt egyáltalán nem büszkeségből írom le, csak amiatt, hogy egy mezei halandóhoz -hozzám- (aki nem rendelkezik akkora ambícióval,hogy olimpián a dobogó legfelső fokán álljon) is simán eljut a szer, nemhogy egy profi sportolóhoz.
Attól,hogy tisztában vagyok vele, hogy a kerékpársportban-sőt továbbmegyek- minden sportban- szétdoppingolják az agyukat attól még rajongással tölt el a Tour. (többek között)
Sőt én személy szerint legálissá tenném az élsportban a doppingszereket.!
Minek csinálni ezt a színjátékot ami a sporteseményeken folyik?!
Csakhát ugye akkor nem lenne benne annyi pénz mint amennyi így van.
A fél családom gyógyszerekkel foglalkozik, úgyhogy látom mennyi van benne.. Wink
A kerékpársportot az egyik legtisztább sportnak gondolod???
Erre mondják, hogy: "Boldogok a lelki szegények..."
És olvasgass egy kicsit! :
http://sportgeza....ke=dopping
Persze ha nem akarod széttörni az élsporttal kapcsolatos álomképedet, akkor inkább ne olvasgass. Smile
Üdv: Szabolcs

Szasza78
#28 Hozzászólás nyomtatása
21 July 2009 13:55:10
Vízhordó

No és persze mit gondolsz kedves Nota, Tom Boonen miért szerepelt olyan "kimagaslóan" az idei touron?
Azért mert nem volt kellően felkészülve?
Egy profi kerékpáros??

Májusban megnyeri a Párizs-Roubaix-t két hónappal később meg köze sincs a sprintekhez?!

Kifejezetten érdekelne a véleményed konkrétan Boonen-el kapcsolatban!

Szerinted minek tudható be ez a "kiváló" szereplése???

Nota
#29 Hozzászólás nyomtatása
21 July 2009 15:05:49
Tour de France győztes

Látom belinkeltél ide egy oldalt ami sportal foglalkozik meg ír a doppingról. Hidd el én nem csak az ilyen oldalakat olvasgatom, és kicsit jobban képben vagyok a kerékpárral kapcsolatban mint te. Lehet hogy a doppingban nagy mester vagy, bár nem nagyon válaszoltad meg hogy miért írtál olyan butaságokat mint növekedési hormon meg koffein. Persze ha te már doppingoltál akkor nyugodtan kioktathatsz, bölcs vagy, és tudod mi fán terem a profi sport. Csak akkor azt nem tudom hogy hogy nem lett belőled Contador, Ronaldo, LeBron James, Federer vagy épp Cseh Laci. Nem is tudom mit akartál akkor azzal hogy: "Ez már kb. 100 éve nem arról szól, hogy ki a legjobb sportoló, hanem kinek van a legjobb orvosa!" Annyira tudod te ezt, biztosan belelátsz és tudsz is mondani pár példát. Mondd meg konkrétan kiről mit tudsz amit én nem! Az is nagy mondásod volt hogy: "egytől-egyig mindegyik bringásba tolják a növekedési hormonokat, koffeint, amfetamin származékokat stb-t.
Ilyen szintre nem lehet tisztán feljutni." Mondj már nekem olyat is aki a doppingnak köszönheti a pályafutását! És megintcsak azt kérdezném hogy akkor belőled miért nem lett zseniális versenyző?

Boonen? Na ezzel sem tudom mit akarsz mondani. Nem is értem mit akarsz sugallni a mondataiddal. Talán azt hogy most már nem kokszol de eddig meg nagyon. Persze leírtad hogy mindegyikük agyba-főbe kokszol, szóval akkor miért ő lenne szerinted a kivétel?

De tudod mit, megmondom miről is van itt szó. Boonen személyisége nem egy kiforrott kiegyensúlyozott felnőtt személyiség. Korán sztárrá vált és tehetsége révén sok győzelmet könyvelhetett el. Tőle már a minimum elvárás az volt hogy ha nincs hegy egy szakaszon akkor azt tuti hozza. Ha "csak" második lett rögtön előbújtak a képességeiben kételkedők. Egyre komolyabb nyomás nehezedett Tomra, és elkezdett különféle módszerekkel lazítani. Először alkohol majd drogok, de mindig csak versenyen kívül. Nem mondom hogy ez sportemberhez méltó, de sajnos ez van, neki elvonó kellene nem verseny. Erre a quickstep addig lobbizott hogy elindulhasson a Tour-on, miközben semmit nem tudtak arról milyen formában is van a belga. Persze nyerte a belga bajnokságot, de lelkileg megint megviselhette az utána jövő botrány. Tartok tőle hogy a Tour előtt ő hetekig még csak nem is nagyon ült bringán, ne adj Isten megint droghoz nyúlt. Szóval túlzás lenne azt állítani hogy formában lett volna. Most még valami betegséget is találtak nála, bár ez lehet hogy csak kamu, mivel a jó fromában lévő Allan Davissel nagyon kitoltak azzal hogy Tomot nevezték helyette.
Tudod a Tour de France egy nagyon kihegyezett verseny, itt minimum 60-80 ember top formában van a versenyen, nekik ez a fő versenyük és nehéz velük versenyezni ha valaki csak átlagos vagy rossz formában van. Ennyi erővel meg lehetne kérdezni hogy mi a baj Freire-vel, vagy Ballannal. Aztán az is jó kérdés lenne hogy mi van Kirchennel, Gomez Marchante-val, stb.
Ha leszokik a drogról akkor még jó lehet Boonen és meg is verheti a brit kölyköt egy sprintben.

Ez a "A kerékpársportot az egyik legtisztább sportnak gondolod???" cinikus kérdés meg átgondolandó lenne a számodra. Na nézzük csak szerinted hol nagyobb a közbiztonság, ott ahol évente 10 büntényt derítenek fel, vagy ott ahol csak hármat? A jó válasz az hogy ennyiből nem eldönthető, mivel lehet hogy az első helyen a 10 felderített eset volt az összes, míg a másodiknál 15 esetből derítettek fel hármat. Csak úgy lehet a dopping ellen küzdeni ha lebuknak a kokszolók. Furcsa mód nagyon ritka az hogy amerikai sztárok buknának le doppingolással. Tudtad pl azt hogy az olimpián az FBI védi az amerikai csapatot és csak velük egyeztetve lehet őket vizsgálatra vinni?

Egyetértünk abban hogy sokan doppingolnak, és a kerékpárosok között is jópáran vannak, de nem kellene már azt terjeszteni hogy ők csak doppingszerrel tudnak jók lenni. Pláne ha az ezt állítók nem rendelkeznek sem bizonyítékkal sem komoly rálátással a kerékpársportra.

jano91
#30 Hozzászólás nyomtatása
21 July 2009 15:28:08

Vízhordó

a dopingolos beszelgetesetekhez hozaraknam hogy biztos nem a kerekparsport a legtisztabb proffi sport...mert ez igy nem helyes...inkabb a legtisztabb olyan sport amelyben a fizikai felkeszultsegnek oriasi szerepe van...mert azert vanak meg dopingolok de csak 1-2 akik barmikor lebukhatnak...tiszta PROFI sportnak nevezhetnenk a snookert...de ot nincs mivel dopingoljanak mivel nem ara megy ki a verseny ki tud erosebbet utni...bar it is van nehany tipem mit szedhetnenek... Grin

Nota
#31 Hozzászólás nyomtatása
21 July 2009 15:35:16
Tour de France győztes

Ne gondoldd, szerintem a snooker-esek is doppingolnak, különféle nyugtatókkal, meg hasonlókkal kokszolhatnak. Vannak szerek amik a koncetrációt segítik.

jano91
#32 Hozzászólás nyomtatása
21 July 2009 15:48:42

Vízhordó

es amiknek a nagyresze megrontja a kezik erzekenyseget es precizitasat...ott nem a nyugodtsag az elsodleges pont...nyugis mindenki tud leni de ugy utni viszont nem

Szasza78
#33 Hozzászólás nyomtatása
21 July 2009 16:14:01
Vízhordó

Nota írta:
Látom belinkeltél ide egy oldalt ami sportal foglalkozik meg ír a doppingról. Hidd el én nem csak az ilyen oldalakat olvasgatom, és kicsit jobban képben vagyok a kerékpárral kapcsolatban mint te. Lehet hogy a doppingban nagy mester vagy, bár nem nagyon válaszoltad meg hogy miért írtál olyan butaságokat mint növekedési hormon meg koffein. Persze ha te már doppingoltál akkor nyugodtan kioktathatsz, bölcs vagy, és tudod mi fán terem a profi sport. Csak akkor azt nem tudom hogy hogy nem lett belőled Contador, Ronaldo, LeBron James, Federer vagy épp Cseh Laci. Nem is tudom mit akartál akkor azzal hogy: "Ez már kb. 100 éve nem arról szól, hogy ki a legjobb sportoló, hanem kinek van a legjobb orvosa!" Annyira tudod te ezt, biztosan belelátsz és tudsz is mondani pár példát. Mondd meg konkrétan kiről mit tudsz amit én nem! Az is nagy mondásod volt hogy: "egytől-egyig mindegyik bringásba tolják a növekedési hormonokat, koffeint, amfetamin származékokat stb-t.
Ilyen szintre nem lehet tisztán feljutni." Mondj már nekem olyat is aki a doppingnak köszönheti a pályafutását! És megintcsak azt kérdezném hogy akkor belőled miért nem lett zseniális versenyző?

Boonen? Na ezzel sem tudom mit akarsz mondani. Nem is értem mit akarsz sugallni a mondataiddal. Talán azt hogy most már nem kokszol de eddig meg nagyon. Persze leírtad hogy mindegyikük agyba-főbe kokszol, szóval akkor miért ő lenne szerinted a kivétel?

De tudod mit, megmondom miről is van itt szó. Boonen személyisége nem egy kiforrott kiegyensúlyozott felnőtt személyiség. Korán sztárrá vált és tehetsége révén sok győzelmet könyvelhetett el. Tőle már a minimum elvárás az volt hogy ha nincs hegy egy szakaszon akkor azt tuti hozza. Ha "csak" második lett rögtön előbújtak a képességeiben kételkedők. Egyre komolyabb nyomás nehezedett Tomra, és elkezdett különféle módszerekkel lazítani. Először alkohol majd drogok, de mindig csak versenyen kívül. Nem mondom hogy ez sportemberhez méltó, de sajnos ez van, neki elvonó kellene nem verseny. Erre a quickstep addig lobbizott hogy elindulhasson a Tour-on, miközben semmit nem tudtak arról milyen formában is van a belga. Persze nyerte a belga bajnokságot, de lelkileg megint megviselhette az utána jövő botrány. Tartok tőle hogy a Tour előtt ő hetekig még csak nem is nagyon ült bringán, ne adj Isten megint droghoz nyúlt. Szóval túlzás lenne azt állítani hogy formában lett volna. Most még valami betegséget is találtak nála, bár ez lehet hogy csak kamu, mivel a jó fromában lévő Allan Davissel nagyon kitoltak azzal hogy Tomot nevezték helyette.
Tudod a Tour de France egy nagyon kihegyezett verseny, itt minimum 60-80 ember top formában van a versenyen, nekik ez a fő versenyük és nehéz velük versenyezni ha valaki csak átlagos vagy rossz formában van. Ennyi erővel meg lehetne kérdezni hogy mi a baj Freire-vel, vagy Ballannal. Aztán az is jó kérdés lenne hogy mi van Kirchennel, Gomez Marchante-val, stb.
Ha leszokik a drogról akkor még jó lehet Boonen és meg is verheti a brit kölyköt egy sprintben.

Ez a "A kerékpársportot az egyik legtisztább sportnak gondolod???" cinikus kérdés meg átgondolandó lenne a számodra. Na nézzük csak szerinted hol nagyobb a közbiztonság, ott ahol évente 10 büntényt derítenek fel, vagy ott ahol csak hármat? A jó válasz az hogy ennyiből nem eldönthető, mivel lehet hogy az első helyen a 10 felderített eset volt az összes, míg a másodiknál 15 esetből derítettek fel hármat. Csak úgy lehet a dopping ellen küzdeni ha lebuknak a kokszolók. Furcsa mód nagyon ritka az hogy amerikai sztárok buknának le doppingolással. Tudtad pl azt hogy az olimpián az FBI védi az amerikai csapatot és csak velük egyeztetve lehet őket vizsgálatra vinni?

Egyetértünk abban hogy sokan doppingolnak, és a kerékpárosok között is jópáran vannak, de nem kellene már azt terjeszteni hogy ők csak doppingszerrel tudnak jók lenni. Pláne ha az ezt állítók nem rendelkeznek sem bizonyítékkal sem komoly rálátással a kerékpársportra.

Akkor szép sorban válaszolnék...
A növekedési hormont halott emberek agyából vonják ki. A jelenlegi legjobb doppingszer mivel nem mutatható ki. Természetesen nem arra kell gondolni, hogy ettől meg fogsz nőni... hanem arra, hogy sokkal jobb izomregenerációra leszel képes és sokkal nagyobb teljesítményre. Ezt tükrözi az ára is mely a legdrágább a feketepiacon. Természetesen testépítők körében népszerűbb de Kohl bőre alá -többek között- ezt is tolták.
Ezt Ő maga mondta nem én találtam ki. Ha valóban képben lennél a kerékpársporttal nem kérdeznéd meg honnan veszek ilyen butaságot?!

Hogy miért nem lett belőlem profi kerékpáros?
Egyrészt mert nem voltak ilyen jellegű ambícióim, másrészt szívbeteg vagyok így nem biztos hogy sokáig élnék ha nap mint nap a földön húznám a nyelvem a fáradtságtól.
"Mondj már nekem olyat is aki a doppingnak köszönheti a pályafutását!"
Aki a dobogó közeli helyezést ér el bármilyen világversenyen...
Feltehetnénk a kérdést, hogy ki nem annak köszönheti?!

Bonnennel kapcsolatban a véleményem a következő:
Egy ritka nagy tehetség... viszont tisztába kéne lennie azzal, hogyha kokózik annak következményei lehetnek egy szúrópróba szerű vizsgálaton, ami kihathat a karrierjére.
A tour-on mutatott teljesítményéről pedig a következőt gondolom:
Mivel korántsem volt biztos, hogy indulni fog a tour-on nem készítették fel őt sem erőnlétileg sem pedig gyógyszeresen. Esélye sem volt a többi jól felkészült és felgyógyszerezett sprinterrel szemben.

Tudod a kokszot kúraszerűen tolják a sportolók...megvan, hogy mikor fejtik ki a legnagyobb hatásukat. Ezt az orvosok -akik jobban keresnek mint a bringások- tudják a legjobban. És azt is hogy melyik gyógyszert mivel lehet úgy semlegesíteni, hogy ne legyen kimutatható.

Visszatérve Boonenre: Attól, hogy valaki kipróbál egy kis drogot még nem drogfüggő. Én is kipróbáltam a drogok számos fajtáját mégsem vagyok drogfüggő és -nagy valószínűséggel- sosem leszek az.
Mellesleg 2 üveg sör is hasonló hatást produkál, mint egy füves cigi. Csak az egyik tiltott, a másik pedig nem...
Ha az ember reflektorfénybe kerül szembesülnie kell azzal, hogy kap hideget-meleget. Ezzel számolni kell!

"Nem kellene már azt terjeszteni hogy ők csak doppingszerrel tudnak jók lenni."
Nem gondolom, hogy ezek az emberek, csak doppingszerrel jók!
Anélkül is azok! Viszont vele még jobbak, sokkal jobbak!
Nos, ők a győztesek...anélkül sosem lennének azok!

Nota
#34 Hozzászólás nyomtatása
21 July 2009 17:50:09
Tour de France győztes

Bocs szasza, de ekkora marhaságokat rég hallottam. Tipikus libi hülyeségeket írtál le, szóval nehéz is velük vitatkozni. Talán kezdjük Kohl kijelentéseivel. Ő a te embered, ugyanaz mint te, sír hogy mindenki más is csinálja nem csak ő, stb-stb, nem képes elfogadni hogy ő csak egy átlagos kerekes, semmi több. Vannak akik ezt nem tudják elfogadni és szerekhet nyúlnak, de azok idővel mostmár le fognak bukni. Ez változott a tíz évvel ezelőtti kerékpársporthoz képest.

Öcsém aki szívbetegen doppingszereket meg drogokat szed az nem lehet teljesen normális gondolkodású már ne is haragudj. Vigyázz magadra! Nekem egy volt osztálytársam egy nagy bulizás után másnap nem ébredt fel, mind nagyon sajnáltuk, de mind tudtuk hogy nem vigyázott a beteg szívére.

"Aki a dobogó közeli helyezést ér el bármilyen világversenyen" Már megint nem mondtál olyan példát akiről konkrétan tudsz is. Persze voltak olyanok akik a doppingal kerültek az élmezőnybe, de nyerni csak a legnagyobb tehetségek tudtak még doppingal is. Az utóbbi időben sok minden változott a bringában.

Ha annyira tudvalevő volt hogy Tom nincs felkészítve a Tourra akkor miért őt eröltette a belga csapat? Biztos vagyok benne hogy még mindig vannak félig-meddig tiltott szerek a mezőnyben, és a felkészülés közben nagyon sok mindent beszednek, de talán nem kellene általánosítani. Ez olyan mintha vitáznánk majd egyikünk a másik anyját kezdené sértegetni. A másik kikérné ezt magának és kultúráltan válaszolna, végül egy külső szemlélő megjegyezné hogy mit anyázódunk. Ne mossuk össze az embereket. Vannak tiszta kerekesek is! És ma már ők vannak többen. Szerintem.

Szasza78
#35 Hozzászólás nyomtatása
21 July 2009 19:25:29
Vízhordó

Nota írta:
Bocs szasza, de ekkora marhaságokat rég hallottam. Tipikus libi hülyeségeket írtál le, szóval nehéz is velük vitatkozni. Talán kezdjük Kohl kijelentéseivel. Ő a te embered, ugyanaz mint te, sír hogy mindenki más is csinálja nem csak ő, stb-stb, nem képes elfogadni hogy ő csak egy átlagos kerekes, semmi több. Vannak akik ezt nem tudják elfogadni és szerekhet nyúlnak, de azok idővel mostmár le fognak bukni. Ez változott a tíz évvel ezelőtti kerékpársporthoz képest.

Öcsém aki szívbetegen doppingszereket meg drogokat szed az nem lehet teljesen normális gondolkodású már ne is haragudj. Vigyázz magadra! Nekem egy volt osztálytársam egy nagy bulizás után másnap nem ébredt fel, mind nagyon sajnáltuk, de mind tudtuk hogy nem vigyázott a beteg szívére.

"Aki a dobogó közeli helyezést ér el bármilyen világversenyen" Már megint nem mondtál olyan példát akiről konkrétan tudsz is. Persze voltak olyanok akik a doppingal kerültek az élmezőnybe, de nyerni csak a legnagyobb tehetségek tudtak még doppingal is. Az utóbbi időben sok minden változott a bringában.

Ha annyira tudvalevő volt hogy Tom nincs felkészítve a Tourra akkor miért őt eröltette a belga csapat? Biztos vagyok benne hogy még mindig vannak félig-meddig tiltott szerek a mezőnyben, és a felkészülés közben nagyon sok mindent beszednek, de talán nem kellene általánosítani. Ez olyan mintha vitáznánk majd egyikünk a másik anyját kezdené sértegetni. A másik kikérné ezt magának és kultúráltan válaszolna, végül egy külső szemlélő megjegyezné hogy mit anyázódunk. Ne mossuk össze az embereket. Vannak tiszta kerekesek is! És ma már ők vannak többen. Szerintem.

Nem haragszom! Nem is mondtam, hogy teljesen normális vagyok...gondolom ezt nem láttad leírva sehol?!
Pl: Linford Christie vagy Marion Jones, hogy csak a könnyűatlétikából emeljek ki két nevet.
Kohl pedig jó példa a bringázásra. De amennyiben Kohl neked nem jó példa (gondolom sokat kerekeztél vele, hogy ennyire ismered a képességeit?!) akkor itt van Dekker és ő mégcsak nem is élmenő:
http://www.origo....ouron.html
De parancsolj ha esetleg kétségeid lennének:
http://www.hunrun...oppingbaro
(Ő pedig aztán nálunk egy kicsivel jobban vágja a pitét) Smile

Hogy miért vitték Boonent a tour-ra???
Egy ilyen kerekesnek mint Boonen borzasztó nagy reklámértéke van szponzorszemmel nézve.
Valószínűleg szponzori nyomásra vitték Boonent...

Én egészen biztos vagyok benne, hogy az összes indulóba tolják a cumót!
Lehet álszenteskedni és hinni a sport tisztaságában, de -én úgy gondolom-, hogy aki komolyan ilyesmiben hisz az még azt is elhiszi, hogy a Jézuska teszi a karácsonyfa alá az ajándékot karácsonykor!

Sipetya
#36 Hozzászólás nyomtatása
21 July 2009 19:53:36

Hegyi segítő

Regisztrált: 15.04.09

Thomas Dekker korunk egyik legnagyobb tehetsége volt

Szasza78
#37 Hozzászólás nyomtatása
21 July 2009 20:06:48
Vízhordó

Sipetya írta:
Thomas Dekker korunk egyik legnagyobb tehetsége volt

Meglehet, de nem nyert tour-t...

Sipetya
#38 Hozzászólás nyomtatása
21 July 2009 20:17:13

Hegyi segítő

Cippolini, Valverde, Cunego, Cavendish, Pettachi...ők sem nyertek Tourt, de a legnagyobbak között emlegetjük őket. Valakinek nem a Tour győzelem az álma. Ott vanak a sprinrek, vagy akik az ardennei versenyeken mennek kitünően, vagy akik a macskakövön teljeítenek kitünően, ők se holmi amatőr versenyzők, sőt...
Szerkesztette: Sipetya - 21 July 2009 20:17:25

Szasza78
#39 Hozzászólás nyomtatása
21 July 2009 20:28:07
Vízhordó

Sipetya írta:
Cippolini, Valverde, Cunego, Cavendish, Pettachi...ők sem nyertek Tourt, de a legnagyobbak között emlegetjük őket. Valakinek nem a Tour győzelem az álma. Ott vanak a sprinrek, vagy akik az ardennei versenyeken mennek kitünően, vagy akik a macskakövön teljeítenek kitünően, ők se holmi amatőr versenyzők, sőt...

Ebben igazad van...

Nem jó példa Dekker...

Sipetya
#40 Hozzászólás nyomtatása
21 July 2009 20:29:40

Hegyi segítő

Hát nem. Nem akarunk belekeverdeni a vitátokba nem is akarok állást foglalni csak egy kis helyesbbítést írtam.

Ugrás a fórumra:

1,052,203 egyedi látogató