Cycling Manager Hungary :: Pro Cycling Manager :: Pro Cycling Manager 2009
|
Kiegészítők és magyarázatok
|
|
| gekkotime |
22 September 2009 19:12:53
|
Ifi versenyző![]() Hozzászólások: 3 Regisztrált: 15.07.09 |
Hali, Stage Editorban nem tudjátok h hogyan lehet hegyi patakot csinálni? kipróbáltam már pár módszert, de nem működnek, sík talajra már sikerült tavat/folyót csinálnom, de hegyre sem ártana (bár őszintén szólva a játék saját szakaszain se láttam még ilyet szóval lehet h nem is kivitelezhető?). |
|
|
|
| OGrady |
27 September 2009 13:16:47
|
Vízhordó![]() Hozzászólások: 153 Regisztrált: 16.05.09 |
gekko lehetséges. eddig nekem sem sikerült! Pedig eléggé sokat próbálkozom vele! :S |
|
|
|
| OGrady |
29 September 2009 11:57:37
|
Na jelentkezem! Végülis a pályák készülnek. Bár nem tudom, hogy a grafikai elemeket miért nem jeleníti meg. (pl. domborzat, város, fák.) Amikor letesztelem csak simán a stage editorral, akkor megjelenik, ám a játékban nem. Ez miért van???![]() |
|
|
|
|
05 October 2009 19:23:46
|
|
Csapattulajdonos![]() Hozzászólások: 526 Regisztrált: 10.04.09 |
Hegyi patak kérdését passzolom, ilyen funkcióba nem mentem bele Grafikai elemek: elég hiányosak és elég rosszak (finoman fogalmazva), szóval olyanon ne lepődjetek meg hogy egy város rosszul jelenik meg.... A fákkal és a domborzattal eddig még nem akadt gondom |
|
|
|
| OGrady |
06 October 2009 07:26:09
|
Kész vannak a pályák, ám csak az utakat és a checkpoint-okat jeleníti meg. Ezenkivül semmi mást. ![]() |
|
|
|
|
18 October 2009 17:16:34
|
|
--- Kiegészítők és magyarázatok - asszem ez lesz a legjobb topik ennek a hsz-nek. --- Mindig töröm a fejemet hogy hogyan lehetne még magyarosabbá tenni a PCM-et. A magyarosítás gyakorlatilag kész van, bár van azért benne magyartalanság, meg egy hátránya hogy adatbázisfüggő. Magyar patch az meg majd valamikor lesz, ha lesz egy olyan alapadatbázis amire érdemes lesz felépíteni (pl. a PCM Daily legújabb patchére várok mostanság). Nemrég Telecom kérdezett rá a magyar hang kérdésére. Röviden már válaszoltam - lásd üzenőfal. Hosszan: Felvettem egy-két hangot és betettem a PCM-be. 1000 Ft-os mikrofonnal, Windows hangrögzítővel majd egy összeeszkábált konverterrel sikerült ezt elérni. A hangomat hallottam csak nem volt elég tiszta és hangos - gondolom a használt eszközök miatt... Nekem nem volt teljes a siker, de úgy gondolom hogy egy kis összefogással ez a projekt is megvalósítható (akárcsak a magyarosítás anno). Sok meló lenne vele: 1, Meg kellene hallgatni az angol felvett szövegeket. 2, Ezeket le kellene írni, le kellene fordítani, majd olyan magyar szöveggé alakítani amit fel lehet mondani 3, Jöhetne a felvétel 4, Hanggal még jöhetne utómunka - vágás, editálás stb. Be van bizonyítva hogy meg lehet csinálni, de egyedül ezt semmiképpen nem vállalnám. Szóval ha lenne rá 1-2-3-4 jelentkező akkor szívesen összefognám a csapatot, irányítanám a munkát, a PCM-es szerkesztés részben is segítenék - de jelenleg max. erre futja. Ami még a megvalósítás mellett szól hogy sok kis darabból áll össze a hang - külön vannak a felkonferáló szöveg, külön a szökési szövegek, külön a feladási szövegek, stb. (lásd PCM 2009/Sound/Comment/eng) mappa. Szóval kis lépésekben is lehetne haladni. Felrémlett a fejemben az az ötlet is hogy milyen jó lenne ha a Sipos-Knézy párost (vagy egyéb ismert kommentátorokat) hallanánk viszont a játékba, de erről pénz és alapok hiányában azt hiszem letehetünk - egyelőre. Másik: sokan érdeklődnek olyan alapvető dolgok iránt ami a Manualban - Játék kezelési útmutató le van írva. Ennek a magyarosításán is gondolkozom. Ehhez valaki tanácsolhatna nekem egy jó PDF szerkesztőt. Másodszor meg ide is elkélne egy-két-három....-tíz segítő. Ha van támogató ebbe a projektbe is belevághatunk. Úgy látom hogy közösségünk kicsi, de egyre nő. Sokan játszunk a játékkal, de az oldalon az aktivitás kicsi. Nem azt mondom hogy el kell árasztani a fórumot mindenféle játékkal kapcsolatos dologgal, de egy kis vállalkozókészséggel, összefogással, időráfordítással még élvezhetőbbé lehetne tenni a játékot. Mi akik eddig dolgoztunk a kiegészítőkön, magyarosításokon szintén ezt tettük. Összefogtunk, foglalkoztunk vele, megcsináltuk és jobb lett a játék. Amit ebből a hsz-ből ki akartam hozni hogy ha bármiben ami kapcsolatos a játék fejlesztésével, magyarosításával, jobbá tételével tudsz és szeretnél segíteni akkor jelezd felénk. Csak azért is, hogy még jobb legyen a PCM! ![]() Köszi ha végigolvastátok, bocs ha hosszú voltam. |
|
|
|
| hazmesterzs |
18 October 2009 17:28:32
|
|
Vízhordó ![]() Hozzászólások: 172 Regisztrált: 26.05.09 |
Az magyar kommentár páros hangját még meg tudnám oldani, bár a minőségre nem vállalok garanciát, de 1 egyszerű rögzítés tv-ből, vágás, konvertálással megvalósítható. |
|
|
|
| Fresi |
18 October 2009 20:15:48
|
Hegyi segítő![]() Hozzászólások: 347 Regisztrált: 16.05.09 |
Szerintem jó lenne ha sikerülne összehozni a magyar hangot a PCM-hez... Pár évvel ezelött -amikor még nem volt magyar hang a Fifához- is volt hasonló kezdeményezés a fifahungary részéről. Ők is magyar hangot szerettek volna varázsolni a játékba, a stúdió és a kommentátor már megvolt Gundel Takács Gábor személyében de végül nem sikerült, mert nem tudták megoldnai hogy a felvett hangokat bevigyék a játékba. Nos itt nincs ilyen probléma de sztem mindenképpen kéne találni egy profi kommentátort aki adná hozzá a hangját. Székhely Gábort az eurosportról eltudnám képzelni. Szokott bringát közvetíteni és talán nagyobb esély lenne rá, hogy ő vállalja mint Knézy vagy a Sipi. Persze ehhez nyilván pénz is kéne, hogy igazán jó legyen, mondjuk az lenne a jó, ha itt is a hazai forgalmazó (mint a Fifa esetében) tenne valamit, csakhát ilyenről nemtudunk jelen esetben beszélni. |
|
|
|
| Nota |
13 October 2010 09:21:24
|
Tour de France győztes![]() Hozzászólások: 661 Regisztrált: 17.04.09 |
Nagyon rég írtunk ide utoljára és szép ötletek hangzottak el amiből nem lett megvalósítva gyakorlatilag semmi. Ennek egyszerű az oka: nagyon nagy munkák amit egyelőre csak magunknak csinálnánk és idővel hozhatna új játékosokat fanokat. Ha már megújul az oldal akkor talán érdemes lenne újra napirendre tűzni ezeknek az ötleteknek egy részét. Biztos vagyok benne hogy a magyar kommentár és mondjuk a magyar manuál nagyot dobna a kezdők játékélményén. Utóbbi megvalósítása nem navazhatő grandiózus munkának, egyszerűen az eredeti manuál pdf-ét kellene átírni magyarra. Ehhez egy pdf szerkesztő program kell meg némi angol nyelvismeret. Ezekkel én rendelkezem bár szabad időm már jóval kevesebb van. Ha lenne némi összefogás akkor elég gyorsan el lehetne készíteni. A nehezebb ügy a kommentár. Szerintem akkor igazán jó ha Sipi meg Knézy hangját tesszük be ami megoldható lenne csak iszonyatosan nagy meló lenne vele. Nekem megvan több nagy körverseny majdnem teljes eurosportos videója és talán még bővíthető is ez csomag. A munka úgy nézne ki hogy először azonosítani kellene a játék által használt hangokat hogy milyen helyzetben játszódnak le és hogy mit is jelent pontosan amit hallunk. Ezen kívül van vagy 70-80 versenyző akinek külön is vannak hangfájljaik. Ezt kicsit nehezebb lenne összehozni mert nem biztos hogy találnánk olyan videó felvételt ahol épp Breschel támad és ezt lereagálja Sipi vagy Knézy. Ha már vágogatunk akkor meg iszonyatosan növeljük a vágással töltött időt. Egy szó mint száz meg lehet oldani de még megbecsülni sem könnyű mennyi időbe telne. Ha munkaórára bontjuk akkor tuti lenne a beazonosítás vagy 10 óra, a videóanyag átnézése és darabolása kis hangfájlokra legalább 50 órát igénybe venne majd a vágás és tisztázás is 20-30 óra lenne. Tehát a végén mire mindent össze hoznánk legalább 100 órányi melónk lenne benne. Ha pedig nem egy ember csinálja akkor ez még több mivel mindenkinek bele kell jönnie a melóba és a feladatok összehangolása is időt venne igénybe. Tegyük fel hogy lennénk rá 10-en, ez akkor is legalább 15 órányi tiszta munka ami vagy két hét szabadidő ráfordítása vagy két napnyi munkaként végzett elfoglaltság. Szerintem ez kivitelezhetetlen ezért egyelőre el KELL vetni. Ha viszont megalkuszunk és Sipiék helyett megelégszünk valamelyikünk hangjával akkor drasztikusan csökken a ráfordítandó idő mennyisége. Talán két főre lehet osztani a szövegeket de még így is nagy türelmet igényel a hangoktól a meló. Én felmondást nem vállalnék de a többi munkából kivenném a részem mert ez a változat pár hét alatt megvalósítható. A 2009-es Giro d'Italia tippelde győztese A 2009-es Tour de France tippelde győztese |
|
|
|
|
13 October 2010 18:48:18
|
|
Nota: az új oldal kapcsán vannak tervbe véve dolgok a PCM-el kapcsolatban is, de ezekről egyenlőre még nem szeretnénk beszélni. Ugyanis sok minden a látogatói igényektől függ. Ha egy kis aktivitást látnánk a jelenlegi oldalon, akár vélemény nyilvánítást hogy mi hiányzik, mit szeretnétek és mit nem akkor könnyebb dolgunk lenne. Így csak nagyjából tudjuk belőni hogy mit is akar a közönség. Szóval várjuk a véleményeket, ötleteket, javaslatokat (bár ezt már korábban is mondtuk, de semmi reakció nem érkezett)! |
|
|
|
| Peter14 |
14 October 2010 03:09:11
|
U23-as versenyző![]() Hozzászólások: 20 Regisztrált: 16.09.10 |
nekem szintén nagyon tetszenek az ötletek és persze Notának, E-mailnak is igazat adok mert tényleg akkor lesz jó az oldal ha van közössége és ezt nem úgy értem hogy 3-4 ember hanem sokkal több és akkor könnyebb és gyorsabb lesz munka tudom kicsit sablonosan fogalmaztam de nem tudtam más hogy elmondani
aláírás: Figlár Péter ![]() |
|
|
|
| Peter14 |
14 October 2010 03:09:33
|
U23-as versenyző![]() Hozzászólások: 20 Regisztrált: 16.09.10 |
nekem szintén nagyon tetszenek az ötletek és persze Notának, E-mailnak is igazat adok mert tényleg akkor lesz jó az oldal ha van közössége és ezt nem úgy értem hogy 3-4 ember hanem sokkal több és akkor könnyebb és gyorsabb lesz munka tudom kicsit sablonosan fogalmaztam de nem tudtam más hogy elmondani
aláírás: Figlár Péter ![]() |
|
|
|
| Hallenback |
22 October 2010 11:48:33
|
Ifi versenyző![]() Hozzászólások: 6 Regisztrált: 01.10.10 |
Sziasztok! A fent dolgokhoz sajnos nem igazán értek, azonban egy dologban tudok segíteni, ha szükségetek van rá: az angol megy annyira, hogy lefordítsam az angol feliratokat magyarra. Ha ez segítség, és igény van rá, állok rendelkezésetekre! Csak legyen meg a magyarítás minél hamarabb!:-) |
|
22 October 2010 15:31:07
|
|
A bringafan.hu -n erre is találunk majd megoldást, erre garanciát vállalok! A részleteket majd az új oldalon elárulom! ![]() |
|
|
|
|
27 October 2010 09:21:56
|
|
Sziasztok! A Pro Cycling Manager 2010 magyarosítására kellene még 2-3 ember. Feltételek: Angol nyelvtudás - Szintet nem mondanék, a lényeg hogy le tudd fordítani a szöveget. És mondjuk ne Google fordítóval. Ezenkívül ha valaki más nyelvet nagyon jól beszél (olasz, francia, német, dán) akkor az is szóljon, mert a szövegek nem csak angolul vannak benne a fordítandó fáljban! Játéktapasztalat - Fontos hogy valamennyire ismerd a játékot, annak is a karrier részét, mert ez sokat segíthet 1-1 mondatnál. Meg kényelmesebb ha nem a "semmiből" fordítasz. Határidő tartás - Nem mondom hogy több száz soros szövegeket néhány napon belül le kell fordítani, de azért arra próbáljunk meg figyelni hogy a többi fordító munkáját ne hátráltassuk /ne 1 emberre kelljen várni/, illetve az is cél hogy időben kiadjuk a magyarosítást. Megbízhatóság - Ha elküldök egy szöveget, akkor elvárom hogy azt lefordítva visszaküldd az ígért határidőn belül. Ha meg nincs rá időd akkor ne vállald! Várom a jelentkezőket! üdv. E-mail |
|
|
|
| Fresi |
27 October 2010 15:34:39
|
Hegyi segítő![]() Hozzászólások: 347 Regisztrált: 16.05.09 |
Én bevállalnék egy adagot, Emil dobd át majd msn-en ha leszel. |
|
|
|
| hazmesterzs |
28 October 2010 23:48:38
|
|
Vízhordó ![]() Hozzászólások: 172 Regisztrált: 26.05.09 |
Én is csak, az angollal állok hadilábon, de ha kell segítsék a német részben szívesen. |
|
|
|
| Hallenback |
01 November 2010 08:36:05
|
E-mail írta: Sziasztok! A Pro Cycling Manager 2010 magyarosítására kellene még 2-3 ember. Feltételek: Angol nyelvtudás - Szintet nem mondanék, a lényeg hogy le tudd fordítani a szöveget. És mondjuk ne Google fordítóval. Ezenkívül ha valaki más nyelvet nagyon jól beszél (olasz, francia, német, dán) akkor az is szóljon, mert a szövegek nem csak angolul vannak benne a fordítandó fáljban! Játéktapasztalat - Fontos hogy valamennyire ismerd a játékot, annak is a karrier részét, mert ez sokat segíthet 1-1 mondatnál. Meg kényelmesebb ha nem a "semmiből" fordítasz. Határidő tartás - Nem mondom hogy több száz soros szövegeket néhány napon belül le kell fordítani, de azért arra próbáljunk meg figyelni hogy a többi fordító munkáját ne hátráltassuk /ne 1 emberre kelljen várni/, illetve az is cél hogy időben kiadjuk a magyarosítást. Megbízhatóság - Ha elküldök egy szöveget, akkor elvárom hogy azt lefordítva visszaküldd az ígért határidőn belül. Ha meg nincs rá időd akkor ne vállald! Várom a jelentkezőket! üdv. E-mail Hiába válaszlok a privát üzenetedre, nem jelenik meg a kimenő levelek között, ezért a profilomat módosítottam, és láthatóvá tettem az e-mail címememt! |
|
01 November 2010 10:49:22
|
|
Köszönöm a jelentkezéseket! Mindenkivel felvettem a kapcsolatot, úgyhogy folyik a munka! |
|
|
|
| Hallenback |
01 November 2010 11:41:49
|
Az első adagot visszaküldtem lefordítva. Van a válaszomban pár kérdésem, akár Msnen is megdumálhatjuk...jöhet a következő adag:-) |
| Ugrás a fórumra: |