24 April 2026 19:12:31
Üzenőfal
Üzenet küldéséhez be kell jelentkezni

26 August 2015 10:25:36
Mi a helyzet a ligával?

04 August 2015 18:44:12
Válaszod meg is kaptad Grin Smile

04 August 2015 14:28:39
Most már elmondod mit találtál ki?

04 August 2015 14:05:53
Sikerült letölteni a játékot akinek gondja volt? Ha az én linkemmel nem ment most már fent van másik verzió is(CODEX)

28 July 2015 19:09:01
Indulhat is a PCM 11-es móka! Smile

Archívum
Felhasználók
Online vendégek: 1

Online tagok: 0

Regisztráltak: 928
Legújabb tag: Iyuit01
Bejelentkezés
Felhasználónév

Jelszó

Még nem regisztráltál?
Regisztráció

Elfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése
Szavazás
Kis Dario kalandjai videős vagy szöveges formátumban legyen?

Szavazáshoz be kell jelentkezni
Cycling Manager Hungary :: Profi Kerékpársport :: Giro d'Italia
 Téma nyomtatása
GIRO 2009
Sipetya
#21 Hozzászólás nyomtatása
19 May 2009 20:15:55

Hegyi segítő

Regisztrált: 15.04.09

Valaki leírná röviden hogy mi történt a mai szakaszon? Sajnos rossz időben vettem fel(16:45-17:45) pedig a műsorújság azt írta h fél 6-ig adják. Miért fejezték be hamarabb?

Fresi
#22 Hozzászólás nyomtatása
19 May 2009 21:59:22
Hegyi segítő

Regisztrált: 16.05.09

Sipetya írta:
Valaki leírná röviden hogy mi történt a mai szakaszon? Sajnos rossz időben vettem fel(16:45-17:45) pedig a műsorújság azt írta h fél 6-ig adják. Miért fejezték be hamarabb?

Amikor elkezdődött a közvetítés épp akkor mászták a Cima Coppit a Giro idei legmagasabb hegyét. Sajnos csak a végét láttuk, ahogy Garzelli felér a hegytetőre, előnye a főmezőnnyel szemben 6'30" volt. Közöttük ment két üldöző csoport az egyik 5'40"-re a másik 4'30"-ra. A Gazrellihez közelebbi csoportban két ISD-s ment Grivo és Visconti.

Garzelli előnye a lejtmenetben folyamatosan csökkent, olyannyira, hogy a két ISD-es nemsokkal a lejtmenet vége elött be is fogta. A mezőny ekkor már befogta a másik üldöző csoportot és kb. 2'30"-ra megközelítette Garzelliéket.

Egy 6,8 km-es emelkedő volt még hátra, átlagban 6,2%-os meredek. A Liquigas nagy tempót ment a hegy elején, így hamar utolérték a szökevényeket. Ezután nem sokkal Pelizotti támadott, sikerült elmennie 12"-t a hegytetőig. A közvetlen üldözőcsoportban Di Luca, Basso, Leipheimer, Arroyo, Garzelli és Menchov voltak. Tőlük lemaradva jött Rogers, Simoni és Armstrong.

Lejtmenetben Di Luca otthagyta többieket és utolérte Pelizottit, akit vissza is kínált és az utolsó 3 km-t egyedül teljesítve nyerte meg a szakaszt.

Sipetya
#23 Hozzászólás nyomtatása
19 May 2009 22:09:44

Hegyi segítő

Regisztrált: 15.04.09

Köszönöm az összefoglalót! Elég jóra sikerült Wink

Nota
#24 Hozzászólás nyomtatása
20 May 2009 07:54:43
Tour de France győztes

Regisztrált: 17.04.09

Lassan feltöltöm majd az eddig felvett szakaszokat, jó lenne ha minél többen letöltenétek, és akkor learchiválhatnánk ezt a remek versenyt.

Lighter33
#25 Hozzászólás nyomtatása
20 May 2009 14:29:17

Hegyi segítő

Én biztos le fogom tölteni. Hova fogod feltölteni?

Fresi
#26 Hozzászólás nyomtatása
20 May 2009 19:23:43
Hegyi segítő

Nota,

Igazad van az időfutammal kapcsolatban, megnéztem a pálya profilját, mégsem reménytelen Di Luca helyzete. Inkább hasonlít egy brutálisan hosszú hegyidőfutamhoz, mint egy normál, sík TT-hez. Abban sem vagyok biztos, hogy időfutambringával fognak menni, mert sztem hegy- és lehtmentetben jobb a hagyomásnyos országúti, és abból honap lesz bőven. Nagy verseny lesz sokan odérhetnek, már alig várom! Smile
Forza Danilo!!!

Tibi
#27 Hozzászólás nyomtatása
20 May 2009 19:51:18
Ifi versenyző

Regisztrált: 14.04.09

mondták többen is, hogy valószínüleg nem időfutambiciklivel mennek
talán Rogers megnyeri a TT-t

Nota
#28 Hozzászólás nyomtatása
20 May 2009 21:34:31
Tour de France győztes

Nagy kérdés mi lesz holnap. Azért nem Di Luca-ra tennék, de nem veszít majd sokat.
Szerintem jól megy majd holnap:
Pinotti, Bruseghin, Popovych, Armstrong, Wiggins, és persze a nagyok: Leipheimer, Menchov, Rogers, Basso, Lövkvist, és keveset kap majd: Sastre, Di Luca, Pellizotti, Simoni.

Fresi
#29 Hozzászólás nyomtatása
23 May 2009 19:19:30
Hegyi segítő

Sajnos ma beigazolódott, amit sejtettem: Li Luca csapata eléggé sebezhető... A mai etap egyértelműen Di Luca-nak kedvezett de a csapata az LPR nem tudta befogni a szökevényeket, még Petacchi is dolgozott de így sem sikerült, igaz a többiek sem nagyon csipkedték magukat... Így aztán hazaért a szökés Danilo meg nem szerzett jóváírást.

Nota
#30 Hozzászólás nyomtatása
24 May 2009 11:54:57
Tour de France győztes

Na igen, többtényezős volt ám ez:
Először is ha egy csapat befutót akar nyerni akkor nem enged el ekkora szökést. Azonnal vissza kellett volna őket hozni, és max egy 4-5 fős szökést engedni. Másodszor meg ugye nem Astana az LPR, úgy kellett tempót diktálniuk hogy ne maradjon egyedül az uccsó 20 km-en a vezér, harmadszor pedig iszonyat fáradt az egész szürke banda. Sokat kellett már eddig is vállalniuk, miközben pl az Astana végig megbújik a mezőnyben. Legutolsó sorban pedig tényleg durván kihasználta őket a mezőny. Garzellit ki is osztotta miatta a gyilkos a végén, amiben igaza is volt. Vili hogy Menchovnak meg Levinek nem volt érdeke hogy maradjon jóváírásos hely, de Garzelli szakaszt akarna nyerni, és Pellizottinak sem ártana időt hozni a TT-seken. Ehhez képest hagyták egész nap az LPR-t örlődni.
Di Luca nekem egyre szimpatikusabb, jól is versenyzik, szinte biztos vagyok hogy tegnap csak a csapatvezető hibázott amikor elengedték a nagy szökést, és Danilo hozta volna a szakaszt. Iszonyat brutál volt ez a bolognai emelkedő, ahogy átmentek a kapun azonnal látszott hogy szándékosan meredekre épített emelkedő vár rájuk. Froome vicces volt a halszálkázásával, Gerrans pedig meggyőzően ment felfelé, alig hoztak rajta valamit a nagyok az emelkedőn. Jól jönne a Tour-on egy jó Gerrans Sastre-nak, jó lenne ha lenne vele valaki az utolsó hegyek lábainál. mert Carlos ennek a nemzedéknek egy nagy alakja, és jó lenne ha látnánk a győzelemért harcolni.
Menchov kicsit hűvösebb versenyző de iszonyat jól szenved, sőt ami még fontosabb, gyorsan. Tempót váltani nem szeret, de a saját sebességével bármire képes. A Blockhauson jó lehet majd, bár várjuk ki a végét. Az látszik azért hogy az ő csapata sem acélos. Levi viszont nem meggyőző, hiába van mögötte a legerősebb csapat, a végén még a dobogóról is lemaradhat, Pellizotti az erős csapatával utolérheti, és Sastre is hozhat rajta még.
Jó kis verseny ez.

Lighter33
#31 Hozzászólás nyomtatása
27 May 2009 12:56:31

Hegyi segítő

Látva az előző napokat Én már nem igazán hiszek Di Luca-ban. Egyébként sem a kedvencem Grin, de nagyon el van fáradva. Sastre és Menchov kirobbanó formában vannak.

#32 Hozzászólás nyomtatása
27 May 2009 17:45:40
Csapattulajdonos

Regisztrált: 10.04.09

Lighter33 írta:
Látva az előző napokat Én már nem igazán hiszek Di Luca-ban. Egyébként sem a kedvencem Grin, de nagyon el van fáradva. Sastre és Menchov kirobbanó formában vannak.

Háát nem igazán tűnt úgy hogy Sastre annyira kirobbanó formában van... Szerintem csak 1 szakaszra szedte össze magát, a többin meg eddz. Di Lucában eddig én sem hittem, de Mechovnak nem esett jól ez a meredek.... Meg nem értem miért nem támadott előbb ma is pl.
Basso, Armstrong egész jól mennek a kihagyás után, meg Garzelli is szépen összeszedte magát: meglehet neki a hegyikirályi cím!

További jó Girozást! Wink

Fresi
#33 Hozzászólás nyomtatása
27 May 2009 19:06:29
Hegyi segítő

Még van egy hegy hátra, Di Lucának elkellene szakadnia másfél perce Menchovtól, akkor még akármi is lehet vasárnap.
Ma szeintem nagyon jól ment Di Luca, amit tudott azt megtette, ez 5s -re volt elég, nem volt egy szép dolog Garzellitől, hogy lesprintelte a végén, végülis az egész hegyen Di Luca vitte a tempót... Mehetett volna előbb is ha annyira erős, ketten letudták volna talán rázni Menchovot (Basso nyilván nem ment, mert elől volt Pellizotti).
Nemhiszem hogy kell mondanom, hogy én kinek drukkolok, de szerintem ezt a versenyt már bahúzza az orosz

Nota
#34 Hozzászólás nyomtatása
28 May 2009 08:26:30
Tour de France győztes

Azért én még nem írnám le Di Luca-t. Tény hogy már nincs olyan formában mint az első héten volt, de még mindig nagyon jó. Biztos vagyok benne hogy nincs olyan tempo mint amilyet Contador-tól, vagy a régi Basso-tól láthattunk, de nekem ez a reális, és a régebbi Giro-khoz képest még mindig nagyon komoly. Csak hogy értsétek miről is beszélek itt van egy két példa a nem olyan távoli múltból:
2001: Simoni több mint 7 percet vert Olano-ra, a 10. majd negyedórával jött.
2003: Simoni-Garzelli 7 perc különbséggel, a 10. majd 20 percet kapott.
Persze voltak ennél sokkal szorosabb meccsek is, de nem mai Menchov és a Di Luca szintű versenyzők között. Nem bántani akarom a régi nagyokat, de tény hogy egyre több komoly menő jön a Giro-ra.
Visszatérve Di Luca-ra azért ne feljtsük el hogy ott a Vesuvio amin megint hozhat valamennyit, illetve felhívta a figyelmet a 20. szakasz befutójára amin szerezhet még jóváírást. Tulajdonképp a mai szakasznak is emelkedős a vége, de nem olyan meredek és ma inkább pihen majd az LPR. Ha viszont a Vesuvio-n szerez 30 másodpercet meg 20-at a 20. szakaszon akkor már van esélye a TT-re. Na nem sok, de ahogy Sipi is mondta, akkor már nem a papírforma számít.

Szerintem a legszínvonalasabb - és legtisztább - Giro-t láthatjuk az utóbbi időkből és engem nem zavar hogy nincsenek embertelen attack-ok. Menchov jobban bírja mint gondoltam volna, és nekem ez már picit gyanús is. Menchov nem az a faarcal teszem a bringát típus. Legalább 10 olyan esetet tudok a múltból amikor nem tudott reagálni a Di Luca-éhoz hasonló támadásokra, és csak nagy nehezen, lógó nyelvel a saját kemény tempójában tudott az illetőkre felzárkózni. Ehhez képest ezen a Giro-n úgy veszi át a támadásokat mint még soha, és ha nem punnyadt volna meg az uccsó kilóméteren akkor verhetetlennek éreznénk.
Remélem Pellizotti és Di Luca is tovább közelítik majd a hátralévő szakaszokon és egy nagyon izgalmas TT-vel ér majd véget ez a szép verseny!

Fresi
#35 Hozzászólás nyomtatása
28 May 2009 19:19:58
Hegyi segítő

Biztos vagyok benne, hogy Di Luca nem fogja annyiban hagyni a dolgot és a Vezuvon is támadni fog és valószínű, hogy a 20. szakaszon is rámegy a jóváírásokra... Feltéve ha a csapata betudja fogni a szökevényeket... De látva az eddigieket nem hiszem, hogy tudna a két szakaszon 1'30"-at hozni Menchovon, mert szerintem 1 perc előny kell Danilonak az időfutamra! Szerintem Pellizzottiéknak már nincsen reálisan esélyük, persze bármi megeshet. Holnap nagy harc lesz és talán sikerül Menchovot megrogyaztani. Remélem Smile

Nota
#36 Hozzászólás nyomtatása
29 May 2009 14:52:04
Tour de France győztes

Én komálom az oroszt is, de a jó versenynek vagyok az igazi fanja. Tehát legyen ma egy kemény nap, nyerjen Sastre, legyen második Pellizotti tőle egy percre, harmadik Di Luca a delfintől bő percre, és kapjon tőle Menchov is egy percet. Így aztán még látnánk 2 nagyon durva szakaszt.

#37 Hozzászólás nyomtatása
31 May 2009 17:30:38
Csapattulajdonos

Regisztrált: 10.04.09

Nah: kinek hogy tetszett a vége?? Grin

Menchov még vitt bele egy kis izgalmat Pfft

Patrikk
#38 Hozzászólás nyomtatása
31 May 2009 17:53:57

Vízhordó

Regisztrált: 14.04.09

Pont mutatták Di Luca arcát, mikor elesett Menchov.Felcsillant a szemeGrin De mindenesetre örülök Menchov győzelmének, megérdemelte.
"A győztesek sosem adják fel, aki feladja sosem lesz győztes!"

img30.imageshack.us/img30/2553/giro2009.jpg

http://www.cycling-manager.hu
Ugrás a fórumra:

1,052,287 egyedi látogató