Cycling Manager Hungary :: Pro Cycling Manager :: Pro Cycling Manager 2009
|
Kérdések
|
|
| Sipetya |
29 August 2009 14:47:34
|
|
Hegyi segítő ![]() Hozzászólások: 427 Regisztrált: 15.04.09 |
Kimi írta: Sziasztok!!! Öm valaki segitene, hogy időfutamban hogy lehet ha lehet fokozni a tempót és a -, + gomb mit is takar?:S Tempót azzal a csúszkával tudod fokozni, a + - gombok, azok csak a csapat időfutamnál jelennek meg, azzal azt tudod állítani hogy a versenyző hány mp-ig vezessen.
![]() |
|
|
|
| Cancellara |
29 August 2009 19:31:45
|
|
U23-as versenyző ![]() Hozzászólások: 16 Regisztrált: 20.05.09 |
Jaj igen csak időfutamban gondoltam köszi!!! |
|
|
|
| Lighter33 |
06 September 2009 14:39:26
|
|
Hegyi segítő ![]() Hozzászólások: 362 Regisztrált: 17.04.09 |
Nem pont 2009, de az lenne a kérdésem, hogy a 2006-ban a Sprintereket hová érdemes vinni edzőtáborba? |
|
|
|
| Dragon |
07 September 2009 16:13:19
|
|
Hegyi segítő ![]() Hozzászólások: 371 Regisztrált: 10.07.09 |
Nah... lenne egy kérdésem!! Nem tudjátok nincs e olyan patch vagy valami amivel visszafele is lehet menni a napokban?? |
|
|
|
| OGrady |
08 September 2009 12:29:47
|
Vízhordó![]() Hozzászólások: 153 Regisztrált: 16.05.09 |
DrAgOn99 ezt még senki nem kérte! De minek az? ![]() |
|
|
|
| Dragon |
08 September 2009 14:42:25
|
|
Nah hát ha ennyire érdekel leírom!!A szezon felénél járok már megnyertem a giro-t, a tour-on járok 18. szakasz jönne csak nem tudom elindítani mert elkezdi szimulálni a brixia tour 2. szakaszát(nem indultam rajta) és kilép. Viszont azt kiderítettem hogy ha elindulok a versenyen akkor tovább megy. Már újra raktam a játékot a patch-eket hozzá és így sem megy.(egyébként 1-2-3-4 ezeket a helyeket foglalom el összetettben,vezetem a hegyi pontversenyt, és az ifjúsági trikó is az enyém,ez a tour-on!!) Ez a keretem: -Cadel Evans -Denis Menchov -Alberto Contador -Andy Shleck -Mark Cavendish (A többi versenyzőm nem olyan jó!! Bocs ha nem jól írtam egy nevet!!!)És ezért szeretném nem újból kezdeni!! |
|
|
|
| OGrady |
09 September 2009 07:42:28
|
Kérdezd meg Monof-ot, vagy E-mail-t ők jobban otthon mozognak ebben. Amúgy nem nyúltál bele a patch-be? Mármint nem szerkesztettél semmit? |
|
|
|
| Lighter33 |
09 September 2009 13:07:03
|
|
Nem pont 2009, de az lenne a kérdésem, hogy a 2006-ban a Sprintereket hová érdemes vinni edzőtáborba? Úgy látszik, hogy nem kapok rá választ ![]() |
|
|
|
| Dragon |
09 September 2009 13:15:06
|
|
Nem nem nyúltam bele!! Szerintem azért nem kapsz választ mert már kevesen játszanak a 2006-al! |
|
|
|
| Lighter33 |
09 September 2009 17:42:10
|
|
De sokan játszottak vele és tudják rá a választ, ha van ![]() |
|
|
|
| OGrady |
10 September 2009 07:43:42
|
Lighter33 ugyanúgy mint az összes PCM-ben változó. A legelején csak olcsó helyre vidd a csapatot, de kb. 4-5 napra. És regeneráló illetve 2. szintű edzést tartsál. Közben nézd, hogy ki melyik versenyre akar gyúrni. Mert pl. Aki a Giro-ra akar menni, annak minnél előbb el kell érnie a max. edzési rátát. Aki a Vuelta-ra, annak nem olyan fontos még az erőnlét, csak kisebb volumenű versenyekre küldjed. És csak a nagy "meccsek" előtt 1-2 hónappal kezd el szivatni az edzéssel! Semmiképpen ne előbb, mert akkor nem fogja bírni a terhelést. Ha később kezded a táborozást vele, akkor meg nem lesz annyi ereje, hogy felmenjen a hegyekre a mezőnnyel együtt. Vagy ha fel is menne, elfárad a sprint előtt. Ám hozzáteszem, hogy mindenki saját maga válassza meg a stratégiáját. Sokkal jobb úgy. |
|
|
|
| abotika |
11 September 2009 04:30:57
|
Ifi versenyző![]() Hozzászólások: 3 Regisztrált: 24.05.09 |
Már egy ideje játszom, de még nem jöttem rá néhány dologra. 1. A limit értékek fejlődnek-e az idővel, mert ha veszek egy 18éves versenyzőt 60as átlaggal, annak a limit értékei is csak 70 körüliek, így még tíz szezon múlva is csak egy szar bringás lesz. Mi értelem ennek és ki lehet-e kapcsolni egyszerre mindenkinél? 2. A bicóválasztásnál dombos szakaszon mi az ideálisabb? A gép ha tudom egy számmal adja meg a terep nehézségét, ami hegyen 1, síkon 0, dombon pedig 0,2 körüli. Így gondolom a sík terpen jó bicó ami 0, az közelebb áll a 0,2 es hillis pályához, mint az 1hez. Időfutamon sem jöttem még rá, hogy dombos cronón számít-e a hilli érték vagy csak az időfutam az alkatrészek összeállításánál, vagy hegyi cronóm az időfutam képességei egy bicónak. 3. Az 09-ben már van egy limit, mert ha sokat támadok egy idő után azonnal lemegy a piros csík ha újbol megindulok. Ez régen nem volt. Tapasztalta valaki ez min alapul? A támadások számán vagy hosszúságán? Én úgy vettem észre a harciasságnak is van köze hozzá. Elég idegesítő, amikor már nem tudok többet támadni, mert azonnal behal az emberem. 4. A potanciál, hogy befolyásolja az embereket? Vannak fiataljaim, akikre szép jövő előtt áll-t mondtak, de megnéztem a potanciáljukat és egyiknak sincs 4fölött. Most pedig a már 39 éves voigt -om 7es POT-al jobban fejlődik, mint a 20 év alatti tehetségeim. 5. Ez csak megfigyelés ami nem túl életszerű a játékban, hogy a 85ös hegyimenőm aki felfele mindenkit lehagy, csak 72 es hill-je van, és a dombos pályán simán leszakad a mezőny felétől egy apró dombocskán, csak mert a gép azt számolta ki a játék legjobb mászójának. |
|
|
|
| OGrady |
11 September 2009 07:36:53
|
abotika írta: Már egy ideje játszom, de még nem jöttem rá néhány dologra. 1. A limit értékek fejlődnek-e az idővel, mert ha veszek egy 18éves versenyzőt 60as átlaggal, annak a limit értékei is csak 70 körüliek, így még tíz szezon múlva is csak egy szar bringás lesz. Mi értelem ennek és ki lehet-e kapcsolni egyszerre mindenkinél? - Ez nagyon változó, attól is függ, hogy mekkora a potenciálja. Mert pl.: ha egy 67-es átlagú 18 éves kerekesed van és a potenciálja 3-4 körül van, akkor max. 70 körülire fog fejlődni. Míg egy ugyanilyen kaliberű kerekes 6-7-8 potenciállal kb. 76-79 körüli átlagot fog produkálni, de azt is kb 5-10 év (szezon) múlva. 2. A bicóválasztásnál dombos szakaszon mi az ideálisabb? A gép ha tudom egy számmal adja meg a terep nehézségét, ami hegyen 1, síkon 0, dombon pedig 0,2 körüli. Így gondolom a sík terpen jó bicó ami 0, az közelebb áll a 0,2 es hillis pályához, mint az 1hez. Időfutamon sem jöttem még rá, hogy dombos cronón számít-e a hilli érték vagy csak az időfutam az alkatrészek összeállításánál, vagy hegyi cronóm az időfutam képességei egy bicónak. - Na most én általában a hegyi szakaszokra is a legtöbb versenyzőmnek a síkravalót állítom be. 1-2 kerekest állítok csak hegyi cangára. Akik a sík bicóval mennek segítsenek egymásnak. Vagy váltott vezetéssel kb. 45-50 közötti csúszkával menjenek. Bár ez változó. 3. Az 09-ben már van egy limit, mert ha sokat támadok egy idő után azonnal lemegy a piros csík ha újbol megindulok. Ez régen nem volt. Tapasztalta valaki ez min alapul? A támadások számán vagy hosszúságán? Én úgy vettem észre a harciasságnak is van köze hozzá. Elég idegesítő, amikor már nem tudok többet támadni, mert azonnal behal az emberem. -Ez szintúgy változó. Sok mindentől függ. Ám inkább a külső hatásokra való reakciókat hozza előtérbe. (Recovery) Pl. szelesebb időben kevésbé tudsz szökni, vagy akciózni. Gyorsabban lemegy az energiád. 4. A potanciál, hogy befolyásolja az embereket? Vannak fiataljaim, akikre szép jövő előtt áll-t mondtak, de megnéztem a potanciáljukat és egyiknak sincs 4fölött. Most pedig a már 39 éves voigt -om 7es POT-al jobban fejlődik, mint a 20 év alatti tehetségeim. -Lásd 1. kérdésedre a választ. Voigt 39 évesen már csak a megőrzésen dolgozik. Emiatt nem is kell már annyira tréner neki. 5. Ez csak megfigyelés ami nem túl életszerű a játékban, hogy a 85ös hegyimenőm aki felfele mindenkit lehagy, csak 72 es hill-je van, és a dombos pályán simán leszakad a mezőny felétől egy apró dombocskán, csak mert a gép azt számolta ki a játék legjobb mászójának. -Hmm... Ez egy igen érdekes kérdés. Nagyjából a válaszom rá, hogy folyamatosan figyeld a túrák alatt, hogy mit tudsz belőle kihozni. Én általában az első futamokon megpörgetem őket, hogy lássam mit bírnak. Így is volt egy 34 éves bicósom és egy 21 éves. Na most a 34 éves sokkal erősebb volt minden téren, ám korántsem bírta a 74-es hill-lel a dombokat, míg a 21 éves 63-as hill-lel majdnem megnyerte a versenyt. (Hozzáteszem, hogy a végén már a hátát fájlalta és nagyon belassult. A 3:16-os előnyöm 20 mp hátrányba fulladt, mivel mezőnnyel érkezett meg.) |
|
|
|
| Lighter33 |
11 September 2009 14:26:55
|
|
Kösz OGrady ![]() |
|
|
|
| abotika |
11 September 2009 18:05:36
|
Nagyon kösz a gyors választ, igazán meglepett. Bár azzal nem értek egyet, hogy a recovery -nak köze van a támadásokhoz, a manual azt írja az a szakaszok közti regenerációért felelős. és még egy kérdés: Már 22millió euróm van a 3évadban, de mégsem tudok több versenyzőt leigazolni, mert a versenyzői fizetés keretét megszabták. Nem tudom mire költeni a pénzemet. Ez állítható-e a játékban vagy adatbázis szerkesztőben? Ti mennyivel szoktatok többet ajánlani egy kerekesnek a szerződésktésnél, hogy a csapatomba jöjjön, és az pozitív-e a versenyző szemében, ha több időre szeretném szerződtetni, mint amit ő akar? |
|
|
|
| Szasza78 |
12 September 2009 08:10:57
|
Vízhordó![]() Hozzászólások: 222 Regisztrált: 21.05.09 |
abotika írta: Nagyon kösz a gyors választ, igazán meglepett. Bár azzal nem értek egyet, hogy a recovery -nak köze van a támadásokhoz, a manual azt írja az a szakaszok közti regenerációért felelős. és még egy kérdés: Már 22millió euróm van a 3évadban, de mégsem tudok több versenyzőt leigazolni, mert a versenyzői fizetés keretét megszabták. Nem tudom mire költeni a pénzemet. Ez állítható-e a játékban vagy adatbázis szerkesztőben? Ti mennyivel szoktatok többet ajánlani egy kerekesnek a szerződésktésnél, hogy a csapatomba jöjjön, és az pozitív-e a versenyző szemében, ha több időre szeretném szerződtetni, mint amit ő akar? 22 millió???!!! ![]() Azt meg hogy érted el? |
|
|
|
| Sipetya |
12 September 2009 08:41:39
|
|
Hegyi segítő ![]() Hozzászólások: 427 Regisztrált: 15.04.09 |
Hát meglehet csinálni, ha agyonnyered magad. Nekem a 2. évad felénél van 8 millióm, úgy hogy az összese felszerelést megvettem, és a legjobb edzőket foglalkoztatom.
![]() |
|
|
|
| OGrady |
12 September 2009 20:05:42
|
abotika írta: Nagyon kösz a gyors választ, igazán meglepett. Bár azzal nem értek egyet, hogy a recovery -nak köze van a támadásokhoz, a manual azt írja az a szakaszok közti regenerációért felelős. és még egy kérdés: Már 22millió euróm van a 3évadban, de mégsem tudok több versenyzőt leigazolni, mert a versenyzői fizetés keretét megszabták. Nem tudom mire költeni a pénzemet. Ez állítható-e a játékban vagy adatbázis szerkesztőben? Ti mennyivel szoktatok többet ajánlani egy kerekesnek a szerződésktésnél, hogy a csapatomba jöjjön, és az pozitív-e a versenyző szemében, ha több időre szeretném szerződtetni, mint amit ő akar? Tény és való, hogy "a manual azt írja az a szakaszok közti regenerációért felelős", ám a recovery szabályozza a cangások erejét is. Mivel az mint egy szabályzó egység működik! |
|
|
|
| abotika |
12 September 2009 20:23:25
|
Vinni kell az összes protour és kiemelt kategóriáson az első 4helyet átlagban és megvan a 22millió a 3. év végére, úgy. Ezek a mitől függ dolgok kicsit hülyére sikerültek, mivel a játék a beletáplált értékek alapján számolja ki, hogy fog menni valaki. Például egy dombos szakaszon lehet egy hegy nagyságú nagyon durva emelkedő, a hegyimenő mégis leszakad, mert a hillije alacson mindez azért, mert a pályába ezek az értékek vannak beletáplálva, okosabb lenne ha az emelkedő százaléka alapján számolna vagy az adott körülményekhez mérten, nem megkülömböztetve a különböző besorolású pályákat. Vagy hiába van emelkedő befutó a sprintnél, ha nincs beállítva az uphill sprint a pálya szerkesztésénél, a sprinterek ugyanúgy felmennek rá, mint a jó hillisek. Ez csak úgy, mert már a 08-ban is zavart, de attól még ez a legjobb játék. |
|
|
|
| OGrady |
13 September 2009 05:55:07
|
Engem is eléggé zavar, főleg, hogy pl.: Valverde-vel egy hegyi szakaszt tudtam nyerni a Vuelta-n. Pedig jó pár hegy van ezen a túrán. Na mindegy. Ha felvezetőt nyomok be neki, akkor még talán behozom az első 10-be, de még az is nehéz. Mivel nem egy igazi sprinter jelleg. Na mondjuk Cancellara sem szenvedett hiányt a hegyekből, csak 167.-ként ért célba 10:23-as hátránnyal. Cadel meg elsőként. Azért is kezdtem újat. Kicsit átreformáltam a játékot. FTC DVSC OLD Boys igaz, saját szerkesztésűek és a gép által megadott mezekkel megy. amiket nemsokára szerkeszteni fogok. De eddig legalább megyek... ![]() |
|
|
|
| Ugrás a fórumra: |

Tempót azzal a csúszkával tudod fokozni, a + - gombok, azok csak a csapat időfutamnál jelennek meg, azzal azt tudod állítani hogy a versenyző hány mp-ig vezessen.