Cycling Manager Hungary :: Profi Kerékpársport :: Minden egyéb
Oldal: 2 / 2: 12
|
|
VB 2009
|
|
| Sipetya |
17 August 2010 22:05:00
|
|
Hegyi segítő ![]() Hozzászólások: 427 Regisztrált: 15.04.09 |
Nem lesz magyar a VB-n...
![]() |
|
|
|
| Nota |
17 August 2010 22:07:16
|
Tour de France győztes![]() Hozzászólások: 661 Regisztrált: 17.04.09 |
Nem akartam új topikot nyitni, de kikívánkozik belőlem az a negatív érzés hogy az idei VB-re nem jutottunk ki, nem lesz magyar induló a mezőnyversenyben. Ez nagyon szomorú, mivel azt is jelenti hogy gyakorlatilag eredménytelen volt a magyar kerékpársport ebben az évben. Csak nem volt szerencsénk vagy többről van itt szó? Én ezt nem tudom de az biztos hogy rossz nézni ahogy kimúlik a sportág idehaza, mivel a támogatást állítólag nagyban a VB szereplésért adják. Talán ha lenne egy komoly magyar körverseny akkor picit több pontunk lehetne...
A 2009-es Giro d'Italia tippelde győztese A 2009-es Tour de France tippelde győztese |
|
|
|
| Boonen |
18 August 2010 06:46:40
|
|
Vízhordó ![]() Hozzászólások: 125 Regisztrált: 22.04.10 |
Én ezt máshogy közelíteném meg. Igen jó lenne egy magyar körverseny. De addig amíg a sima versenyek olyan utakon vannak, hogy a nyelved elharapod meg 20 defekt és hasonlók addig az egész sportág hazai színvonala meghatározó. Kezdjük ott, hogy a hazai versenyek nagy részén a forgalomtól nincs lezárva a verseny. Pl. egy hegyi időfutamon amikor mész felfele a másfél méter széles csak gödörből és kátyúból álló szakaszon jöhet egy kocsi ami azért elég zavaró főleg ha ő is ott bűvészkedik, hogy lehetőleg ne haljon bele a kátyúba. Az állami támogatás 0 a hazai szponzorok támogatása 0. Most indult egy nyíregyházi csapat de egyszerűen a szponzorok lusták nem látják, hogy ebbe nekik is lehet érdekük hiába mondjuk neki az a támogatás semmibe se kerülne akkor sem adok. Majd ha idehaza változik valami akkor kell gondolkozni vbn. Van itt rengeteg tehetség de nincs hogy megmutatni magát. A nyíregyházi csapat megnyert egy rakat versenyt (Debreceni területi évadnyitó, román kör, hegyi időfutamok hasonlók) de semmi. |
|
|
|
| Nota |
18 August 2010 08:21:24
|
Hát igen, a magyar sportélet nagy problémája a szponzortalanság. Egyszerűen nem látják a cégek hogy miért érné meg nekik ez a fajta támogatás. Miközben nem egy cég komoly reklámkampányokat csinál országos médiákban mert ott látja a végeredményt és nem utolsó sorban azt nagyon komoly kommunikátorok ajánlják neki. Ezzel szemben a sport-szponzorizációval általában a csapatok vezetői foglalkoznak akiknek nem az a szakmájuk hogy eladják magukat. Ebből látszik hogy állami szinten minimum két nagy lépést kellene tenni, megkönnyíteni magát a szponzorizációt különféle adókat és járulékokat érintő intézkedésekkel és egyúttal valamiféle képzést biztosítani azok számára akik szponzorokat keresnének. Nem mondom hogy ez megoldaná minden sportág problémáját de pl nagyon sokat segíthetne az olyan sportoknak mint a kerékpár. Az amatőr és fél-amatőr csapatok így sokkal könnyebben boldogulnáak amivel utat vághatnának a profiknak is. Az utak kérdése meg nem egy misét érne meg. Sajnos egyetlen döntéshozóban nincs arra igény hogy valóban képviselje azokat akik megválasztották. Nem tudom máshol mi a helyzet mert túl sokat nem járok a nyugati országfélen de itt keleten balkániak a körülmények. Miközben irgalmatlan mennyiségű pénzt lapátolnak bele olyan fejlesztésekbe amikre nincs igazi szükség aközben a valóban használt utak mind tönkremennek. Négysávosítanak olyan utakat amiknek annyi a problémájuk hogy néha rámennek mezőgazdasági járművek amik belassítják a forgalmat. Erre ugyan logikus válaszlépés lenne egy párhuzamos szórt út kialakítása amin nyugodtan tötyöghetnének a kombájnok de nem, erre a magyar lépés a négysávosítás mert akkor jön majd ide az ipar! Ja. Szeged és Vásárhely között gyakorlatilag végig négysávos ma már az út de egy 110-es táblát nem tettek ki. Persze eközben Szeged és Makó között maradt a halálút ahol egy perc alatt minimum 30 román kamion zúg el és sokszor csak a szerencséden múlik hogy ki tudod e kerülni a szembejövő kamionokat. Persze tudom én mi van a háttérben, hisz az EU ugyebár a nagy fejlesztésekre fizet és nem a karbantartásra meg a földutak létrehozására. A nagy kék táblák a nagy felüljárókon meg az autópályaszerű utakon mutatnak jól. Persze mindenki úgy kezeli hogy ez a pénz sehonnan nem hiányzik és mi az a kicsi amit hozzá kell tennünk? Hát az a kicsi pont elég lenne arra hogy ésszerűen megoldjuk a problémáinkat. Ne kételkedjünk benne hogy azt az EU-s pénzt ami lehívunk azt be is fizetjük... És végezetül itt egy-két kép a Fegyvernek és Tiszagyenda közötti útról ahová útvonalengedélyt adtak egy vállalkozásnak ami földet szállít egy nagyon fontos beruházáshoz. Ezen az útszakaszon végighaladva legalább 20-25 kamionnal találkozik az ember majd mindegy mikor keveredve oda. Állítólag folyamatosan javítják az utat, de ez abban merül ki hogy öklömnyi kövekkel borítják be a méteresnél nagyobb krátereket amik olyat dobnak a személyautón hogy nem győződ megfogni mielőtt belerohanna a következő kráterbe ahol felakad az autó alja. Ez az út nem volt jó minőségű már jó pár éve, de nem egyszer ment rajta keresztül a GP Beton mezőnye az előző években. Kíváncsi leszek hogy mi lesz a sorsa az útnak a jövőben mivel két-három kisebb falut köt össze a külvilággal, többek között párom szülőfaluját is ahová havonta egyszer tuti el kell mennünk. ![]() ![]()
A 2009-es Giro d'Italia tippelde győztese A 2009-es Tour de France tippelde győztese |
|
|
|
| Nota |
18 August 2010 08:36:18
|
Ja és a képek több mint egy hónapja készültek és azóta csak romlott az út. Vannak olyan részek ahol nincs már járható nyomvonal, a kormány erős rángatásával van esély tengelytörés nélkül végigmenni 20-30 km-es sebességgel, de ennyi. Még szerencse hogy van egy alternatív lehetőség Gyenda megközelítésére, és Tiszaroff meg Gyenda között már csak borzalmas az út és nem használhatatlan ezért mi már rá sem merészkedünk erre a Fegyvereneki útra. És ha akartok még egy értelmetlen beruházásra példát akkor itt a szegedi 2-es villamos ügye. Röviden: Szeged sugaras szerkezetű körutakkal meg sugárutakkal. Sugarasan halad az 1-es és 3-as villamos is és most kitalálták hogy körben kellene mennie egy 2-esnek is a kettő között ami később az 1-esbe kapcsolódik be. Aztán most első körben össze sem köti a kettő villamost, összesen kb 2 kilóméteren csinálnak új villamospályát. Nem is ezzel lenne a gond. Az a gond hogy hova akarják ezt csinálni. Ez a 2 km egy négysávos utat meg mindkét oldalon járdát és bicikliutat foglalt magában az emeletes házak meg nagy üzletek között. Nagy terhelést kapott ez az út de eddig buszok jártak rajta 10 percenként. Most fel kell hogy verjék az egész környéket hogy elférjen valahol a sín is és át kell haladnia az egyik útfélen is mivel az egyik végen az üt közepén megy majd a villamos a másikon meg az út mellett. Emiatt új víz és gázvezetékeket kell fektetni mert a régiek nem bírnák a villamost. Ezzel egy időben új oszlopokat kell lehelyezni mivel trolik is járnak az útszakaszon. Persze fel kell törni a kerékpárutat és hol itt hol ott kell lezárni az útbol is. Teljesen szétzilálták az eddig jól működő körútszakaszt. Azt hiszem a többit el lehet képzelni. Ja és hát persze a 2-es villamosra semmi szükség nincs és a beruházás sokmilliárdos kell hogy legyen. A 2009-es Giro d'Italia tippelde győztese A 2009-es Tour de France tippelde győztese |
|
|
|
| Fresi |
22 August 2010 13:46:21
|
Hegyi segítő![]() Hozzászólások: 347 Regisztrált: 16.05.09 |
A vébé (nem) szerepléssel kapcsolatban: Engem nem lep meg a dolog, hogy nincs magyar iduló. Már akkor gondoltam, hogy nem sokan fognak kijutni Melbourne-be, amikor meghallottam, hogy ott rendezik. Sajnos a magyar klubok nem rendelkeznek akkora tőkével, hogy kitudjanak fizetni egy ilyen ausztráliai utat, a szövetéség pedig csak a válogatott mezt tudja adni jeleneleg... A MOB-nál sem preferálják az országúti kerékpározást és a szponzorok sem túl adakozóak mostanság. Saját magának meg nem sok versenyző tudná finaszírozni az utat. Persze ettől kvótát még lehetett volna szerezni, de az az igazság, hogy idén a Betonexpressz sem tudta úgy szerezni a pontotkat, ahogyan az tette tavaly vagy tavaly elött. Ráadásul Kusztor és Cziráki sem szerzett elegendő Europe Tour pontot. A betonosoknál szerintem az a gond, hogy túl sok lett a külföldi versenyő és már a magyar érdekek a legfontosabbak. Valahogy nem láttam a koncepciót igazán a kvótaszerzésben. |
|
|
|
Oldal: 2 / 2: 12
| Ugrás a fórumra: |